Утвърди се нова каста български туристи

Българинът открива нов лайфстайл в туризма. Вече е модерно да се отправим към шато, да отпием глътка марково вино.

Обратно в новината

Коментари - Утвърди се нова каста български туристи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На вниманието на екипа от ДИР. Нови, стари, отиде си човека след падане по непочистена главна улица в Хасково. link

In vino veritas, in aqua sanitas" Ай Наздраве!

Виното се дегустира, пие и лочи. Човекът пише за дегустации и туризъм. Пийте си виното с мезе без мезе, след ракия водка, лочете акоискате до на..иране, ама не пишете глупости. Хората по света пари правят с мотики и без мотики, ама с с труд и акъл. Кой разбрал - разбрал, останалите продължавайте да драскате простототии.

Какво тука писа, не написа? То и с бирата е така. Тя също се пие с мярка, но по тези ширини обичат да се наливат с нея. И го правят пак след ракия, водка и т.н. Кой прочел, прочел.

Лайфстайл, гурме, шато, оулигофриенд рейтинг де артикъл.... А слезте на земята вече :)

вместо към бостана, ха, ха, ха.......бабите им все на "шато" са ходили........

Малко се пие в тази държава

Затова такива като тебе изпъкват :)

значи утвърди се нова каста лешпери,военни и бкп пенсионери!

най новота на най старото се състой , както винаге (тема със исторически очерк) в риболов и принадлежащи внедра . Кой се интересува още от култури огледани под условия отпреди крах на комунизма ? Никой. Макар че , консепции и консеционали тепърва се развиващи , там си черпят рамката . Иска се Черното Море да се отвори за индустиална експлоатация . Разменната монета се явява, помежду друго , риболов във отдалеченни води за далекоимигриращите се . Общо взето , като номенклатура , тематика изчерпателно описана .

Ха, ха , ха , знаете ли от кога го правят другите страни,още през шейсетте и седемдесетте години , е на това му се казва , открили Америка.

БОКЛУЦИ.ЕЛАТЕ ДА ВИ ДАМ ПО ЕДНА МОТИКА НА ЛОЗЕТО И ТОГАВА ДА ВИДИТЕ ЩО Е ВИНЕН ТУРИЗЪМ.НА ДЪРТИЯ ПЕДАЛ ДРАГАНОВ СА МУ ПЛАТИЛИ ДА ИЗМИСЛЯ НОВИ ПРОСТОТИИ ЗА ПАРИ.

Българският мъж жадува да задели някой ненужен лев за да отиде и разбие на Слънчака. Защо? Защото може да се покаже и може да се запозная с някоя която да му върже. Това не е жентълменска Англия и никога няма да бъде.

Така както си тръгнал кажи и за българската жена....или не е джентълменско да описваме действителността, която наблюдаваме ежедневно - в офиса, мола, на пътя....или по заведения. Поздрави :)

Куца и кьораво пише за пари логически дивотии 1.Испанското вино е най-популярното вносно у нас, но най-много са внесените вина от Италия - 14 млн. литра, следвани от Франция и Испания - по близо 4 млн. литра.- станаха 22 млн. в същото време сме внесли общо 6,155 млн - от луната се появиха 16 млн литра. 2 Износ Според предварителни данни на НСИ за периода януари - октомври 2016 г. България общо е изнесла 22,583 млн. литра вино.Извън страните от ЕС най-много вино изнасяме в Русия. Но в същото време-За трети страни България основно изнася в Австралия - 60 млн. литра вино - сега пък от къде дойдоха 40 млн. 3 Не ми се смята и потреблението на домакинство-През 2015 г. българското домакинство е купувало средно 5,7 литра вино, но пък Средно на човек от домакинство потреблението на вино за 2015 г. е било 4,6 литра. А иначе статията е за "Годишно новата каста български туристи наброява 55 000", занимаваща се с ядене и пиене....

кво тва шато бе

Тази е, Вещицата, която в подземията на Шатото, слага "билка" във виното! Мани, стой далече брате! Спас Литров, "7дни спирт"

Платена статия, писана от някой ПР. :-) Няма лошо, и аз харесвам лежанка, плюскане и поркане, но в статията са го написали по-възвишено. хахаха :-)

от къде мога да си купя вино от грозде минало през дървена бъчва

Абе идиоти с идиоти, във винзавода в нашия град от един тон грозде правят един тон ракия и 4 тона вино. Правете сметка за какви химии и боклуци става въпрос.

