16 месеца затвор за убийство на котка

Районният съд във Варна осъди на 1 година и 4 месеца затвор 34-годишен мъж за убийството на котка. Подсъдимият трябва да плати и 2000 лв глоба.

Обратно в новината

Коментари - 16 месеца затвор за убийство на котка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко други животни се убиват в страната: прасета, говеда, пилета - за храна. Агнета за курбани при мюсюлманите и православните християни. Убиват се и животни за добиване на естествена кожа с цел кожени якета, кожени обувки, чанти... Медицината и производството на лекарства убиват животни и си правят научни експерименти с животни.

Направил е грешка човекът - ако след това беше изял котката - всичко щеше да е ОК - щеше да е нормалното възприето от обществото убийство на животно с цел храна - практикува се всекидневно в огромни мащаби в месокомбинатите

С това име циганин ли е? По-добре да седи в затвора. Такъв примитив е вреден за обществото

"Янчо Янчев е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността и личността, както и за разпространение на наркотици." - Значи за престъпленията срещу хора са му издърпали ухото, но за престъпление срещу животно му "разказват играта".

Най-вероятно убийството е извършено от наркоман в криза, който е мислел, че тъпче демон, а не котка. Човекът е за продължително лечение, не за затвора.

Наказанието не е само заради убийството на котката по мъчителен за животното начин (и без да е имало необходимост от това - убиецът не е изял котката). Наказуемо е също и причиняването на страдание у тези, които са разбрали за ужасното деяние.

Абе много нежен го раздаваш, недей така. Вземи си улична котка и се успокой. Човекът кой знае защо е побеснял дотолкова, че да пребие животното? Никой. Редно е да се чуят оправданията му.

Ми те са ги чули оправданията му - щом е имало сделка с прокуратурата... Ама бил побеснял - и кво от това? Ако някой побснее заради тъщата си, значи ли, че може да тръгне да избива котките по улицата, щото тя напр. обичала котки?

Дирникът пуска информация главно за ужасни деяния. Ревеш и страдаш нонстоп, така ли?

Бре, а уж снимковия материал не е достатъчно доказателство. Какво се случи в крайна сметка с акушерката пребила с бутилка бебето?!

е на тоа шибаняк с кеф ше му пусна два THV в корема .

У НАС ЗА УБИЙСТВО НА ЧОВЕК СЕ ДАВАТ УСЛОВНИ ПРИСЪДИ, И ТОВА Е ФАКТ !

Това е поредното доказателство, че в ЕС правата на хората са изравнени с животните.

Някои човеци са по-маловажни. Доста от човеците всъщност хич няма да ми лиспват ако идат да наторяват.

Мисленето ти е психопатично и на потенциален убиец. Добре са ти обработили мозъчето. Срам ли те е от българското ти име, че се пишеш на латиница?

Правата на хората са по-маловажни( За убийство на човек дават условна.

НЯМА ДВОЙНИ СТАНДАРТИ!!! Убиецът, си е Убиец! Такава Измет трябва да гние в затвора! Днес е убил животно по-най жесток начин без причина,утре ще убие беззащитно дете или старец в някое затънтено село!

Пишеш потресаващо неграмотно. Кой ли те взима на сериозно?

Тези които убиват хора са на свобода а тези които убиват котки и други животни - строг тъмничен затвор.Какво означава това другари законотворци и законоприлагащи.Да взема да ви убия и да съм на свобода. Ковчези за Вас.

Има разлика дали е убил без да иска (някой е скочил пред колата му далеч от пешеходни пътеки и светофари) и дали е убил умишлено (размазал е невинна котка в тротоара и е скачал върху нея за да я довърши).

Убийствата на животни за храна са не по-малко жестоки и мъчителни от гледна точка на животните. Но се случват всеки ден и такъв е животът, и Земята се върти, и веганите тук се броят на пръсти. А затворът за коткоубийство е безумно наказание от наша човешка гледна точка. Би трябвало.

