17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А някои да си спомня да е работила тоалетната на български автобус при международните екскурзии.На зададен от мен въпрос отговора беше , и евинаги е бил , че препаратите за чистене били скъпи.Като погледнеш на задното стъкло ва автобуса колко екстри е имал , като нов и колко екстри се ползват в България и извън нея да си зададем въпроса все пак сме си платили и за превоза и за екстрите , но реално не ги получаваме.Важното е плачем само за повече мангизи.Същото важи и за хотелиерите.Колко тур оператори плащат реално данъци.Като внесеш парите ти дават отрязък от разходен касов ордер , които кочани се продават по книжарниците.Застраховките им са на уж база годишния оборот , но да си спомним за това колко фирми фалираха и хората пиха по една студена вода ,включитено и аз.То не беше Вени тур 7,София тур,Валери 90 и т.н.За София тур със собственик сърбин ме пращаха да го търся да ми подпише , че няма да ми плати доброволно получените пари.Застрахователите и те са в кюпа на далаверите.Договора и доста твърда хартия и не става за тоалетна такава.Затова когато тръгнат родните мутри да уважават моите пари които съм изкарал с труд тогава ще ги уважа и аз.В Гърция поне хората те обслужват на ниво и те уважават.Сигурно има и изключения но качеството на храната и бслужването са на светлинни години от тези в Булгаристан.Същото важи и за Турция и Албания.Да гризнат дръвцето за да ни уважават.Бегом да подпирате стената на Алепу.

това е протест, който няма как да подкрепя! а не се сещам и за други, които ще го подкрепят, освен пряко заинтересованите.

Когато съсипвахте БДЖ беше конкуренция. Сега когато конкуренцията намали леко приходите на превозвачите, вой до небесата. Колко от вас укриват данъци ? Колко от вас имат фиктивни технически прегледи ? Изведнъж се сетихте, че имало държава, след като толквоа години пренебрегвахте законите и, а също така укривахте и крадяхте колкото можете повече. Да фалирате всички, ама няма да стане, това е просто опит да се домогнете до още пари.

Който не може да изкара в центъра на София сто автобуса /или сто трактора/, гладен ще си умре. Хитреците усетиха слабото място на Борисов, но и той не го крие, готов е на всякакви отстъпки само и само да няма протести.

ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ ! ИСКАМЕ ПО НИСКИ ЦЕНИ ОТ ГЪРЦИЯ ! ДОЛУ ФАШИСТИТЕ ХОТЕЛИЕРИ ОГРАБВАЩИ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ! ДОЛУ ШЕЗЛОНГАДЖИИТЕ ПО 50 ЛЕВА ! ДОЛУ ТУРИСТИЧЕСКИТЕ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ ! ИСКАМЕ ГРЪЦКИ ЦЕНИ ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ !

Лакомията на превозвачите е огромна-вчера пътувах от Бургас до София с автобус на ЮНИОН ИВКОНИ,автобусът в Стара Загора се напълни до край - заеха се всички места а къде остава разделението през място както е в кината и театрите....а там хората са за по-кратко...

Има разлика между линейни превози и туристически, Рътьо!

Подкрепям ги напълно. Русичката в средата на първия ред, мога да и намеря работа доста доходна. Гарантирано повече ще изкарва, отколкото на маршрутките.

Бидейки мазен чичка-чикиджия, не си в положение да даваш оферти никому.

Защо има толкова гнусни "мъже" като тебе бе направо сте срам за целия мъжки род. Долна сексистка мазна сган.

Туристите такъв шамар им удариха като предпочитат в Гърция да ходят. Нищо че е по-скъпо. Но пък получаваш качество което никога няма да получиш на нашето Черноморие.

Преди няколко години бях в средно голям семеен хотел в Гърция. Собственикът и управител работеше сутрин от 6 часа до 10 вечерта на всякакви възможни работни места. На обяд послещаше, настаняваше и изпращаше всички гости в ресторанта. В свободното време се занимаваше със счетовоство и друга документация. Не знам дали може да се види подобна картина в България.

Учете езици и Терминала - кой къде свари ,свят широк- тук ще умре последния комунист- след Северна Корея даже......

Що ли не им съчуствам. Кризата е за всички, за целия свят. Какво да кажат продавачите в магазините, аптекарите, лекарите, шофьорите на градски автобуси, чиновници по гишетата - 3 месеца по осем часа с маски. А тия лежаха 3 месеца в къщи и сега искат да лапнат едни готови пари. Който е гладен си намира работа и работи. А не като си изпапкаш спестяванията да тръгнеш чак тогава да ревеш.

