Цветанов: Освободени са двама служители на НСО, засечени в престъпни структури

Преди дни са били освободени двама служители на Националната служба за охрана (НСО), защото са засечени в структури на организираната престъпност и затова им е бил отнет допускът до класифицирана информация. Един от тях е охранявал Сергей Станишев, когато е бил премиер.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов: Освободени са двама служители на НСО, засечени в престъпни структури | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво значи това, че били освободени двама служители на НСО, защото са засечени в структури на организираната престъпност? По живо, по здраво ги освобождават да си вършат престъпната дейност. Не трябва ли да бъдат съдени по някакъв начин, още повече, че НСО е военизирана служба? Като ги приемат на работа в НСО не попълват ли някакви декларации какво могат и какво не могат да правят, декларации за лоялност, че не могат да работят и да участват във фирми, които имат същия предмет на дейност и т.н., и т.н.? Това НСО да не е баничарница бе, генерали-мутри? Как един служител ще бъде пуснат без никакви санкции, след като е бил засечен в структури на организираната престъпност? Вероятно това се е знаело, вероятно това е практика в НСО, и сега нещо се е размирисало и са решили да потулват нещата? В това МВР само престъпници ли служат, които се прикриват един-друг?

Най-вероятно нямат никакви доказателства за подобни връзки, а просто са неудобни на няого.

Това че са освободени тези сътрудници не е толкова важно. важното за цялата държава е ЦЦ да бъде освободен за да може постепенно държавата да започне да се чисти от магията на ББ и ЦЦ.

Добре,Първанов не е обърнал внимание на този сигнал,но какво е пречило на Цветанов да се заеме със сигнала след идването на Плевнелиев? Дали ако не беше случаят с Доган,някой щеше да се сети за този сигнал? И докато се сетят, разни там "Килъри", "Нагли" и "Приятели" от МВР ще си свършат работата.

ШЕФА НА КОМИСИЯТА ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР И ВИДЕН ЧЛЕН НА ГЕРБ - СТОЯН МАВРОДИЕВ Е СЪДРУЖНИКА НА БРЕНДО В НЯКОЛКО ФИРМИ?.............

е па оно тиа са си дружки. нема нищо случайно

тТРИ И ПОЛОВИНА ГОДИНИ УПРАВЛЯВАТЕ И АКО СЕГА ХВАЩАТЕ ТАКИВА ИЗДЪНКИ ТОВА НЕ Е ЗА ХВАЛБА А ЗА ОСТАВКИ ФИЗКУЛТУРНИК ПРОСТ

теб кой ще те освободи боклук....нагъл....

Ами като са "засечени в криминални структури" ги осъдете бе Цветанов, не ги уволнявайте! Ама гарван, гарвану око не вади, нали ;-)

А кой ли е охранявал тия четири години докато бяхте власт? Цветанов, Бойко, Цецка или други другари

!ВАЖНО!- обръщение към 6ти отдел на link: За да бъдете уважавани от Нас, юзърите в България , на коментари, като тоя на "Разобличителя ( лоялен )", "IQ146(14,6)" и т.п., задължително трябва да поставяте банер: В КОМЕНТАРА ИМА ПРОДУКТОВО ПОЗИЦИОНИРАНЕ!

АЛОО, платения Разобличител, как няма да е сериозен твоя патрон, като знае какви ги е надробил от мерак да угоди на чорбаджията(те)и на себе си? Не само ще е сериозен, ами му се реве чак(ама не му е позволено), като знае, че голямата част от далаверите му са публична тайна и какво си(му) мислят хората за него. За твое сведение напомням, че съдържанието на думичката сериозен не включва задължителните за един истински министър ДОБЛЕСТ, ЧЕСТ и ИНТЕЛЕКТ. И едно питане: След като заявяваш,че тоя е най-сериозният министър в това правителство, какви ли са останалите???

Отново прах в очите на хората. След грандиозния прояал на НСО при случката с Доган. Вместо да си отиде назобения шеф на НСО както мавсякъде по света се търсят някакви изкупителни жертви

Как така "послушен"Шеф бе, чистачката в НСО е виновна!

