Синодът настоява да спрат войните и нашествието на бежанци

БПЦ призовава правителството да постави въпроса за прекратяване на войните в Близкия изток и Северна Африка, довели до прокуждане на милиони хора от родината им

Обратно в новината

Коментари - Синодът настоява да спрат войните и нашествието на бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...всяко едно злощастно събитие в историята на България-организираните "велики" преселения на народите, пренасянето с тях на зарази от чума(черната гостенка), вариола и проказа(както е планирано да се случи сега по българските земи, сега в 21век) през 12-1з век, завладяването на България и падането под "турското робство", заграбване на територии от сатанински "мирни" договори и др. издевателства като геноциди които се планират на масонски конгреси и се прилагат с пълна сила, е било винаги добре организирано и приложено не от кой да е, от самия Дявол!!!...от "големият змей, древният змей, наричам дявол и сатана, който мами цялата вселена!!!"(Библия/Откровение/ глава 12 и 1з)!!! България и народа в нея му пречи и го смущава за да получи господство над целия свят(да убива деца, млади мъже и жени, да потдържа умишлена бедност и мизерия, да прави младите жени робини на сводници, да оставя старите ни хора да умрират в бедност и мизерия(защато са "лош материал", да проижвежда и търгува с оръжие, да произвежда и търгува с отровни ваксини, да търгува с човешки органи, да организира и финансира войни, да разорява държави и после да господства в тях, да произвежда анфетамини, наркотици и да търгува с тях, да ни облъчва с психотропни магнитни устройства, да ни пръска с отровни химически вещества от въздуха, да отравя водите и храните ни, да ни убива всеки ден...по милиони хора в света, защото според него той решава кой ще живее и кой ще умре!!! +Православието+ му пречи, защото му казва, че не може да унищожиш нещо което Бог е сътворил с толкова много Любов и може да го постави под Анатема, или както пише в "Манасиевите хроники" и "Тракийските хроники" тук той никога няма да получи господство, за да бъде обявен за господар на света, а ще бъде разобличен и унищожен завинаги(защото ще бъде унищожен само ако бъде разобличен)!!! Бог да пази България!!! Анатема на Дявола и неговите слуги++++++ Анатема++++++!!!!!!!

ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е ОБЯВЕН ЗА СВЕТЕЦ? Българската путинославна църква обявява за светци руски такива' като Невски например-ИЗБИЛ ХИЛЯДИ!! Или други борили се срещу ДЪНОВ!!!

Стана ми тъжно-така е изглеждал и патриарх Евтимий при защитата на Велико Търново. Не може ли всички в тази страна да сивършим работата и да не занимаваме Етера с глупости?

Айде и тия агенти с чужда пита помен правят...

Ти в църква не си влизал, не си чел дори Евангелието, не си даже Самарянин, камо ли Християнин. Пък много ербап ЕТИКЕТИ ЛЕПИШ!

А защо не питат правителството защо не пази границите на България. Най-важната и първа задача на едно правителство е да пази границите на държавата. Иначе да си върнат заплатите тези некадърни министри. Какви нахалници. Народа им плаща, за да работят, а не да спят и да се правят на шоумени.

Откровената и очевАдна истина е, че те РАБОТЯТ. Мафията са те и правят невероятни пачки от трафик на тези неандерталци, от еврофондовете трансферирани по сметките им, от държавни поръчки свързани с изграждането на лагери и обслужване на армията пришълци. Извинете, че ви ги казвам тези неща директно, въпреки че знам - истината боли и горчи.

Всички беди и заплахи, стоварили се върху Бълтгария и Българския народ са в резултат от дълго насаждания и ширещ се Атеизъм. БПЦ, в лицето на някои свои служители носи и своя вина за това! Но в никакъв случай това не значи да се отричаме от ВЯРАТА си и от своя БОГ! Народи, които са правили това, са платили жестоко! Няма народ, който да е оцелял без Вяра и Дух! Усещам как се надига нова вълна на дяволски атаки срещу Християнството и най-вече срещу Православието! Ако допуснем това, обречени сме! Вече отдавна се работи върху съзнанието на поколенията. Насажда се култ към парите, разврата, перверзиите. Вярата в консумацията е въздигната в гнусен заместител на вярата в Христа! Наши идоли са пияни мутри, разголени мутреси и певачици със силиконови прелести! Слушаме долнопробна, циганска музика. Управлявани сме от майцепродавци и богохулници. Съзнанието и ума на много хора е замъглен и доведен до най-жалки форми. Това дори може да се види и в някои коментари тук. Изчадието СОРОС е живо въплъщение на САТАНАТА на тази земя. Но още по жалки са отвратителните му слуги. Не остава много време да се вземем в ръце и да направим преоценка на живота, целите и поведението си. Мигрантите са предупреждение! Началото на края!

Каква църква, хахаха. Църква на Сатаната сте вие! Пълно с агенти-доносници, търгаши и мародери, мръсни комунистически слуги. Ще се избият за свещоливницата, навират в мазните си ръкавите печени риби, баници и изобщо...каквото им сложат.

Безсилието ражда злобата. Помията, дето хвърляш показва що за "човек" си.

