Спират дървените и грипни ваканции в училището

Искаме да електронизираме целия учебен процес, което означава, че освен обратната връзка - родителите ще знаят какво става в училището, няма да има вече дървени, грипни и всякакви други ваканции.

Обратно в новината

Коментари - Спират дървените и грипни ваканции в училището | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГОСПОДИ БОЖЕ МОЙ,ОМГ,ТОЯ ГЕРБЕРИСТ СЕ ПОДИГРАВА С БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!?!ПЪРВО:ТОЯ ЧОВЕК СИ МИСЛИ ЧЕ ВСИЧКИ ИМАТ КОМПЮТРИ,КАМО ЛИ ИНТЕРНЕТ,КОЙТО СТРУВА ПОНЕ 20 ЛВ. НА МЕСЕЦ.АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ДЕТЕ БЕЗ КОМПЮТЪР,НО СЪС СИГУРНОСТ СА ХИЛЯДИ.НА МЕН КАКТО МИ ПРЕКЪСВА ЩЕ ПОЛУЧАВАМ ДВОЙКИ.НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕДИ И ЗАПИСВА,ДА ГО ИЗПИТВАТ,АЗ НЕ МОГА.И БЕЗ ТОВА НИ ДАВАТ ДОСТАТЪЧНО ДОМАШНИ.ПЪК И ЗА ТАЯ РАБОТА ВЕРОЯТНО ИСКАТ СКАЙП И ФЕЙСБУК,А АЗ НАПРИМЕР НЯМАМ.ЕДИНСТВЕНИЯ ПЛЮС Е ЧЕ НЯМА ДА СЕ СРЕЩАМ С МОЙТЕ СЪУЧЕНИЦИ ДЕБИЛИ.АЗ СЪМ ПРОТИВ И ТОЧКА.

Ами ок щом не се харесва тази идея нека децата да ходят да се друсат да се напиват и да се пребиват по дискотеките за какво им е да учат онлайн.Просто нямам думи това българите се намираме за какво да мрънкаме.

В момента (с тая дисциплина , манталитет, икономически възможности)това ще влоши нещата , на всичко отгоре за нашия стандарт на живот това са "чифте пищови" и всички ще ги плащаме тия пищови, а обучението няма да се подобри , наистина става въпрос някой да лапне някакви пари

ПАРЦАЛЕВ ТИ СИ ЛУД!!!!! ЯВНО СКОРО НЕ СИ БИЛ В УЧИЛИЩЕ И СИ МНОГО ДАЛЕЧЕ ОТ ИСТИНАТА ИЛИ ТВОИТЕ СЪВЕТНИЦИ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО!!! НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ПРЕСТАНЕТЕ С ТЪПИТЕ СИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СФЕРА! ЗАЩОТО ПО ВРЕМЕТО НА "ТАТО" В УЧИЛИЩА ИМАШЕ 80% УЧЕНОЛЮБИВИ ДЕЦА И 20% ИЗРОДИ, А СЕГА СЛЕД 20 ГОДИНИ РЕФОРМИ В УЧИЛИЩЕ ИМА 20% НОРМАЛНИ И 80% ТЪПАНАРИ!!!

С това качество на интернет доставките и електроснабдяването, за какво обучение онлайн ще става дума?.. То има страни дето е така, но България е далеч от техните стандарти.

Стига сте джавкали! Не разбирате ли, че става дума за това някой да вземе някакви пари?! Електронно обучение? Глупости!

Де викат братята сърби: "Смеем се, а плаче ми се..."

От министрите на мутро-мафиотското правителство на ГЕРБ само глупости може да чуеш.

Така още повече и по- лесно ще се купуват оцентки в училище, без учениците да знаят нещо.

Преподавам но за съжаление в университет в чужбина, защото не понясям мизерията. Това, което дрънка министъра е пълна дивотия -- поредната крачка от затъпяването на нацията. Министъра явно не е запознат с въпроса и плеще глупости. Вижте статията в New York Times от 6 април, "More Pupils Are Learning Online, Fueling Debate on Quality". Електронното обучение е обучение втора класа, което не може да замени живия контакт. Ученика учи не само от информацията, но и като общува със учителя, като изпитва емоции и ги свързва със средата, в която учи. В устата на някой от улицата, министърското изказване е просто глупост, но в устата на министъра е непростима глупост, която е опасна за образованието в страната. В БГ има много отлични елитни училища и много занемарени и посредствени общи училища. Ако се остави системата сама на себе си, без деструктивна политика, елитните училища ще дръпнат нивото на останалите. Ако иска да осигури компютри за всички ученици, ОК, но най-добре е да остави в ръцете на педагозите обучението.