На възловата длъжност в системата на МВР е лансиран на премиера от бизнесмени и политици със съвпадащи интереси за запазване контрола върху обстановката в страната след последните парламентарни избори: - о. з. ген. Любен Гоцев, о. з. ген. Бриго Аспарухов и др., ориентирани към съхраняване и разширяване значението и участието си в управлението на обществено-икономическите и политически процеси; - кръга Банкя (контролиращ ключови властови структури - главно в МВР, МФ и МП, и с огромно влияние върху сенчестата икономика и организираните силови структури), включващ Чавдар Чернев, Димитър Събев, Максим Димов, Виктор Вълков, Ивайло Трифонов, Славчо Б. Христов и др., с цел избягване риска от трусово разграждане изградените и функциониращи сенчести финансово-икономически схеми. За кратък период се налага като ключова ръководна фигура в системата на МВР, въпреки липсата на професионални познания, разбиране и опит в полицейската дейност и очевидните безсъдържателност и хаотичност на предприетите от него действия. За това спомагат: - атрактивното му публично поведение, ориентирано към формиране на обществена видимост за наличие на решителност, воля и възможности за решаване проблемите на борбата с престъпността на фона на слабите енергичност и реактивност на министър Петканов; - съдействието на бързо разширилият се кръг от обществено-политически и икономически субекти (фирми, групировки, политически дейци, медии), открили в лицето му шанс за оптимално съхраняване на изградената политико-икономическа властова схема, като резултат от толерантния му подход спрямо реалните възлови фигури, свързани със сенчестия и престъпен бизнес. Ходове на Бойко Борисов в тази посока - следва....

Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев е бил призован като свидетел по процеса, който се води срещу Евелин Банев-Брендо за пране на пари от наркотици. Веднага след като излиза от дружеството, той става "финансов секретар" на новоучредената политическа партия ГЕРБ и неин учредител. След парламентарните избори през 2009 г. той става депутат и зам.-председател на икономическата комисия.

уважаеми другарки и другари, в бг няма мафия и се живее прекрасно, както никога до сега...само дето вие не го усещате... ...отворете сетивата си! ваш цвъко.

ЗАЩО ТЕЗИ ВЕСТНИЦИ НАЙ-МНОГО ПЛЮЯТ ПО БОРИСОВ и ЦВЕТАНОВ - Медиапул- собственocт на Моника Йосифова в момента съжителства с лидера на БСП Сергей Станишев - Дир.бг- собственocт на Владимир Жеглов, журналист от "Работническо дело", акционер в "Биохим", известно време в управата на "Нефтохим", икономически съветник на премиера Жан Виденов БСП, получил доверието да води преговори с "Топенерджи". - Стандарт" винаги е бил сочен за собственост на руския олигарх в изгнание Майкъл Чорни. - СЕГА собственocт на Овергаз"АД на Сашо Дончев. 50% от Овергаз се притежава от руския газов гигант Газпром С финансирането на медийната група на Делян Пеевски от ДПС и Ирена Кръстева се свързва Цветан Василев. Ирена Кръстева и синът й депутата Делян Пеевски от ДПС притежават Вестник: 1. Монитор, 2. 24 часа, 3. Труд, 4. Телеграф, 5. Политика, 6. Експрес, 7. Дневник, 8. Капитал, 9. Меридиан Мач, 10. Засада, 11. жълтия Уикенд, най- тиражния седмичник в България

а целия съдран от немотия и безработица бг народец / с малки изкл./, който също плюе цвъко и боко...на кого е собственост...?...

Но за това пък в "турските" медии на Д. Пеевски (Доган) - БОСФОР ТВ и ТВ7: ББ ЦвЦв, Дянкофф, Миро Мършата са просто абонирани И СА НА ЩАТ В НОВИНИТЕ!!!!!!!!!!!!

