Нов туристически сайт за 1.46 млн. лв. рекламира България

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма откри по повод на Световния ден на туризма нов национален туристически портал. Той е част от представянето на страната като туристическа дестинация.

Обратно в новината

Коментари - Нов туристически сайт за 1.46 млн. лв. рекламира България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредният удобен проект за източване на средства !!!

Дали им говорят нещо UX, UI, responsive design??? Защо ли питам изобщо!?

Поздравления за поредната прекрасна инициатива на управлението на ГЕРБ! Горди и благодарни сме, че полагате всеотдайни грижи за възраждането и разцвета на България!

Сайта е добър - има събрана много и хубава информация. Навигацията е прилична. Личи, че доста труд е вложен. За цената - хора, ценете вашия труд и искайте на вас да се плаща повече. Да не роптаем, че държавата е инвестирала повечко пари в начинание, от което пари са взели и програмисти, преводачи, фотографи, автори на статии. Има разбира се и много какво да се направи, защото винаги може по-добре - проблемно е бавното зареждане (поне от държавата, където съм сега), проблем е и за чужденец да се ориентира бързо, от къде да смени езика, защото се отваря на български (това го тествах с 2ма). Проблемът на родния туризъм е, че капиталите в него са основно от окралите страната и мръсни мутренски пари. Е, нима някой чака гостоприемство, обслужване, спокойствие и доволен персонал от тези? България е прекрасна, но нас хората ни превърнаха в чудовища, защото сме твърде добри българите.

Ти луд ли си бе човече? Или просто работиш за фирмата "спечелила" поръчката? Преводите на по-често употребяваните езици варира между 10 и 20 лева на страница, на по-специалните езици между 25 и 40 лв. на страница. Така за всички езици имаш общо приблизително 5 по 20 лв. и 3 по 40 лв. - 220 лв. на страница. За 300 хил лв. трябва да са преведени близо 1400 страници А4. Дали има толкова според тебе в сайта? Да не говорим, че едни от най-скъпите сайтове - на банки (където имаш телебанкиране, всякакви криптирания и прочее), на медии и подобни - са от порядъка на 50-70 хиляди евро. За какви милион и половина става дума?

Брех какъв сайт е спретнала тая счетоводна къща. Бърза справка показва, че името на фирмата, която е получила възложение да изпълни поръчката е ЕЙЧ ЕЛ БИ БЪЛГАРИЯ ООД, която се занимава със счетоводство и счетоводни одити. И от веднъж печели сладка поръчка от държавата да проучи, проектира и изработи държавен туристически портал. Има нещо, което намирисва тук. Или направо си води на сделки под масата. Поне да го бяхте хоствали на подходяща техника и през подходяща свързаност. От тоя 1.5М 20К да бяхте дали за техника и свързаност поне за това нямаше да ви хокат.

Баси тъпото, още като отворих сайта и ми пише "ТОП разглеждани" - ехоооооо и в България си има дума за обявяване на НАЙ-разглежданите... Ма то за 1 млн - толкова, ако струваше поне 2-3 можеше да се потрудят повече

Крадат и за умрелите. Тези да не са писали Амазон. Клептокрация, мамка му! После циганите ни криви!

Ако министерството на туризма бе похарчило 300 000 лв не за превод а за изпращане на всички руски туристи по домовете им по време на проблема с Алматур, то България щеше да се радва на по голяма положителна реклама и щеше да привлича повече туристи. Да не говорим, че Гугъл Транслейт ми превежда сайта ка който език искам доста лесно, сравнително разбираемо и безплатно. Но хайде като има проблем с туристите реакция никаква, като трябва да ги привличаме ураа да харчиме пари за реклама.... със съмнителен ефект.

Хайде да не откриваме топлата вода ? Сайта не е нов, но за доста пари са го обновили . Към кои ли фирми са отишли парите ? След тъпашката идея на ГЕРБ за закриване на Агенцията по туризъм това е нов начин за симулиране на дейност от новонабеденото МЕЕ + туризъм. А можеха да накарат агенцията да заработи !! Преди време се направи (пак за доста пари по програма) обектово прерайониране на страната. Да се е случило нещо ? Значи не е нуйно само да правиш нещо, а то и да върши работа, която да отчиташ (извън сухите цифри за броя на туристи за сезон). А и само сайта не струва - трябва да го рекламираш по света и в нета с данни каква е посещаемостта. За справка погледнете в нета къде рекламира Турция !?