Всяко убийство е нещо отвратително, несъвместимо в човешката същност. Но кой убиец е по-отвратителен изверг: = който убива в състояние на гняв и (може би) след това съжалява = или който на работа (кланница) извършва 100, 200, 1000 убийства на ден, дори с досада, скука и отегчение... = или който, за да му е вкусен жалкия лешояден живот, десетилетия изисква други да извършват тези убийства вместо него... Ако НАИСТИНА не може човек да живее без месо - тогава да, убийството е живот за живот. Но другото е най-лошия вид убийство - убийство за УДОВОЛСТВИЕ!

аз сам убил през зивота си поне 100 котки...каде да отида да се предам....дазе за сведение едно време ги изкупуваха за проби в един завод за лекарства

Кьде ли, на 2 метра под земята иди да се предадеш!

моли се да не те докопам , шибано копеленце . ще пищиш поне седмица преди да те пусна . после ще искаш да умреш .

Какво виждам? Тук един зъл европсихопат ем се прави на толерантен, ем сипе заплахи за убийство?? Редно е да поседиш вързан на тъмно и студено поне за седмица.

Абе мурзилките. Само ревете, че съда не си вършел работата, а когато ви покажат, че си я върши, пак недоволствате. Яд ви е, че държавата ни се оправя, въпреки вас и че сме вече много по-добре. Ят ви е и че сме съюзници на една силна и просперераща държава, като Рурция, бо ще ви изметем в путлерандия.

Олеле, много опасна работа било промиването на мозъци!!!!!! За някаква си котка се вдига вой до небесата и хвърлят човек в затвора! ИДИОТИ сте, бе хорица. Тлъстата глоба му е предостатъчна, и без това няма пари за нищо.

Той нямал пари, ама глобата била достатъчна... И с кво ще я плати? Поне в затвора ще бачка.

Предостатъчно наказание имах предвид. Плюс стреса, че не може да събере парите.

Аз в Германия живях и работих една година. За 1 година 12 юесеца или 365 дни не успях да видя нито куче по улиците или котка без стопанин които да дрискат и да пикат на воля по игрища, градинки, детски пясъчници и прочие. Изводите си ги правя аз лично за себе си.

Това, което казваш съвсем не е вярно - особено за по-малките градове. Беше така, но доста отдавн (тогава не пресичаха и на червено, а и не правеха опити за изнасилване, щото жената си е сложила парфюм), а сега е обратното. Пък аз съм живял доста години във Виена - по улицата беше пълно с кучешки акета и фасове. В Белгия (Брюксел) пък пикаят направо на улицата, но е нормално...

Колко трябва да е тогава наказанието за морене на пенсионер с глад и студ ? И то не един и двама ! А за масов геноцид с отровни храни на цял народ ?

Най-красиви и мили, ама от твоята камбанария. За мен са неприятни и отмъстителни, а миризмата на котешка урина никой препарат не я премахва.

Престъплението е максимум за глоба /порицание. Убито е улично "гръбначно животно", както пишат дираджиите, но животно! Затвор за това е престъпление, бе хорица.

По подобен начин разсъждават и ислямистите - неверникът не е човек, жената - също е второстепенно същество, убиването на собственото дете не е простъпление ако е нарушило честта на семейството и вярата и т.н. Наказването за подобни деяния е престъпление според тях и очевидно - според теб.

Едва ли. Убилият животното е извършил престъпление, но наказанието е неадекватно. Достатъчно е глоба/порицание/ труд/ грижи за друга котка примерно.

защо е убил котка ? то колко изроди има за трепане , а тоя котка !

Не виждам тук за какво рИват някои - съдът просто е спазил закона, а и има споразумение с подсъдимия. Това, че някои за убийства на хора получават леки присъди или са оправдавани, не означава, че законът не трябва да се спазва и по отношение на други случаи... Щото така погледнато, тогава не трябва да има и един осъден крадец - кво толкова, откраднал, обрал нещо си! Я колко убийства са останали безнаказани! Подобни мнения са опит за оправдаване на безсмислена и ненужна жестокост - на по-силния към по-слабия. Изродът го прави, защото може и за собствено удоволствие, което е доказателство за умствена и духовна извратеност.