Да продължим: В този период е давал регулярна информация за поведението и действията на лидери на престъпни силови структури и други криминално проявени лица. (Тогава, а в някаква степен и понастоящем, откриването на оперативна разработка или регистрирането на определени лица като агенти и нещатни сътрудници или кандидати за такива, се е използвало като форма за осигуряване чадър при осъществяване на незаконосъобразни действия в полза на конкретни управленски или корпоративни кръгове. Като пример Поли Пантев, Косьо Самоковеца, Славчо Б. Христов и много други.) Папката със събраните за Бойко Борисов материали, заедно с постъпилите от него сведения са били докладвани на тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов и вербовката е била одобрена, но не е осъществена поради настъпилите кадрови и структурни промени в спецслужбата след парламентарните избори през 2001 г. Понастоящем Ипон се нарежда сред най-големите охранителни фирми в страната (охранителният й състав възлиза на около 800-900 души). Фирмата охранява редица обекти и лица, вкл. "Мобилтел", тръбопроводите на "ЛУКойл", хазартната фирма "Ай Джи Ем", Първа източна международна банка, "Булинс"; къщите и вилите на Славчо Христов, Николай Маринов "Маргина", Младен Михалев "Маджо" и др. През лятото на 2000 год. "Ипон" поема физическата охрана на Общинска банка с протекциите на Стефан Софиянски, Сава Джендов (бивш началник на УБО) и др. От пролетта на 2001 год. "Ипон" охранява и алкохолната фирма "Синхрон инвест". След назначаването на Борисов за гл. секретар на МВР, той прехвърля акциите си от фирмата на Д. Бадънков (бивш началник на направление "Охранителна полиция" към СДВР, чийто син е служител на ГКПП-Аерогара София). На възловата длъжност в системата на МВР е лансиран на премиера от бизнесмени и политици със съвпадащи интереси за запазване контрола върху обстановката в страната след последните парламентарни избори.

Ей ,какво име разобличителя а той просто един болен мозък и смешник

с кои боико не е имал обща фирма и докога балгарите ще сте с варзани очи на кои са офшорките които печелят всички даргавни порачки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да, така е - сериозно служи на онези, които уж мрази. Извинявай платени разобличителю, но не може повечето организирана престъпност да е съставена от бивши служители на МВР, а ти да величаеш това ведомство и вместо да започнеш да ровиш и разкриваш, да превръщаш всичко в някаква свещена тайна. Не може и шефа ти да е бивш съдружник и приятел с половината топ бандити на страната, а ти да подминаваш въпроса със "кво се заяждате". О, не не изклювам БСП от това - те са същите, само намеквам, че пропагандата разнасяна от такива като тебе е в полза на престъпността - точно като въпросния министър - спомняш ли си?

Драги ми господине,аз не величая никакво ведомство,а твърдя че сегашният вътрешен министър е най-сериозният от всички в този кабинет. А я ми кажете вие,този така наречен от вас "мой шеф", с кои топ бандити е приятел и съдружник? Разобличителя до MacAllister

Отишли са заради мизерните заплати ,които им давате тук там.Ако бяхме стабилна Държава -Никой нямаше да си помисли да за такова действие....

Да не си е купил 7 апартамет? Или сега прави милиони от служба на народа? Циганизация...циганизация... циганизация!

Най-сериозният КРАДЕЦ по-скоро :))

... В другите престъпни структури!

То по тази логика за връзки с мафията, всички депутати, премиери и министри от 23 г. насам трябва да са в затвора. Аман от тъпи изказвания на ЦЦ. А за неговите апартаменти така и нищо не стана. Помияри.

Тия двамата служители от НСО не са от ГЕРБ :) Ако бяха станали членове и плащаха членски внос, никой с топ не можеше да ги бутне!

Абе не си прав да ти кажа - ГЕРБ е по-скоро гущер готов да си откъсне опашката, но да оцелее.

нещо не ми се връзва заглавието, а не би да са останали само двама неуволнени...

трябваше с 200 да започнат, не с двама

"Цветанов: Освободени са двама служители на НСО, засечени в престъпни структури" Може би от отговорност , или свидетелски показания ?

Мафия -правителство....

всеки си паси хлеба.

