17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия пък учени друга работа нямат ли. Кой го интересува чумата от 14 век. Да вземат да си напънат малко кратуните да измислят как да свършваме с тоя коронавирус, че на всички взе да им писва.

Не става въпрос за чумата в 14 век, а за тази през 542г. Тоест 6ти век по времето на Император Юстиниан.

Ако се спазва традицията епидемията да се кръщава на владетеля, при който се е случила, то сегашната би трябвало да е Ротшилдовия вирус.

по-скоро Рокфелерски вирус

Днес чрез интеграли, матрици, вектори и др. математически способи , успяхме да открием нещо уникално. Чумата през 14ти век реално никога не е съществувала, просто така се е получило , че всички са сънували един и същи кошмар и на другия ден са го записали в книги и ръкописи. Короната е истински страшното и от това трябва да ви е страх в момента.

Напротив, не си разбрал. Искат да кажат, че онова страшно нещо не е било толкова страшно. Ерго, прави си изводите за короната, ама явно не можеш.

не ни обяснявай и на мен и на колегите ми какво сме искали да кажем. Всичко е записано на нашия уебсайт, влизаш и четеш.

Най-компетентен е прекият свидетел николайчо овчарчето

Много тъпа новина. Няма нито един факт, нито едно провераемо нещо в нея. Само общи приказки! Що се отнася до т.нар. "математически модел" - то сега при всички налични данни и компютри не миже да се направи модел на сегашната пандемия, а те направили "достоверен модел" на епидемияата през Средните векове, и го смятат за истински. ГЛУПОСТИ!

А защо не вземат да направят и един такъв модел относно убитите във ВСВ от хитлеристка Германия евреи??? Дали наистина са толкова, колкото се дават като бройка в сегашната история???

Аз като историк ще се включа и ще кажа , че изследването не е меродавно и не се признава в повечето исторически среди. Който се интересува https://www.umd.edu/ това е сайтът на университетът в Мериленд. Разгледайте го , разгледайте снимките вътре, ползвайте гугъл преводач ако искате, и веднага ще ви стане ясно какъв университет е това и каква цел има , дори от кого е поръчано това изследване.

аз знам и английски език. Интересно защо от университета в Мериленд имат публикации , колко е страшен коронавирусът и как техните студенти и специалисти денонощно работят по различни проекти свързани с корона вируса. Тук вече започва да става ясно с каква цел са посегнали на науката ИСТОРИЯ. Снимали са се с маски всичките и подмолни усмивки под маските.

На теория и корона вируса трябваше да е обикновена пневмония, но практиката показа други усложнения. Математическите хипотези и статистиката са хубави неща, но ако си външен за системата и ги наблюдаваш отстрани тези неща в същия момент. Какво е било преди близо 2000 години, едва ли някой може да каже. Липсва много информация и се залага на предположения. Да много исорически събития от миналото са преувеличавани, особено за брой на нещо.

преувеличени са и като се опитат математиците, да ги намалят, става още по-голяма каша. Например ако Прокопий Кесарийски е писал за Х брой умрели, тези измислени математици намаляват бройката от Х в У и става още по-голяма каша, но пък по този начин се напасват с желанието на шефовете им.

Какви... примерно??? Че починали от инфаркти, астма и диабет са жертви на... коронавируса ли:)))??? За по-възрастните, които просто вече им е било време няма и да отварям дума, защото е направо... смешна работа! И защо в България заразените с коронавирус се обявяват за... заболели, знаеш ли:)))???

През 30 те години на миналия век от малария е измряло една трета от населението на града,по сведения на баба ми. Тя пък едва не умряла от епидемия на туберкулоза, но доживя до 91 години.

Тъй де, сегашната коронка е къде, къде по-смъртоносна, нали:)))?!? Особено, когато се знае, че едва ли навремето във Византия, някои са харчили милиарди, за да... търсят ваксина:)))!

точно това се опитвам да им обясня на читателите на статията. Виж ги , че дори са готови да посегнат на историята, само и само да не им се развенчае митът с тоя смешен вирус, от който все още не е умрял нито един напълно здрав човек.

интелигентни хора, четат на няколко езика и гледат няколко чужди телевизии, преди да пишат такива глупости.

какво има да четеш ?! Имаш измислена статия базирана на стъкмистика и доста тенденциозна и удобна. Аз лично съм историк, имам над 25 години стаж и подобни глупости ме жегват и то яко, защото се посяга на науката. Това е недопустима, през последните 5 години се опитват и дори успешно успяха да подменят половината история. Навъдиха се милиони клипчета в ютюб, които ти обясняват какви ли не фантастики относно историята , а ютюб въобще не може да се приеме за меродавна платформа за наука. Неслучайно в историческите среди, специализираните трудове , тези които не достигат до обикновения човек, подобни глупости няма.

