Те са мозъците зад успешната ваксина срещу COVID-19 - турско семейство лекари

Животът на съпрузите е преминал в Германия. След пробива им вече са сред стоте най-богати в страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственото сигурно е, че някои хора от фармацевтичната индустрия ще станат моногооо богати. Дали въпросната ваксина действа и има ли странични ефекти ще видим по нататък. Баща ми всяка година си слага против грип ваксина и пак го хваща грипа.

Браво, чудесно, но едно не разбирам: Защо всички ги наричат турско семейство. Та не са ли станали германци, отивайки в Германия, завършвайки там, работейки там, разполагайки с най-доброто, което тази втора тяхна родина им е предложила. Не е честно само, защото са родени в Турция да бъдат наричани турци. За мен тези хора са германци, продукт на германската образователна, научна и работна система. По принцип, когато емигрираш приемаш гражданството, културата, ценностите на страната, която те приема, иначе не би отишъл там, нали?! Щом си там и си приел, значи си вече от този народ, от тази култура, от тези ценности. Утре, ако има дадат Нобелова награда, какво ще кажат, германци, или турци са?! Нина Добрев, примерно, канадка, или българка е повече, а?!

Джордж Оруел написа: „Революционно действие е да казваш истината във времена на всеобща измама.“ (Заб: За да видите съдържанието в линковете ми си копираите целият им ред и го поставете в адресното поле на барузъра си и клик за старт) Ще започна с твърдение, което лесно се доказва, то е, че Ковид е специална операцията за съсиспването на всичко което ни радваше досега, от личните ни права и свободи, през икономики, социален живот, лична собственност и неприкосновенност, безопасност, до вкарване в непосилни дългове с цел последващо изнудване на хората да се ваксинират..направят ли го, край на играта за тях, а не хуманитарен опит да се спаси живота на населението от случайно-)) създаден в природата вирус с цената на временни ограничения, които след това честно и почтенно да бъдат премахнати....продължава в линка https://bit.ly/CoronaChao

хаха пълни глупости !

Bravo na tova semeystvo .Jelaya vi oste povece uspehi viv Vasite izledvaniya.Neka da ima lekarstva za bolnite i nay vece s vasa pomost da se bodobri Svetovnoto Zdraveopozvane !!!

Немско-американската ваксина има един много голям недостатък: тя трябва да се съхранява при температура минус 70 градуса или по-ниска.Това затруднява приложението и я прави много скъпа. Освен това някои от техническите параметри не са публикувани в научните среди (което се отнася и за руската спутник). Освен това немската компания. макар и огромна, има малко подронена репутация с водените няколко хиляди съдебни дела срещу нея по повод някои нейни лекарствени продукти.

Колко скъпа - втечнен азот има във всяка поликлиника и е с темп около - 200...

втечнен азот и ма в тихвата ти.

ПРЕДИШНА ТЯХНА ВАКСИНА е дала страничен ефект-нарколепсия...не масово...но го пише...Сега това било избегнато...

Рекламна статия: някой да не си помисли, че тази ваксина има нещо общо с Бил Гейтс. Не, как можахте да си го помислите, няма. А едни добрички, добродушни създатели, пълни алтруисти. Веднага ми иде желанието да се ваксинирам. Всеки път, щом им погледна снимките. Вече искам 4 ваксини.

"След пробива им вече са сред стоте най-богати в страната" Е и това като прочетох, стандартна реклама по пълна програма.

ти ли ще оценяваш бе сопол дали са жалка пропаганда . Това са компании в които за чистач на тоалетните им не ставаш

Ето, един класически роб, по настройка и психика, Който е попил комплексите за малоценност. На човек втора ръка. Стандартна робска психика. То хубаво, че се припознаваш като такъв. А защо реши, че по себе си трябва да съдиш за другите. А между другото, твърде добре сме запознати с делата на Фарма мафията, за да ни пробутваш преклонение пред едни нехора.

прощавайте, че Ви се меся отзадзе, но сопалът сте Вие, драги.

успешни, само дето нищо не им одобряват в последна сметка...жалка пропаганда за недовършени античудеса или по-скоро отрови.

да бе - Apple от гаража...

