Ученичка скочи от прозорец на училище в Шумен

17-годишна ученичка е скочила от прозорец на тоалетните в Гимназията с преподаване на чужди езици „Никола Вапцаров“ в Шумен.

Обратно в новината

Коментари - Ученичка скочи от прозорец на училище в Шумен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..скочи... - вие там ли бяхте?

От съседния клас съм, 1во тя скочи в края на първия час 2ро тя написа самоубийствено писмо преди да скочи в tumblr, тя има проблеми и ходи при психолог, майка и е ненормална, има и здравословни проблеми.

Как се казва детето?

смея да твърдя, че и средното, и висшето ми в българия беше с едни егоистични учители, негодни за възпитатели, попаднали в системата за високи заплати от лекции - деца/младежи с проблеми не могат да поискат помощ от такива хора, казват им - не ми плащат да ти решавам проблемите - и ето резултата - скачане от прозорец, като няма доброта.

Даааа бееее..се учителите са ти виновни. А тая девойка- на поляната ли е расла? Я, кАжи нещо за семейството- ако въобще може да се нарече така.

Ми то си стана мода хвърченето от сградите. Да си стяга куфарите за Емиратите.

Дано са останали повече добри хора в България, и единственото, което можем да сторим за това младо момиче е, да се молим за нея, да й предадем позитивната си енергия и съпричастност, а не да раздаваме акъли и непоискани съвети.

Е цяло лято се молихме за една лигла - гимнастичка... сЕГА ПАК...

Днешните 17- годишни ученички пращят за...знания.

Искрено се моля, момичето да няма сериозни травми и поражения, всичко да завърши добре и да стане силна млада жена. Аз имам дъщеря на същата възраст и учи също в езиково училище ... не искам да ви разказвам в подробности какви наистина недобри учители има: 1.Луди - но прекарали тежко заболяване, те са защитени от закона ... деца, родители, колеги, директор - казват, че има проблем ... но според закона - трябва да се търпи. 2.Комплексари -"Родителите ви са по-прости и тъпи от мен ... но, вие живеете по-добре ... и ти ще си платиш." 3. Незаинтересовани - " Не ми пука, какво преподавам и какво разбирате - това е теста." Списъкът може да се продължи до безкрайност ... а и учениците са такива - добри, лоши, нагли, нахални, със съответните претенции. Като се прибави и родителския капацитет и изисквания ... изходи, за един неразбран, неоценен и чувствителен млад човек - всякакви, за жалост!!!

Това от дъщеря си ли го знаеш за учителите?А щерка ти читава ли е , или се друса и порка като моряк ?

Извинявам се, че като първи проблем пред учащите - поставих учителите, но при нас наистина беше така, една луда учителка ни докара до невролог, лекарства и психолог. Естествено, че може да има още хиляди причини едно дете да посегне на живота си, но факта, че детето се е решило на тази крайна мярка в училище ... ме кара да мисля, че проблема е там!!!

а ти питанке,на колко години си....

МНОГО ТОЧНО КАЗАНО-ДНЕШНИТЕ УЧИТЕЛИ ОТИВАТ НА РАБОТА САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА СИ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИТЕ...В ДНЕШНО ВРЕМЕ УЧИТЕЛ Е ,НЕ ПРИЗВАНИЕ ,А ДИАГНОЗА...

Момичето е осъзнало, че вече 27 години комуняги ни доят и не е искало да продължи живота си по този начин.

Дано се оправи детето!!!Не вярвам да е...циганка-те не скачат,а крадат и убиват!!!

Хората все по-вече и масово ще се самоубиват, защото живота им принадлежи и ще си правят с него , каквото си поискат. И по-добре ужасен край, отколкото ужас без край, както и да им служим на комунистите и техните отрочета, сега първи капиталисти, направили жив0та черен в България, не само заради беднотия материална, но и духовна, без ценности и морал.

всеки да помисли какво добро да направи за познат или непознат, или за дете, деца и т.н. Само да поговориш с някого може много да помогне

А ако му подари стотачка, може да му помогне още повече.

Умират децата ни. Страшно е. Страшно е родители да надживяват децата си.

Доста глупава констатация. Децата самоубийци са една миниатюрна част от самоубийците като цяло. Това е рядко срещано явление и обратното твърдение е изопачаване на фактите.

