Давутоглу: Трагедията е дело на атентатори - самоубийци

Два взрива избухнаха днес в турската столица Анкара, в близост до централната гара в града. Все още не е ясна причината за инцидента.

Обратно в новината

Коментари - Давутоглу: Трагедията е дело на атентатори - самоубийци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИД са добър бизнес партньор на Ердоган,ЦРУ и МОСАД. Добри главорезчета -продават нефт за по 10зелени на барел,крадени артефакти,чов. органи и др. на смешни цени. ИД-гайс се лекуват в турски болници,държат си парите в турски банки. Сега бате Ердо ще ги накаже като бомбандира кюрдите??

поçти всиçки убити и ранени са курди! а когаго загиваха десетки турски полицаи и военни бесе добре нали?

Така журналистиката Онур Бурчак Бели коментира разигралата се в съботния ден трагедия в Анкара, при която загинаха 95 души, а други 246 бяха ранени. "Пристигнах, за да отразявам марша на мира, и внезапно прогърмяха две експлозии. Десетки загинали, кръв навсякъде, парчета от тела. Трудно е да се опише с думи ... Това беше толкова неочаквано. Една от най-ужасяващите картини, които съм виждала", каза журналистката пред link. Тя добави, че на митинга не е имало полиция и служители от службата за сигурност. "Обикновено всички демонстрации в Турция се съпровождат от полицията, винаги се минава през контролни пунктове", обясни тя. "В демонстрацията участваха различни групи, но експлозиите възникнаха точно там, където бяха кюрдите, така че може би те са били мишената", каза още Онур Бурчак

Никъде в страни част от Османската империя не се говори за робство.Казахстан,Гърция,ДЪРЖАВИ ОТ БИВШ. ЩГОСЛАВИЯ. И Т.ТН.

ти имаш ли трети клас завършен??

До Географа и Шилото. Уважаеми, естествено, че не споделям идеите на това, което написах. Правих си тук едни проучвания за "широчината" на българския патриотизъм (броя плюсчетата и минусчетата). А вие, шаранчета, ми дойдохте бонус. И за да си направя правиен извод - от кой град сте, на колко и какъв пол? Айде бъдете богати и щастливи и Господ да е с Вас!

Аз съм християнин и страдам, когато биват убивани НЕВИННИ хора! Моите съболезнования на съседна Турция и дано човеците бързо осъзнаят, че само Господ дарява и има право да отнема живот!

това е близкото бъдеще-атентати от Дамаск до Виена по пътя на "бежанците" подкрепяни от хуманистката Меркел по заповед на обонго

Това е характерът на човеконенавистната религия. Когато мигрантите станат мнозинство и в Европа ще е така, защото те носят конфликтите със себе си..

Поне ще си върнат всичко заграбено от западна Европа. Ние ще се спасяваме зад океана като бежанци.

Виждате ли какво е да си слаба, никаква държава? Трепериш от фанатизиран съсед, който може да ни смачка за часове. В тази държава няма да има скоро демокрация въпреки опитите. Един, два, три града не са цяла държава. Ердоган е редно да напусне властта незабавно.

Обявявам тридневни тържества! Вие колко дневен траур обявихте след Баташкото клане, цигани мръсни?

Шило

Честно казано, доста си се изложил с тази писаница.

Някаква лъжа ли е казал? Според мен, бързо забравяте историята. Каквото потропало, такова се обадило!

"Ислямът е разлагащ се труп, който трови нашия живот както вонящата мърша" Думите са на най-големия реформатор в историята на Турция, а и на целия ислямски свят - Кемал Ататюрк. Бащата на турците е виждал в религията на пророка Мохамед една от основните причини за пълния упадък на Османската империя.

Кой-приема ,лекува бягащи терористи от ИД??-Ердоган, Кой вместо да бомбандира ИД стреля по кюрдите??-Ердоган. Кой ще стане баща на нацията като накаже камикадзетата-терористи??-Ердоган. ....??

Турция и Ердоган не можаха да разберат, че със сила не могат да решат проблема с кюрдите. Трябв да им осигури някаква автономия и да престане този конфликт.

Чакаме атентат в Германия сега...

Не атентатори, а Господ изби тези свине диви!

виж сега свинчо,религията не може да бъде секуларизирана,религията си е религия,секуларизма е понятие,което отделня политическите и другите институции от религията,секуларизма е критичен към религиозната ортодоксалност и наи-вече християнството,което е фанатично не по-малко от мюсюлманството

