Ще си дадат ли Турция и ЕС още един шанс?

Със сигурност Турция и ЕС са в критичен етап на десетилетните си отношения. Ключовият въпрос е: Ще си дадат ли те още един шанс да подобрят двустранните връзки?

Обратно в новината

Коментари - Ще си дадат ли Турция и ЕС още един шанс? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каква е таз снимка ве, дейба вашта мама дейба, евро-атлантическа дейба! Що за .... думи нямам!

Как dir.br може да публикува такава снимка? Европейци ли сме или азиатци? Май сте си най-обикновени дупедавци.

снимката е срамна. Кой е прав не знам, но посланието на снимката ме отвращава от Ердоган.

"Иска ли стрина Ахуела отново да го лапне на Ердо ефенди!" Разказ с очакван край!

Всъщност - НИЩО критично няма ! След опита за преврат , Турция ВЕЧЕ НЕ ИСКА да има нищо общо с ЕС ! Щото те такива "приятели" като ЕС , са по-опасни и от най-лошите врагове ! Даже нещо повече - Турция ДЕ ФАКТО вече няма нищо общо и с НАТО ! Ама за това странно защо нищо не искате да напишете ! Сори , но не знам точно за кой пореден път - ЕС САМ си го набута ! Щото Турската войска беше най-мощният гарант за ЕС в рамките на НАТО ! Ама това това явно ЕвроГейците НЕ ИСКАХА да го признаят. Както не искаха да признаят и ОГРОМНАТА ЗАЩИТА казваща се Либия по времето на Муамар Кадафи ! Последният беше ликвидиран БЕЗ СЪД и присъда ТЪКМО ОТ ЕС ! И затова сега ЕС се пълни с Талибани които безконтролно се товарят от бреговете на бившата Социалистическа Джамахирия ... С такова поведение , разпада на ЕС е неминуем , така , че тревожете за Турция ! Нито пък за Братска Русия ...

НЕ СЕ тревожете за Турция

Нямат място между европейците.Да си стоят в Анадола.

Доги какъв е жентълмен, а? Ракрил е от журналистите влажният поглед на дъртата, за да няма недомлъвки и неразбрахки.

Мустакатия отново ще обвини някой друг, че им пречи да се аклиматизират, нищо че практически превърна южната ни съседка в арабски свят. И така както винаги ще излезе сух от водата. Като няма как да блесне с ум, ще се мъчи с мазнотии и хитрост. Няма да е за 1ви път.

Проблемът на Турция е ,че се намира между два свята--арабския и европейския.С арабите е свързана религията и,но иска да подражава на европейския манталитет.Обаче,нито турците обичат арабите,нито обратното.Важно е да се отбележи,че в Европа нито един турчин не е участвал атентати,напротив--в една Холандия например арабите се карат с турците,защото едните са мързеливи,а другите работят яко.Когато Турция твърдо и ясно заяви ,към кой свят иска да принадлежи--едва тогава ще има шанс за ЕС.

Не е баш това проблема. Навремето турците имаха един велик човек да ги управлява - Ататюрк. От 70 години се мъчат да затрият това което е направил, затова са тия проарабски простотии от разни мекерета като мустакатия, спонсорирани от евреи. И все още не успяха да развалят направеното преди 70 години.

като гледам снимката на двамата, си мисля: имали разлика, папа да те погали по главата или султан, кое е по добре??;))

Не само сега и днес-никога Турция не щеше да бъде допусната до ЕС.Поради елементарен факт-една ислямска Държава,с най-голямото население в Европа,съответно с най-много представители във всички европейски интстуции.Как Германия и Франция биха преглътнали това!? Днес,за прием на Турция,изобщо не може да се говори.Еднолична Султанска власт,випиюща ислямизация,репресии върху цели съсловия,вклч.и журналисти,перманентно извънредно положение и смачкана опозиция.Поне такова е виждането на евробюрократите. От друга страна,как се приема половин Африка и Близък/Среден Изток?Който не е решил,не се е заселил в Европа. Ако погледнем нещата под др.ъгъл-Турция на Ердоган,но все пак на някого.А милионите"добре дошли",те на кого са?И какво носят след себе си?

Явно това е превод на някоя статия от турски вестник... "Турция направи серия ключови стъпки по пътя към демократизация, най-вече до 2010 г"... Интересно, какво направи Турция и по-конкретно Ердоган от 2010 година до днес?! За какви преговори между ЕС и Турция изобщо може да става въпрос при сегашното управление на тоя ненормален самозабравил се тиранин-ислямист Ердоган?!