Не е така. Децата от 12 до 15 години са рискова група относно самоубийства. Просто процента на успелите самоубийства е малък. Изобщо хормона удря яко и ако няма психологическа помощ става зле. Вярно е че са се увеличили случаите от 90те години насам. И не се знае дали чисто психологически причини са в основата. Може.и да е поради използването на пластмасови опаковки и стероидни инсектициди. Пресата не бива да отразява случаите, защото служат за пример на потенциални самоубийци.

не е ли редно прозорците в училището, особено в тоалетните да бъдат обезопасени, да се осъществява контрол от свободните от занимания учители върху движението на децата, учениците да бъдат освобождавани от часовете само след осигурен придружител, въобще много въпроси има... май плачете за комплексна проверка!

А у вас "обезопасени " ли са? Девойката се е чалнала, искала е да привлече внимание- кой знае на кой пръч измежду съучениците. Ако наистина искаше да се самоубие....високи сгради- бол!

Изпитала е първичен позив да бъде птица. И полетяла.

Трябва като я закрепят лекарите да и се хвърли един як пердах. И да се възстановят парите за лечението. Ние не ме длъжни да плащаме на някого мурафетите!!!

Цветито като скочи оревахте света! Сега бой предлагаш. Навсякъде двойни стандарти.

...17-годишна ученичка е скочила от прозорец на тоалетните в Гимназията с преподаване на чужди езици Никола Вапцаров в Шумен. ... --- и кво? та това не е новина!!! цялото бг скочи в отходната ма наречена Европа и отвсякъде и мирише и говорят чужди езици....

В един "Нощен хоризонт" гостът в предаването, спомена, че имало книга в която е описано, колко писатели и поети слагат край на живота си. Незнам заглавието на книгата , но щом такива хора се самоубиват, какво да кажем за по обикновените хорица. Не всяка психика издържа, не всеки умее да се бори, във всеки от нас е заложен определен потенциал , заряд и гориво за живот и не можем да виним тези на които им е заложено малко....

Правилно, да мрат като не могат! Ай, да им се невидят и писателите!

Последното изречение от коментара Ви е напълно вярна констатация.

Дано се оправи момичето. Дали се е опитала да сложи край на живота си или е станало нещо друго ще се разбере в последствие. Колкото до живота в България - никъде няма лесно. Лесно е ако разбираш, че най-важното е да си жив, здрав, да можеш да помагаш на ближните, да обичаш и да се радваш на малките неща. Тогава и любовта се връща обратно, а емпатията води до намиране на добра работа и удовлетвореност от живота. Докато разсъждаваме, че живеем зле, защото караме 23 годишно пежо 205 дизел 1.9 атмосферен, а комшията Пешо си е взел Фолксваген Туран 7 годишен - така ще е. А не си даваме сметка, че само преди 100 години хората почти не са знаели що е то автомобил. Имали са по 5 деца от които 3 я оцелеят я не. Другите я пневмония, я туберколоза - за които е нямало антибиотици. Докато гледаме в паницата на другите, живота ще е черен. Опитаме ли се да променим нашия към добро без да обръщаме внимание на това, с което парадират околните, ще се оправим. Колкото до момичето - ако е била тормозена от съученици пак има начин - но в тази възраст е трудно и често трябва помощ.

Ти си пълно куко бе... Що ни занимаваш с глупостите си...

Инженерче

Интересна констатация, какво точно имате в предвид? Аз просто дадох цветущи примери от ежедневието. А вие?

Приятелю, защо с този лош тон. Човекът се е постарал да изкаже мнение и е съвсем добронамерен и не само според мен (виж плюсовете), е изложил същината на един много сериозен проблем - гледането в "паницата" на другия и липсата на любов. Ако имаш нещо да ни кажеш - сподели го. Моля те, само недей обижда.

Трудно се променя ганьовския манталитет.

трудно е с децата между 15 и 25.не са наясно какво искат,бутат се между шамарите и после страдат.за съжаление и ние,родителите страдаме заедно с тях.

Децата на 25???? Аз на 25 ИМАХ дете!!! Я се спрете малко!

изоставаш, значи, чернилките имат поне по 2, а някои се и надяват да стават баби на 30. И стават.

Даскалите са виновни, злобни, ментори и диктатори, излъчват отрицателна енергия, отвратителни са. Децата са слаби, чувствителни, искат да бъдат внимателни с тях да им говорят с любов, да ги уважават. При този срив, конфликт, детето става неконтролирано от себе си, злото се промъква и го повежда към гибел. Необходима е коренна промяна.

От такива разбирачи от психология като теб сме на това дередже. Сигурно и жена ти/мъжа ти е ментор, диктатор, злобен/на, ти си един/една слаб/а, чувствителен/на...