Първо и най-вече съболезнования към турският народ (не към Едоган да подчертая), ужасна трагедия и то извършена към хората искащи мирен цивилизован и спококоен живот. Протестиращи срещу цялото безумие на терорисги, джихадисти, ислямисти, агенти военни и т.н. Личното мое мнение е че нито една от набедените организации няма интерес. Кюрдите - в имаха е известно пространство в северните части на Сирия и Ирак където турската армия правеше операции но без постоянно присъствие. Те в момента са притиснати от ИД и едва ли биха искали нахлуване на и окупация и от турска страна. ИД - та Турция е основен канал за снабдяване, лечение, обучение и пари за тях, едва ли биха отрязали клона на който седят, още повече че сега почти имат за враг руската армия едва ли в този момент биха предизвикали и турската - пълен идиотизъм а те са фанатици не идиоти. Според мен в следващите седмици ще стане въпрос за навлизане на турската армия в Сирия като целта не е никаква борба с тероризма а съхраняване на контрола на границата и пресрещане на Сирийската армия която гони ИД. Така Турция ще се опита да хапне тлъста хапка от предстоящата подялба на Сирия. Разбира се лакомо дупе кръв ще сере защото тази война която сега е външна ще стане вътрешна, още повече че ще се опитат да спрат образуването на кюрдска държава на която се появяват вече очертанията. Колкото кюрдите са готови да се разделят с мечтата си когато са толкова близо?

презитента да си трае, че токувиж се оказало, че атентаторите са обучавани у нас...

че като са били у вас , президента да не ти е квартирант та да си трае !?

Не си прав,не са обучени в нас.Обучаващите се в нас се взривиха с гранатомета на полигона преди няколко месеца

Защото Мечката като играе у комшията, не се знае после къде къде ще заиграе .

Това не е първият терористичен атентат по време на митинг. Трябва да се отбележи, че ПКК е във война с ИД, а също и с турците, които започнаха да стрелят по кюрдите в Сирия, които се бият срещу ИД. Толкова са се омазали всичките, че не е ясно кой с кого и против кого играе. Определено гласовете във форума, че Ердоган може да има нещо общо не са лишени от разум, но откъде да се намерят толкова големи фанатици да пукат по кюрдите, когато Ердоган има много власт и разполага с армия и полиция. Това е ПКК, които са незначителни на брой и не са сериозен противник. Някак не се връзва Ердоган да праща самоубийци. Той има и религиозен противник в изгнание, който не трябва да бъде подценяван. Хубаво е и ние да сме по- далновидни.

Този атентат е дело на Ердоган!

Загинали са сто невинни човека, а вие се занимавате с политически анализи! Накъде отива този свят? Дано ни отмине тази горчива чаша,за това се моля.

Aми истината трябва да се казва понякога.Това е работа на онези които не искат мир в близкият изток и палят войни от десетилетия насам. Сега има вероятност в района да се появи някаква стабилност и атентата е добре дошъл. Няма да се учудя ако зад това стоят американците.

Дано САЩ не са обещавали независима кюрдска държава! Ако са обещали Турция ще потъне в кръв и ще се върне гопдини назад. Един обединен К'рдестан, ше е много важна стратегическа държава - ще държи водите на целия Близък Изток. И Израел може да ожаднее>

Aз също симпатизирам на кюрдите, с изключение на измекярите от бандата наречена пкк. Xубаво е да има държава Kюрдистан, но това е опаснo за нас, защото такъв прецедент може да доведе до аспирации за създаване на Kърджилистан.

Дано Русия не са обещавали независима кюрдска държава! Ако са обещали Турция ще потъне в кръв и ще се върне гопдини назад. Един обединен К'рдестан, ше е много важна стратегическа държава - ще държи водите на целия Близък Изток. И Израел може да ожаднее>

Сивите вълци в действие. Левите и партията на Кюрдите са заплаха неоосманизма на Ердоган. На Ердоган му предстои да се покаже като брутален дикатор.

Защо ли си мисля, че това не са били терористи, а е работа на спецслужбите. Нещо като 11/09.

простак!

Така си мислиш, защото има голяма вероятност да е точно това!!!

началниците в европа хем са кьорави, хем са тъпи. защо пускат мюсюлмани. мисля че започна разпада на европа. уви. баварците започнаха да протестират.

Турския "Раихстаг" е запален!

инвестира за новите сребърници..

Плевела само помага на янките да ни вкарат статуята на Свободата в долната част на гърба! За да сме свободни и демократични.

Плевнелиев да си наляга парцалите и да спре да говори простотии, та той е част от тази терористична мрежа.Колкото повече неговата евроатлантическа дружинка се "бори" с тероризма толкова по зле става .

Турция плаща цената за партньорската програма на евро-атлантиците!

До "Antikom"- толкова се радвам,че все още има умни и интелигентни хора като теб в България.Споделям думите ти!!!

Ако този глупак ти е мерило за интелигентност,то то направо трошиш глупомера. София вероятно не е бомбардирана от "летящи крепости" пилотирани от американски пилоти,а паметника им в двора на Амбасадата им е чиста украса. Човек може да живее известно врене без въздух, вода и храна известно време,но без мозък цял живот.

Благодаря, не обръщай внимание на дежурните русофилистици. Те тук в дир.бг са на заплата. Затова са толкова много. Пък като и акъла им е колкото на червена бабичка, какво очакваш?

Профсъюзи на протест срещу конфликта между държавата и ПКК? Очевидно, който не е искал този протест, той го е предотвратил с бомби.

"Ислямът е разлагащ се труп, който трови нашия живот както вонящата мърша" Думите са на най-големия реформатор в историята на Турция, а и на целия ислямски свят - Кемал Ататюрк. Бащата на турците е виждал в религията на пророка Мохамед една от основните причини за пълния упадък на Османската империя.