Българските патриарси и българската църква вече 3-то десетилетие се правят, че не забелязват как като Демони на Сатаната властват над българите и народността дяволски, чуждопоклонически, родоотстъпнически, сребролюбиви, предателски и антибожествени , античовешки, антихристиянски ценности, обхващащи младите български утроби, създаващи поколението, длъжно да пренесе във Вечността българските гени, сила, здраве, ценности, таланти, традиции, устойчивост, наследени от Велики предци. Българската църква тъне в хомосексуални, финансово-корупционни и античовешки скандали и е негодна да бъде Будителя и Обединителя на нацията в тези разграждащи, сриващи и обричащи времена, подвластни на парите, лобизма, корупцията, родоотстъпничеството и Сатаната. На разрухата и алчността. На греха и антиприродността. Нямате сила да произнесете на висок глас и да назовете Греха, да разкритикувате и поемете срама, но и обичта на вярващите, смирението, покаянието и поисканото опрощение. Българската църква - Стожерът на българщината 500 г., стояла до него, крепейки духа, вярата, националността, обичаите и надеждата днес, в най-доволните времена за стомаха ОТСТЪПИ от Божието дело. Глас на укор, на смирение, на покаяние, на прошка не се чува. Освен тиктакането на РОЛЕР-часовниците на свещеника и ауспуха на скъпите му автомобили. Няма го покаянието и озареността в училище, няма ги между децата, родителите, политиците, обществения живот, медиите. Няма ги, не се чува Гласът Божий, преведен на езика на простосмъртните християни от богослужителите. Длъжници, длъжници, длъжници сте, Патриарси на българския народ, на децата му, на поколенията бъдищи! Имайте смелостта да обясните и назовете неправдата, заблудата, изкушението, да заклеймите, анатемосате или простите Греха! Заради светлинката в живота на рамото на всеки българин, отправил се към бъдещето! Заемете мястото си най-накрая!

Има доста ненаправени, недовършени или пък в незначителен % някакви блудни, властолюбиви или пък сребролюбиви скандали. Та нима Вие БЕЗУКОРНИЯТ ФАРИСЕИН Сте най-призваният: 1) да хвърляте канонада от камъни по БПЦ; 2) да разрешите на 100% проблемите.

е РАЗУМНОСТ. Постига се като прогледнеш,отвориш очи,се вземеш в ръце,се сафирясаш. Излезеш от състоянието на паника

Вярно е светиня ви, бежанският наплив прилича на нашествие, а БПЦ прилича на бедствие.

Всичко е толкова смешно, да поставяли въпроса!? Ама ,че смешно,кой ще ти слуша,само с приказки и въпроси НЕ става,действия трябват. Радикални и смели,в името и в защита на собственият народ,загърбват се всички други интереси и се действа.........Винаги съм казвал,в смешна държава живеем и това си е.......

ДОБЪР ДЕН!!! НАЙ-НАКРАЯ НЯКОЙ ДА ГО КАЖЕ ПУБЛИЧНО.. НЕ САМО ПРИЛИЧА АМИ СИ Е ТОЧНО ТОВА - ПЛАНУВАНО И УПРАВЛЯВАНО, СЪВСЕМ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО НАШЕСТВИЕ..

Просто е престъпление да приемаме тия същите главорези от исляма, който са режели главите на нашите предци. Трябва със закон да се забрани мюсю'лнани да влизат в тия държави в които са действали техните предци и са извършвали геноцид над българското християнско население.

църква ЗАЩО НЕ Е ПРОВЪЗГЛАСИЛА ЛЕВСКИ ЗА СВЕТЕЦ? ЗАЩО ПРОВЪЗГЛАСЯВА РУСКИ ЗА ТАКИВА? ЗАЩОТО ЛЕВСКИ Е ИСКАЛ БЪЛГАРИЯ САМА ДА СЕ ОСВОБОДИ!!!!!!

защо послуша московското путинославие и отказа да отиде на осмия вселенски събор? ТАМ ОТИДОХА ДОРИ СЪРБИТЕ!

Има разлика между ВСЕЛЕНСКИ СЪБОР и общо събрание с икуменически цели.

"московското путинославие" си е автентичен ЮДАИЗЪМ-ЦИОНИЗЪМ. Някога, в годините на "зрелия социализъм" през 1988 година в Москва се е провел конгрес на "СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС" (на "началниците"), на който е приета "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ" (но не и на циганите)... И ТЯ ВЕЧЕ Е РЕАЛИЗИРАНА. За това и радан кънев е такъв мераклия, за да довърши "ПРОГРАМАТА" започната от Андрей Луканов, Иван Костов, Симеон Кобургготски, ... и Бойко Борисов. А еврогейския парламент анатемоса ПРАВОСЛАВИЕТО, като капак на ковчега му.

Бойко разгради държавата и абдикира от властта. Великите сили отново ни предадоха и ни оставиха да се оправяме сами. Време е Патриарх Неофит да стане новия Патриарх Евтимии. И без друго е първият свободно избран патриарх в Бългрсаката история след Патриарх Евтимии. Нямаме свестни управляващи, нямаме граница, нямаме граничари, нямаме армия....Бог да ни е на помощ!!!

