Учени: Не хвърляйте уловената риба обратно, няма шанс да оцелее

По-добре я сгответе, осолете или я дайте на домашните любимци, съветват експертите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учените не са открили Америка. Само потвърждават българските добри практики в риболова. Уловеното се изяжда.От човека след съответната кулинарна обработка.Рибата известна ,като "Часовник" или "Циганка" няма добри кулинарни качества, но препържена е добро мезе. Не я хвърляйте обратно, защото яде хайвера на другите риби.

Като чета коментарите, в мен само се затвърждава убеждението за шизофренния уклон на хората, които "практикуват" подобен "риболов". Вероятно в тяхното съзнание дори се води "спорт", то все още така си е известно де. Само дето няма грам разсъждение за какво точно говорят подобни действия. Легална практика, задоволяваща варварски нагон. Казвам го не като някакъв "зелен" или "природозащитник", а като човек, търсещ логично обянсение за подобни действия. Това е подигравка с хрананта, както и със животното.

Американски учени да си скъсат дипломите.Началото на всяка година ловя неопределен брой различни видове риби от рекат и ги пускам в искуствено направено езеро храня ги със захранка или бял червей,като в края на есента са видимо пораснали и в последствие ги пускам обратно в реката ,защото източвам езерото преди зимата. Явно Американските риби са лабави

Прочетох учени от САЩ и нямаше нужда да продължа . Всеки знае защо...тъпня

Даа..и интернета през който го прочете, също е тъпня нали? И е измислен от съветски учени,а? :) Аман от дебилчета по тия форуми

Пълна тъпотия! Аз лично съм хващал една и съща пъстърва 3 пъти в продължение на 1 година. Отделно колеги са зарибявали разни гьолове с уловена риба, която освен, че не е умряла е успяла и да се възпроизведе!

Тия учени, що не вземат една въдица, а парите за изследването, да дарят на мене!? Хващал съм попчета с по три-четири скъсани кукички в устата. Веднъж хванах шаран, с две тройки - една на устната, втора чак на хрилете. Всичко си беше заздравяло и калцирало. Едва ли им е било комфортно, но това не значи, че нямат шанс. Пък и не е необходимо да вадите рибата на брега, вдигайки я на кордата. Достатъчно е да я подведете на плиткото и там да я извадите с кепчето.

Е по-голяма тъпотия,не можахте ли да измислите бе малоумни копелета :D

Пълни глупости

Тъпотия.Автора да намери високо место заедно с учените и да се хвърлят заедно.Ако не стане от пъврия път да повторят.Спорам да ви чета малоумния сайт.

Жал ми е за хората, които убиват животни. И не, това не са само ловците и рибарите, това е всеки от вас, който консумира животински продукти, защото така било "нормално".

Жал ми е за хората, които изяждат храната на тревопасните и обричат на гладна смърт и тях и хишниците, които се хранят с тях !

Криви са ти сметки... Веганите не ядат повече трева от месоядните. Но пък за производството не месото, консумирано от месоядните отива много, много трева.

Жал ми е за хората, които убиват повече растения, за да не ядат месо.

Тия учени да вземат да върнат парите, дето са взели за това "изследване".

откриха, че новините на ДИР се опитват да конкурират изгонен репортер от Господари на Ефира :D . Преди да напишете някаква новина, се поинтересувайте малко за детайлите.

кви са тия учени бе! Ако не и е разпрана устата, тая дупка ще заздравее преди да умре от глад! А и с наранена уста пак може да налапа нещо! Зависи как си я извадил!

Че тя като си умре във водоема, нали ще стане храна за други организми там?! Това не е ли нормално развитие?!

Това ... е просто абсурдно. Освен ако не се разпори или да се откърти долната челюст на рибата, след пускане има пълен шатс за оцеляване. Ако кукичката се вади, а не се дърпа, няма никакъв проблем за рибата, тая малка дупчица до края на деня ще се е затворила. А и само да припомня, че точно по този начин - улавяне и връщане на рибите, учените по цял свят ги преброяват, следят, преглеждат и т.н. И рибите продължават да си живеят, защитените видове даже се и следят с тракери.

"По-хуманно е използването на рибата по предназначението й - или да бъде изядена, да бъде осолена..." Това ли е предназначението на едно живо същество??! Възмутително е да се пише по този начин! Веган съм от 12 години и благодаря на Съдбата, че откри пред мен правилния път! Благодаря и на децата си, че също са вегани!

Ми те затова вече те хапят калинките!!!

ти си шумнал, хората са създадени да ядадт месо от как са създадени, не са създадени да са тревопасни

Изчакай веганите да стигнат 2-ро ниво - да се опитат да направят лъвовете тревопасни :) Никой не трябва да яде месо :D

Мери, а децата ти сами ли решиха или ти насила ги подтикна, а??? Нали сте хуманисти. А възмутена ли си от хищниците в природата, че не хрупат моркови и ряпа, а най - нагло си позволяват да ядат дивеч. Трябват ви хапчета на вас веганите. И разберете, че вие сте като фашистите и комунистите и налагате най - нахално вашите виждания, които са анормални и извън природните закони. Аз като всеядец съм много по - толерантен от теб, тъй като на никого не съм забранил да е веган.

Това го кажете на каракудите...

не съм някой голям рибар, но чат пат хвърлям въдица колкото за развлечение, та понякога ми се случвало да хващам рибоци, по които има следи от предишни захващания на кукички, но това в България в СаЩ може и да е друго, там рибите са по-така

Глупости пълни...........