Грешката му е била, че си е признал. Ако беше мълчал, извикал адвокат, освен това записите не са и доказателство в съда, щеше да е навън.

Тоя съд как така е осъдил човека без назначена петорна съдебно-медицинска експертиза за причините за смъртта на котката. Ами ако се окаже че котката е била със сърдечна недостатъчност дали няма да го закъсаме в Стразбург. Сигурно роднините на котката са бутнали рушвет на прокурорите по делото.

Аха, да беше убил човек, щеше да му се размине, ама той тръгнал котки да убива.

ИДИОТСКО ПОДОБИЕ НА ДЪРЖАВА!!! ЗА ЕДНА КОТКА КАК ИЗОБЩО ЩЕ СПОМЕНАВАТЕ ЗАТВОР, СГАН МРЪСНА ДОЛНА! КОЛКО УБИЙЦИ СА НА СВОБОДА С 2000лв ГАРАНЦИЯ, КОЛКО ДРУГИ ИЗРОДИ КРАДЦИ ЗА МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ И КАКВА ЛИ НЕ ПАПЛАЧ, ДИЛЪРИ, ТРАФИКАНТИ ДОРИ НЕ СА ПОДСЪДИМИ?! ЩО НЕ ВКАРАТЕ В ЗАТВОРА И ВСИЧКИ МЕСОПРЕРАБОТВАТЕЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ БЕ?! ИЛИ ТАМ Е МНОГО ХУМАННО УБИЙСТВОТО НА "ПРЕЩАСТЛИВИ" ПРАСЕТА??? АКО УБИЕЦЪТ БЕШЕ ДЕПУТАТ КАКВА ПРИСЪДА ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧИ??? ОГЪН ДА ВИ ГОРИ НЕЩАСТНИЦИ!!!

Присъдата е абсурдна. Погледнато другояче, неваксинираната и необезпаразитена котка е паразит и преносител на паразити. Потенциалн е много опасна. Има едно ЗАРАЗНО заболяване при МНОГО котки, което не им вреди, но заради което жени остават бездетни - токсоплазмоза се казва. И това е страшно котешко престъпление - лишават жените от възможността да раждат деца. Убийството на тази котка колко ли жени е предпазило?

И г.за ти мирише, ама си го носиш

Само това ли роди мозъчната ти клетка? Не е лесно мисленето, но не се отказвай, напрягай я! Нали не искаш да изглеждаш прост елементарник?

Котките им били виновни на такива като тебе. С други думи някой друг винаги ти е ср.л в гащите. Нали точно такива простаци като тебе си пускат домашните животни да се разхождат без контрол и естествено да се плодят. Пък после животните им били виновни.

От много тъпота драскаш глупости. Не ме познаваш, обаче знаеш как постъпвам аз?! Я се стегни, неграмотнико.

Токсоплазмозата е опасна за плода и то само ако майката не е боледувала от нея. Симптомите при небременни жени са като при лека настинка, след това няма проблем да забременява и ражда. Единственият вариант да има проблем е ако жена е бременна и не е прекарала болестта. Шамандуро проста утре детето ти ще убие по този начин тоя дебил а ти ще ревеш като бито куче. Боклук такъв

Заболяването причинява стерилитет при жените и уврежда плода, ако са се заразили бременни! За теб обаче няма страшно понеже си мъж, тъпако.

Как може да защитавате този изрод, никой не сравнява котешкия и човешкия живот , но този е звяр, но не животински!!!

Като нищо не си разбрал, не коментирай. Никой не симпатизира на изрода.

Господ да го убие! Това не е човек, а жесток боклук, който не заслужава да диша въздуха на тази земя.

и не кълни, Господ си знае работата. Дали ще го убие, само Той решава.

това е нашето правосъдие - на брашното евтини, а на триците нали виждате - СКЪПИ, уважавам решението на съда, но не уважават решения в които биват ОПРАВДАВАНИ УБИЙЦИ и на практика животът на котката е по-скъп отколкото този на човека, е драги зрители, съдията вкара гол...

