”Да умреш за 1 лев” - снимка на ученици шокира мрежата

Снимка на три момчета, увиснали на задницата на автобус от пловдивския градски транспорт, предизвика гняв и възмущение в социалните мрежи.

Обратно в новината

Коментари - ”Да умреш за 1 лев” - снимка на ученици шокира мрежата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

SS-Nebel

Естествен подбор бре! Като са такива глупаци, да си ядът последствията! Плюс това, тези пикльовци го правят от ГЪЗАРЩИНА, не от беднотия!

Като си спомня какви съм ги вършила и аз, не знам как ще спя въобще като моите деца влезнат в пубертета след 4-5 години... Определено трябва да се държат тийнейджърите по-изкъсо, че гледайте какво става, може да се случат големи бели... Едно време, разбира се, не мислих така, но не съм била права :)

милиони се дават за незаслужени стипендии, вместо да се дават карти за градски транспорт и купони за стол на нуждаещите се деца

Един лев е едно ядене така че не говорете с пренебрежение за ''1 лев''.. Наистина не проумявате на какво са способни хората за да имат едно ядене ама то сит на гладен как да повярва..

Като ги видях си спомних за едни времена по които безмислено подсмърчат българите. Тогава това беше обичайна гледка. Сутрин и вечер любимата ни партия така ни извозваше за работа и от нея. Когато автобусът спреше на сфетофар стъпвахме да си починен и със зеленото се мятахме отново. И не си мислете че нямаше паднали и потрошени. Просто нямаше интернет.

Ти си долен лъжец! Да не си живял в Индия, че да си се возил така?

Абсолютно вярно. Отначало си помислих, че е снимка от онова време, но после видях, че не се виждат висящи от вратите хора:)

Какво толкова се чудите? Поредното доказателство за това, какво тъпо и малоумно покуление расте! Просто, простотията им блика от всякъде. Скоро гледах предаване по телевизията, където симпатична млада , подрастваща дама, каза, че слънцето изгрява от ЗАПАД! За какво говорим.....

Нищо не разбираш от фотошоп, тъпако!

Ми от запад изгрява! Тя като де събуди, то вече е там.

Всъщност всички ние сме отговорни за покОлението, което расте, не мислиш ли?!

Много лаете, но не се сещате, че може да го правят просто за Фейсбук кайкове, а тогава постъпката си е напълно оправдана.

Не, че подкрепям опасната им дивотия, но за разлика от сегашните търсачи на силни усещания "селфаджии", някога диванетата бяха повече и с различни лудории. Та и тез момчета, едва ли са го направили, за да спестят кинта.

Направено е изцяло заради тръпката. Поне 1/3 от съучениците ми сме правили подобни простотии. Жив късмет е, че никой не пострада. Не препоръчвам на никого подобен експиарънс - едно грешно движение и после цял живот инвалид.

Дарвин, Дарвин

За голямо съжаление нашите деца са доста безотговорни.Родителите трябва да са по строги към децата си, защото после ще е късно ако тези деца паднат.

"...момчетата трябва да бъдат запознати с метода на възпитание на Макаренко." А сетне "с метода на възпитание на Макаренко" други едни празноглавци трябва да бъдат запознати с метода на възпитание на Макаренко.

Смелостта е добро качество, а да прецакаш кожодерите от градския транспотр- благородно дело.

Ами ходи пеша и ги прецакай и не бъркай смелостта с глупостта.

продукти на европата! вън европата от континента! да потопим островите! ....

Късно е да бъдат превъзпитани,възпитанието се осъществява докато прохожда,после вече е късно. Така става,когато се иска права на детето,закрила и т.н. смешни простотии.........така,че и родители и общество ще си сърбат попарата............

Абе, много сте омекнали нещо - не виждам призиви за разстрел, обезглавяване и затвор поне до трето коляно, а само призиви за писане у фейса и бой с колан по седалището. Джендърите ли дойдоха на работа? Затрива ли се косматият и смърдящ на ракия, пот и непрани гащи бай Ганю? П.П. Както вече са ви писали по-долу - да се бяхте обадили в полицията. Ама верно, че у фейса е по-яко, а?

Баце щото у Фейса, че им дадат Лайк а у Туитера, че го Ретуйтнат. И секо палче е чешкане по безумното его, а това с полицията има и отговорност. Па така ем спасител ем известен

Диванета!