Димитър Вучев-Демби е съумял да си върне напълно свободата преди около седмица, след като е свидетелствал като защитено лице в наркопроцес, След показанията на Демби, той получил право да напуска дома си от съда. От няколко месеца Димитър Вучев се води с мярка за неотклонение домашен арест, наложена му по едно от многобройните дела срещу него. Като екстра Димитър Вучев-Демби бе оправдан окончателно и за атентата срещу Илиян Варсанов пред столичната бирария Двете халби, извършен на 16 август 2002 г. Решението за оправдателната присъда на Демби по това дело е взето от Върховния касационен съд преди около месец-на 15 март. Мотивите за оправдателната му присъда все още не са публикувани на сайта на съда.

В последните 3-4 години Димитър Вучев-Демби се превърна в щатен свидетел срещу свои конкуренти от наркобизнеса. Най-големият удар на Демби е свързан с ареста на Златко Баретата, който бе закопчан през 2008 г. след донос на Вучев в ДАНС. Оттогава се носи мълвата, че Демби е протектиран от Алексей Петров-Трактора, който иска да завладее наркопазара на София. Преди около 2 години обаче Демби и Трактора се изпокараха шумно. Няма ли страх тоя Демби, та доносничи и топи родни бандити, дивят се в българския есграунд. Вътрешен човек е съобщил, че Демби е готов на всичко, за да отърве кожата

не в ДАНС а в ДНСП

информиран си но не дотолкова, и наистина ще ти бъдат интересни мотивите, но не това е работата, а явно следиш делата на Демби отблизо. Колко дела и какви но доста неща не са ти ясни г-н адвокат на мафията

Просто цитирам пропуснати съобщения от миналата година, подминати от гърбоидите!!! Има време да се посочи и един интересен факт, който ще докаже, че ЦВЪЦКО се е доверил на КОШАРЕВСКИ СВИДЕТЕЛ!!!! Отървал затвора, през времето в което той завежда силовите структури! Не ми е ясно, ако и него го пратят в отвъдното ЦВЪЦКО какви ще ги сучи и маже.

Да бяха ги проследили докрай, щеше да е интресно кои са им шефовете.

То се знае кой боко тиквича

ivo10

Ей и тука ги оплюхте. Егати бесните хейтъри.

Смърт на капитализма, свобода на народа! И кебапчета безплатни за всеки!

За кой ли път ЗА ПЪРВИ ПЪТ. Свръзките на властта с МАФИОТИТЕ, вместо да им връчат орден Стара Планина, ги УВОЛНЯВАТ. И сега са в ръцете на ПРОКУРАТУРАТА! Имаме ИСТИНСКО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ПЪРВИ ПЪТ от 23 години насам!!

Не бързай да се радваш, герберасте! След изборите ще си върнем властта и Тракторът отново ще игрее на небосклона!

вярни си куха леика *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Шефа на мифията премиер.ТЪП ГЕРБЕРАСТ

Най-голямата заплаха за България е болният мозък на пожарникаря!

Цецо, тези двамата от НСО защо са освободени, а не са в затвора?

Той Цеци, ги "осъди" морално .. през медиите! Ще чака той корумпирания съд да свърши работа - ама ха !!

Това са потенциални извършители на мокри поръчки. Как затвор за тея ценни кадри :)

То да бяха само двама добре,но май са повече,ако не и всички.Тези хора са научени през годините да се бият и убиват и след като ги освободят от служба чиновници ли да станат,като отсреща им предлагат милиони и никой не ги пита аджеба от къде са тези бронирани джипове,тези палати,тези милиарди.НАРКОТИЦИ.

Нещо си в грешка, прощавай но точно тази служба са всичко друго но не и научени и можещи. По две причини ТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ НАУЧАТ.Никой не е почнал още в РБ министри да стреля и дай боже да не става, тогава ще лъснат. Като видиш да се разхождат пазейки някой, хвърли една пиратка в краката им и гледай саир кой пръв ще залегне НСО или охранянания от НСО.....хихихих.

Еее... бре Цецко, ми те борчета досущ кат' шефа ти, ББ! Бива ли таквиз работи -да ги уволняваш? И к'во ша прайм сега? ...и с ББ и със сичките други борчета дет' на упрвляват?