БРАВО ЗА ПРОЗРЕНИЕТО! БРАВО!

Становището на БПЦ е напълно првилно и аз изцяло го подкрепям. Нека по-често да се изказват по такива въпроси, а специално за гражданите в Харманли трябва да отслужат един молебен за разминалият се миналата седмица пожар. Бежанците също да бъдат поканени да присъстват в знак на уважение към българското гостоприемство.

Все още нито политиците,нито цър в Европа не заявяват,че войните в арабския свят са религиозни между 2 основни течения,че ислямът призовава за разпространението му навсякъде, което означава завладяването на Европа отвътре и физическото унищожаване на населението й ,неприело исляма!!! ПИШЕ ГО!!! Затова и ги изпращат в Европа

Време беше църквата да си заеме мястото, като важен фактор в обществото.

Това нашествие е описано в ред предсказания, но западноевропейците са малоумни и точно затова има да патят. Това са трите танка, които прекосяват Европа и където отидат отравят всичко живо. Вместо да помогнат на Европа те ще се превърнат в лешояди върху труповете на германците. Германия ще изчезне като държава.

Синода , Бог да го благослови , действително мисли и гледа далеко напред ! Сега Българските Християни може да нямат проблеми с нашествениците , но след години ще се появят ! Ще има вътрешна война на верска основа с тежки последствия , с тях шега и приятелство не бива ! За това не бива в никакъв случай да ги заселваме у нас , разни ни криСталинки и Алгафари ни уверяват че е безопасно , но те изпълняват чужди поръчки и при ГЕРБ процъфтяваше манипулацията за мирно съвместно съществуване !

Не на нашето правителство, кажете го на американците. Те са виновни, но кой ще ви чуе. Просто сте безгласни букви.

Плюсчета,имам предвид на този червеногушко!

До сега,защо мълча,бе...или,сега ти се обадиха от мАсква ,а?

Чак сега ли им заприлича на нашествие тая офанзива на пришълците? Църквата е по-неадекватна и от управляващите.

Лакардията за лозето и мотиката е истина, която тази година беше опровергана.На село имам лози и асми, но започнаха едни дъждове и аз ги отписах, викам да правят шума, че напече и ще трябва сянка и като се разшумеха и хвърлиха колосално количество грозде, и още едно чудо, късно зреещото узря рано и не можеше да се яде от захарност и с това изобилие се хранихме не само ние, докато ни омръзна, ами и пчели, оси и косове и не можахме да го изядем, а нямах време да направа вино.Така че всичко е относително, но е абсолютно реално, че пред очите ни загива една цивилизация, съграждана векове.

Радвам се, че БПЦ най-сетен реши да се намеси по-активно в Българското общество!!! Надявам се да е по-често!!! Пишеше преди, че ДС са опитвали да вербуват Неофит, на са претърпели неуспех. Явно начело на БПЦ е застанал качествен човек, дай Боже!!!

Радвам се, че съм атеист, при такава църква.

Господ да ти ИЗБИВА атеизма от съзнанието. Дори когато поискаш с молитва едно такова действие, зорът е на МАХ.

Докато имаше ДС, нямаше нашествия.Сърбайте си сега попарите на измислената "демокрация" и чакайте помощ от арменския поп!

църква е ДС с църковни одежди!

Dobromir Dimitrow

Е що мислиш, че сега няма ДС?! Та нали те сега ни управляват!!!

БПЦ е единствената официална институция с адекватна реакция по въпроса с нашествениците. Останалите институции все едно,че не са български държат границите отворени,правян се,че няма пролем.

Това за адекватността на БПЦ не е никак истина. Само преди 3 дни Западноевропейският митрополит Антоний писа в блога си своеобразно обвинение, че мигрантското въстание е провокирано от българите, вместо да се качи на служебния си автомобил и да отиде в Харманли да утеши българските граждани. Преди няколко месеца и Русенският митрополит Наум излезе с възвание да се приемали мигрантите. За поп Добромир Димитров и неговото интервю "Защо Църквата мълчи за бежанците", в смисъл че не ги приема, е излишно да се говори. Русенският свещеник Стефан Стефанов пък писа статия "Иосиф и Богородица са били също бежанци", разбирай "терористи"

И какво християнско има в подобно отношение?

Патриарха защо не се погрижи първо за българите ,които живеят на ръба на оцеляването.Защо нашата църква няма домове и кухни за бедни хора. Не мисля ,че българската църква е бедна.Единствен отец Иван е истински християнин, другите не стават за нищо освен да празнословят. Затова повече българи не са вярващи и не търсят упование в бога. нашите владици са известни с хубавите лимузини и часовници.

Все пак се намериха честни хора в нашата страна! Дано да бъдат чути!

защо изпуска войната в Украйна? 10 000 православни украинци заплатиха с живота си намесата на цар Путин там.

И по какъв начин ще настоява? С молитва ли?

Молитвите са сериозно нещо. За този, който знае и умее да се моли правилно.

И правилно да се молиш, лозето не иска молитва, а иска мотика.