и на децата ли посегнаха. как си представя този министър болен да учи и да го изпитват та ако ще и онлайн. а в големите студове..... БОЖЕ, БОЖЕ..... до кога

Като си министър,трябва да мислиш какво говориш, но ако мисловния процес не ти се отдава, по добре въобще да не говориш!

Г-н министъра да слезе на планетата Земя и да погледне,че родителите не могат да купят на децата си учебници и тетрадки,а той иска компютри и интернет!

като е толкова важен да дойде той да решава задачи по математика с температура, течащ нос и раздразнено гърло в студена класна стая!

Ха ха ха - или да прави това на компютър - да чертае и обяснява стереометрична задача за сечение -:) Няма млади колеги, да направят проучване - скоро няма да има учители... а родителите - ако са умни и кадърни - да се изнасят с децата си в нормални държави...

Странна работа... Тоя мазно усмихнат антиминистър - има ли представа колко от децата въобще ИМАТ компютри???

луда работа

Г-н Министър,защо не вземеш да си електронизираш главата?!?Така няма да има нужда да ползваш телефон по,който да получаваш нареждания,а също и да ги даваш!!!Писна ми от грандомани,които само и само да се самоизтъкнат измислят всякакви безумия под предлог ,че не трябва да изоставаме от технологиите.И това е при всички до сега Министри на Образованието!Всеки следващ измисля все по-голяма глупост с,която да затрие и без това агонизиращото ни образование.Стигам до извода ,че това се прави целенасочено-само и само да няма образование в България!

"Спират дървените и грипни ваканции в училището" - за сметка на започващата СОФТУЕРНА почивка! ЯКООО - да живеят хакерите!

АА...! Значи затова затвориха толкова училища! Много добре, даже отлично! А ще може ли и лечението на болните да стане онлайн?! Тогава ще разбера и затварянето на болниците.

Дървените директорки, които са превърнали управляваните училища в семейно имение, и ограничените чиновници от разните шапки като РИО и МОМН с безумните им наставления и хрумвания??

си беше точно за Министър и веднага се усети,ама- не. Този парашутист само глупости говори.Предавам в професионална гимназия.Много от родителите са безработни.Някои от децата нямат пари и за закуска.Имам чувството ,че Игнатов е поредният извънземен.

Само не разбрах,кой ще купи компютри за учениците?Министърът да не си мисли,че всички деца имат компютри и интернет.Сега в първи и втори клас има занимални,а това не е целодневно обучение!Някой да светне минидстъра по въпроса и друг път да му пише изказванията,за да не предизвиква смях и у децата.При тезе ниски заплати не чакайте скоро млади учители.То вече и не кандидатстват в педагогически специалности,а тези които влизат едва се изкарали матура.Всяка година пада нивото на канздидат -студентите за учители.

Нищо лично, но ми се струва, че министър Игнатов нещо "не е в час" по проблема! Въпросните ваканции ("грипни", "дървени" и прочие) се определят съобразно ситуацията в дадена община (прим. повишена епидемиологична опасност - заболели от грип 200 на 10 000 души), с решение на местните Общински съвети и с последваща заповед на кмета `и, а не с решение на Министерския съвет или още по-малко - с решение на Министъра на образованието, младежта и науката.

Боже, опази! Наистина тази новина предизвика неуместен смях у мен. Детето ще бъде в трети клас тази година. Министър Ингнатов сигурно не е влизал скоро в училище. Няма училище с добра материална база. Квалифицираните учители са кът, а квалифицирани учители и добри педагози, едновременно, сигурно не са останали вече.

Браво на ГЕРБ ,че проведе реформите в здравеопазването и във образованието!Ако не е ГЕРБ не виждам кой друг може да се наеме с тези тежки въпроси!

Колко е наема? Ако е закръглена сума аз се наемам. Гаранция Франция, България плаща.

Ето поредната глупост, която съчини един некадърен човечец...децата на безработните родители, които нямат компютър как ще учат онлайн?

Като не се признава грипната ваканция, учениците, които нямат компюъри, ще "учат" в интернет клубовете! Логично е! И без друго, когато се зададяха подобни ваканции, децата се преселваха в комютърните клубове, а епидемията присъстваше единствено в лекарските журнали и фалшивите медицински бележки! Сега отново ще им се наложи да посещават ОФталмолозите, този път за изписване на очни диоптри!

