Турция преживява най-тежкия период от началото на пандемията

Предстои затягане на мерките срещу разпространението на коронавируса след обявената от Ердоган в началото на март "контролирана нормализация"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези пикове винаги се получават около датата на получаване на ваксините. Този ад ще има ли край-не,защото произв. на вакси се увеличава за сметка на всичко останало

54 562 са новозаразените с коронавирус в Турция за последното денонощие, 243-ма пациенти са починали, съобщи снощи турското министерство на здравеопазването, цитирано от в. "Хюриет дейли нюз" В България при 10 пъти по-малко заразени имаме същата смъртност... Защо тиквата постоянно се бие в гърдите, че цъфтим и процъфтяваме, а здравната ни система не работи? А всъщност какво ли работи, като хората? Най-много полицаи и администрация имаме на глава от населението, а това съчетано с огромната корупция автоматично ни прави най-бедни в Европа! Тикво тъпа, МАХАЙ СЕ, стига си блажил от мазнинката!!!!!

никой не обяснява защо в Китай при милиард и нещо население има по 10-15 нови случаи, а и ваксинираните им са някъде около 10%

Защото са спрели да ги ръсят самолетчетата. В България от месеци живеем в някаква аерозолна мъгла с намалена видимост дори в слънчеви, безоблачни дни.

На война е така- за да пуснеш газ носиш противогаз. За да пуснеш вирус- предполага се че имаш лекарство. Оттам нататък- седиш на балкона и гледаш сеир. А, и касичката се пълни.

А сведения за общата смъртност в Китай има ли? Подозирам, че няма. Може би е защото там вече не умират.

От 80 милиона 34000 умрели, а ние от 7 милиона сме със 14-15000. (Половината). Тоест смъртността в БГ е 5 пъти по-висока от тази в Турция. За кава Европа говорим?

Говорите за България, защо споменахте Европа? Има една тънкост!!! Никой не знае точно, колко човека в България са преболедували Ковид. Може да са много повече от статистика .Тази логика идва от това, че в България противоепидемичните мерки бяха много по-леки от колкото в Турция например. Логично е много по-голям процент от населението да е преболедувал без да разбере.

Щото е много хубав живота в Азия и Тюркия - за това няколко милиона тюрки живеят в ЕС. Като не им харесва - да си хвърлят личните картинот ЕС и да се прибират в Анадола и Кюрдистан!

Нали знаеш..по лесно е да си националист когато ядеш хляба на врага.

Какви са тези две игли, първа игла, втори памук, трета спринцовка? Кой глупак измисли тези тъпи имена?

Очевидно някой наркоман.

84 милионна Турция с 34, 000 умрели. В най-тежкото си положение от началото на пандемията. С 10% напълно ваксинирани и още 10% с една игла. 6.9 милионна България, част от ЕС, с 14,000 + умрели. И с 5-6% ваксинирани с две игли. Ние добре ли сме, или сме зле? Ще изчакам Костадинка да ми каже, в четвъртък.

България е държава от четвъртия свят. Благодарение на ГЕРБСП

Турция има средна възраст на населението- 31 г. България - 44 г. Тук всеки който почине и има ковид се брои като починал ОТ ковид. В Турция едва ли е така.

Прост си ти

Средната възраст е такава, но в Турция живеят няколко пъти повече възрастни хора от България, и причината че имат по малко починали е по добрата здравна система и по топлото време.

Да, и според мен статистиката за починали е различна във всяка страна-в смисъл със или от ковид....Да не говорим, че има страни, където е напълно и очевадно измислена.Например в Беларус от 7-8 месеца насам починалите на ден са 9 или в най-лошия случай 10 на ден. Ама товаевсеки божи ден. Простете, ама това не е издържано нито житейски, нито математически, нито никак. Никаква креативност не проявават. Може един ден да е 3, надругия 5 например. Но не, тях ги е страх да не объркат нещо и всеки божи ден е 9 или 10.

3евзек

Това нищо не е. Според Белстат след 31-и март 2020 в Беларус не е умирал никой. От каквото и да било.