КЕВР реже мераците за скок в цените на тока

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)реже мераците за драстичен скок на цените на тока.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ние, обикновените клиенти и на ЧЕЗ и на Софийска вода от кого да поискаме намаление на цените, те услугата доказаха, че не могат да я подобрят. Отчитат си каквото си искат, с техните уреди (нещо недопустимо в цивилизования свят), ако си недоволен пак те си се самопроверяват и всичко им е на ред. При следващите избори ще гледам в коя предизборна програма е засегнат този въпрос и ако отсъства - няма да гласувам!!!

че с предложението си целят да се осигурят сигурност на снабдяването и качествена услуга на клиентите. Че много си ни е качествен тока,какво искат още?

Kenn1111

Мълчание на тема Гинка и игрички за замазване очите на хората.КЕВР никога не защитава гражданите на България а винаги е част от схемата на енергийната мафия.Точно това прави и сега.Но къде е Гинка в схемата?

Благородници!:))))) ...добичето ИванНиколаев Иванов ---с личната си джоб парса ще задържи поскъпването!:)))))))) ..... Народния съд е бил, щото народа е докаран до мъртвешка мизерия----и туй се повтаря след 80 години!!!

Бойко като дойде на власт преди 10-години намали цената на въглищата от 69 на 63 ако не се лъжа и защо за рудниците и държавни дружества няма инфлация защото цената си е такава и сега. А тези смучещи октоподи всяка година искът увеличение. Бойко писна ми от теб да мачкаш държавните компаний за сметка на частните и прецаквайки народа.

тия ги разправяйте на децата в яслите аритметиката как я правите ама цените си вървят нагоре и вни само лъжете

Малко инфо: при 5% увеличение 2 пъти годишно(както е сега/досега), следва цената на тока да се УДВОЯВА на всеки 7 години. Не вярвате? Проверете си фактурите отпреди 7 години. След 7 години - пак :)

Аз се чудя как една импотентна организация като КЕВР ще спре мераците на други организации, които я хранят буквално и преносно?

Нищо ново под слънцето - ЕРП-тата искат увеличение с 15%, ДКЕВР им разрешава увеличение с 5%. И Гинка доволна и инвеститорите й и КЕВР - цял. Нищо, че е странно от какво се налага увеличението, елементарната икономическа логика сочи, че ако факторите на производство не се променят, то цената следва да намалява, тъй като стремежът на дружеството е дейността му да става по-ефективна. Викономическата наука , на английски това се нарича "learning curve" - повишаване на производителността вследствие на увеличаване на ефективността. Жалко, че нашия КЕВР си прави каквото си поиска. Чух го вицепремиера по демографските проблеми да заявява преди време пред Цветанка Ризова, че въпреки, че доходите се увеличили с 10%, цената на тока се е увеличила само с 5% например. Един вид за правителството е важно колко пари може да ни вземат, без да има значение, че не оперират на конкурентен пазар и държавата регулира конкуренцията.

А фъф джоба ни ще се усеща , като 60 % ,..... без таш.к !

Вдигайте цената и със 100 % , народа ПРОСТ СИ МЪЛЧИ , ЗНАЧИ Е ДОВОЛЕН !

Егати търпеливия народ !?

Да да

Преди 7 години цената е била 16 ст/кВтч, сега е 19 ст/кВтч Значи няма 5% увеличение на всеки 6 месеца, а някъде под 1,5%

"за последните 3 години цените на тока са се повишили само с 2,5%" Съдейки по непрекъснатото говорене по темата с цената на тока си мислех, че за 3 години е скочил с 250%..

Фактите не са важни, важно е да има паника ;)))

Мани. Такава мизерия има, че магазините не могат да сварят да зараждат. А още от сега не можеш да си намериш място в Гърция за лятото. Ужас братче.