продавачите в магазините, аптекарите, лекарите, шофьорите на градски автобуси, чиновници по гишетата имат работа. Тия нямат.

Абе като ви шибна едно 200, ще ви кажа аз протести. Я се хванете на истинска работа, бе мошеници такива! Лекари, учители, инженери, строители - това са истински професии. Вашето е "Яла да ти покажа и дай да апнеш"

Кога превозвачите ще бъдат задължени да връщат парите за билетие, ако в автобуса не работи, или умишлено не е пуснат климатика?

С тез смрадливи кенефи кви туристи искате. Платежоспособните пътуват със самолет, влак, личен автомобил. В смъдливите ви 20-30 годишни к е н е ф и дето сте ги изкарали и бетонните дупки няма кой да се завре. Клиентелата Ви от пияници и отрепки няма да дойде.

Абе боклуци! Какви протести, какви 5 лв! Сега е моментът да се затворят 50% от шибаните мърляви хотели по черноморието и балкана! И за какво протестирате - за мърлявото обслужване, за бетон на всеки 10 м по морето. Затваряйте и на село - има работа за всички. А който държи на качеството знае къде да отиде, не в България, разбира се. Преебахте райската ни Родина! Боклуци!

Аха, дошли са за пари, значи. Тия са от най-наглите, даже вече са проучили колко ще вземе държавата и да решили сигурно и колко им се "полагат" на тях!

Като фалират да почват да събарят и да чистят всичкия бетон по плажовете на 300 метра от морето. И като го направят да се обадят да отидем на почивка

Тогава хептен няма да ида. Ще вървя 300 метра до плажа в жегата по като малоумник. Върви ти.

Защо като? Ти си си малоумник и сега

тия пък какво са тръгнали да протестират. до две седмици ще им се отворят повечето граници, ама туристи от къде ще намерят е друг въпрос. туризма е важен за всяка една държава, само че тия търтеи екскурзоводите на никой не му трябват.

Всички искания в крайна сметка се свеждат до.... пари.

PEYTSCH

Тези чакат бакшишите без квитанция...Няма, е па няма....

ПЪРВОТО НЕОБХОДИМО ЗА ТУРИЗМА СА ТУРИСТИТЕ !!! ТЕ ОБАЧЕ НЕ ПЪТУВАТ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ !

PEYTSCH

И какво искат? НС и кабинетът да им докарат непретенциозни туристи от Запада които сами да си чистят и готвят ? Къде е качеството, къде са отстъпките, къде е подобряването на почивката при хотели-ресторанти-плажни услуги ?

ЧОВЕШКИЯТ БРАНШ !!! ТАРИКАТИ, БЛИЗКИ ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ( ТО ВСИЧКО Е НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ !! ) ИСКАТ ПАРИ - ПОМОЩИ ЗА ДА НИ БОГОПОМАЖАТ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ! НЕ ИМ СЕ РАБОТИ ДРУГО ПРОСТО ! ЧЕСТНИТЕ ЧАСТНИЦИ ОТДАВНА СА НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА ! КОЙ ОЩЕ ВЯРВА НА АДАМ СМИТ ?!

И без тях може. Не са от жизнено важно значение. ДГД.

Тези протестират за клиенти. Ама като ги гледам аз лично на тях не бих си дал парите. Да се връщат на къра.

били закъсали , обаче по 8 лв кафе, 64 лв за шезлонг и за бетонови чудувища пари имат

Вдигнаха всички мерки, а тези тръгнали сега да протестират! Вземете седнете и си направете нов план за бизнеса. Това което бе до сега приключи. Поне до другото лято епидемията няма да е приключила на 100%. Освен това никога този бизнес няма да бъде същия! Приключи се с това бутане, блъскане навсякъде. Ще се пътува, но много по-малко! И така ще бъде за години напред! Някои ще фалират, други ще оцелеят, трети ще преструктурират бизнеса си. Хващайте се в селското стопансво, там работа колкото щеш, а и печалбите хич не са малки, за тези които са трудолюбиви! В момента внасяме почти всичко или поне на 90%! Неразорано поле за изява е! И го казвам с уважение към хората занимаващи се със селско стопанство!

Явно нямате представа от селскостопанско производство... Или пласмент на селскостопанска продукция... И не говорим за физически труд или желание... Има доста други фактори...

и? По-лесно е да въртиш геврека на автобуса, пред копаенето на полето? Ами намери си пътници и ги вози. Какво ти е виновна държавата?

Напротив, винаги съм бил свързан със Селското стопанство. И дядо ми и баща ми! Много е трудно, но имам приятели в момента занимаващи се с това и никой от тях не е беден и пропаднал. Точно обратното! Но се иска много бачкане! И има начини за всичко за да оцелееш!