ми прилича на Йеронимус Бош

За правилно решение на задачка са необходими коректни условия. От преписи на преписите (оригиналите нямат шанс да оцелеят в повечето случаи) на необективни (според вятъра) писания, с изсмукани от пръстите данни може да се нагласи каквото си пожелаеш.

очаквам след това учените математици от университета в Мериленд да докажат , че по това време в Константинопол не са живели никакви хора, просто не е имало население следователно не е имало и чума. Няма такова тъпо скалъпено изследване. Световната историография определено ги подиграва в момента и им се смее.

Като цяло и 300хил. жертви в Константинопол пак са резултат на математически анализи по простата причина, че на източниците от онова време няма как да се вярва за бройката. Относно това, че населението на Константинопол(по това време е най-развитият град извън Китай) е намаляло с например 300хил. далеч не значи, че е измряло. Хората са били наясно горе-долу, че в града са били много по-застрашени и масово са го напускали към провинцията. Тук идва моментът, че и карантината под форма на блокиране на заразени градове, също е била нещо познато. Трудно може да се каже с голяма сигурност. Това, което обаче се случва в Америките след пристигането на европейците, дейстително е пандемия, макар и континентална, при това брутална.

а фокусът е , че на платени и поръчани математици не може да се вярВА. Това е стъкмистика , а не наука.

Да, фоменковщина по американски

пак математици намесени, математици развенчават митове в биологията, химията , физиката, историята , географията , философията, психологията, че дори и в езотериката, теологията, литературата и какво ли още не. Университетът в Мериленд. Та това са хората на световните глобалисти и Хилъри Клинтън, Обама, Бил; Гейтс или иначе казано Рокфелер. Точно тези , които участват в доклада на Рокфелер от 2010. Ако нещо не ни е удобно да си наемем математици и да направим стъкмистиката. Както коремния хирург и специалистът по гъбични болести се занимаваха с вируси. Същата работа и тука

Драги, използването на математически методи е на феноменологично мислене, което е по-висша степен на мислене и обяснение на света. Това е истински научун метод. Останалото е описателно знание. Абстрактно е, но не е за прости хора.

няма такъв смях. Опорните точки на глобалистите, с математика всичко може да се обясни. Да, обаче не е феноменологично мислене. Ако искаш да знаеш защо не е, се поинтересувай от парадокса на Вигнер, преди да се изказваш неподготвен. Ей аман от зубъри, казали им че математиката е всичко и те вече вярват на сляпо във всяко едно оригване на поредния платен математик. То по тази логика, дай да спрем да учим другите науки и само да пишем формули а, и да си ги напасваме както си искаме според финансирането и желанията на шефа. Дерек Абът има цял труд, в който обяснява защо не винаги може да се вярва на математиката. Ама неее щом другите казват значи е така, има някаква сложна формула която не я разбирам, значи тези са умни и говорят истината ахахаххаахахахахахаха

и да допълня нещо от мен, това е точно като генетичното изследване , което се опитват да прокарат в историята в последните 5 години, което е абсолютно бутафорна стъкмистика. Не случайно в историческите среди не се приемат генетичните изследвания като меродавни.

Тикво, а можеш ли... математично да ми кажеш, кога ще ти се наложи да ходиш отново до тоалетна, ако не си ял... два дни, примерно:)))?!? А относно моделите на... математиците, то видяхме ги, колко струват последните на доказаните такива у нас, нали:)))?!? И след като сте такива... уникуми, защо винаги опровергавате нещо постфактум, а не го правите достояние... предварително:)))???

Някои хора се правят на интересни.... Сега уж сме напреднали и много неща знаем, ама още не могат да разберат как точно ни заразява Ковид-19 и още толкова много неясноти има по въпроса. Ама иначе знаят да философстват какво е било преди 15 века.

абсолютно външно финансирано изследване, което ще се опитат да наложат в историографията, както подмениха вече половината история на света. Всичко което пишат са пълни глупости. Същите тези се опитват и да въведат биологията чрез генетичните изследвания, които са пълна глупост, когато говорим за толкова далечно минало. Поредната платена и удобно подменена истина. Браво на хората на Хилъри Клинтън, но не им се получава вече. Този модел го разгадахме през последните годинки.

да въведат биологията в историята исках да кажа