"150 хиляди турски предприемачи, развиващи бизнес в ЕС, осигурявайки заетост на над 600 хиляди работници." Първо не ни трябват и второ, те го правят за себе си - те печелят от това! Същото е и с гастарбайтерите, те не са го правили за Германия а ЗА СЕБЕ СИ!

престане да се държи като невъзпитан джагал на мегданя, няма да стане . Кой от вас би го допуснал с такова държане за приятел? Аз не, ще го изгоня веднага от дома си. ХАМАЛИН

разбирам, че пускате тука руските мекерета, ам турските не ми е понятно защо ги пускате? То бива антидържавна пропаганда и тоя вбесяващ сериал по Босфор ТВ -Златен век, да гледаме най- мракобесната си ера какъв разкош е била за гаджалите, че няма и кой да го спре.

И какво като си ги затвори,ще фалира и без това. Къде германците ще си продават стоките, зад атлантика не става, зад Днепър също не става, зад Босфора също няма да стане, къде ? Освен проблем, болния човек на Европа,наречена , Германия с нейния стар германски проблем, нищо добро няма да докара. Напълниха Германия с роби, които не могат да се интегрират, даже вече има квартали в германските градове в които не можеш да чуеш германска реч, даже имат и собствен правилник з а движени е на автомобилите в някои квартали ,Германия е вкарана в сериозен ,в много... още

Някой замисли ли се защо ЕС начело с Германия започноа да плюе по Турция? Не говоря въобще за нашенските платенигейтаци във форума, те са безмозъчни. Пудела Меркел лае по Турция, защото последната реши също да работи с Русия, а германците разчитаха да са най-привелигеровани в доставките, както е било досега. Значи хем налагаш санкции на чорбаджията, хем се сърдиш, че ще продава евтино и на друг. Значи неговите стоки ще са конкурентни.

"Г-жа Хитлер" и "Грозна лелка" Европейският съюз ще умре, а глобалистите ще бъдат разгромени- Марин льо Пен. Oцеляване или смърт на Европейския съюзЕвропейските лидери живеят в някакъв свой измислен, паралелен свят, далеко от действителността! Мислят и действат като дрогирани! Не осъзнават голямата опасност, която представляват мигрантите от пренаселените, бедстващи от немотия, страни в Африка и Азия. Не осъзнават трудността, даже невъзможността, на връщането им по хуманен начин в техните страни! И в тази си лудост включват и нас. ЧАО НАТО, ЧАО ЕС И ФАЛШИВАТА ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ

Eдна мисъл на Живков, която ми изглежда актуална и днес: С Турция яж, пий, другарувай, и си пази з....ка! Турция в момента е една много силна държава има над 900 млрд. долара брутен вътрешен продукт, който е несъпоставим с нашите 60 милиарда. Така, както наблюдавам процесите, Турция много скоро ще бъде водещ фактор на Изток, а там са нашите пазари в арабския свят.

Германските проблеми не са проблемите на Европа. Германия отново вкара Европа и целия ЕС в задънена улица,без надежда и в колапс. Германия води Европа към опустошение, тази истина един ден ще лъсне , но ще бъде късно.

Да не се правят на интересни пред Турците. Добре, че след ВСВ турците дойдоха да бачкат в Германия иначе нямаше кой да им построи страната. Да не говорим и че първите години след края на ВСВ немкините са ходили с табели на вратовете " Търся мъж"

Матрьошките още ходят с такива табели !

Шанс за какво : Да спасят любовта , или да си спасят семейството в името на децата ?!

От тази снимка не е много ясно , Ердоган ще я гали ли , или ще я шамаросва ?!

СЛЕД ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ, ЩЕ СЪСИПЕ ГЕРМАНИЯ, ТАКА ЧЕ, АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ ЩЕ СА ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА !!!! ТОГАВА ЩЕ ДОЙДЕ ИЗКУПЛЕНИЕТО И СПАСЕНИЕТО !

За да запази властта си тая задника на германците и европейците предлага на всеки що и обещае подкрепа:(((((

Бахти леките жени (пиша го така, че ако го напиша както го мисля, със сигурност ще ми затрият поста) са този евросъюз! То бива *венски номера, ама това минава всякакви граници.

Като са леки жени защо се врете при тях Защо не си затворите границите с ЕС ? Защо търгувате с тях ? Защо не ги спасите тези 5 милиона турци като ги изтеглите от Гер2мания в Турция ?

