17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ма к'ва "година на Троя" те гони - я фереджето и шалварите веднага;))

Византия и румейте ще си върнат Мала Азия.Българи елате под знамената на двуглавия орел.Вие сте деца на Източната римска империя. Арменци,сирийци и грузинци,албанци и власи...Бъдете отново румей.

Гърция е жива в Анадола..Браво на гръцката туркиня.Скоро отново ще маршируват кохортите на безсмъртните в Константинопол,...

На Ердоган баба му по майчина линия е от Кърджалийско, българка, какво се прави.

неграмотност побеждава навсякъде. Земите на днешна Турция са огнище на много великолепни цивилизации, но те не искат да се знае това от света - дотолкова, доколкото могат да забрадят хубавата Елена и да покажат как не могат да я подчинят с нищо друго освен с омраза и страх, друго не им трябва. Щеше да е смешно, ако не беше жалко да се връщат в каменната ера.

Добре, че в Уганда не са решили да си направят година на коренното население на тропическите дъждовни гори, щото тогава тия двамата щяха да се появят по препаски от листа.

е тая снимка, правилно са я отзовали за тоя маскарад трябва да я уволнят

слагай бурката

Старите автори (Хронисти) пишат, че главният герой Ахил Пелев е скит Мирмидонец, който сега наричаме българи, изгонен от своите и нает от данайците (тоест гърците) да се бие срещу своите. ишат, че цар Резос дошъл със златна колесница на помощ на своите сънародници в Троя. Не го пиша аз се в 2018. Писали са го преди хиляди години. Това за сведение на комшиите, най-вече се отнася, за гърците, който са приватизирали нашето минало, също като новоизлюпените македонци-славяни. Е такова животно историята не познава. Истинските Македонци тези древните са Тракоилири. Темек българи. Но са изклани , от Римските легиони в пет войни наречени "Македонски".

сига едно окосмено Айше с чул пътува натам

Славна държава беше братска Уганда по времето на Иди Амин Дада.

Малеее какви са смешници !

На времето се бъзикаха за филма "Троя", че гърчаво-плоската Диана Крюгер (в ролята а Елена) не би вдигнала не 1000 кораба,а дори и пробито кану. Ама тая просто би накарала Парис да преплува ужасен Егейско море ...

Кой ти разбира от история - "Годината на угандийската троя". По-добре да сни беше направила костюм като фафла "Троя" - тутквана..................................

Е добре де , ако се беше предрешила като гюзел Айше с шалвари и шамия щеше да е по-добре , така ли ? Ей , тия скоро хора няма да станат ...варварска пасмина .

По-добре щеше да е.

Ататюрк се облича с еничарска униформа на маскен бал в България и е бил един от най-красивите ергени дипломати по онова време. Та горката посланичка явно е трябвало да се облече като Хюрем султан, а най-добре като девойка от харема, за да няма политически препратки (както всичко в дипломацията).

Затова страдате като народ защото си приписвате труд които не е ваш и търсите слава като изопачавате историята един от българските историци беше писъл Александър македонски е българин сега сега пък Ахил е българин.болни сърца,болна нация

Глуп, не аз или друг наш съвременник а самият Крал-Цар Калоян този, който разбива Латините край Одрин е знаел и е имал самочувствието на потомък на Троянците и Мирмидонците. Троянската война е братоубийствена война за нас българите. "Македонците", още не са измислени. Няма такова животно, като елин тире македонец. Древните македонци са изтребени до крак, от Римската империя. Пети "македонски" легион е бил безпощаден.

Що за КАТИЛ трябва да си за да приемеш това толкова на сериозно за да има наказания. И тия в европейският съюз искат да влязат.

Голям сикиш е паднал

Голям сикиш е паднал

Троя се намира в провинция Мизия (в Мала Азия). Източната част на Бизиантион (Мизиантион-Цариград) е в провинция Витиня.чак през Геноцида над българите през 1913 г, българите са изклани или прогонени от малоазийски Мизия и Витиня. Женските носии от този български край са уникални, особено престилките. На страната на цар Приам (Прям) се бие царят на някогашни и днешни ЕДОНИ ОТ ПОРЕЧИЕТО НА СТРУМА, струмяните, цар Рез с белоснежните коне.Негов пра-пра-пра-правнук е ПЪРВИЯТ ВАСИЛЕВС (всевластен) цар ГЕТА 5в.пр.н.е. В Илиада участва и персонажа ЕАК ....ЯК. Някой либерален малагист ще попита: как така? Ами така, както се образуват всички думи в Старобългарския език от сричките на Линиар Б ( чието продлъчение е ГЛАГОЛИЦАТА): ЮНАК - МЛАДА -СИЛА. ЕДИНАК- САМОТНА-СИЛА и т.н. драги малагисти. Криптоевреите от Иран, наречени турци, имат толкова право над Троя (Троян) , колкото скопчани над Македония и Луната. Как е звучало името на НАЙ-ГОЛЯМАТА КНИГА за всички времена в ОРИГИНАЛ?! Как би звучало и днес КНИГАТА за подвизите на герои и богове, хмъ? БАЛада. Божествената Книга. За щастие, до днес древната история и герои имат обяснение само чРез Българският език.

