САЩ недоволни от руско-турската сделка за ракетите С-400

САЩ са недоволни от решението на Турция да придобие руски ракетни системи С-400. НАТО не е информирана за сделката.

Обратно в новината

Коментари - САЩ недоволни от руско-турската сделка за ракетите С-400 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

симо

Ха-хааа...2% от БВП за оръжия ,ама за Руски....Е това е приятелска услуга и Бойко да не се ослушва.....Тръмп каза 2%-Путин ги прибира---кеф.

симо

Пазарът е ,,СВОБОДЕН!!???,,....Светът -не е.

Елдоган е тарикат, много добре им го слага на тези, които му размахват пръст и му дават акъл! Тези глупости с оперативната съвместимост само при нас със самолетите вървят! Цялата работа е да ти вземат парите и да те държат в подчинение с последващите ремонти, и така техниката излиза златна! Затова и все не ни стигат парите!

А дали? Едва ли С400 ще е пречка да развяват байряка из Турция. А така, напротив - ще могат детаилно да я изучат и тестват.

Слепи ли сте ...глухи ли сте. Какво НАТО какви пет шест. Турци отдавна си има своя военна доктрина. Тая доктрина съществува още от края на 70 те години от миналия век. Турция е с четвъртата по големина армия в света и съвсем естествено е да не позволи някой да и казва какво да прави. Турция както на Балканите така и в близкият изток е с най-модерната и действаща боеспособна армия която доминира в тези региони. Особено днес когато Турция се е запътила да става световна сила някой да и казва какво може или не може си е направо смешно. А що се отнася до НАТО ... би трябвало да си трае защото ако Турция излезе от там а САЩ намалят парите от тази организация ще останат само декоративните части на Франция и Германия и символичните такива на държави които не си струва дори да ги споменавам. Което означава едноседмична разходка на Путин от Москва до Канарските острови.

"Той добави, че всеки съюзник може сам да решава какво военно оборудване да купува". Освен ако този "съюзник" не е малка, слаба, зависима страна без армия като България.

Рязко намаляват страните, на които ЕС може да им чете уроци по демокрация- учебници няма кой да напише, учителите непохватни, а и ученици няма

Ми да наложат санкции на Турция ? Отделно, че Ердоган води военни действия срещу населени с кюрди градове, като снимките след атаките са същите като от Сирия и Ирак като разрушения. За тия неща САЩ/НАТО нападнаха Либия, Ирак и Сирия, две от тях паднаха, Сирия не падна.

Турците ще използват тръбите на С-400 за обновяване на градската канализация.

Руснаците не дават информация как се извършват изчисленията на траекторията на ракетите - с дървени сметала или със сметачни линийки.А проверили ли са дали в тръбите вместо боен заряд,солдатите не са сложили бутилки с водка?

stan_posta@

Системата С-400 се управлява от няколко компютърни системи Эльбрус-90микро.Процесорът е МЦСТ-R. Съвместим с архитектурата SPARC Version8. Технологичен процес 90 nm, тактова честота 1 Ghz, 4 ядра, производителност 16 Gфлопа, консумация 15 вата, число на транзисторите 180 милиона. Операционна система специална версия на Linux. Проектира се и се произвежда изцяло в Русия, има закупен завод за 203 мм силициеви пластини. Руснаците винаги, от десетилетия са имали собствени микропроцесори за военната си техника, никога не са използвали американски. Но понеже не ги продават на гражданския пазар, някои си мислят, че работят с лампи. Само че ядрена подводница, Армата и Су-57 (предишен Т-50) с лампи не могат да се управляват. Нито пък някой ще сложи американски процесори.

Как да са доволни, като това повдига логичния въпрос за смисъла на НАТО, как и от кого се управлява? Днес ракети утре отделна отбрана на ЕС управлявана от ЕС и... гуд бай НАТО.

Недоволни ще са САЩ, разбира се. Постъпленията от 2% Данък НАТО от Турция отиват не по предназначение.