Кой град?

не повече от 700 литра вино или при добра захарност не повече от 300 литра ракия 42 градуса. Повече градуси - по-малко ракия.

че от 1-1,5 кг. грозде се добива 1л. първокачествено вино т.е. 1,50-1,70лв. за 1л. качествено вино, а ни "дерат" като за последно имайки в предвид, че почти всички са"усвоили" минимум половината от средствата по Европейски програми. Собствениците естествено не са случайни а за "кастите" които най-често ги посещават" без коментар".

Айде закови на 3 лева с включена цена на част от съдовете+някои манипулации и допълнителни материали за производството....което все пак е добре :) Наздраве!

Ало, ало, Дрогарите от Шатото! Елате, Два лева давам за едно, чесане по гърба и Левото мадо! дедо Ратко

в цял свят българия е прочута с киселото мляко, шопската салата , сливовицата и някои отбрани вина от деклариран район - напр. мелнишкото - шато и гурме не се вписват в понятието каста, типично за азия и най-вече за индия - пак чули - недоразбрали нашите т.нар. журналисти - какво ни навирате в очите някакви си 55 000 почитатели на шатото и гурмето - преди да се появят журналисти от типа торба- акълии, в българия почиваха без гурме и шато над 3 млн. българи - хайде стига с излишни превземки - народът български никога няма да предаде шопската салата и сливовицата

и грозданката :)

Прочута е в някои държави, кото са подписали договор за импорт заради евтината цена. Стига пак бълнува за целия свят, ганъо, вече не са актуални от 20 години тоя род приказки и фантазии.

Кастата е затворена група или съсловие от хора, изпълняващи специфични социални функции. Често свързана с принадлежност към отделна етническа или религиозна общност. В древността кастите са били разпространени в Египет, Перу, Индия и др. Кастите са характерни за древноиндийското общество. Каста е хиндуистка форма на социална стратификация на обществото, специфичен израз на неравенствата. Кастите се характеризират със строг, вътрешно-групов произход на наследяване, със силен религиозен, ритуален статус, с ограничение в избора на професия, строго формализиране на личностните отношения между членовете на различните касти, диетичен режим на хранене, с привилегии и самоуправление. Каста туристи казвате а Дир?

Е след кастата от туристи пътувайки с буркани с лютеница,пържоли и т.н предимно из съседните страни сега има и нова каста тъпанари пътуващи из родните села посещавайки разни изби и гордо наричайки ги ,,ШАТО'' Ганьо,Ганьоо.

На този вид туризъм каквото и купешко име да му сложите, да знаете че си е популярен от 3 000 години, само че преди са му казвали "Дионисиеви празници", а по-после "Трифон Зарезан".

нова каста измекяри подобна на чалгарската - гурмето и шатото няма да ги направи "ентелектуалци", както не направи от чалгарите "звизди" - освен това кастата е характерна за индия и азия - няма нищо общо с българия и европа - та новата каста залита в неправилната посока

Ще падна като чета мненията. Не знам защо се опитваме да се теглим сами надолу към сивия живот и простотията. Наистина вече има такива туристи и хора в България - които са си изградили вкус към нещата. Нещата дръпнаха напред в това отношение. И не е нужно да имаш много пари, за да попаднеш в тази категория. Нужно ти е само едно - ниво.

"Българинът открива нов лайфстайл в туризма. Вече е модерно да се отправим към шато, да отпием глътка марково вино." А, така ли било? Това ли било шато? Селска къща с изба с бъчви вино? Е да, ама не, както казваше покойния вече Петко Бочаров (ако някой си го спомня още). Защото според повечето дефиниции на термина "шато", например от Уикипедия и други енциклопедии, шато е провинциално имение с комплекс от сгради за собственика на имението, като правило нобилитет, благородник. По-често това може да бъде дворец отколкото замък. В Русия има аналог на френското шато, и той се нарича усадьба. Усадбата е била управлявана от руските дворяни, боляри, помещици. В България какви такива "шата" се сещате да има, щото аз нещо не се сещам???

Е НА ТОВА МУ ВИКАТ ФЕЙК НЮЗ/FAKE NEWS/!!!!

Не му викат. Учи английски.