Ако в Булгаристан имаше управляващи които да поддържат някакъв поносим баланс м/у доходи и нарастване на цени тогава нямаше така масово хората да минават през летището и да се връщат само за по 1-2 седмици като за почивка. Тъ и ето ти защо типината е повече от дънданията. Всеки ценови шок правещ живота на даден човек непоносим го принуждава да търси друго място на тая планета където ще може да живее като обикновен човек (тука за забогатяване даже и дума нестава)! Народа трябва да разбере че напускането на Булгаристан от всеки един човек се отразява коствено на всички които са останали тук. Естествено къде да живееш, как да живееш и с кой да живееш е личен избор и трябва да се уважава. Аз лично уважавам всеки който е поел по дългият път далеч от родината и е успял и успава да поддържа стандарт на живот който е далеч по-добър от този в кочината. Трагедията е че тия богопомазаните от Парламента немогат да видят по далече от носовете си и партийните касички, затова има колосален демогравски срив и ако продължават богопомазаните в тоя дух скоро от булгаристан ще остане само спомен от картите че тука е имало една територия която се казвала България

Да да

За последните 7 години цената на тока се е увеличила 19% или с 2,7% средногодишно, при инфлация около 10% за периода. Очевидно е че електроенергията поскъпва по-бързо от инфлацията, но не е чак толкова фрапантно за да няма нетърпимост.

Аман от някви миячи на чинии философстващи из форумите.

Всяка година искат увеличение, защо? На какво основание, услугата нито се е подобрила нито се е влошила. Направете тока 10 стотинки дневна с всички такси и 5 стотинки нощна, и замърсяването на въздуха рязко ще изчезне!!!

:) Даже миячите някъде извън кочината живеят по-добре ама за другото си прав. По тия форуми и по 5 страници да драснеш все тая както се казва " глас в пустиня ". Ти пред Парламента да отидеш да опенш един плакат след максимум 1ч ще те прогонят като куче тъ ние тука по нет-а си пляскаме и споделяме тревогата и болките

Имаш ли поне часовник---който да не е купен на вересия/кредит/?????:))

А тогава за поддръжка а любовницата от де кинти ? А за почивката в Дубай и на Бахамите ? и онова X5 да не би да движи с вода ?

Погледнах си GMAILA. В началото на 2012 съм се отказал от хартиена фактура и съм си пренасочил електронната фактура натам. месец 02/2012 Активна енергия Дневна 0,08158 Активна енергия Нощна 0,03671 Пренос през разпределителната мрежа НН 0,03755 последната фактура Активна енергия Дневна 0,13205 Активна енергия Нощна 0,05696 Пренос през разпределителната мрежа НН 0,03098

Не разбра ли , че който пълни ВСИЧКИТЕ ПАРТИЙНИ КАСИ , СЛЕД ТОВА ЩЕ ВДИГА ЦЕНАТА КОЛКОТО СИ ИСКА , С ВСИЧКИ ПАРТИИ ЩЕ БЪДЕ НА ''ТИ'' ? Както е с банките , и горивата на ''Лукойл'' .

Правиш ли сметка , колко е зле положението тук в Бг , за да станат слуги за такава работа ?

Проектът "ЧЕЗ" не е политически, чисто мафиотски си е!

да да,та сега тока е над 20,,ст.,къде ги виждаш 19ст? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Успокоиха ни - ще поскъпва плавно, но редовно.

Само ,че от 1989 Ц=0.045 лв Квт При изградена ел. мрежа.Към момента без никакво основание се е увеличила 450%. Заключение:"Народен Съд" за грабителите!!!

Глупости от КЕВР. Много евтин и изтъркан номер е това...На ЕРП са им необходими 2 % поскъпване на тока. Значи ще поискат 5%, а КЕВР ще им даде 2. И след това ще пише КЕВР оряза...Не, стига толкова с евтините лъжи...

Де ги патриотарите които обявиха,че няма да допуснат увеличаване на тока?