Това си е предлог за нападане на Сирия с цел да се спре Русия и да започне война с кюрдите защото всъщност нападението ще е срещу тях.

Ердоган връща Турция сто години назад.Младите турци са против него подържат го възрастни неграмотни и изостанали хора.

200

Да не забравяме че ИД издадоха смъртна присъда на Ердоган.

Те издадоха и на Путин ама след два месеца няма да има кой да я изпълни.

Ще има кой да я изпълни присъдата над Путин ама първо на Асад ще резнат зелката.

Турция е и дълго ще бъде нецивилизована ислямска държава. А има ли цивилизована? Жалко за хората. Дано Европа прогледне. Само идеята за приемане на Турция в Европейската общност е съкрушителна грешка.

Tурция по всички показатели е по напред в развитието си от бившите източно европе-ски страни. Bиж какво , направените последни изследвания показват че значителна част от турците не искат бъдат приети в EO. Cкоро се очертава че EO ще моли турците да влезнат в EO. Bместо да пишеш глупости, погрижи се да порасне естественият прираст на BG.

винаги когато протестират млади ,интелигентни облечени по светски хора има взривове!!!когато е пълно с бурки и фереджета на ердогановите ,,поклонници,, няма такива!!! защо ли???

Режима на Асад изглежда като ангелче в сравнение с режима в САЩ. В последните поне 30 години стоят зад всяка световна гадост и подлагат на геноцид млрди хора.

Тъп ли си ? САЩ не са убили дори един българин, за разлика от русия и сателита им бкп и дс. Плюс това турчина предупредил за атаката имал профилна снимка на ленин. Доказва се уравнението: терорист= комунист.

Чувал ли си за бомбардировките на София? Не че съм запознат точно, но се говеше май за около 3000 загинали. Бомбардировките са на САЩ и Великобритания. Преди някоя година им издигнаха паметник в София, на загиналите им летци. Някаква от Пловдив май разказваше, как там се чували бомбардировките в София. Не знам колко е правдоподобно.

За нас в България е чест и гордост, че британските и американските самолети ни бомбардираха през Втората световна война. Бяха убити над 4200 души. Ако не ни бяха бомбардирали, ние щяхме да потънем в неизвестност. И никой нямаше да знае за нашето съществуване. 70 години по-късно, като благодарност за бомбардировките, ние станахме васали на американците и доброволно си подлагаме долната част на гърба за третиране от тяхна страна.

Не да се изправим срещу тероризма,Чехльо Подчехльов,а срещу ПРИЧИНИТЕ И ПОДБУДИТЕЛИТЕ за тероризма и терористичните организации!

Чакаме приемането на турция в ЕС. Те заслужават!

Тоя лицимер Ердоган!Трепи кюрди със самолети , а сега траур ще обевява за тях !

Поглед отгоре Светът не се гледа с чужди очи!Повечето военни агресии, погроми, кървави преврати, античовешки подлости и коварства през 20 век са предизвикани от тях....фашириканците ...е само истеричен краварски фашизъм, предшестващ агонията!

Поглед отгоре Светът не се гледа с чужди очи!Повечето военни агресии, погроми, кървави преврати, античовешки подлости и коварства през 20 век са предизвикани от тях....фашириканците ...е само истеричен краварски фашизъм, предшестващ агонията!

На дъното на всички войни е Русия. Жертвите на комунизЪма в света са над 200 милиона.Жириновски твърди че само в Русия сас 100 милиона

половоосакатените казват при такива новини "алах акбар" или нещо такова. дай боже повече такива благи вести.

Докато Ердоган се заканва на Путин, за това, че при война руските изтребители са нарушили с някакви си метри въздушното пространство на Турция, което въобще не е нито провокация, нито проблем, докато се трупат натовски войски, Турция рискува да се запали от вътре. Виновен е Ердоган, заради радикалната си политика в държава, която се опитва да е демократична и светска.

Да не си мислиш че войските се трупат прпсто така? Вече имат и повод да нападат. Ще нападнат кюрдите, но какво да се прави.

Давутолу забранил да се излъчва по медиите новините свързани със атентата. Що лъжете във момента гледам турските канали и от екраните не слизат новините свързани със атентата.

Кой има интерес да загиват кюрди или техни съмишленици?

ПКК Те имат интерес ,искът да вдигнат кюрдите на бунт но това до сега не им се одаде и продължават да се опитват да го правят.

Кой има полза от този атентат?

Хаос в Турция ще отприщи двата милиона бежанци към Европа.

Недай боже, ако има хаос в Турция, това ще отприщи към Европа и още 65 милиона турци - ще е лошо аа всички.

И не мога да разбера това Западна Европа не го ли вижда . Не мога да ги разбера защо подпомагат групи които създават напрежения във тези райони. После пак ще се вайкат ама много бежанци прииждали към Европа ,ами ще прииждат защото казали хората каквото посееш това ще ожънеш. При въздушните удари на турските ВВС във камповете на ПКК има загинали немски граждани от чист немски произход които обучавали войниците от ПКК