Учен алармира за проблемите от временното закриване на Педиатрията

Ако имахме Здравна карта, 3-годишното дете, което почина, нямаше да се приема 2 часа, твърди доц. Стойнов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата се задуши от краденето на ГЕРБ. Всичко им е наред, приемат бюджет за час, а реално...... закриват държавата. Частните болници масово са на герб и с тях гробарите източват касата и дерат народа. Чуете ли скъпи пътеки по кариологии и т.н. - значи чувате герб.

Ся аз да ви кажа как една болница в бургаския район ме финтираха да ми дърпат повече пари за спешно приетата ми баба. Като почнах да пускам жалби и да ги натискам се опитаха да прехвърлят вината на лекуващия си лекар, който си беше свършил медицинските задължения перфектно. Ама се опитаха да го наклепат. Нямам думи. Ей това ви е частната инициатива в здравеопазването........днес баба ми....утре аз....нататък може и да си ти

Вярно е, че не може да се сравняваме с развити в това отношение страни като Англия например,но тази здравна карта наистина е крайно належаща да се въведе в здравеопазването в България. Когато всеки пациент има такава здравна карта всички предишни изследвания фигурират в нея и не е необходимо да се губи време да се правят нови в следваща болница ако се премести пациента ! Един пример от малкия град: приемат те в бърза помощ , правят ти изследвания и т.н. но се оказва ,че е необходимо да те транспортират в окръжна болница и там отново се правят следващите изследвания, защото такъв е редът, след това се налага да те преместят в специализирана клиника в друг град и там още веднъж се правят почти всички изследвания! Това е губене на време, а понякога то е много ценно и важно както за пациента и за лекуващите лекари, така и за неговите близки, които чакат да получат информация!

В момента имаме една неработеща система, но ми взимат по 250 лв всеки месец от заплатата. По-добре да закрият цялата система и да е частно на 100%.

Бай ви Тошо ще го търсите с фенер ....Ама няма да го има .. Във всяко село имаше доктори . Във всяко ущилище и доктор и сестра.... Сега ако дето му има нещо ти се обаждат да си го вземеш . Ето това е решението им.... ПАРЗИТИ евроатлантически Държават е превърната в ужасяваща кочина . За 30г няма една ситема която да работи от преди..... Но докато не се освободим от тиквата.

Милееш по правешкия селяк. Явно си забравил какво беше. Осем години за руски аутомобил и петнайсет за апартамент. Парите ги даваш предварително. А в болниците ли? Само с връзки. И те лекуват по методи отпреди 30 години.

Никой по никого не милее, въпрос на ораганизация, а тогава я имаше. Тази анархия каквато е сега във всички сфери, трудно ще се преодолее в следващите 50-60 години.

Щом ти е толкова мил Тошо - ходи при него, но не ни го натрапвай!!!!! Не е вярно, че 80% сме дебили, помним как беше. Не, благодаря, не желая отново да живея в оня мизерен,гаден и уродлив затвор, създаден от БКП, КПСС, ДС, КГБ и ДКМС.

Три Годишното дете беше Убито от Здравната Система . Ако се загледате в Рекламите и дано не ви се наложи - Масово Лекари правят частна Практика която не се заплаща от Здравната Каса . Въпроса е към Главния Прокурор - защо Лекари взимащи Заплати и Пари от Здравната Каса пренасочват Пациенти към Тъмни Кабинети и Незаконни Клиники ??? Хем ЗК плаща , хем Пациента се води като РОБ към Заколение . Пример - В Перник се откри Спешен Денонощен Център който не работи със Здравна Каса ??? Какво става с тази Държава ?

Ха Ха ... Всичко е законно и .Тези които са приели законите са точно Боко, Цацата,Доган ,Пеефски и Гешеов .. Тези хора са престъпнците . Лекарите се нормални хора поставени в неномална среда.

Никой не те е викал в частните кабинети и болници. Ако не искаш - не ходиш. По добре е НЗОК за си кажат, че НЕ поемат 100% от вичко, а че има доплащане за много неща, а не да оставят "контрата" в лекарите. И между другото - лекарите не правят системата, а политиците.

Това че без една лекарка и двама анестезиолози една болница вдига бяло знаме само трябва да покаже колко сериозен е проблемът с липсата на медици у нас. Много е сериозен. Това е болница в София, а не в Царево. Отделно и организацията на здравеопазването не е добра. Като стана въпрос за болницата в Царево... преди време като почиващ по морето ми се наложи да я посетя. Запустяло място, а отвътре приличаше на набързо изоставен склад за търговия на едро с безалкохолни напитки. Олющени стени, тъмни коридори без една крушка, изкривени и заключени с халки и катинари докторски кабинети. Целите облепени с пожълтяли реклами на лекарства и стари съобщения, че д-р еди кой си извършва прегледи примерно само в петък от 14:30 до 16:00 часа. Ако денят не е петък - просто нямате късмет. А и не се знае това за коя година се е отнасяло и дали все още е валидно. Болница построена през соца, голяма, с добър капацитет и тотално изоставена при зрялата демокрация.