Никой не иска скрапта на Гуведата и всичко и от всякъде дърпа Путин за най-добрите оръжия. Много голям риск. Султана може да прати документацията у Краварника. Фъшкиите отдавна имат Су-та, Мигове ..... и С-300.

Турците купуват С-400, защото на тях пише: "Който разбира, тук се спира". А и Гърция си ги има отдавна. Американците са гневни, защото мразят руснаците. Мразят ги, защото са комплексари. Руснаците са комплексари, защото имат много комплекси. Зенитно ракетни.

Особено ефективни С-400 бяха срещу израелските Ф-35,които бомбардираха войските на Асад и срещу американските крилати ракети,унищожили склад с химическо оръжие.Изобщо не реагираха.

stan_posta@

C-400 пазеха базата в Хмеимим. На летището, което бомбардираха американците, нямаше C-400. Те и затова го бомбардираха ... :)

"Той добави, че всеки съюзник може сам да решава какво военно оборудване да купува " !!! Много важно изказване !!! Надявам се че нашите колониални чиновници могат да въздъхнат спокойно и да включат в изтребителния конкурс и руски и френски и китайски изтребители , танкове и т .н. Представяте ли си да изразят собствена национална позиция . Ех мечти.

Ама как така? На цената на един Грипен ще вземем да купим 2-3 Су, а руснаците нямат навика да дават комисионни (който не вярва да пита Боко 3 за Миг-овете). А и какво ще правим с толкова много самолети, ако нямаме пилоти за тях? ;)

"НАТО не е информирана" ВЕЛИКА ДЪРЖАВА КАТО ТУРЦИЯ НЕ СМЯТА ЗА НУЖНО ДА ИНФОРМИРА КОГОТО И ДА Е БИЛО !!!

Да и лека по-лека превзема част от България. Ей така! А нашите патриотчета разписват кой кво им даде.

САЩ недоволни от руско-турската сделка за ракетите С-400 Как ще са доволни? Губят стратегически съюзник!

Никой не иска Западналите допотопни боклуци на ФАЩ.

Фащ ше серът рядко за това че ще мземат супер ракети от мечката.

"Това, което има значение за НАТО, е оборудването, с което съюзниците се снабдяват, да може да се използва съвместно", отбеляза официалният представител. "Никой натовски съюзник в момента не борави със С-400". Ми ето го първия. Сега почват и другите. А Фащ са бесни щото не са цункали те 2 милярда.

аз не разбирам от политика ама като гледам се върти там алъш-вериш ... 1. ракети 2. газопровод 3.ядрена централа 4.износ на плодове , зеленчуци и .н. 5. туристи ... а ние бре гъзолизницииии ....

Турция не е България. Гледат си интереса. Турция и Русия са водили много войни защото са съседни империи. Когато обаче са застрашени от друга империя се съюзяват. История.

"НАТО не е била информирана за подробности относно каквато и да е покупка", посочи цитираният представител. АМИ ЗАБРАВИЛИ СА ! ЕЙ СЕГА ЩЕ ГИ ИНФОРМИРАТ! СОРРИ , МАЙКЪЛ - БИЗНЕС!!

Държавите си правят търговийката и се въоръжават , а ние на ''КОЙ'' и на КАКВО разчитаме ? България става като Македония , НИЧИЯ ЗЕМЯ ! Бг-Упавниците ни , се чудят на КОИ да слугуват !

Дебилите си търсят враг. Най-удобен според началниците е най- големия.

Какви са тези идиотизми за съвместимост, това да не е зарядно за мобилен? Това очевадно са самостоятелни бойни единици и Щатите могат да си пробутват медийните шитни само на своя територия. НАТО ООД да съди Турция за пропуснати ползи. Но когато Турция излезе от НАТО, ние наистина ще загазим.

т.е. НАТО се явява гарант за нашата сигурност, така ли?

Не-е-е-е, нато ,тъпчо, иска да ни преебееее!