Бизнесът пак бил закъсал, та да му дадели парици. А на хилядите хора, останали без доход заради ситуацията с коронавируса, някой ще даде ли пари? Ама толкова, че да си покрият всички нормални нужди, а не примерно по 200лв. Лицето Иван сигурно би искало да си заведе семейството на море тази година, но като нама пари, ще си стоят вкъщи. То нещата са свързани - като нямаш пари, не ходиш никъде и съответно и туристическият бранш, който е зависим от теб, е на загуба. Та финансирането трябва да започне от обикновените хора, а не от бизнеса.

На всеки притежател на български паспорт, всеки чужденец по света, му дължи по 20 евро. Е, заради паспорта де!

Просяци .

СЕГА ТРЯБВА НЯКАКЪВ НОВ ВИРУС , КОЙТО АТАКУВА НАРОДА В ДОМОВЕТЕ, ДА ГИ ИЗКАРА ПО КУРОРТИТЕ ;) ЩОТО, КАТО НЯМА ЖЕЛАЕЩИ ТУРИСТИ, ПРЕВОЗВАЙТЕ ЛЮБЕНИЦИ ! НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА . НО РАЗБИРАНЕТО ЧЕ НЯКОЙ ВИ Е ДЛЪЖЕН С НЕЩО Е НАГЛО ! ТАКИВА КАТО ВАС НЯМАШЕ ДА СЪЗДАДАТ САЩ , ЩОТО ЩЯХА ПОСТОЯННО ДА СТАЧКУВАТ ЗА ПОМОЩИ !

Всичките тия барабар с чорбаджиите им са дошли от полето. Да се връщат обратно там като не им върви "бизнеса" така е при пазарната икономика като нямаш клиенти фалираш. Това значи, че нещо ти куца в мениджмънта ако тея въобще знаят какво е мениджмънт .... Ама според мен знаят само руски и то от ония живковия

Пари няма, всеки да се спасява сам. Пари има само за Пеевски, за фирмите които се кланят и плащат рекет на вождовете на шайката ГЕРБ, за менте асфалт и за купуване на гласове. А за туризма един съвет, намалете си цените.

с какво заслужи някой да то дава готови пари?

Изчезнаха над 5 милиарда, като до хората и бизнеса не достигна абсолютно нищо, нормално е да си ги търсят. Иначе никои никому не е длъжен, капитализъм е, или се справяш и оцеляваш или фалит и на полето.

и къде изчезнаха тези "над 5 милиарда"?

Така му казаха да напише.

Абе баламирник на Борисов това му е работата . Да раздава държавни пари и да контролира държавността нали затова сме го избрали бе тъп малоумен грозен селянино.

По физиономии всичките са от бекапе.

Абе в тая държава от нагъл по-нагъл бре! Всеки иска, дърпа, влачи, сърди се, протестира.....айде стига губене на време. Ако инвестирате в мисъл и труд времето загубено в мислене на далареви, причини за протестиране или просто ако спрете да мързелувате, нещата ще си дойдат на място. за всички тая изолация беше на загуба, на всички ни се отрази на джоба, ама не виждам баба пенка с 230 лв пенсийка да се сърди и да протестира че хляба вече е 1,50 лв а мляко кисело под 1,10 няма. Прави си сметката и се бори да оцелее с каквото има, също и копае градинката за да си подпомогне препитанието. Не ходи да троши пари и да се тръшка, че някой не е дошъл специално нея да оправи......ама,че мрънкащ мързелив народ (в болшинство) се оказваме.....

И на всичките им е виновен Борисов.

все някой на някого за нещо е виноден. Има едно супер любимо мое клише за желанието и оправданията..... важи за всяко ниво и всяка позиция в обществото от любимия ви премиер-слънце, през смешната коалиция и беззъбата псевдоопозиция, та до обикновения тарикат, мислещ си, че някой му е длъжен!!!!

Независимо от ежечасните удари под кръста на ГЕРБ. Борисов все пак успява да води страната към по-добро. За ужас на всичките руски агентурни капути и обикновни български майцепродавци.

Така е. Но не върви някак от всяка медия да слушаме Бай Х какви милиони раздал (държавни пари), как помогнал на всички, а накрая нещо нищо не се случва... Защото както парите от инфраструктурата потъват по партийна линия, така и тези милиарди за борба с последиците от вируса (дето май го няма) започват да се губят незнайно къде. Лошото, е че когато другите икономики се възползват от подобни облекчения, а ние не - на баба ти Пенка на доматите няма да им излезе сметката...

