Учени оспориха вредата от пържолите и шунката

Американски учени се опитаха да спрат публикацията на новаторите, но не успяха

Обратно в новината

Коментари - Учени оспориха вредата от пържолите и шунката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато не чуя, че има "НАУЧНО ДОКАЗАНА ФОРМУЛА" - не вярвам! Въпреки, че реално погледнато ненаучно доказани формули не съществуват... На всичко отгоре няма никакъв смисъл да доказваш научно формулата. Следва да се докаже ефектът от нея /което никой не прави, защото най-често положителен ефект няма/. Но това вече е друга тема!

Абе, Веганките като не слагат месо в устата, св.рки правят ли???

'Като не хапват, даже не близват ли?"

Яденето на ЧЕРВЕНО(телешко) месо е вредно. В арийските земи(Тракия) бикът е свещенно животно и е грях убийството му. Българския стопанин оре с чифт волове 12 години(завъртането на Юпитер около Слънцето) и после ги оставя да умрат сами от старост. На всяка българска носия бичите рога са на гърдите(сърцето) на българина. Особенно изящните кюстендилски женски носии. Яж свински пържоли и наденици само на голям християнски празник, отворко. Както пра-пра баба ти и дядо ти. Древните траки са занесли Вярата в Бика като символ на Бог в Индия, заедно с Ведата(ВЕДАТИ- глагол в Старобългарски език), ралото, огъня, семената. До днес е грях да се яде телешко в Индия. Телеца го убиха евреите и исляма. Те ядат само телешко. Иди запали свещ в черква, направи кочина в дворът си за прасе и бегом на нивата с мотика. Кашата е основна българска гозба. В нея се слага месо само на празник в Неделя. Лучец яж и водица пий, дий краста, дий....

Веганчета, ко праим ся, а ?

духаме супата, старши!

НА ТЯХ, понеже е ГМО и е бъкано с хормони! Я си гледайте по 2-3 прасенца на село, хранете ги с помийка каквото остане от масата и от двора, осигурявайте им редовно условия да се движат, и после елате да смятаме вредите...

Но свинското не е червено месо. Трагедията в САЩ и останалите McDonald's и Burger King's територии е, че в сандвичите им НЯМА свинско месо. Всичките им сандвичи са с телешко месо. По законите на юдаизма и исляма.

Учените с "науката" си започнаха да приличат на изтривалка пред сграда - всеки кретен, решил да търгува, ги използва, за да рекламира стоката си. Още малко и канибализма ще оправдаят учЕните, ако им кихнат подходящата сума - примери с джендъра и хомосексуалния брак бол. Такава продаваща се като лека жена "наука" не е нужна на търсачите на истината.

.....Ако искате оздравителните процеси в тялото ви да протекат гладко, най-добре се въздържайте от всякакви млечни продукти. Свинско месо Избягвайте всички форми на свинското месо, в това число шунката, бекона, обработените месни продукти със съдържание на свинско, свинска мас и т.н. Трудно ще се избавите от която и да е хронична болест, докато консумирате тлъсто свинско месо. Риба от развъдник Развъдниците за риба обикновено са съвсем малки, затворени пространства, в които се въдят водорасли, паразити и други болести. По тази причина производителите често даващ на рибата антибиотици и третират водата с токсични химикали. Това прави опасна консумацията на риба, отглеждана в развъдници. Най-безопасно е да ядете диви риби - като сьомга, камбала и треска. И не забравяйте, че по-едрите риби - като риба меч и риба тон - съдържат живак. Глутен Глутенът е протеин, който присъства в множество зърнени храни.......

с каквото ми се яде (разбира се - не прекалявам), понеже вярвам на организма си, че няма да ми даде сигнал за нещо, което е вредно или ненужно за него. Пък ви е се ограничавайте! Обаче знайте, че всяко ограничение, всяко неконструктивно насилие над тялото и психиката, посажда някъде едно дяволче, което ви издебва докато не внимавате и свръх-компенсира двойно, тройно и четворно това, от което сте го лишили! Така че... по-добре изобщо да не посаждате дяволчето, по-добре въобще да не разклащате махалото, защото при обратния си ход то ще се върне и ще ви отнесе главата...

Много добра тактика - и аз така правя. Не може буквално да сънуваш една храна и да не си хапнеш малко от нея, само защото е вредна. След като организмът толкова страстно я иска, значи тя му е необходима. Разбира се, с нищо не трябва да се прекалява, за да не се развие зависимост, подобна на тази към алкохола. Ако си притреперил за месо, хапни си една пържола или 2-3 кюфтета на обяд, но ако вечерта пак трепериш за месо, спри се - очевидно е, че вече ще прекалиш!

А както и все по-често се вижда - накрая се оказва, че тя не е изобщо вредна! Какво ли не чухме през годините - анатема на кравето масло пред маргарините, анатема на захарта пред всякаквите там изкуствени подсладители... И накрая какво? Оказва се, че всичко изкуствено, хидрогенирано, ГМО и не знам си още какво е не в пъти, а в порядъци по-вредно от така свирепо нарочените естествени продукти...

Камбалата какво е?

И нека сега всички озлобени вегани да скочат на темата!

за съжаление. А и поради храничната си апатия и флегматичност - не ги и интересува...

Какво ни засягат американските проблеми? Публикувайте българско изследване на тази тема и тогава да коментираме.

idio

българско ? че то освен преписано какво да бъде? в българия наука няма и никога не е имало! ако не си бил в научен център няма как да не разбереш.

