Югославски наемник убил бившия шведски премиер Улоф Палме?

Убийството на шведския премиер Улоф Палме през 1986 г. е извършено от убиец, нает от югославските служби за сигурност.

Обратно в новината

Коментари - Югославски наемник убил бившия шведски премиер Улоф Палме? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Hе е само тая версията има и други. A Kристер, наркомана, който след 10 години си признa, че той е убиеца и написа книга? Dа, палме беше арогантен, самоуверен-.... и не го обичаха но и Kристер лично го мразеше.... Dори жената на палме видя Kристер от два метра! Tя - Eлизабет посочи Kристер но "после" се "сети" че има две деца и си оттегли показанията... A полицайчетата и те се омотаха в доста мрежи... Kристер умря а и някои полицайчета. Hебето и тука вижда какво става. 3ащо ли ни сполетя "Eстония"? 3ащо ли ни сполетя Cунамито...идва и още... Hякои в парламента са си загубили не само морала но и акъла.... Da, има убиец но "кой" е з а д него и какъв е мотива- само небето знае!

шведските служби убиха палме

Улоф е убит от мафията. Съвем не е тайна, дори в Швеция, че той е замесен в трафик на наркотици и оръжие и, че е самият той е своеборазен мафиот, но работещ са Швеция.

Да, Белград си е нямал никакви други грижи по това време, а се чудили как да убият Палме! И немците почнаха да сътворяват идиотщини, както простаците от САЩ!

Абсолютно!

и е използвал Магнум 357? Не звучи много професионално, но пък може да пусне фалшива следа...кой знае

Ого, а какви други грижи са си имали в Белград? И защо това да не може да е правдоподобна версия? Или просто те дразни, че любимата ти Югославия може да бъде въвлечена в такова нещо?

Към днешна дата в полицейските архиви има около 15 000 версии с 50 000 имена на възможни съпричастни лица, следственото дело е набъбнало на 700 000 страници, разходите са възлезли на $45 млн. а наградата, обявена за откриването на убиеца е $6,5 млн.

Това дело е изхранило вече две поколения полицай членове на комисията за разследване.