ти за кои гласувА на последните избори, бре момче?

щото няма за кой!

Доколкото разбирам, тук не става въпрос само за бетономорието, а за цялата страна. Наистина туризмът бе ударен много лошо навсякъде.

да затваря и хората да се заемат с нещо креативно.

Най-креативното е: Да събарят бетона и да изчистят плажовете от всичко поне на 300метра от морето

Нали искахте демокрация , пазарна икономика и ненамеса в бизнеса? Не разбирам, какво искате от държавата? ..... Социализъм ли?

Хубаво протестират. Ама как да ме накарат да ида при тях. Говори се едно, за чадъри, шезлобги. И някой тарикат, вместо тия цени, почва да продава кафе за 8 лева. То в Гърция е по-евтино. Друг ми бетонирал плаща с хотел, бил укрепвал "свлачище". И от мен се очаква да ида да се чучна в тая бетония и строителни отпадъци, че и да се радвам. Аз не търся такова море. Многократно хората ги предупреждаваха, всеки си прави каквото си иска. Е тогава и на мен не ми изнася такъв вид почивка и аз без никакви скрупули ще си търся нещо, което ми изнася. И то няма да е на нашето черноморие. Дано някой малко се присети.

Въпросът е - къде са парите от ЕС и кой ги лапа?

Никакви пари за транспортната мафия. Да работят на пътя за Гърция. Там е натоварено. Да искат пари о тия с бе го укрепването които съсипаха плажовете и превърнаха черноморието в място само за алкохолици

Това не отговаря на въпроса къде изчезнаха парите.

А кой ги е дал

какви пари бе нахуйник , зяпай лапай пепино

В хотела, в който със семейството ми почивахме миналата година за 1750 лева, тази година ни искат за същия период 2000 лева. Аз протестирам, че сте толкова нагли и лакоми и ще си дам парите другаде. Вместо да надавате вой, помислете как да привлечете повече туристи. Крайно време е да проумеете, че няма как винаги да се увеличават туристите и да папкате лесни пари. Трябва да си ги изработите.

Абсолютно точно е казано!

Никой не може да отнеме правото ни на избор, къде да почиваме.

Държавната помощ, малко или много, трябва да е насочена към хора, които поне частично плащат данъци.

Кои простестират ??? Фирми превозвачи и екскурзоводи, които обслужват български туристи в чужбина. Сбъркали са мястото на протеста- да го организират пред посолствата на Гърция, Италия, Испания и т.н. защото това, което искат е българската правителство да обслужва интересите на чужди държави с нашите данъци.

tonk11

Я да си гледат работата. Това нали е частен бизнес? До оня ден искаха държавата да не се меси щото пазара се регулирал сам. Сега рев и сополи що не се намесвала.

Странно останах с впечатлението, че не са спирали с работата!? Един познат преди няколко седмици беше на 4 дневна почивка в чужбина. Единственото кофти нещо било, че екскурзовода говорел само на руски. "Искаме тези пари просто да стигнат до бизнеса" Тогава началството на бизнеса да си домъкне газът с ферарито, бугатито и каквато и да било друга спортно луксозна кола и да си пуснат документите за кандидатстване към програмата! Нима сте малко бизнесмени и браншове, че специално всеки да ви викат? Като трябва да отчитат приходите все реват, че ще им спадне значително оборота, а после като закъсат реват че държавата им е била длъжна да ги спасява, как не?!

Аз съм миндил и искам да прилапам 750 млн-Да бетонирам още и да предлагам услуги каквито на мен ми се иска.Нека баламите плащат за това което предлагаме.

И защо простестират, какво искат да накарат хората насила ли да ходя при тях... Или не искат данъци да плащат....

че в България е свършил Социализъма?

Тия са мнооооооого нагли!!! Да протестират производители, тия, които ни изхранват, обличат и ни чистят боклуците, разбирам. Но тия навлеци, които предлагат глезотии от петнайста необходимост да вземат и да се информират първо що е туй пазарна икономика и какви рискове трябва да поемеш след като си се впуснал в тоя бизнес, па тогава да хленчат за ... дявол знае за какво.

Е ние какво да направим? Да вземем да ви плащаме заплати. То за всички е така. Фалира се и който оцелее. В цял свят е така.

Тия пък. Вижте какво става по пътя към Гърция. Протестирате против местните феодали които бетонираха черноморието и унищожиха плажовете от лакомия и простотия. Сега ще духате супата.

И мен не ме изпълват със съжаление.

Кой каквото сам си направи и Господ не може да му го направи: не Благодаря ! Бетон и рекетиращи цени си имаме и София. ГГЗ