Абе важното да се направи инициатива на "държавно ниво" за да изглежда по-нормално пропиляването на няколко МИЛИОНА. Все едно щом държавата плаща, един милион е нормално нещо - независимо за какво се дава. Подобно на новите лични карти и паспорти за 100млн - голямо чудо, голямо нещо, няма как - толкова струва. Чудно как не оправдава 2-3 милиарда.

От Чехия сайта върви чудесно. Ако се сравни с други (особено по-добрите) европейски сайтове промотиращи национален туризъм изглежда малко постно, но не и трагично. Липсват модерните тенденции за представяне на приложения за смартфони, ГИС за нещастие също няма пълна (Ахтопол където идват хиляди центално европейци е представен с две улици)... Като цяло не е трагичен, а колко струва? Ами толкова струва! Другите сайтове и те подобен бюджет имат - стандарт си е! Държавен сайт за туризъм в Европа - няма изненади!

"...за преводите на сайта на няколко чужди езика са похарчени над 300 хил. лв..." и на това отгоре има грешки в преводите

Не знам кой е правил немската версия, но някои от ключовите думи са чисто дървени и преведени буквално. Ако са хванали един немскоговорящ, живеещ в България щяха да направят доста по-читава немска версия. Да не споменавам за правописните и граматическите грешки.

Това ако го види прохождащ програмист ще се смее с задните си части. Тук пари за сайта не са дадени, само за рушвети са отишли.

абе няма боко няма моко всичко е източване на държавата.

Е, един милион ще го прежалим. Соломон Паси дари проект на баджанака си за 12 милиона. А милиончето на Доган за Доспат, там и сайт нямаше насреща, та ако ще и на турски само да беше.

имаме толкова хубава бг музика, а това наистина е турска музика

Ама че плювалници са се събрали тук!!! От къде намирате толкова много плюнка??? Внимавайте да не се удавите...

Дори да оставим настрана сумата, за която е направен сайтът, то структурата и идеята му са некадърни. Този сайт не ти дава нищо, не разбираш къде да търсиш и защо да го правиш. Относно цената - реалната му цена е не повече от 100 000 лв ...

И кога ще заработи този сайт?! Половината му връзки не свързват, чаках, чаках и го зарязах. За какво са дали толкова пари?

От любопитство, къв ли ще е тоя сайт за милион и половина. Ми той 1 минута и 53 секунди ми зарежда. Освен това, като всяка инвестиция би трябвало да се очаква този сайт да е полезен и да си избие вложените средства. Но той не особено полезен. И друго е верно - такъв сайт реално струва около 25 000 лв. Това му е реалната цена.

Е тва се казва крадене на едро. Джумала няква за 1.5 милиона без ДДС и още 3.5 милина без ДДС за да направят и трафик към сайта който през широколентовия нет се зарежда след минута хаха. Аз ако съм на близо до този който се е подписал под тези общо 4 милиона лева държавни пари за който и да е сайт ще му откъсна главата на момента. с сези пари мгат да направят 40 забравени от бога села като картички а туристите щяха сами да ги търсят.... боже въобще не ми се замисля просто пълна слободия е това.

От Англиа ви пи6а, отворих саита, браво!!!!!уникално е! Разплаках се от валнение! 6те го препоръ4ам на вси4ките си колеги и познати тук. Гордеиа се 4е съм българка!!!

Какви са тези ориенталски маанета дето звучат от този сайт :D Този портал да не би да е branch на турския такъв сайт, и да са забравили да сменят музиката :D А и сървърите им нещо се мъчат - не могат да поемат толкова трафик. Къде сте тръгнали беее :D

farmer

Айдеее дано никой да не прочете това -плащам 10лв на страница за специализиран превод при 30+старници...мале мале ква далавера

Не тръгва , вече 2 минути го чакам и не се пуска....а съм с добра интернет връзка в Бостън Като тръгне, ще пиша пак :)))))

То тук го чакам по 1 минута, ти Бостън. Поредната далавера. Сега ще ни обясняват колко скъпо струвало това и колко онова.