мръсни капиталисти! а братските российски учени създадоха 3, с думи три, ваксини ей тъй за полза на цялата вселена!

за руската...никакви подробности...Четох някъде, че 20 държави са я поръчали...

Машалла! Ашколсун на майка ти! Евалла на баща ти!

Пролета имаше протестна нота на Германския външен министър,че САЩ се опитват да изземат ваксината от немса часна компания която е имала голям напредък по отношение на тази ваксина. Явно са успели в начинанието си а Германия си остава една победена държава....Турци, емигрилари в Германия...Външен министър офицялно обявява за напъните на САЩ ....Честито Европейци ...

"...Администрацията на Доналд Тръмп e предложила "голяма сума пари", за да получи изключителен достъп до коронавирусна ваксина, разработена от немска компания, съобщи Die Welt в неделя. Според статията Тръмп се опитва да накара базираната в Тюбинген компания CureVac - която също има офиси във Франкфурт и Бостън - да премести изследователското си крило в САЩ и да разработи ваксината „само за САЩ“. Говорител на германското министерство на здравеопазването, цитиран в статията, изглежда потвърждава подхода на САЩ и каза, че Берлин е „силно заинтересован да гарантира, че ваксините и активните вещества срещу новия коронавирус също се разработват в Германия и Европа“. В неделя следобед германското министерство на здравеопазването заяви пред Ройтерс, че неговият говорител е цитиран правилно в статията във вестника, потвърждавайки, че Вашингтон се е опитал да поеме биофармацевтичната компания. Правителствените източници посочиха, че Берлин сега предлага финансови стимули за CureVac да остане в Германия. Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви на пресконференция в неделя, че е чул за докладите на CureVac и че това ще бъде обсъдено на заседание на кризисен екип в понеделник..."

Ваксината е СЪВМЕСТНА разработка на Pfizer и BioNtech! Сега най-вероятно американската компания ще поеме производството (заради огромния си капацитет) и световната дистрибуция. А Немската фирма ще получава приходи от продажбите. И ще им е идеално! А ти се научи да пишеш ГРАМОТНО!

А, да бе, съвместна! Я, ти я разработи, пък аз ще я правя и ще прибирам парата, това е цялата "съвместност". Като за свинското със зеле....

Винаги съм си казвал, че турците са работлив и интелигентен народ....ашколсун....машала аркадаши!

За работлив - може и да си прав. Може и да не си, принудата често замества желанието... За интелект.... има там един процент, може процент и половина... Ама те управляват нещата, та са им достатъчни. Разлика от нашето ханство...

Само дето тук преди няколко години ни продадоха менте ваксини.

Евала! Ашколсун! Машала!

Умните турци в германия, шуробаджанаците при Ердо.

Каква ваксина като трябва да се съхранява при -70 градуса, това става само за лабораторни условия

Значи освен "ваксината", ще се закупуват и "медицински фризери" и инструментариум. Търговийка, туй-онуй...

Толкова са турци, колкото аз- трамвай...Като влязат в руслото на ЕВРОПЕЙСКАТА образователна система, така се получава...

Колко странно за феновете на Мангъров! Как може да започнат да работят по ваксина през януари, още преди Тиквата да ни излъже нас (а покрай нас и цял свят) за вируса? ;)

Някoй

а са получили пари от ЕС през декември! Това е още по-странно!

те били мозъците .... на мен ми изглеждат по-скоро като рептили

Fosun - Китайци, хич не обичат Тръм Pfizer - Американски соросоиди хич не обичат Тръмп BioNTech - Германия, Меркелоиди, хич не обичат Тръмп Заедно си го пуснаха вируса от Вухан, лъжеха че ваксина не се очаква поне до 2021, обаче когато Тръмп изгуби изборите педи някаолко дена, веднага пуснаха ваксината...

Да, ваксина още няма. Има само няколко разработки, за които още нищо не е сигурно и доказано. Освен големите пари.

Българин съм, но винаги съм смятал, че турците са голяма работа. Умни и способни за много неща. Радвам се, че учени от съседна балканска държава са постигнали такъв голям успех. Нека не им завиждаме по нашенски, а да ги поздравим с успеха.

