Учени откриха начин да конвертират кръвните групи в една универсална

Изолиран е ензим, който ефективно премахва захарите от А и В и ги прави нулева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно безмислено за практиката. Конверсията касае само антигените по система ABO. Към 2018 г., според данните на Международното общество за кръвопреливане, са известни 36 системи за кръвни групи . Само Rh фактор има 54 антигена, система MNSs - 48, Kell - 32.... Останалите системи от кръвни групи също са важни, тъй като пренебрегването им може да доведе до сериозни последствия или до смърт на реципиента.

Браво, наистина значимо откритие

Ако това е успешно заслужава Нобелова награда!

.

Това е процентното съотношение на кръвните групи в България. Индианците на южна Америка са 100% НУЛЕВА група чак до майя- 98% нулева. Това е отговор за щракалите ми минусНУЛЕВА.

Еб му мамата!!! Тия учени ми Ба мамата на бизнеса!!!

Аре и рака да излекуват, че не ми се мре

,,Има няколко вида кръвни групи - А, В, АВ и тип 0. Първите три могат да приемат донорска кръв единствено от собствената си кръвна група, докато тип 0 е универсална и може да се влива на всички останали кръвни групи." МАЙ нещо скърца в писаното по-горе- уж на групи А, В и АВ може да се влива кръв само от същата група , а НУЛЕВА група ,,да се влива на всички останали".

АВ приема от всички...еуементарни познания уипсват.. ;)

Откажи мисленето, не е за тебе

ПРпосто е написано тъпо - като от журналист. АВ може да приема от всички, а 0 може да дава на всички

с ваксината срещу ебола разгониха фамилията на няколко поколения западни лайнари, които разработиха и пуснаха ебола в Африка. От няколко години да си чул за епидемия от ебола.

Муахаха.....тва по тв звезда ли ти го казаха?

А руските уче....пардон уроди, нещо полезно за човечеството измислиха ли?

Путин ли ти е виновен, че си плод на наркоманска чикия?

Майка ти е рускиня!

test

Какво ? Променили сте кръвна група ли ?

Намерили са ензим с който премахват някои пептиди от повърхността на кръвните клетки. Въпросните пептиди са епитопите на които реагира имунната система. След премахването на епитопите имунната система не реагира на чуждите кръвни клетки, т.е. те се държат като клетки от група 0. Реално не успяват да премахнат 100% от пептидите и възниква имунна реакция, т.е. ще мине още доста време докато стане приложимо на практика.

БAPATOЧKA

Разгеле един човек да каже нещо смислено

Чакам в Расията да измислят нещо подобно. Апропо и оружията им са същия боклук.