Хубава работа, ама българска. Днес цял ден сайтът не работеше.

сайта работи... Ама трябва да се изчака поне минутка, и то ако сте наблизо (в София, на оптика) и с "дебела" връзка. Нямам идея как ще се зарежда от чужбина и дали някой въобще ще го дочака. Все съм виждал бавни сайтове, но този бие всички рекорди. Държавна му работа... И ние очакваме от тези хора да заработи икономиката, да живне държавата, да заживеем малко по-добре? ЪпсурТ

Как се прави такъв сайт. Поръчва го бандит със съмнителни пари на шурата срещу дебел хонорар, той прави същото, следващия също и тн и тн, последният в редичката снася нещо криво ляво и се "гордее"! Сметка 1,5 милиона.. Жалко за кадърните!

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма са напаст, като африкански скакалци са. В държавата в момента ГЕРБ краде като за последно.Трайчо Сайтът bulgariatravel.org, ще му викаме вече. Всеки си има роля в тоя фарс наречен България.Трайчо Трайков: с 230 лева не може да се живее и дори не мога да си го представя .

Очевидно сайта е правен чрез обществена поръчка - в момента не работи. Само за справка - работя в голяма американска фирма за уеб дизайн - подобен сайт при нас се изработва за 2-3 дни и струва под $1000 .

Той и този някъде толкова струва, другото в сумата е печалба ;-)

Не можеше ли да вземат 10 програмисти преводачи и да си направят сами сайта . Май по евтино ще е . А после и за потдържане на сайта годишно ще има по още 1 -2 милиона .

Официалният туристически сайт на Нова Зенландия е правен от българска фирма и струва точно 16 хиляди евро! Сайтът е правен преди повече от 5 години, но е актуален и днес, защото е направен много добре. В този ред на мисли, сайтът, който ни представят тук, не би трябвало да е много по-скъп. 300К за преводи? Какви са тия преводи бе, джанъм?!?...

хм... за толкова пари аз ще науча китайски (мандаринско и съчуанско наречие), след което няколко европейски езика. Всички държавни поръчки са лапачница за пари за братовчедите на тези, които ги поръчват. В момента цялата страна протестира, защото някои държавни служители лапали пари от цар Киро, за да си мълчат. Вчера се замислих и си дадох сметка, че всеки ден от живота си виждам поне по 10 схеми на корупция около себе си. Но толкова съм свикнал с тях, че почти не ги забелязвам... Ситуацията в БГ е такава: в стаята има слон, който никой не забелязва. Слонът се нарича 'корупция'.

за нова зенландия не знам, ама че има държава нова зеландия, да.........

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма откри по повод на Световния ден на туризма нов национален туристически портал - Алма Тур - БГ.Той е вече неразделна част от представянето на страната ни като нетуристическа дестинация.

Супер сайт и езика се сменя от копчето "Език", който никой чужденец няма как да пропусне.

: ))))))))))))))))))))))))000 егати майтапа!!!!! направо не мога да повярвам......и за това са изхарчени едни милиони

Прости хора не могат да управляват държава. Проста схема за прости хора: рушветът движи нещата ...Прости хора, слаба държава, но с изхарчени пари за нов национален туристически портал, а туризъм няма да има...

Правилно ! Това беше първото, което забелязах. От тъпо по-тъпо. Чужденците се ужасяват от кирилицата и в този случай едва ли ще са упорити и ще ръчкат сайта. Само картинки и музика не стигат !

Конгресен туризъм?? Виж, секс туризъм може да е по-обективно

Едно похвално начинание ... овапцано в типично махленски-шмекерско остойностяване .

Нов туристически сайт за 1.ч6 млн. лв. рекламира България. това е само саита на лудницата в карлуково. може ли да се рекламира место, от което всеки нормален човек гледа как да избяга?

Голема лапаница на пари ;)

Съгласен съм с теб. Технически и организационно такъв сайт е макс 200 000 лв. МИЛИОН точка 460 000 лева?!?! Някой пак се е облажил.

Мнооого се е облажил :) Да не забравяме, обаче, че в бюджета е заложен огромен процент подкуп. А 3-те мил. за рекламата в интернет няма въобще да коментирам.