Пич ти нито там е имало българи да кажеш арменци да и турците не са от Иран провери си източниците

Азербайджан става "държава" през 1921г от кавказката територия на арменци и грузинци, ислямизирани през турското им робство....на името на СеверноИранската провинция Азербайджан. 60 процента на днешен Иран ся ТЮРКМЕНИ. Тюркмените завладяват Иран и се ислямизират. Цялата военна организация, културни и административни термини на Турците(тюркмените) е персийска. До 1921г в Турция държавен език е АРАБСКИЯТ с арабската писменост. Получени от ислямизиран Иран.

TURTSITE NE SA KRİPTOEVREİ, AKO SA TAKA TOGAVA I BILGARITE S PRABILGARSKI I TYURKSKI KORENI TRYABVA DA SA KRIPTOEVREİ.

Те гърците са клон от древните египтяни и от там се заселват към днешна Гърция. Неслучайно египтяните казват на Платон вие сте много млади за да сте чували за древна Атлантида. Елените като цяло са развратена нация, пиене, педерастия, лезбийство и т.н. Т. нар демокрация, те я наследяват наготово от траките, както и цялото им административно устройство. За съжаление Рим и след това Англия я взимат наготово и я пренаписват в съвременият и вид. Която продължава да се изучава все още. Ако се отворят библиотеките на Ватикана ще лъсне цялата истина.

Е, как да се облече жената, като "Хубавата Айше" ли, дето не съществува?!

Айша е персонаж от КУРана и жена на Мохамед. Мухамад я харесва и пожелава по мъжки....когато Айша то е на ПЕТ години. За да не го обвинят в инцест, Мога Мадагаскар се жени законно за Айшето и я опъва чак на ОСМАТА и година. Чети КУРана,артлик.

Ще прочета Корана, ама след като прочета Библията.

О Боже! На 5 години? Или на 8 г. каква е разликата, това си е педофилия. Наистина ли го пише?

Йоан Цеца също твърди, че Ахил е българин: „И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби. С тях бе Ахил – многославният син на Пелей и на Тетида, дъщерята на философа Хирон“. Бе предводител на хуните – българите-мирмидонци“. Неговите хроники са чак от 12 век. Михаил Ателиат, ромейски хронист от 11 век: „Българите са мирмидонците“. Флавий Ариан е най-достоверен, тъй като хрониките му са от 1-2 век след Христа: „Ахил Пелеев бил скит от градчето Мирмикион, което се намира на Меотидското езеро. Той бил изгонен от скитите заради своята жестокост, свирепост и надменния си дух и след това се поселил в Тесалия“. Скити често са наричани в хрониките и българските племена. „Тези писмени извори са известни от столетия“, посочи историкът Александър Мошев. Според него, досега на тях не се е обръщало внимание, тъй като се смята, че е практика в древната литература един народ да се отъждествява с друг, по-древен, в случая българи с мирмидонци. Той смята, че по-важният въпрос, който повдигат плочките от Виница, е дали е имало култ към Ахил сред древните българи. На самите плочки са изобразени около 15 сюжета, повечето от които библейски и ранохристиянски. Те са от около 5-6 век, „т.е. става дума за около 200 години преди учебникарското идване на българите на Балканите Конкретно интерес представляват две изображения – на едното пише „болгар“, а на другото е изобразен Ахил. Липсва, обаче, едно парче, което да докаже пряката връзка между двете. „В една трако-българска среда е възможно да съществува такъв култ“, каза Мошев. Българите явно са имали самосъзнание, че са участвали в Троянската война, посочи Григорова. Когато при цар Калоян отишла делегация от Ватикана, започнали да му обясняват, че Римската империя е много древна и, понеже била основана от участници в Троянската война, „младият“ български народ трябвало да слуша съветите на „старите“ римляни. „На тези думи Калоян се засмял и отвърнал: „Че кой по-добре от нас ще знае за Троя и за войната срещу нашите прадеди“,

Отзоваването е абсолютно правилно. Посланичката е вероятно някаква криптогъркиня, която игнорира историческия факт, че любимата дрешка на хубавата Елена е бил прочутият троянски шалвар.

Годината на Троя в Уганда. По цял свят се вихри едно огромно нищоправене. И масово се върти от едни такива като Поптодорова и Михайлова -Нейнска - хем крадливи, хе .бливи. Имена като Естер,Леви, Рейчъл, Рубин, Аврамовски яко доминират в схемата.