Веднъж идиот - идиот завинаги! Сигурно пак е виновна класната, ха-ха-ха......... А вие, управленци-службаши, отменете глобите за деца до 15 г. както си беше, и няма да гледате повече такива снимки! Създавате условията за това, което виждате, а после друг виновен / е, поне по-малко от вас!/

Тъкмо се зачудих дали не е било по-правилно да се звъни на 112, вместо да се снима. После се сетих, че питат 15 мин за трите имена, адреса, егна, номера на личната карта, платени ли са глобите за паркиране, а здравните осигуровки... И след 15 мин разправии - няма дежурна кола в района.

Първо, вместо възмущения по Фейса, се обадете на ПОЛИЦИЯТА. Обаждайте се всички на 112. Бахти малоумните фейсбук оправячи. ИМА ПОЛИЦИЯ БЕ ГОВЕДА. Ако ВСИЧКИ си търсите правата ще има резултат. Ако само Лайквате и се оплаквате у Фейса, резултат няма. Бахти племето изкривено

Много хора не са запознати с теорията на Макаренко и говорят глупости .

Нормално е да има такива хулещи коментари, не че не сме правили бели и ние като малки, но за да видят самите деца, да се научат че не е хубаво като обществото ги порицае ще си вземат поука. Сега и родителите ако ги накажат да кажем да им забранят някои неща ще се научат. Мен за беля ме наказваха с няколко шамара и да не излизам няколко дни да си играя на улицата.

пестят от билет за поредната доза....не им идва и на ума ако някое се откачи и падне колата след него дали ще може да спре. За това дряновица която се гъне но не чупи.....бой докато се отлепи кожата. Не е хуманитарно но е правилно:))

Не знам,колко е ,,дозата",ама 3х1лв= 3 лева....това са 12 цигари....по 4 на калпак....тлкова,колкото си биха купили и при ,,соца",ако си бяха спестили и 3 билетчета по 6(шест).....СТОТИНКИ !

кутия "Слънце" без филтър 32 ст.,бяха много качествени цигари...кутия БТ 60 ст. Това е от времето на соца.

Келеши, търсещи адреналин, на които надали им е проблема в един лев.А ако някой се изпусне и бъде размазан от гумите на следващото превозно средство?Бива да ги разпознаят родителите им и получат един як пердах, който да им донесе така желания адреналин, а и да им понамести сивото, ако въобще го имат!

ако нямаше социална мрежа, нямаше да има и 'обнародване' на подобна снимка в медиите ...

евалата на пичовете, ич не им дреме за глупавите ви коментари.

както и държавата. Не търсете вина в тези крехки и невини, диви питекантропи, за които се грижат всеотдайно комуноидоселяндурските им родители. Не :)

Гняв и възмущение!?! Защо не насочим този гняв и взъмущение някъде другаде, например към безхаберното управление или нещо по-конкретно. Не умаловажавам случая, но подобни изцепки имаше и преди 89 година, но снимки в "Работническо дело" не се публикуваха.

Абе тия са поне 17 -18 годишни. Че и ние сме правили глупости пред 20 години - правили сме, но сме били много по-малки. Тия са по големи, би трябвало да имат повече акъл и как въобще са се качили там ума не ми го побира и то от спирката на централна гара пред сумати хора

Децата са със чанти,значи отиват на училище.Много жалка картина в 21 век.Явно нямат пари за билети.

Учениците не ползват ли карти??

Ако умрат тия няма да е заради един лев, а заради неописума глупост!

Тъпотията се предава по наследство и се поощрява в някои западащи общества. Но за такива безполезни юнаци би трябвало да има принудителна военна служба от по 10-15 години като кашици или като трудоваци.

НИЩО НОВО-ТОВА БЕШЕ ЕЖЕДНЕВИЕ В СОФИЯ ! ! НЕКА ВЕСТНИКА ДА ПОМЕСТИ СНИМКИ ЗА ТРАМВАЙТЕ ОТ 1944 ДО 1949 В СОФИЯ. ПО СТЪПЕНКИТЕ НА ВРАТИ ПО 5-6 ДУШИ ВИСЯТ(ОТ ЛЯВАТА И ОТ ДЕСНАТА СТРАНА НА ТРАМВАЯ. ПО НЯКОЛКО ДУШИ МЕЖДУ ВАГОНИТЕ И НА ЗАДНАТА ЧАСТ НА ТРАМВАЯ. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!?

