Учени заснеха октопод на 7000 метра дълбочина в океана (видео)

Снимките са направени със спускаеми апарати, които се позиционират на дъното

Обратно в новината

Коментари - Учени заснеха октопод на 7000 метра дълбочина в океана (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заглавието така е написано че си помислих че от сателит са го снимали

Много грешки в превода. Значи калмарът (squid) е 26 фута дълъг, което ще рече около 9 метра и окото му е с големина на човешка глава. Това казва жената в краят на клипчето.

Ахахаха, тя "редактор" Надежда май не може да различи коза от овца, камо ли октопод от калмар....

Що за малоумна статия. Дирник + бибиси + всички модерни, евопейски дебили. Всички дружно влизате в модерни dark ages. Невежи гейзери. На 23 Януари 1960 слизат хора с батискав на дълбочина 11 км в Марианската Падина.

Само дето не е октопод, а калмар, драскачи(сиреч, невежи репортери) на Дир. Бг....!!! Като искате да сте оригинални, поне превеждайте по - адекватно статиите си от английски на български. И второ - проверете какво е ОКТОПОД и какво е КАЛМАР. КАЛМАРИТЕ ЖИВЕЯТ НА ГОЛЕМИ ДЪЛБОЧИНИ!!

и малко допълнение, за да се пообучат малко тези т.нар. "журналисти": Октоподът, както и калмарът, са главоноги. Но! Октоподът има 8 (ОСЕМ) крака (пипала) - от там и името му, докато калмарът има 10 (ДЕСЕТ)! Еееех, май и тези са обучавани дистанционно....

Налягането не го ли сплесква?

Ако в тялото му е същото налягане като навън - не. Е, ако тръгне да изплава ще се пръсне, но не вярвам да има такива намерения (доброволно) ;)

Дираааа.... Ама те вече са ви насолили в долните коментари.

1. Самата статия е копипействана от сайта на ВВС и там се говори за "октоподи". 2. Видеото в тубата е на "не знам-кой-си" и е от предаване на CBS за биоложката - тя говори за работата си през 2012 г., как са заснели "калмари" на 2000 фута (около 610 м). Под видеото има копипействана същата статия от ВВС, която няма нищо общо с видеото. 3. Накрая става нещо като "манджа с грозде".

"...Парчета от октоподи и хайвер са откривани на голяма дълбочина...." Егати, как ли изглеждат парчета хайвер? Щото аз с простия си ъкъл, знам че хайвера е съставен от яйца на риба. Много яйца и всичките са миниатюрни. И си представям парчета от милиони счупени миниатюрни яйца. Ужас, мисля си кой ли си е играл да чупи тез яйца едно по едно. Сигурно много малки подводни джуджета са подложени на робски труд да чупят яйца на риби по цял ден. Че и парчета октоподи имало. Парчета! Какво ли може да намери човек на голяма дълбочина. Парчета от октопод.

Алооооо неграмотници за калмар става въпрос , какви октоподи, кви пет леа ?????

Все пак и BBC му вика Octopus: https://www.bbc.com/news/science-environment-52839678

Кви адаптации, наквасил се е яко снощи и не знае къде се намира..като изтрезнее ще се спихне

Squid e калмар. Октопод е друго, ама кой да знае.

Това са дир-ници - учЕни (с главно Е) - това е една особена порода, ти нищо не разбираш! На тях мозъкът им е в ушите и щом чуват, значи мислят. Чукча не читател, чукча писател!

Я го гледам жива пиперка си е.

Абе ДИРници,това си е жив калмар,какви октоподи кви пет лева.Личи си, че крака не ви е стъпвал в Гърция

във видеото се казда squid което е калмар. Ако не сте сигурни просто го преведете като мекотело или по-специфично главоного.

"...единият на дълбочина 5,8 км, а вторият на дълбочина - 6,96 м."

Ако питате мен това не е октопод а калмар

Слаба работа, октоподе! Ппутин е на поне 8 000 метра в момента заровен в сигурния бункер!

Внимавай с него, щото може да прокопае подземен тунел, и да излезе точно под леглото ти! Погледни отдолу, може Путин да е вече там!

Майоре, колко ти платиха за това гов.но, където си изср@л.? 30 цента??