Кои са НАТО ? НАТО са само , САЩ! Останалите балъци като България само плащат такси на НАТО , без да имаме думата за каквото и да било . Така че , какво излиза на практика : Нито сме пълноправни членки на НАТО , нито на ЕС , нито сме в Шенген , нито имаме зелените карти за САЩ , които ни ''ОБЕЩАВАХА'' . САЩ затриха ЕС , без война , просто си напазаруваха евродепутати за да гласуват това което им се ЗАПОВЯДА от САЩ .. Колко европейски проекти съсипаха САЩ ? КОИ СМЕ НИЕ , НИКОЙ !

та вие сте загазили още когато сте се събрали с НАТО, което само ви ползва като евтина к-ва - като възможността да ви пробутва своите стари боклуци и да хвърля българските мъже като пушечно месо я в Афганистан, я някъде другаде...

това е голата истина!!!!!!!!!

Правилно са недоволни САЩ. Защо член на НАТО да купува ракети от Русия. Те сами ще долетят когато е необходимо и до където трябва.

РАЗБИРАЙ: САЩ НЕ СА ИНФОРМИРАНИ! ЩОТО НАЛИ ЗНАЕМ: НАТО=САЩ! ТЕ КОЛЯТ,ТЕ БЕСЯТ ТАМ!!! БЕСНИ СА! ГОЛЕМ КЕФФФ!

Хмм и аз не съм доволен, защото не намазах и аз.

то не може и кюрдите с държава и турците в натото... туй не е България да им направиш една ДПС схема и да ги омафиотиш и после доклади туй не ви е наред, онуй не ви е наред, прави едно, прави две...

Абе THAAD ли е по добра ПРО или C-400? Абрамса или фейслифнатия T-72? МиГ-а или F-ката? Самолетоносача Джери Форд или Кузя? Шелби,Камаро,Мустанг,Корвет,Ескалейт или Жигули,Москвич,Иж,Лада Нива,Лада Гранта...? Ай фон,ай пад или ....? GPS илиГЛОНАЗ? Бърбън или Бояришник? Кока Кола или квас? KFC или блини?

Предразсъдъка е по далеч от истината , отколкото невежеството ! Имаш ли идея. на колко добре осведомени , лежат костите в широките земи ?

На-важното да сравняваш квас с отровата кола и блин с холестерол бомбите от кфс си е направо олигофрения. Явно не си осведомен. Определено някои от изброените руски неща са доста по-добри в показатели /реално,бойно,на терен доказани/. Да не говорим за цени?! Виж автомобилите и самолетоносача са друга работа ОК. Апропо "тилифонити" и айфай май не са нещо хамерикански са оказва. То май и автомобилите нещо са пипвани пак от Азия.

То не трябва само да си осведомен, а и да не си будала. За военната техника не е така просто сравнението и не е и за всеки. Останалото е въпрос на предпочитания, нужди и т.н. Изобщо взето недей да пълниш нета с простотии.

Истината товарищи е такава,че от огромните човешки жертви през ВСВ не е извличена поука!А колко струват руските коли,телевизори,транзистори,касетофони и магнетофони сравнени със победените японски или ГФР-ски съм имал възможност да сравнявам бая години преглъщайки пред корекомските витрини със купените след 09.10. А прехвалената военна техника на руснаците на която и аз служих и бях горд от това я видях колко струва като гледах Първата война в Залива и после Югославската и Чеченската и так далее товарищи !

1.THAAD или С-400... 1.1.THAAD е противоракетна система за забележи балистични ракети. т.е. тя неможе да поразява крилати ракети, самолети или други лятещи цели. 1.2. Обхвата на THAAD е 2 до 3 пъти по-малък от този на С400 1.3 ракетите прехващачи на THAAD са почти 2 пъти по-бавни от тези на С400. 1.4. Боекомплекта на THAAD е 2 до 5 пъти по-малък от този на С-400 2. Във войната в Сирия, Сирийската армия за целия перод на войната е загубила 1 (един) Т-90. В същото време Иралската армия само в битката за Мосул е загубила над 140 Абрамса. 3. МИГ-овете вече не са кретерий за оценка на Руската бойна авиация - развитието и модернизацията на руските МИГ-29 е спряна от почти 15 години. Според последната класация на Global Conflict, в челната 4-ка на най-добри изтребители в света 3 са руски, като американския е на 2-ро място, а прехваления Ф-35 е едва на 7-мо място. 4. Военната доктрина на Русия до сега не е засягала строежа на самолетоносачи, просто защото това са средства за изнасяне на военен конфликт извън твоите граници, а Русия първо има доста широки граници и няма нужда от подвижни летища, и второ цялостната военна доктрина на русия е защитно насочена, а не е агресорска като тази на САЩ. 7. Специално за тереторията на България покритието на ГЛОНАС е около 50% по добро от това на GPS. Всичко останало, което си описал е .. въпрос на вкус, аз лично предпочитам ракия Така че братче.. въобще ама въобще не си осведомен!!!!!

