Втори US щат призна българския за чужд език в школата

След Мериленд и друг американски щат - Вирджиния, включва българския като чужд език в дипломите за средно образование, съобщиха от МВнР.

Обратно в новината

Коментари - Втори US щат призна българския за чужд език в школата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво обучение ?? Обучение на Български език трябва да има САМО в България. Щото иначе всички ВРАГОВЕ- араби и негри може да научат български език и да се представят за българи. Езика , заедно с християнството и начин по който изглеждаме ни определя като НАРОД и Държава. Животните имат по 4 крака, арабите и негрите - по 2 крака. Арабите са по - черни и са Мюсюлмани, негрите са черни. Който обучава ЧУЖДЕНЦИ на български език е ПРЕДАТЕЛ като Поп Кръстьо и Стамболов. Всички които са се представяли за бежанци трябва да бъдат ДЕПОРТИРАНИ до Турция. Войната в Сирия СВЪРШИ.Нека всички араби и негри ходят там. Парите от Еврофоондове за Бежанци трябва да бъдат ПРЕХВЪРЛЕНИ в Еврофондове за Безрботни Европейци, Пенсионери и просяци.

Толкова жалки писания не бях чел скоро. За това ще сме в това положение още дълги години .

а те знаят ли къде е България ? признават ли езика на замунда?

Ха да ви светна малко и аз.Този сертификат е нужен на тези които решат да учат в български университет но да са признати като българи а не като чужденци.Българите от европейските страни много напъваха за такова нещо но незная до къде стигна работата.

Да махат базите си от България. Присъствието на американски военни в страната ни е незаконно. Кой ще ни опази от тях?

в уса няма конституционно признат национален език, тъй че всеки език си има мястото

Те там толкова езици са признали че няма накъде щом има балъци да им робуват..И това каква новина трябва да е след като истинските българи не им трябва разрешение да не забравят родния си език и да учат на него децата си..

А Столипиново кога ще признае хамериканския английски?

А за какво и на кого ще е необходим този сертификат? Кеймбридж сертификат например се изисква за доказване на достатъчно добър английски на студентите в англоговорящи страни. Кой ще трябва да доказва че владее български на ниво В1?

наскоро гледах в тубата български емигранти в америка. тъжна история. оплакват се, не можели да свикнат, родината им липсвала, тъжни, нещастни, лекарки лъжели, че били опитни чистачки.

Зависи от човека. Може би една трета са така както казваш. Ама те и в БГ мрънкат че не им е добре.Останалите се чувстват добре тук.

Ние в Русия от 55г го изучаваме и е включен в отделни класове.

По-полека в изхвърлянията. Гьобелси.

а сега имам сериозен въпрос. ако някои може да ми отговори - ще съм благодарен. кому е нужен този сертификат. за какво служи. с какво може да помогне на получателя му и на обществото - американското и българското? дали наякои деиствително ще се напъне да взима този сертификат?

Не вреди, но може малко да помогне. Като символ е важен също. И дава самочувствие и гордост на децата. Моят син в САЩ е горд от бългирския който успява да понаучи покрай нас. МОже да е малко, но като научи нова дума се радва.

Браво !

да го туря на дираджийската цензура

То до 5-10 години знанието на езици ще е напълно безсмислено и ученето им загуба на време, защото технологиите се развиват с бясно темпо, но щом трябва да се радваме, ок :)

ще направят технологиите? Ще отменят говореното между хората?

Тези ученици от снимката среднисти ли са?

Тоя пост ме мувна да чекна в дикшънърито по български език какво е департмънт.

ОТ ВИРДЖИНИЯ

ОТ ВИРДЖИНИЯ

БРАВО!!!...ето това е велика нация...не като онези ушанки...само препарат за стъкла и канибализъм признават

ха ха ха ... скъпи ...бронкс не е ню йорк ха ха ха

Хахаха жалка мишка.

В съвременния свят има два основни езика, изчерпващи лингвистичния хоризонт: анлийски и български. Непризнаването на този факт (без значение на причините) не го променя. Българите трябва да учат и да владеят добре англ., останалите народи и български.

Българският език е Божий език и доказателствата за това са навсякъде около нас. И едно от тях е, че бълг. е перфектният езиков медиум за преводна литература, пример: преводът на "Тъй рече Заратустра"!

ха ха ха ...та те краварите не знаят къде е канада и мексико ... камо ли българия !!! това е защото те са номер 1 !!!

Скоро навсякъде в Краваристан официалният ще е руският.