Естествено, че никой не трябва да бъде мачкан или унижаван, но моите наблюдения са, че децата в днешно време смятат, че всичко им се полага по право - уважение, добро отношение, награди, подаръци, високи оценки и т.н. Вкъщи никой не ги учи, че тези неща в живота сам трябва да си ги постигнеш с талант, трудолюбие, любознателност, упоритост. Даже ми е странно да изписвам тези думи, защото звучат демодирано и префърцунено в наши дни... уви, забравили сме ги тези неща, знаем само да се оплакваме и да искаме без да даваме

ето още един кандидат самоубиец, смятащ чернилките за хора и малките им за деца ...

Не знам ти откъде точно черпиш сведенията си за училищния живот, ама твърде преувеличаваш. Учителите не са злобни демони и тероризатори, а просто хора, които си вършат работата. И те си имат настроения, ама чак пък отвратителни...И ако искаш да знаеш, голяма част от учениците са невъзпитани, груби, инфантилни същества. В много от случаите те тормозят учителите си, истински психически тормоз!

А ти и 99 % от писалите тук сте нагледен пример защо са такива даскалите. Какъвто ма`рялът, такива и даскалите му. В страната на безкрайната агресия и безгранината простащина какви да са - ангели и херувими? Дано девойката се оправи и да бяга по-далеко от тукашната клоака.

Човек е такъв, каквото му е възпитанието. А то се предава от РОДИТЕЛИТЕ на децата, заедно с вредите от самоубийството.

А може това, което е пушила преди часа дай е дошло в повечко. Гледам учениците масово пушат до входа на училищата, облаци се стелят и се чудя какви ли са родителите им на тези деца.

Поредната глупачка - зомби- продукт на тъпите турски и индийски сериали. Голяма работа, че "Изабела е бременна!%...

Младите ако не смятат да се махат от този батак в Булгаристан е по - добре да скачат.

Все по трудно се живее в тази държава, не само деца, но и възрастни всеки ден правят опити да сложат край на живота си по 5-6 опита на ден според статистиката.

Колко тредно бе? Да не би да е в Бангладеш или Виетнам, да не би да яде мухи в Судан, или Египет..., да не би да работи от сутрин до вечер в гаражната фирма в някоя китайска провинция?... В България децата живеят като принцеси и принцове: храна, дрехи, училище, здравеопазване, телефони, забавления, компютри, възможности за спорт, култура... Какво им липсва? ...Освен може би домашно възпитание, трудолюбие и желание да се образоват...

Колко трудно

Евалла дядо Пенчо !

ако си на добра заплата, разбира се, че ще ти е лесно, но има такива бедни райони в страната ни, че хората нямат нито работа, нито елементарни средства за оцеляване. от какво друго, ако не от зор над 2 милиона наши сънародници търсят щастието си по света. много лесно е да дадеш съвети, но всеки знае какво му е отвътре за да предприеме подобна стъпка да сложи край на живота си.

Дядо Пенчо, ако на теб ти е широко около врата, има хора, които умират от глад, нямат работа, не могат да осигурят екзистенц минимум на семействата и децата си, не могат да си платят сметките и заемите си,така че си гледай рахата и не човъркай в чуждите рани.

Ами изтощили са и се батериите на вибратора и не е могла да реши дилемата - да си купи цигари и бутилка водка или батерийки... Та затова...

Говориш от собствения си опит на тези години ли? Не всички имат твоите наклонности.

Аз съм на тези години. Моите наклонности са да се надсмивам над психясали самоубийки.

веднага да проверят водата в Шумен за Уран!!!

Да не виним момичето, тя си знае какво и е било. Трудно изживяват пубертета някои, нали само на 17 години сложи край на живота си и Петя Дубарова.

е те са вече ако боко и цвоко не рипнат от тавано на партийния дом па на

некой мърсен даскъл и е турнал двойка и са е стрисирало дитету

Ученичка скочи от прозорец на училище в Шумен Ами стреса води дотам. Що не чуете някой депутат , или министър да е скочил от прозорец.

Не бъркайте глупостта със стреса.

Какъв стрес бе? Да не би да е в Бангладеш или Виетнам, да не би да яде мухи в Судан, или Египет..., да не би да работи от сутрин до вечер в гаражната фирма в някоя китайска провинция?... В България децата живеят като принцеси и принцове: храна, дрехи, училище, здравеопазване, телефони, забавления, компютри, възможности за спорт, култура... Какво им липсва? ...Освен може би домашно възпитание, трудолюбие и желание да се образоват...