Нещо с теб май не се разбираме! Аз съм твърдо за излизане от ЕС, но на България, като чист българин. А за квенските номера имам предвид, че нямат гащите да кажат на Турция веднъж завинаги: "Къде сте тръгнали да ставате европейци с диктатор на власт и нарушавайки всички възможни права и принципи на демокрацията?".

ДАЙ БОЖЕ ДА НЕ СЕ СЛУЧИ!

нее много ясно какво,но турция маж е по-силна от ес...

Само слепците не искат да видят, че Турция не иска да става част от ЕС, без да има подобаващата власт и влияние включително върху културния и религиозния живот на европейците. За мен е неприемливо да имам такъв съквартирант, който прави от религията лунапарк, от властта драматичен театър, а от правата на човека полицейски туризъм. Немислимо е Турция да получава втори шанс за преговори, сякаш е в изтъркани до досада любовни отношения с поостарял сексуален партньор. Всъщност е нарушение на договора за европейска общност и Лисабонския договор да се преговаря с тоталитарна държава за членство или митнически съюз. Скандално е да се говори с такава държава въобще за взаимни облаги.

Ердоганчо май накрая ще се окаже гръцки шпионин. Благодарение на него са вече свалени гащите на турската политика, по отношение на нейните истински намерения спрямо Балканите и Европа, и се затвърди сред западното обществено мнение и политиците, че на днешна ислямизираща се Турция не може да се има никакво доверие, а още повече че е желателно да се намалят постепенно интеграционните процеси с нея и да се отмени нейното приемане в ЕС. Още по-добре за Гърция е, че мисията на НАТОвския флот на егейско море май изглежда че става постоянна, благодарение на номерата на Ердоганчо с бежанците и незаконните мигранти. Изводът, който постепенно се затвърждава е, че Западът и Ориентът е добре да си седят там където са и да не се смесват. Смешното е, че въпреки последните апели на смешника - доживотен президент на Турция, германските турци да не гласуват за големите германски партии и зелените, проучванията показват, че поне 65% от тях май ще направят точно това - ще гласуват за Шулц и Меркел.

150 хил предприемачи-600 хил работни места- по 4-ма работника на предприемач. С други думи- семеен бизнес.

Ще продължат, няма друг начин, те вече турците командват в Германия и ляля Меркел им се моли. Турция е бъдещия лидер на ЕВропа.

Не е късно ЕС да забрани вноса на турски стоки и край с Турция Даже Меркел вече разбира че Турция е заплаха за Европа

За какъв шанс се говори ? Турция окончателно е решила да е с Русия , а Русия и ЕС/САЩ/ са два различни полюса. САЩ изтеглиха ядреният си арсенал от Турция , и го пренесоха в Италия , Румъния , а може би и в България . Също и затвориха консулството си в Турция . В Турция останаха бази на Германия и Франция , за които се обмисля и те да бъдат освободени . ДО КАТО Е НА ВЛАСТ ЕРДОГАН , ТАКА ЩЕ Е .

Да Ковът се нови съюзи А Турция е против САЩ ЕС Русия и Израел Арабите също ги мразят За кюрди арменци гърци инанци да не говорим Турция не крие че гледа на България като на вилает Като погледнеш срещу какво се исправя Турция е малка малка и е икономиката малка и е армията малко са турците за да се спасят

чия армия е малка , я пак повтори ???

а бе я малко помисли каква им е фаидата от европата ... ние преди изнасяхме плодове , зеленчуци ,консерви ,месо ... имахме производства в леката промишленост ... а сега всичко внасяме ... даже и една верига наши магазини нямаме ...

Хе хе Ти помисли Турция е против целия свят а се крепи само на едни 800 000 войници

До кога ма.оумните ев,огейци ще б.ижат гъ.за на Су.тана

Турция си е вид Северна Корея- неуправляема и си прави каквото си иска. Няма как да им извадят морков- имат вече доста мощна икономика и са по- богати от Източна Европа. Турците са борят за Балканите за влияние в бившите вилаети, а ЕС стои малко неадекватно с това членство

Типичен турски тепигьозкък Пуснаха ги в Германия те взеха да се обиждат че немците веят немски а не турски знамена Дадоха им да изнасят в ЕС а те взеха да се месят в изборите Ес не се нуждае от Турция а и Турция не може да предложи нищо без което ЕС не може Няма да има втори шанс за Турция