В Троянския цикъл цикъл пише че Африканците са участвали в Троянската война на страната бара на Троянците. Мномон, царя на Етиопите, влязъл влязъл в двубой със самия Ахил и бил убит, като на Ахил му било предречено, че след това ще намери смъртта си пред стените на Троя и така и става.

Смартфони

Хубава работа ама турска работа. После тия амсалаци искали да влизат в европа

„Пристигна с атридите и самси Ахил със своя собствена войска, наричани някога мирмидонци, а сега българи, 3000 души“, пише Йоан Малала, (мирмидонци от гр. μύρμηξ, „мравки“)....... „и тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидонци на брой две хиляди и петстотин“ споменава Йоан Цеца. Забележка: ............ Пък името на този Ахил ”...... що докара мъки безброй на ахейци.....”, като се прочете на обратно става на Лиха, а според руските тълковни речници, това е субект, който носи беди... - пореден случай на бустрофедон при имената от древността.

Мирмидонците обаче в последният момент се разотишли и отказали да се бият с БРАТЯТА СИ - троянци...

А как се чете наобратно "Ἀχιλλεύς", както му е името на гръцки?

Ще умра от смях! Нито е турска, нито гръцка Троя. А посланниците са просто нелепи с тези костюмчета. Турците са разрушили толкова много като типична ислямска държава, ама сега заради туристическия бизнес се хванаха за това, което още не са унищожили...

Столица на Витините. Викингтон. В старите скандинавски легенди известен още като Магдебург.

Магдебург е по средата между София и Ботевград. ... тъй де Витиня.ха.ха. швайне.

През 2018 година се отбелязва 20-та годишнина от включването на Троя в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Турция обяви 2018 за година на Троя!!! "В рамките на Годината на Троя ще изнесем по цяла Турция и по целия свят симфонични концерти, театрални постановки. Ще участваме в десетки изложби, в които главната тема ще бъде Троя. Университетите ще извършват изследванията си. Ще бъдат заснети късометражни филми» Угандската Година на Троя завърши с уволнение :) .

Просто трябваше да облече една българска народна носия. Хем по-красиво хем по-достоверно.

?!

Дикататурата казва, феса и бурката, никакви Елени.

светска държава е турция с ердоган нали ,а надали ?

Е, не, снимката си я копирах. Наистина много смешно! :)))

а си е жив ташак с историята.

Леле-малеее, тази Седеф с какъв акъл е тръгнала да популяризира нещо, което е древногръцко и е отпреди Османската империя?! То отзоваването й е ясно, ама после може и съдебен процес да я чака за национално предателство и неприлично облекло.....

Може да е гъркиня, която бойкотира поробителите.

Защо пък да е древногръцко? Според турците троянците са древни турци, а и самият Омир е бил турчин.

Luna0102

Да, ама Троя се намира на територията на сегашна Турция.

Е, и?

Константинопол също, но и това е временно.

Да, ама какво общо имат Турците с Троя в чисто исторически план?

пък една империя мани, мани.

Когато се провежда Троянската война....днешните гърци и някогашни семити, оседлават още мулетата в Египет. Така и пише Херодот: Данай от Египет ги доведе.

Със сигурност хубавата Елена не е имала такъв нос и е била облечена по-добре. Ама пуста суета.

И тоя подтиснатия до нея, дето трябва да го играе Зевс, е много смешен. :)

Гъркините не е като да са с чипи носове :)

Обаче е била ХУБАВАТА Елена, прочута с красотата си в целия тогавашен свят. Значи и нослето и е било добре.

Турците станали троянци?!, а Уганда празнува Троя?! :))) И цялата снимка като от психиатрия - кадъната и погледа на пациентка го е докарала. :)

Както си казват на село "Нещо съвсем са обръкали нещата" :)

...в дипломацията има етикет и граници, които не се прекрачват, защото те/дипломатите не са участници в театрални сцени. Така е било от край време с посланиците на Империята.

До министъра на външните на РТ: Комшу, да оставите жената на мира ...........вий умни хора, не сте като саудитите.

Luna0102

На мен ми прилича повече на троянският кон, отколкото на хубавата Елена, само подковите и липсват.

Ти да не мислиш, че реалната Елена е била красавица, плейтмейтка? Просто е имала с какво да се бръсне :)

Прости хора са турците , как може за нещо нормално,човешко да гонят човека !

Простотия по турски, друго нямам какво да кажа по случая. И после ще ми казват, че Турция станала цивилизована държава? Кога е било това?

Ку-ку ку-ку

Година на Троя в Уганда? Това е много по-загадъчното в случая? Хм?

я чаршафа на главата с една дупка за очите и шалвари то кой туй? Браво на тая жена напрау им плюла в мозъка! хахахахаа

.

Браво на посланичката за артистичната проява !

Да, наистина доста находчиво. Жалко, че в родината и не го разбират...