каквото и да правите резултатът ще е един и същ-умните деца ще заминават за чужбина,а тука ще остават бъдещи чалгари и бачкатори.....

Каквото и да се говори, това е поглед в бъдеще. Компютърното обучение няма алтернатива. Ако някой се съмнява в това да влезе в един реален час и да види как тече учебния процес...

Днес дали не е ПЪРВИ АПРИЛ? Нищо лошо, де... просто се питам, защото учителите на моята дъщеря постоянно се питат: "Какво е файл и какво е папка" Да не говоря за това, как непрекъснато бъркат електронна поща със сайт, казвайки: "Ще ти пратя едно писмо на сайта".

Не може да се плюят така всички учители, срамота! Всички ли лекари, адвокати и пр. са добри? Не, нали? А че има неграмотни учители, да и все повече ще ги има, заради малките заплати и вече ужасяващото отношение към учителя на деца, родители, общество!

Е, почти всички... Нали това е истинската причина да се премине към ЕЛЕКТРОНЕН РЕЖИМ на ОБУЧЕНИЕ, а възпитанието на децата ще се повери на РОДИТЕЛИТЕ! Училищата са ОБРАЗОВАТЕЛНИ, а за възпитателни се считат едни други заведения! Казано е: УЧИЛИЩА, а не - ВЪЗПИРАЛИЩЕ!

Както е тръгнало, май най-добре е - вместо учители да има блогъри, администратори, девелопълмастери, уебдизайнери, вместо информационно необлизана сган! Добро решение, г-н министър! Най-добрият вариант е изобщо да липсва всякаква физическа връзка между обучаем и обучител! Среща - само в скайп и социалните мрежи! Адмирации за революционното намерение и реална реализация на проекта! Само така ще се наложи да бъдат устроени младите учители! В реалния живот в училищата се влачат изключитено лица в пенсионна и предпенсионна възраст!

докато никой не проверява как крадат директорите няма да се модернизира училището. да попълват всяка година имотна дркларация, да видите и те какви богати тъстове и тъщи имат....

много си го бива! Жалко, че ГЕРБ не може да издигне повече за президенти, избор имат бол идиоти Флик, Тотю, турчето...пенчо -трукатурката

Въпреки, че има промени в графика на учебните дни, и въпреки, че се добави нова ваканция от 30 октомври до 1 ноември (включително), няма да се почива повече, а само 38 дни за 9 месеца. На всичкото отгоре Господин - министърът иска да премахне и дървените и грипни ваканции?! Толкова деца се разболяват, но никой не мисли за нашите деца! Ами защо направо не направите събота и неделя учебни дни?! Материала е толкова сложен и трудно се учи. Децата имат нужда от почивка, не може постоянно да се учи!

Всяка нова учебна година започваме с нова тъпотия

Като му гледам широката усмивка - човекът няма никакви грижи. А образованието, особено българското, е грижа - ГОЛЯМА ГРИЖА! И би трябвало да да виждаме угрижен министър, а не човек, на когото му широко коло врата!

Обикновено грипната ваканция се обявява, когато две трети от учениците са болни. Сега нямало да има такава - защо, за да се купуват лекарствата ли, не е ли грехота. Абе толкова години все не случваме бе, жалко, че Данчето стана кметица. Тя поне до скоро е била в училище, знае за какво става въпрос, аман заман.

А нещо за заплатите, че не разбрах? Или пак учителите са последна дупка на кавала. Ми затова вече никой не иска да става учител. Виж полицията е друго, нали ни "пази" родната де!

Прекрасна идея! Господин министър, наистина е невероятна идеята за електронизиране в училищата, но дали сте влизали скоро в българско училище, говорили ли сте с децата, с учителите! Наистина се изумявам от поредната глупост на поредния безмислен министър! Странно, как ще промените нещата като плащате подаяния на учителите - срамно и позорно в 21 век учителите да получават такава мизерна заплата! Прочетох коментар, че децата вече нищо не знаят - ами много са причините, като започнем от родителите и тяхното безразличие и свършим с липсата на мотивация за работа у учителите! А, за да мотивираш трябва и да дадеш! Канцеларските мишки по министерствата получават по-голяма заплата от учителите, а се чудим защо на нашите просветители не им се работи, взимат болнични, разпространена е корупцията из училищата. Ами опитайте се да работите за 450 лева и да издържате семейството си! Срамно, срамно и обидно!