Кофти за шофьора, ще му лепнат 6 месеца условно щото няма как да знае. Но е добре кухоглавците да ги намачкат, така ще намалее кухоглавото потомство а родителите им ще се тюхкат, че не са ги възпитавали по макаренковски, но ще е късно. по добре 1 млн нормални хора в България,отколкото 7 млн кухи хралупи.

Полицията спи ли?Спиране на автобуса и сваляне на юношите.Да се въведе безплатно пътуване на ученици,както е в нормалните страни. Ако юношите нямат пари за билет,то държавата да се погрижи за тяхното безопасно пътуване.В Германия за да се намали движението на коли са въвели безплатно пътуване с автобуси,влакове и др.обществени превози.

еднократен билет 2,70 евро в берлин---почти безплатно!

до скоро не беше ли 2,40, малко повече от целодневната карта за цяла София, барабар с метрото? Явно пак са стачкували :)

безплатно пътуване били въвели, хахахахахаха :)))) Може би имаш предвид, че децата пътуват безплатно с билет на родителя си :)))) Но ученически, студентски, пенсионерски и прочее карти струват пари в Германия, и то много повече от тук :)

Абе не знам колко са в Германия, ама във Виена (Австрия) преди две години годишната карта (без отстъпка) беше 200 евро, тоест по-малко от евро на ден. А стандартът им е доста по-различен от нашия...

Аз мисля, че общините и държавата би било по-добре да се самосезират. Не може да искаш пари от някой, който не работи за пари . . . , за каквото и да е . . . ! Вече 100 години ни убеждават, че с усъвършенстването на машините на хората няма да им се налага да работят, камо ли да мизерстват . . . . . а какво става всъщност . . . ако ти се налага да умреш за 1 лев . . .?!

Айде стига викали по децата бе, "гратисчии" били. Ще висят, като трябва да избират между това да си купят билет или баничка. Критикувайте правителството, не децата!

Ми то крайната спирка на 7-цата е пред главния вход на Рогош. Не, не селото, на жаргон знаете какво е ... :D

Партизирано герберско образование ръководено от некадърници1

OmPoBeH

Тези като станат на 20, ще се хвърлят от 8-мия етаж или под метрото и цял свят ще ги съжалява.

Животът на един такъв боклук струва доста по-малко от един лев.

ти осъзнаваш ли че говориш за български деца??

Да. Има деца и деца. Тези от снимката са безполезни.

ЕЕЕЕЕ Айде бе , голема работа... Пуберски щуротии... Станахте вече всичко много взискателни . И какво ще стане като падне някой ? А ? Ще си ожули дънките... Бабички такива , кво сте закоментирали , ние на тяхните години правихме и по големи щуротии... Виж мене ме е е по страх от порастналите бългоропитеци , боклуци - които се избиват по пътищата...

ами елементарно, елементарнико. ако паднат докато автобуса се движи с 50-60 по някой булевард, колко дистанция трябва да спазва колата зад тях, за да не отнеме три бъдещи гласа за курнелия или бялата златка?

Достатъчна дистанция! Виждат се добре.

Боже, колко самотни и безработни хора има в (а)социалните мрежи! Как им остава време да следят такива глупости, и то постоянно? Прав е колегата по-долу, едно време висяхме като гроздове по вратите и гърба на трамваи и тролеи. На никой не му правеше впечатление.

Мангали от Столипиново.

Виждал съм такива лайненца и в Русия на влаковете да висят. Смъртността е около 30% от пробващите се. Когато човек е на 13-15г. прави всевъзможни идиотщини опасни за живота.

Естествен подбор :D

Стига сте плюли бе хора. Едно време такива щуротии, като малки правехме редовно в Пловдив. Откачахме тирантите на тролеите в движение, устройвахме си битки между кварталите.. плюс още стотици щуротии, които ако ги опиша ще искате да лежим доживот, но всъщност не сме навредили на никой и всички тези "хулигани" сме от петте процента, които не се приравняват към лошият материал, имаме деца. Това са живи момчета, които предпочитат това вместо да се надрусат, както голяма част от наборите си.

И какво е било движението "едно време"? Същото като сега?...

Само в Пловдив да е било, навсякъде където е имало някакво возило си беше така, я трамвай, я конска каруца.

'ми бъди жив и здрав. Гази, щом те влече. Пък с теб и нацъкалите плюсове.