Двама служители на НСО засечени в структури на организираната престъпност. За наказание ... ги уволнили. И кво от тва?! Да не би да се регистрират в бюрото по труда като безработни?! Как невинно звучи: безработен сътрудник по организирана престъпност търси работа по специалността! Експрезидентът получил жално, милно писмо от един организиран престъпник, едър бизнесмен, който се оплаква от негов колега. А Първанов хвърля писъмцето, за да не насърчава доносничеството. Премиерът ни убеждава, че ще задържат виновниците за стрелбата. Виновниците! А, на бас, че няма да стигне до виновниците!

farmer

ЛЕЛЕЕ много активни комундетата като ги настъп,т по опашката!!!

Хаха,настъп не настъп,гербераста си е тъп

Много++++++++++++++++

човек да надскочи много интелектуалните и професионалните си възможности. Става смешно. Доста оправдания чувам като за край на мандат , когато се чакат резултати - вече и най-сетне.

С компромати няма да се реши проблема с кризата. Каквото и да е правил Първанов и този и онзи имаме сериозен пореден пробив в сигурността, а отговорността е на сегашните управляващи преди всичко, все пак имаха 3.5 години до тук. Омотани са като черва горе по върховете - май, май ще трябва народен съд, а не нормален.

оххх, вече стават 4 години зад гърба на ГРОБ и нищо, все някой им е виновен. Ами като се уверихте, че за нищо не чините, прав Ви път. Ходете си бе, не се натискайте за още власт!

Защо в тази статия не се споменава и какво казва Първанов? Някак си не е честно да се дава трибуна само Цецо да облъчва, а да на се дава възможност на оплютия да се защити. Затова говорим, че няма свобода на медиите и че страната ни се управлява така както 1945г с пропаганда.

За да питат тъпите. Не виждаш ли, че има линк към думи на Първанов. Влез и чети като си му луд фен...

Първанов опроверга Цветанов: В писмото от 2009 г. не се споменава Алексей Петров, а се намеква за Борисов... Първанов пуска интрига срещу Цветанов, който кроял козни срещу Борисов.... пише във в-к Сега и други нормални вестници и сайтове.... link/article.php?id=634915

На Цецо Тъщовия козните .....Баретата бил нещо си с Трактора, а пък Трактора пък бил авер с Тиквата и имали обща фирма, а Тиквата според братята от Америка бил царя на амфетите, а на края се оказа, че не е писало в документа при Президента за Трактора , най ми било за Тиквата, та значи май че ..... кой ми се е ....

Поредните мисли на един празен човек.

Цветанов, а какво правите с ТИМ?

Вижте хора, гледайте какво става с нас, на какво ни правят.Мислете и умувайте, но само с това работата няма да стане.Пожелавам Ви да оцелеете през зимата и да сте ми живи е здрави всички.

ТОЧЕН СИ! Да Ти се връщат пожеланията двойно!

krassikat@

Мислещ друг път...

...също да публикуваш биографиите на всички министър- председатели от 1945 насам!И еветуално предложение какво да правим на 7.07.2013!

Показателно в тази насока е дългогодишната съобщна дейност, вкл. ползването на общ офис в парк хотел "Москва", с Младен Михалев "Маджо", Румен Николов "Пашата" и др. Налице са данни от много източници и публикации в пресата, че охранителната фирма на Бойко Борисов Ипон също е съпричастна криминални деяния, в т. ч. и към неразкритото убийство на лице на 05.12.1994 г. в Зона Б-5 (фирмата е била наета като посредник за възстановяване на дължими от убития няколко десетки милиона лева на известна фирма). Не е разкрит и случаят с кражбата на 500 000 лв. от касата на Ипон и последвалото убийство на извършителя (служител във фирмата) и неговата приятелка в района на гр. Враца. Предвид връзките на Бойко Борисов с организираните престъпни структури през 1998-2000 г. е изучаван от Националната служба за сигурност (ОР Румен Йорданов) с цел привличането му за негласен сътрудник. В този период е давал регулярна информация за поведението и действията на лидери на престъпни силови структури и други криминално проявени лица.