Престанете да сравнявате и противопоставяте хората на животните и обратно! Елементарници! ВСЕКИ живот е ценен и този, който може да бъде жесток с животно, е такъв и към човек.

Котката е страдала от сърдечна недостатъчност алоооу, плюс това е била късогледа и така или иначе е била блъскана от кола. Човекът се е опитвал да я раздвижи малко, но тя понеже е била болна е умряла. Журналистите крият.

ТАКА ТРЯБВА! БЕЗСПОРНО Е ОТКЛОНЕНИЕТО В ЕМОЦИЯТА НА ТАКЪВ ЧОВЕК! ТОВА ОТКЛОНЕНИЕ ЩЕ СЕ ПРОЯВИ ОЩЕ ПО-ТЕЖКО СПРЯМО ЧОВЕК, КОГАТО ДЕЕЦЪТ СЕ ПОЧУВСТВА ОБИДЕН, ЗАСЕГНАТ ИЛИ НАРАНИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЖЕРТВАТА ИЗОБЩО Е ДОПРИНЕСЛА С НЕЩО. ПСИХИАТРИТЕ СЪЩО ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ ЗДРАВО В РЪЦЕ КОНТРОЛЪТ!

Грешката му е че си изпуснал нервите и претрепал котка ,ако беше претрепал човек щяха да му се скарат и да го пуснат със забележка да не прави повече така.НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.

Котешкия живот е по скъп от човешкия по българското правосъдие, Не ме разбирайте погрешно защото имам и котка и куче и обичам животните но това което чета ежедневно няма как да промени мнението ми че човешкия живот в България не струва пукната пара ..

това е така , но този е изрод

Жестокото отношение към животни безспорно е отвратително, но правата на хората винаги са най-важни и на първо място. Не може за убито момче да се дава условна присъда, а за това на помиярка - солена глоба и затвор. Несравнимо е! А тази котка колко ли деца е заразила с паразитите си безнаказано? Който не е прибрал бездомна котка/ куче вкъщи е чиста проба лицемер и не върви да ги жали по форуми. Смешници.

Този изрод какви права има? Помияр

Много правилно решение! Болни садистични мозъци! Какво му прави животинчето?

Животното е като дете - НЕВИННО И БЕЗЗАЩИТНО.

Можете ли да проучите и напишете колко години е бил в затвора Ячев за посегателства срещу собствеността и личността, както и за разпространение на наркотици. И защо за убийството на една котка може да бъде затворен, а за горните провинения не е бил затварят? Абсолютно повредена съдебна система.

Еврогейски толерастки ценности,няма що...

Кръвнината от 2000 на кого ще бъде изплатена?

loyola

Ще отиде за бонуси на служителите от правосъдната система и хонорари за защитниците на животните.

Ще бъдат раздадени на коткарите от блока, за да продължат да ги хранят и да увеличават популацията им.

явно котката е била улична, т.е. общинска, та сигурно в нечий джоб в общината ще потънат....все ще се намери къде, това не е проблем...

изрод

Просто се чудя каква е причината този боклук да убие котката ,ако беше голяма куче да го нападнало и ухапало има някакво логика да го убие ,но котка ,явно тоя си е роден садист.

Как не Ви е срам бе, тролове. Какво е това нечовешко отношение към човека! След петторна съдебномедицинска експертиза ще се установи, че котето е имало проблеми със сърцето, които не е споделило с майка си. А от ритането и блъскането в асвалта то не може да умре. Пък и научно е потвърдено, че котките имат 9 живота и присъдата в най-лошия случай трябва да е 2 месеца.

У нас е нормално да има хора с по 10 висящи дела и съда да не вкарва такива престъпници в затвора, но виж за убийство на котка съдиите веднага взимат мерки ...........НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!

Важното е да се мрънка, нали?

Все от някъде трябва да се почне. Като не могат да го вкарат за наркотици, поне за котето да влезе. Също като в щатите - като не може за мафия, то за укрити данъци.