От тази "вреда" живея вече 68 години!

още толкова ти пожелавам :)

Маай пръшки с лук и не се плаши !!!

?? карциногенно??? Да не би да е канцерогенно?

idio

карционогенно е което причинява карцином! канцерогенно е което причинява кйенса (cancer) кое не разбра

аха

Вие яжте захари, хляб, картофи, ориз и млечни, аз ще си ям месото и салатите. При вас шанса за диабет и рак ще е в пъти по-голям!! Голямото количество въглехидрати води до диабет, а не месото. Голямото количество млечни продукти води до рак, а не месото. Но всеки си избира с какво да се храни и е прав да си мисли, че се храни здравословно!

След като още в седемдесетте години на миналия век французите им се подиграваха какво безвкусно месо консумират (филма с Луи дьо Фюнес в америка), може да се досетим сега каква "мърша" консумират.

Колко столетници са вегани? Дядовците ви и бабите ви на 90 години трева ли пасоха? Чаша вино и малка ракия убиват рака преди да се появи. Вижте названието. РАКия. Това е доказано ит група Български професори. 90 процента от Българите са професори. Умира се от стрес на работното място.

месо може да се консумира в малки количества и разумно.Обаче не и в САЩ там по добре въобще да не се консумира защото се преработва с химикали, дори да оставим настрана гмо фуражите с които хранят животните за добив на месо.

В нашето съвремие огромното мнозинство на т.н. учени работи за / или е спонсорирано скрито или по-малко скрито от бизнеса. Олигарсите са пък тези , които редят картите на властта, играейки с парите. Тъй че има сериозна логика да се допусне , че "научните резултати" са такива, каквито бизнесът(олигарсите) или техните храненици - политиците са поръчали. За да се изчисти оше малко картинката, е нужно да се отбележи, че нивото на общественият морал е трагично, а основният стълб на европейскияя морал - Християнството , за дълбоко съжаление, е превърнато от западняшката алчност и безцеремонтност в евтино шоу , което си има своя норма на рентабилност , т.е материална печалба!

Ям червено месо, пия червено вино и по малко гроздова. Има поне сто причини от които да се разболееш и умреш. Учените са като политиците. Едните казват яж, другите не яж. Вярвам на народната мъдрост- ЯЖ ПИЙ И СИ НОСИ НОВИТЕ ДРЕХИ.

"... преработеното месо е карциногенно..." КАНЦЕРОГЕННО!

Аз също оспорвам вредата от мръвките и поддържам ползата от тях. Разбира се, в разумни граници и без преяждане.

Група добре платени “учени”.

... ей значи, тази хАмериканска ИМПЕРИЧНА псевдо-"наука". А бе тъпаци от ДИР-а и вие задокеански говеда, да сте чували, че учебници по физилология и биохимия има от 150 години ? Там всичко е написано до най-малка подробност! ... топлата вода е открита, НЕВЕЖО ЧОВЕЧЕСТВО !!!!!!!! Чети, не блей!

А кога ще публикуват за вредата от броколите , чия - мия и тем подобни . Вреда , ама на психиката............

Мда, нормално е да се напише подобна статия, след като се унищожи поне на половина свиневъдството в Бъглария и сега вносното месо, трябва да се консумира и купува. Нещата винаги са свързани и нищо не е случайно! ;)

Ама как разбира се че е безвредно и то когато е в гооолееееми количества ! Всякакви неистини ще се изпишат само и само потреблението да не секва ! Не е нужно много акъл , достатъчно е само да се сетим как предците ни са се хранили и са били известни с дълголетие и крепко здраве. Добиче се е колило само по празници, делниците постно - ето това е рецептата, а не американски учени да ни казват как да живеем.

я пак, кои предци са били известни с дълголетие?

Пено, това което пишеш не е вярно! Добиче се е клало по празници от бедните българи, но е имало и по-заможни и дълголетни! Не е там зарито кучето!

Предците ни са били много дълголетни. Който доживее до 40се е смятал за голям късметлия. Писна ми да чета глупости. Що се отнася до место. Червено нищо не значи. Телешкото е червено и е полезно. Свинското е червено и е гарантирано вредно. Овчето е червено и нито е полезно нито е вредно. Ако искате да живеете дълго.Никога не яжте карантия. Яжте свинско рядко. Телешко можете да ядете колкото ви сърце иска. Може да си хапвате пиле неограничено ако вие го отглеждате. Иначе като свинското веднъж седмично

Това което пишеш за доживяването само до 40 години не е вярно. Такава е била средната продължителност на живот във времена с много висока детска смъртност. Останалите неща са си твои интерпретации!

Здравейте.Най-накрая,да се издаде и изследвания в подкрепа на храненето с месо и преработката му в колбаси или бекон.,шунка и т.н.Тези глупави твърдения на платени учени от Джендърски организации просот прекаляват и още повече карат нормалните хора да не ги обичат.Е,добре знаем от кого се финансират те.Лек ден.

"американските учени установиха, че ..." така започват много реклами :)))))))). Всичко е въпрос на пари за хонорари при изследвания. А в последно време, и това не се прави, само статията да започва с горното изречение :))))

Да ме фанат за чепо сите вегани!

За чепо - ДА, за салама, кренвирша, македонската наденица и т.н. - НЕ.