Факта, че в детска болница не са приели болно дете, препращали са го в други /не детски болници/ и са се туткали....докато детето умре сочи, че въпросните не са лекари - те са мързеливи и нагли печалбари. Питам: От въпросната болница обявиха, че спират прием на болни деца, а работещите във въпросната болница ще спрат ли да получават заплати, след като не работят??????

LeGrandTulup

Абе хора, не разбирате ли, че у нас медицината е на границите си. Кой да лекува това дете? Лекари или санитари? И откъде да се вземат и едните и другите? Внос от Афганистан? Или със щракване на пръсти всичко се нарежда както го искаме?

Търсете проблема в БОКО тиквата и неговата пасмина . Той е виновен за цялата помия в здравеопазването. 10 години убива държавта . Пращаше хеликоптери за всеки свой авер който имаше проблеми ама една едан болница в която да има достаъчен капаците не направиха .

Доценте, имаш ли представа как ще ревне мафията на белите престилки срещу здравната карта? Както ревна срещу пръстовите отпечатъци! Всяко нововъведение, което ще пречи на лекарските далавери и изсмукването на пари от Здравната каса, ще бъде посрещнато на нож.

Абе трол как точно здравната карта ще подобри здравеопазването а . Ще има повече доктори ли а ? Проблема е в главата . Докато не бъде изгонен скамани мафиота на власт доктори ще си тръгват и все повече хора ще умират. Защото докторите вече нямат мотивация защото освен плюене нищо не виждат . И зад това плюене седи ГЕРБ и неговите мафиотски босове

Още един се изходи непдготвен. Нямаш идея за какво говориш, ама карай.

Абе като набият още двама трима доктори ще затворят всички болници и Винету и телевизиите ще ни лекуват.

И какво, оказва се, че на господина познато дете е било излекувано при сходен случай, но тригодишният Алекс е трябвало да умре.

Трол на ГЕРБ ..... Това сте вие може да изхвърлите бебето с водата . Вие сте и цялата ви пасамина сте за бой . Цялата ви власт е противопостяване на хора срещу хора. Да хора умират. А колко стоици хиляди са спасени в тази болница а .Само дето със затварянето на тази болница за спешни прием може да умрът повече деца (недай боже) заради намляването на местата ще умрът десетки повече ама башия бог ТИКВА пак ще обвини лекарите.

"Разбиращия от медицина", правите ли разлика между пвевмония и енцефалит??? Случая не е сходен, бил е диагностично и терапевтично мноооого по-сложен. Не сравнявайте ябълки с круши. И от едното и от другото се умира, но пак не сравнявайте.

Всякакви се упражниха вече по темата. Чакаме прокуратурата. Цацаров обеща справедливост. Дано си свършат работата перфектно. Борисов се е потресъл от клипът сниман от родителите и каза, че този път ще има възмездие.

възмездие има. Анастезиолозите напуснаха, болницата се закрива. Толкова е просто.

Да се сърдят на колежката си, която така свали имиджа на болницата с отношението си към родителите на Алекс и на героите в клипчето снето от родителите. Кой родител би отишъл в тази болница след това? Министър Ананиев вчера съобщи, че няма да останат деца без прием и кои болници ще ги поемат вместо педиатрията в която и без това след събитията се съмнявам някой да отиде.

От години имаме електронни системи, в които се вижда история на плащания на данъци, история на авто застраховки и прочие неща, свързани със събиране на парици от населението. Обаче ако е за нещо полезно за самото население, никой чиновник няма зор...

при спешност?????? Нужна ти е спешно операция....но за да започне трябва да си платиш няколко хиляди лева за консумативи????? За мен ,това е проблем на системата и моля някой да ми обясни в коя страна на ЕС гражданите и се третират по този начин??????

Наложи се операция на баща ми. Преди да го приемат ни задължиха да дарим 2 банки кръв. Едната се наложи да си купим. На самата операция не се преля кръв. След 1 година, пак същото, пак искаха кръв, купихме си /въпреки че е забранено/ иначе не ни приемат. Кръв не се преля. Защо тогава ни изнудваха за тези 4 банки кръв.

Петкане ами . Да ти кажа преди 30г имаше обща организация за кръвопреливане с брой членове които даряваха всяка година . Така кръв едно врем не липсваше ..... Да не говрим за това че като дойдеха в предприятие си даваха почти всичко хора даже пъдеха разни с анемия итн... Но нямаше банани

Никой не те изнудва. Ако има планова операция, трябва да бъде подсигурена кръв, ако се наложи. По добре да няма нужда, но, ако има и няма кръв - кой ще е виновен. Лекарите нали?

Българите, по това, което наблюдаваме, се характеризират като изключителни егоисти и индивидуалисти, така да се каже самотни търсачи на лично щастие (Йоханес Хан).

На пациентите изобщо не им е до организационни детайли. Като тръгна спешно с дете на ръце последното нещо е да му взема ЕГН например. Трябва да има максимално опростен работещ механизъм. Човек при медицинска нужда търси добри специалисти , висок професионализъм /което за съжаление също често не се случва/.

Алармирам за проблемите от постепенното закриване на държавата.