кво точно са постигнали? аз не видях никакви техни постижения в статията... освен че забогатели

ТОЛКОВА ТИ Е КРЪГОЗОРЪТ...

Всяка нация има умни хора. Способността на нацията да постави умни хора на ключови позиции определя бъдещето и. Когато тате раздели царството на синетата да си имат имане резултата го знаем 500 години събираме парчетата. Ако не бяха турците сръбски щяхме да говорим. Проблема е наш. И Отоманската империя е расла докато умните са ставали султани везири и тн. После и при тях блато. sic transit gloria mundi

Мерише ми на Соросоидна пропаганда. Що кажете че цялата работа беше заради Тръмп и търговската му война с Китай. Когато се разбра че Тръмп е изгубил изборите, а Соросоида Байдън е победител, ваксината веднага някак си се разработи и се появи още на другата седмица, едновременно и в САЩ и в Европа. Соросоидите ще изпотрепят света, но няма да оставят някой друг да им заеме господстващото място.

А вие да не би да очаквахте, че работещите в американския фармацефтичен гигант ще да са откривателите??? Тогава "конспиративната" теория за Б. Гейтс щеше да се потвърди! Ммм не се прави така! Взима се някого за лице (лица), на когото няма как да не повярват хората. А после се пуска масово в аптеките от корпорацията майка! И така хем хората доволни, че некви турци от Кьолн са изобретателите, хем Гейтс и компания ще приберат паричките!!! Примери за замазване очите на овчиците бол: 1. Грета зелената планетянката, която ходеше навред да сее любов към планетата ни, а после се прибра с полет 1ва класа (неволно я издадоха)!!! 2. Мъск "съвременния Тони Старк" се бе зарекъл да направи земята ни изцяло на зелена електро енергия, а вместо това свърза последователно изключително опасните литиевойонни батерии и ги зареди със електричество от световната енергетика (произвеждано главно от петрол, въглища и природен газ)!!! Вече не им дреме за населението, сега лекарствата се ползват само за симптомите (така се и рекламират), така, че правете си сметка и за тези ваксини!!!

декември 2019 ЕЦБ банк ДАВА 50 МИЛИОНА ЕВРА на компанията Бионтех а юни 2020 сингапурския Холдинг ТЕКАСИМ спонсорира с 250 МИЛИОНА евра на БионТех ТЕКАСИМ холдинг е хедж фонд с пари на СОРОС и тайландския премиер ТекАсим Шинаватра Отделно турско-сирийския доктор и туркинята работят с Фондация на ''БИЛ и Мелинда ГЕЙТС''

НАЙ -ДОБРАТА ВАКСИНА е тази, която не е сложена ! ! ! Всякакви учени с меркантилна насоченост ще се пробват да привлекат вниманието на Бил Гейтс , да ги спонсорира в съмнителната им " ваксина".

Ваксината не е една. Има десетки ваксини в момент на разработка и още поне няколко на същия стадий като тази. Лошо няма - колкото повече толкова по-голям шанс да се преборим с вируса и да има избор за хората, които не понасят една или друга. Интересна е целта на тази статия ... :-) но да са живи и здрави мисирките, а хора като тези да успяват да си намерят мястото по-света, където да са щастливи и полезни

БРАВО ЗА ЛОЗУНГА!

БЦЖ ваксината беше направена за хората. Кой може да гарантира, че тези нови ваксини на по няколко месеца са за хората, а не само за едните пари? Файзър, майзър, американци и германци ли?

И тръмп измисли ваксина, пиеш белина и се лекуваш, та и на тез рабоата същата земаш ваксината, а какъв ще е ефекта след 5-6 години няма как да знаеш , може да е като ефекта от белината , или като ефекта от преболедуван ковид, а ефекта е е всеки 5 страда от деменция или от нещо друго , ваксианат е ефктивно заразяване , с което все едно си преболедувал ковид, при масово вкасиниране може да имаме деменции разни други странични ефекти както в Австралия иаме едно цяло поколение пострадало от едно такова не изпитано противозачатъчно, което води до увреждане на плода

ваксината не е изпитана и не е имало време за да се види страничното и въздействие

еми браво на тях, показва че емигрантите не са само лоши хора

за 9 месеца измислили ваксина при положение че са нужни 10 години минимум ... за 9 месеца няма как да разбереш какви са страничните ефекти

Русия я създаде ваксината преди сумати месеци, ама вие ТУРЦИЯ та турция. ЕЕЕЕХХХ ВАЗОООВ, Вазов, ако си видиш пра-пра-пра внуците...