тия ел. дружества не направиха никакви инвестиции, а да се свържеш с тях по някакъв проблем и направо химера, иначе увеличението им е в кърпа вързано

Цена да се вдигне с оглед инвестиция ще е разбираемо. След реализацията й следва цената да падне до предходното й ниво. Както го правят за мен е лъжа - откровенна и в комбина. ПИШЕТЕ МИНУСИ ПОДЛИЗУРКОВЦИ. Плащайте овци.

Спестявайте че Гинка идва.

Без поредния нискокачествен пиар на тия от групировката дето цитирате можехте да минете защо българина отдавна е разбрал че нищо не е такова което говорят ''независимите'' властващи...

Някой да е виждал последните 20 дена Бойко и Гинка по новините ......сделката си мина всички се снишиха и абонатите ще го отнесат Честито!

Цената на електричеството тук е приблизително същата, като в европейските страни. Къде по-нагоре ? Кога и за минималното заплащане на час ще може да кажем същото ?

Помните ли преди време, как едни пребоядисани комунисти ни обясняваха, как държавата е лош стопанин и как, ако цената на тока следвала пазарен принцип, токът щял да поевтинее, защото ЕРП-тата щели да се надпреварват да ни го продават по-евтино??? Хахахахаха- аз помня Ей ви на сега - евтино, само 5 %нагоре...зимата - пак :)

''предложението си целят да се осигурят сигурност на снабдяването и качествена услуга на клиентите, намаляване на технологичните разходи и необходимите средства за развитие и разширяване на мрежата'' Първо си правите инвестициите и после да ви видим какво е качеството на услугите ви , пък тогава ще говорите за цени. А това за намаляване на технологичните ви разходи предхождана от увеличение на цената направо кърти фаянса , значи да се увеличат цените за да си намалите разходите и това води до какво - до увеличение на печалбата. Искате от нас да ви финансираме по-голяма печалба демек. Поне сте откровено нагли.

За съжаление все още няма свободен пазар. Аз бях на него и ми въведоха допълнителна таска 20% задължения към обществото и така моята цена стана като твоята. Защо аз да съм задължен на обществото а ти не ? За какъв свободен пазар говорим ? Ако има свободен пазар цената ще падне наполовина 100% съм сигурен. Произвеждаме 3 единици а ползваме 1 :)

Държавата няма изгода от свободен пазар !!! Свободен пазар при свръх предлагане означава по ниска цена, а това води до по ниски сметки и по малко ДДС :) Следователно по ниски приходи в бюджета. Кой е луд да прави свободен пазар ?

Как така от НЕК, ЕСО, ЕВН, ЧЕЗ и Енерго Про нито веднъж не поискаха да намалят цените с 5 до 7%, а все искат увеличение!?!?! Каква наглост от НЕК, ЕСО, ЕВН, ЧЕЗ и Енерго Про!!! Благодаря за вниманието!!!

Не го помниш само ти. А тези които не искат да си го признаят вземат някакви си стабилни хонорари от Фондация Америка за България, или хора които вземат от паричките на Джордж Сорос за да плюят, подскачат и да показват неприлични жестове с ръце по площадите, "ТЕ" (въпросните хора) това не го помнят, или се правят, че не го помнят.

Телевизия рядко гледам, но и в интернет не се подвизават въпросните хора.

КЕВР още не е извършила регулаторен преглед и вече прави изявления.

Абе, хора стига с теци цени. Крайно време е да поискате увеличение на доходите си. Но на управляващите е по-изгодно да говорят за цени и друг да е виновен, а не за доходите, за които те отговарят и преди избори всички обещават увеличени на доходите и мед и масло. А после изместват въпросите към цените за да се пренесе омразата към ЕРП-та, към американските централи, към ВЕИ-та. Не се ли усещате, че това е велико манипулиране.

Четете внимателно. Дневна 21.29 Нощна 12.28

Ето как КЕВР "мисли" за хората! Към ЕРП-тата: - Поискайте 5-7% за да ви дадем 2%! Колко са хитри, а? Стара "джапанка"!

..що? вие да сте поискали някога да ви се намали заплатата..?