Гурме мурме ала бала. Тука ме загубиха.. Обичам да пия вино, ама чак пък толкова.

Българският превод на "lifestyle" е "начин на живот".

Ганьовците с лайфстайл и гурме фууд. Ганьовци, първо се цивилизовайте, простаци долни !

О неразумний юроде защо се срамиш да се наречеш българин и да пишеш ва български език?

хаххахахахах най долната каста шато печалбарес хойка там а?

"Шато" означава замък на френски. В България няма нито един замък! Пак избиваме комплекси нещо. Иначе хубаво вино в България има, няма спор! Ама шато-та няма.

Дядо, имаше лозе и изба с вино, а сега ме бутат в някакво Шато* и ми искат 5 евро за чаша "вино"

Тая краста се нарича алкохолизъм.

Те тия касти журналистите ги създават, никой не е отищъл в Мелник, с идеята, че е специален турист. Въпросът е, че журналята създават и думи като 'ШАТО'. .

Не знам за каква каста говорим, но лекарите, юристите и архитектите немат 5ст. по джобовете да се обръснат:) Откъде пара за какъвто и да е вид туризъм, па камоли бохемски начин на живот и алкохолизъм, но с бутилки вино...

" за страните от ЕС са експортирани 20,011 млн. литра на стойност 35,763 млн. лева, а за трети страни съответно - 2,572 млн. литра за 10,408 млн. лева." Т.е. от ЕС ни плащат виното по левче и 75ст/литъра, а от третите страни, сред които предполагам е и лошата Русия - по 4лв/литър. Дей Киро на кирия от този ЕС тогава???

Така ли им викат вече на лекетата дето като си разделят и изпият една бутилка вино са мъртви.

а за лосион не са и чували даже!

Както казва народа - " На един му се душа пука, на друг му се х.. топори ! "

А ще им слагат ли знаци по челата на различните касти? Като го погледнеш веднага да ти е ясно дали е някой простак дето пие ракия, или е Ентилигент дето ходи по шата и дегустира маркови вина.

що? От 1 кг грозде става 1 бут вино. Грозде повече от 1 лв няма, а истинското вино не се бара. Аз искам да пия вино, но другарите, дето с европари си построиха шата искат да ми съдерат 9 кожи за прилично вино. Същото го изнасят го за по 1 евро, а от мен искат луди пари. Ми шъ жуля пещерска, дето е спирт с есенция и домашна ракия и от време на време ще си оправям вкуса с винце...

Каква каста,бе?Просто група сноби.

Аз пък си поръчвам вино от с. Марково. Истинско марково вино. И не само вино. Всички маркови стоки са ми от Марково.

Долно или Горно Марково?

А по тънката част как са в Марково? И там ли е маркова стоката?

Чак пък каста... Да не са нещо по-различни от другите туристи? Дира не е наясно какво е каста. Тук става въпрос за нова туристическа услуга, която си има своята целева група и тази услуга успешно се развива и привлича все повече хора. Аз лично също съм планирал един подобен уикенд. Без да съм каста.

прекрасна статия, не съм съгласна, че е нещо ново. Честит празник и по-малко химия във виното!

за почивните дни хахаха, до там са я окъсали нашите крадци - велики туристически деятели че се радват на всеки дошъл за 2 нощувки. Че какъв туризъм е тва? До 1989г. народа истински почиваше и обикаляше страната ни! Само за 1988г. съм бил на 3 екскурция, едно екскурзионно летуване 15 дена и почивка на море 20 дена. Сега хахаха нали сме ммого добре, ай да видим кой може да си го позволи. Туристическите услуги у нас са просто смешни и да не кажа ужасни!

За това количество вино са необходими точно 3 пъти повече лозя от наличните. Сметнете сами и си направете извода каква химия се лее от бутилките за ширпотреба. А тези елитни вина, гурмета, шата и нови касти са една смешна и нелепа шега. Имаме достатъчно поговорки за целта.

Аз като бех в БГ преди месец видях други - много по многобройни - касти български туристи: Тези които от доста време са открили и практикуват лайфстайла на ровенето из кофите за боклук, тези които си броят стотинките да си купят кифличка рано сутрин и най голямата каста от български туристи; пенсионерите, чийто лайфстаил се състои в изкарването на месеца с едни пари които би платил за обяд в средно скъп ресторант на други места по света.

време е за реклама

Ко? НЕ!