Учени откриха голяма "мъртва зона" в Оманския залив

Малкото съдържание на кислород в тази зона пречи на морския живот

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с тези глупости ... в Черно море няма кислород под няколко стотин метра и какво...? Живота ли е спрял в него или около него. Съвсем точно се отбелязва, че това е: "...естествен процес...". Ако отворите някоя книга по океанология, ще прочетете, че това е резултат от океанските течения и измирането на морските видове. А що се отнася до климата на Земята, той винаги се е променял и ще продължи да се променя, независимо какво ни се иска на нас, както отбелязва Зевзек "паразити", които се самоизяждат и дори се самоизбиват а и не живеят повече от 60-70 години.

Става въпрос за човешка намеса и замърсяване с химически вещества. Подобна зона, преди 4 години беше половин България (30000 кв мили), е в Мексиканския залив на устието на Мисисипи - целия среден Запада си изхвърля чрез Мисисипи ГМО боклуците и Монсанто отровите в морето. В тази зона няма флора и фауна. Всяка година нараства с хиляди кв. мили.

Планетата е хванала паразити - човеци, ама то е временно и е лечимо. Паразитите се самоизяхдали и самозатривали. И тази болест ще мине.

Ами пуснете помпи от аквариум да пърди кислород там и носете ледени блокове от най-близкия полюс, после зарбете със сьомга и благоденствайте! Стига удряли челата о килимчето по 5 пъти на ден!

я не ни обиждайте бе учените,ние не ви пречим да се ровите из тинята,ние ви помагаме даже да откриете кой натрови оманския залив с лакомията си за петрол

Чук от тук, чук от там...