БРАВО! Много ТОЧЕН и ПРЕЦИЗЕН АНАЛИЗ!

Иска не иска , туй-то . . . Това не е България да си унищожава въоръжението за да влезе в нато . Сега ако сме истински натовци нека както турците едно време злобееха срещу нашето руско оръжие да злобеем и ние срещу тяхното руско оръжие ! И веднага да искаме напускане на нато от турците .

Решението е просто - НАТО се въоръжава с руска техника и тогава се запазва оперативната съвместимост в алианса. И американците ще са щастливи ... вероятно :))

сащ винаги са недоволни кога не е тяхна сделка и за това са загубили мангизи.. Какво ги интересува сащ кой с какво ще си прави сделки и някой въобще НЕзависим искал ли е мнението им какво и с кого да го прави..

недоволни от всичко руско. Който е тръгнал срещу Русия - му се е върнало тъпкано!

и ние сме недоволни...изобщо тази руско-турска дружда е много опасна. а че са мафии....в германия как добре си работят руската и турската мафии....всички с работни места и то за много пари....

Руснаците не са балами,продават С-400 на турците,но те имат вече С-500 и С-600,които неутрализират С-400,а американосите,още не могат да вденат,що за оръжие е С-400,а за новите им трябва целият интелектуален ресурс на прехвалените им университети и то години работа,да разберат само от какво са направени,а не принципът им на действие.

в c600 има 68% изкуствен интелект...на краварите ще им се извие свят!!!!!!!

Да не говорим, че този С-400 е експортна, разбирай - орязана версия.

голям кеф ще му ударат фаш от злоба към резнячите.

турците са тарикати - сега ще имат и пазар за доматите, и бол туристи и газ на корем и на достъпна цена. А тиквун и ирландската пастирка ни бутат към краварите и техните счупени самолети на 30 години, че и на шистовия газ. Ама така е - простия народ си заслужава съдбата - който е гласувал за тиквун няма какво да плачка

Русия не внася турските домати, защото не са вкусни и има достатъчно доматите руско производство.

Ердоган май се подготвя за в случай, че решат да го демократизират "по американски". Щото американските ПВО комплекси, току виж се окаже, че не искат да стрелят по демократизиращите го самолети. Затова си подготвя човека да има и едни недемократични, дето ще стрелят. Това е единия факт, дето дразни хората във Вашингтон. А по-дразнещия факт е, че едни пари не отидоха в демократичното ВПК, а в недемократичното.

точно..хамериканската про автоматично разпознава свои-чужд...а,ердо видя какво стана с кадафи и саддам!!!!!!!!!!!!

Всички ПВО системи разпознава "свой-чужд". Въпроса е кой задава на системата кой е "свой" и кой е "чужд".

Какво се оплакват ? Че да започнат да ползват и руски системи и техники. Кой им е крив ?

С 400 не е ли за защита примерно от Израел СА САЩ и други и за това всички агресори реват на умряло.

Да се хвана за думата. "ВСЕКИ СЪЮЗНИК МОЖЕ САМ ДА РЕШАВА КАКВО ВОЕННО ОБОРУДВАНЕ ДА КУПУВА" Нашите дебили във властта дали са информирани за тази подробност?

Те го знаят, но нали са дебили на къса каишка на козяк, така че не смеят да шават. Тука са ми интересни патриотите, да ги видиме какви патриоти са...