Безсмислени дрънканици на псевдо-защитници на животните, които сладко сладко си похапват шунка и пилешко бутче ... Питам се защо нито една от тези високохуманни природозащитни организации не излъчи по тв кратък материал за това какво става вътре в една кланница... Мир, състрадателност, доброта и щастливи животни, отгледани с любов... МИЛИОНИ животни всяка година - не едно-две кучета и котки... Странен двоен стандарт, благочестиво затваряне на очи и извръщане на глава... Пфу... повръща ми се от такива ЗАЩИТНИЦИ на животните!!!

Господине Видял, аз се представям с истинското си име, което никой от пишещите тук не счита за нужно да направи. Уверявам Ви че няма двоен стандарт и ние, защитниците на животните и природата не правим разлика между прасето и котката. Информирайте се по-добре преди да пишете каквото и да е.

Пак ПИТАМ: се защо нито една от тези високохуманни природозащитни организации не излъчи по тв кратък материал за това какво става вътре в една кланница...

Йоанче... можеш ли да кажеш (приблизително %) КОЛКО от яростните защитници на животните са вегетарианци (дири и не вегани) ? А ти Йоанче?

И с тези велики слова, оправдахте убийството на животно по особено мъчителен начин! Браво, гениално!

Добре ,че в двора на село няма камери,че.......... Дядо ми коли кокошките с брадва на дръвника..... Зайците пък с ножа им реже главите. Агнетата на пролет ....... пак без глава. Преди нова година отне насилствено живота на прасето. Той направо си е сериен убиец! Вие как мислите?

ChatGPT

мх мх... с фетиш към обезглавяването. Абсолютен рецидивист!

Как мислим ли? Мислим, че някой ден тъпкано ще му се върне на дядо ти! За всеки невинен отнет живот! :)

Дядото - на луканки!!!

а как точно ще му се върне , ще не кажеш ли , щото и аз такова...съм...ми...като него де ?

Pesh0

Имам сериозни съмнения , че и моя дядо е рецидивист . От както му се роди внучка , двора му е пълен с кокошки и зайци а ние без пилешко и заешко не оставаме .

В България за убийство на котка или човек, съда не прави разлика ..... живота на животните май повече се зачита от този на хората.Не оправдавам действията на този ганьо, но мисля че съда има доста по важни проблеми за решаване.

Боклук смотан, когато мислиш лошо на другите ти се връща двойно.

Човекът по природа е много агресивно животно - хищник. Да, случаят е неприятен и вероятно този красавец наркодилъра-рецидивист е бил надрусан. Но нека да сравним убийството на котката със Светата Инквизиция, където хора са чупели кост по кост на измъчваните други хора. Списъкът от методите за мъчения е смразяващ. Или геноцидът над цели племена и народи. А зверствата във войните? Колкото и да ни се иска - не можем да се правим на ангелчета. Агресията ни е вродена, за съжаление. Всъщност как да вместим в едно понятие затворът за убийството на котка с масовото клане на прасета по Коледа? Още повече че прасетата анатомично са много близо до хората.

ChatGPT

Това за прасетата ми хареса :)

За инквизицията -ама защо ги смесвате? Не се разбира дали е майка -в момента те имат котета. Може да е оставила самички обречени 4-5 котета. Ще се размяукат,децата ще гледат без да разбират и по-добре да не знаят . Това трябва да е наказание заради децата .Как ще се възпитават ако не разберат ,че тези хора са изроди и възрастните трябва да ги наказваме.

ChatGPT

Искрено се надявам коментара ти да е саркастичен. В противен случай просто за пореден път се убеждавам колко лесно може да се манипулират хората. Говориш за убийство на животно сякаш е убит човек. Гледай по-обективно на нещата. Тази присъда е от части за да се угоди на инициативата на Господари на ефира за зоо полицията. Иначе кога сте виждали такова бързо производство при убийство на човек... или дори грабеж

loyola

Ама да гледаме толкова назад във времето? Има съвсем пресни примери - наръчниците за измъчване на пленниците от близкия изток са вече публично достояние!

А това какво общо има с проявата на безпричинна жестокост към беззащито животно през 21 век? И понеже не можем да спрем войните, да избиваме наред всичко по-слабо от нас?

България на абсурдите ! Много странна присъда! Не е за вярване !