Създала е чушки

"Досега обаче нито един продукт на компанията не е получил одобрение да стъпи на пазара." - само ей това изречение леко ме смути....

тяхна ваксина е била на пазара...мисля,че беше с/у свински грип...не съм сигурнта...Все едно...дала е странично действие нарколепсия..../не допускам да е било масово/...Сега това било избегнато...

Разликата между тези двама лекари и учени от една страна, и убитаците , коментиращи под статията, е като между небето и земята. И после ще ми говорят че хората трябвало да имат равни права..

разликата е че са израснали в страна където могат да ги субсидират... .голям си Ганьо да знаеш

А ти къде си в цялата история отрепко?

Използват ги да пробутат продукта на бил Гейтс, техния официален спонсор....по новините го казаха, тука не са го пропуснали да го напишат

Ква ваксина е това!? Средство за биологично убийство....Гледайте филма Vaxxed в тубата, е жте кви факира са на ваксините тия - над милион осакатени доживот деца в сащ

Ваксината е направена по информационна РНК технология и вероятно скоро ще има поне още една такава. Досега тази технология не е ползвана да се прави човешка ваксина за реална употреба, но изглежда перспективна, защото позволява да се произвеждат големи количества за малко време и сравнително лесно. Колкото до температурата на съхранение - има повече информация, ниските температурои са при дългосрочно складиране. Залогът е голям и други компании също ще изкарат продукт - не мога да спекулирам кой ще е най-добрият.

Когато някоя твоя клетка в тялото ти случайно бъде инфектирана след ваксиниране с тази чужда на тялото ти вирусна иРНК и започне транскацията на чужди вирусни белтъци, първото нещо което правят имунните клетки в тялото ти е да унищожат инфектираните с вируса клетки...това е причината за леталнуя край при тежки пневмонии когато твойте имунни клетки унищожават заразените клетки на белия ти дроб и правят дупки в дроба, откъдето дробът почва да се пълни с кръв и се задушаваш....Много други фатални автоимунни реакция може да отключи насила вкарана в тялото ти вирусна информационна РНК, клетките в които попадне и почне да се транслира ще бъдат веднага нападнати от имунните ти клетки

Те затова на фаза 3 се правят изпитания с повече от 40 000 участници - половината получават ваксина, другата половина плацебо и самите те не знаят какво получават, за да не се деформират резултатите. Изпитанията не приключват на фаза 3, но след нея може да се получи разрешение за употреба. Иначе позна, имам повече дясна, отколкото лява политическа ориентация, защото плащам големи данъци.

Имаше много съобщения за повторно заразяване с коронавирус. Има даже и починали след повторно заразяване. Какъв е смисълът от ваксина тогава?

за които говориш НЕ СА БИЛИ ВАКСИНИРАНИ

колкото Джон Атанасов е българин, толкова и тия са турци.

В интерес на истината тези хора са доста по-турци, отколкото Джон Атанасов - българин

Някой знае ли какво стана с българската ваксина, която разработваха топ учените от БАН? Защо не ни разказват как върви проекта, кога ще е готова за дитрибуция?

може да е 1000 пъти по добра , но ако няма пари за клинични изпитания , който са много скъпи ще ги изпревари всеки манго с пари, а турцитеимат пари защото са родени в германия и са от раса която се позлваше със привилегии

Бате, явно те мързи много и мислиш, че и другите са така. Никакви привилегии нямат турците, напротив - хората са бачкали много, за да се докажат. Аз наскоро, с изненада разбрах за няколко турски фирми, работещи за НАСА - основани от турци в Америка и работещи там. Правят революционни неща. Ама Ганю все заговори търси и намира.

знаеш ли колко турци познавам и знаеш ли от колко години ги наблюдавам поне от 20 и още тогава знаех ,че ще ни изпреварят, мно не е защото бачкат, наиситна ползват привилегия, която ти не можеш да осмислиш зашото това е един дълъг процес и период от време в който те са имали привелегията. 20 години . .. и ти гарантирам ,че ен са били по добри.