И ние трябва да си купим С 400

То ние нямаме пари да се усмихнем, ти викаш да си купим. Тук каквито пари има, моментално биват утилизирани лично по предназначение

Както си купуват руски хеликоптери и ракетни двигатели, могат да си купят и С400. Аз даже мисля, че е добре и руски самолети да си купят, а техните ще пробутат на нас.

Турция хапна голямата хапка (Турски поток) и сега започва като кученце да ръмжи на всеки, който посегне към нея. Пак интереса клати феса. От една страна се отвори пазар за стоките им на изток и ако Китай или Индия се заинтересуват, Европа забравя за турските домати. От друга страна Русия е по-надежден партньор в момента, има влияние над Иран и останалите турски съседи на изток. Турците добре са си направили сметката и освен политическа покупка, това е и заплаха към САЩ за прекъсване на партньорството.

Едва миналата година имаше опит за преврат в Турция с участие на самолети от американска военна база. Повече от очаквано е Ердоган да даде мило и драго само и само да се снабди със система, която да може да затвори небето за такива самолети. А че потенциалният агресор е недоволен се разбира от самосебеси!

В ТУРЦИЯ НЯМА АМЕРИКАНСКА БАЗА ТОВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ !!! БАЗАТА Е ТУРСКА КАТО В НЕЯ ВРЕМЕННО СА НАСТАНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ !!! ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ТУРЦИЯ ЧЕСТО Е ГОНЕЛА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ !!! САМОЛЕТИТЕ ,КОИТО УЧАСТВАХА В ПРЕВРАТА СА ТАНКЕРИ ,НО ТЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА ТУРСКИТЕЕ ВВС !!! ТУРЦИЯ РАЗПОЛАГА С 8 БРОЯ ТАНКЕРИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ ВЪВ ВЪЗДУХА !!!

Ние мразим турците ,но признаваме че засега те са държавата която най добре владее собствените си интереси и малко се съобразява с чуждите. Ние и да произведем ракета тя ще е с обсег до 100 км.

че това обезсмисля закупуването на аероплани и ще икономисаме 1/2 млрд.

Tурция също е обезпокоена от подкреата на янките за създаването на терористична държава на южната и граница. Tурция никога не е имала собствена самостоятелна политика след влизането и в стуктурите на HATO. Aмерика е виновна за всичките преврати в Tурция. Aмериканският империализъм е причината която спъва стабилизацията и икономическият напредък на турското общество. Aмериканският империализъм ,чрез нейните сателите като германските фондации са причина за неизяснените политически убийства на видни турски академици като професор Tанер Kъшлалъ , доцент Hеджип Xаблеметоглу и др.

Терористична? Аз съм сигурен, че вие туркиетата сте наричали и балканските народи "терористични", когато са се борили за независимост :)

Налага да решим , Турция враг, или Русия приятел , защото така без гащи (оръжието ни го отнеха САЩ) е неудобно.. Този път с хляб и сол надали ще минем метър....

За каква съвместимот става на въпрос, нещо не се сещам? Задават се целите и те биват смъквани. Точка! Системета поразява цели, които са зададени ннезависимо на коя държава са. Краварите вият на умряло, че им го сложиха сух. Търговската организация НАТО чрез, която си продават боклуците, този път не изигра никаква роля, за да заставят турците да купуват , задължително от тях. Ердоган може да е всякакъв, но си гледа интересите на държавата и чак след това всичко останало, а не като нас...

САЩ недоволни от покупката на С-400! Прави са Турците че не купуват Американски боклук ! Турците са прагматични , купуват ракетите с документация да си правят сами , така на времето взеха и си правиха изтребители Фантоми сами , от нас купиха БТР-60 и се въоражиха без много пари ! Иван Костов нареза ракетите , подари танковете , закри наборната служба и унищожи нашата славна Армия ! А Антон Тодоров показа документи как при Костов , неизгодно продават БГА-Балкан на Зеегад и предположително прибира няколко милиона и дъщеря му прави Банка в Италия и никой до сега не му потърси сметка за кражби на Века !

Съгласен съм с почти всичко, но ракетите ги наряза Сакскобургготски.