Господин министърът преди да говори глупости да посети две-три български училища и да види какви са условията. В 95% от училищата ни цари окаяна мизерия.

Не знам на кой разправя тия хуморески но......наистина тоя е луд.Това за онлайн училище го няма и в най развитите държави той го предлага за тук у нас.Наистина явно изобщо не е на ясно с техническата страна на въпроса.важното е да дава тъпи идеи щом има кой да го слуша.

Теорията е хубаво нещо, ама практиката е друга бира. Аз се сещам за южна Корея, там образованието е изцяло цифровизирано, няма книги, няма тетрадки, няма учебници и прочие, направиха го съвсем скоро. При нас може би след 200 години, ама по-вероятно да откраднат парите.

Игнатооов, глупако, проблемът ти не са ваканциите, а човешкият ресурс. Аз пусках на учениците си онлайн-упражнения (като домашна-пожелание) още през 2005 г. Две години по-късно напуснах, защото нямаше как, да издържам семейството си. Сега на моето място има пенсионерка... Та с кого ще правиш тази "дигитална реформа", г-н Министър? Поредният малоумник...

Заобиколени от малоумници и все малоумници си избираме.

ЕЛЕКТРОНИЗАЦИЯ.Глупакоооо,всеки циганин с два лаптопа под мишниците ли ходи бе

Много обичам сам болен от грип да правим класното виртоално . Тарсим сестричка да дръжи термометъра докато чатим с госпожата.

Учителите има трудов договор, според който на работното им място трябва да се осигурят необщодимите условия за да полагат съответния труд. 8 часа - отопление, осветление, ток, компютър, камера, микрофон, интернет, ... Кой ще заплаща тези разходи, ако утителят работи от дома си?

Охх, добре ги обучихте последните 10 години. Срам ме е като виждам , че не знаят елементарни неща. Паисий ще се обърне в гроба....

Всичко хубаво, но какво ще правите, когато спре интернета или тока, или и двете? Случва се. Особено из планините. Вместо дървена и грипна, ще си имаме високотехнологична IT- ваканция.

точно казано :)

Добра идея господин Министър. Образованието трябва да бъде в крак с времето, до подготвя кадри за обществото и наученото в училище да има реализация. Информационните технологии, трябва да се използват интензивно за повишаване качеството на обучение. забележка: Хора, който не са в тази област най добре да не дават мнения

АДМИРАЦИИ! СЕГА ДЕЦАТА ЗНАЯТ ДА СИ ИГРАЯТ САМО ИГРИЧКИ! А ИНОРМАТИКАТА Е БЪДЕЩЕТО!

1. "Адмирации" не е българска дума. Повярвайте ми, звучи тъпо. 2. Много ми е чудно, като учат отдалечено как ще разберете учат ли, играят ли, освен ако постоянно не ги наблюдавате. 3. По повод на: "Информатиката е бъдещето", чували сме и други лозунги, при това далеч по-интересни.

Г-н министъра да спре да говори само за училищата и да заповяда в община гр.Върбица обл.Шумен и да види какви заплати вземат учителите в детските градини от 450 лева, защото са общински и кметовете си правят това що душа им сака, и си вземат по една заплата през 3-4 месеца допълнително а учителите в детските градини духат супата като в Авганистан

Точно така да проверят детските учителки какви нищожни заплати вземат заради общинските кметове - смешници кой каквото си иска това прави.................

Силно се надявам да не сте учителка, защото Афганистан се пише с Ф!!!!!!!

Научи се да пишеш, тогава давай акъли!!!

Е като има епидемия от грип какво правим? В цял свят спират училището.

Хубави идеи,но като няма пари за маркери за писане на дъската(необходими особено за начален курс)какво правим! Или става дума само за столичните училища !? Звучи като "На гол тумбак-чифте пищови!"

Абсолютно си права, освен това т.н. безплатна закуска за начален етап се плаща от бюджета на училището, поне при нас е така и фактически се взима от заплатата на учителя , за да си правиме популизъм и да пълним гушата на разни фирми, посочени от общината за стол и бюфет. Абе гадна работа, затова средната възраст в нашето елитно училище е 53 години, а след нас млади не идват, кой ще дойде за тая мизерия.

Тази мумия вярва ли си? Що не види базата каква е дори в столични училища и тогава нека ги къдри тези предизборни глупости! Нека отиде и се поразходи в район "Възраждане"-София!