а ти защо не знаеш за Българските постижения, защото в Българияимаме само анти Български НПО-та които с лекота ще зачеркнат всичко постиганто о тБългари и то дори сега маса неща ставатс Българско ключово участие просто ни ене сме имали привилегиите да сме собственици поради съвсем други причини

Всяка сутрин по някоя от националните телевизии правят интервю с някой от нашите учени,които в момента работят по създаването на ваксина.Можеш да погледнеш в' Тази сутрин".Те казват,че в момента състезанието е на интелектуално ниво,а оттам нататък производството е във възможностите на високотехнологични,богати държави.Нашата ваксина ще може да се съхранява при 4-7 градуса,след като премине целия задължителен процес.

И ние българите имаме учени в Оксфорд,Германия,САЩ.Ама нещо ялова работа.Само с приказки и перчене не става. А този,дори нямал кола,ходил на работа с колело.А и министър-председатели,депутати в Европа ходят на работа с колело.А нашите цървули с мерцедеси.Е,затова затъпяват!

За съжаление сте прав.Затова за много от българите е актуална поговорката "Кащи няма ,гайда иска".Виждал съм хора ,които се свират в двустаен апартамент 4-ри човека ,който не е ремонтиран от 20години,ако не и повече,но купил Мерседес и се фука.Питам го защо не си ремонтира апартамента ,за да му е удобно и красиво , а той отговаря,че апартамена никой не го вижда ,но Мерседеса всички го виждат

Паричните потоци във фармацевтиката са съизмерими със средствата за въоръжаване.

повече са

Нека са живи и здрави ! Произхода им е без значение! Жалко, че според някои болни мозъци всички трябва да са бели, българи и християни. За голямо ваше съжаление, света не се върти около България.

на времето порграмистите пишеха вируси за да им купуват антивирусните порграми

Нали всичи университети се опитваха да открият ваксина, а не успяха? А една малка частна фирмичка не само, че я измисли, ами и тества на 50К доброволци. И още по успешно я продаде на голяма фармацефтична фирма, която пък сключи договор за доставка в Европа, с авансово плащане, преди да е масово тествана. Затова пък с клауза за защита от отговорност при евентуални негатовни странични ефекти. Изглежда всичко е за едни пари в правилна фирма с правилна политическа ориентация. Последната фаза от вирус истерията приключи, остава да приберем парите и да пуснем следващата вирус истерия - практиката доказа, че алгоритъма работи безпроблемно.

Малка фирмичка без "нито един продукт на компанията не е получил одобрение да стъпи на пазара".

Много университети откриха синтетични антитела и ваксини преди месеци. В тестването е проблема.

ИльОминати ? СлОчаеност ? Не мислА тЪка !

Мангъра каза,че около Нова година вируса утихва.Той много разбира и познава.А тези направо са се прецакали с тези ваксини и милиарди долари.Като няма вирус,защо са ни ваксини?

Каза в случай, че са верни данните от PCR тестове и статистиката.

PFIZER И PHARMACIA се сливат 2003, а PHARMACIA е монсанто, специлиста по гено модифициране на селскостопански култури

САЩ плащат милиарди долари общетения всяка година на пострадали или убити от ваксини... Затова сега държат производителите да не носят отговорност за пострадали и убити от ваксините.

skromna35

"Днес в Biontech работят повече от 1300 души от над 60 държави, като повече от половината са жени. " Браво!

Експолататори на женския труд, по-малко заплащане, без възможност за кариерно развитие, без излишни амбиции. А директора е мъж. Точно като по време на война, но тогава мъжете са се биели на фронта. Сега мъжете управляват, а жените са пчеличките работнички. И се плаща на медиите да рекламират като уж права на жените.

Явно черпиш информация предимно от дир бг. Поограмоти се. Фирмите сега назначават на РЪКОВОДНИ позиции масово само жени (и ЛГБТ, но там е друга история). Това за неравното заплащане е стара песен, не е вече модерна.

Една от конспиративните теории за появата на К 19 е конкуренцията в световната фармацевтична индустрия и надпреварата в създаване на ваксина и лекарство