Туристи се натъкнаха на болнични отпадъци в морето на Офицерския плаж във Варна (видео)

"Събрахме около 15 чувала и ги извозихме, има още много. Обърнахме се към спасителите, звъняхме и на 112, но реакция нямаше", заявиха гостите на града

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, община Варна е толкова пропаднала и безхайна, че нямам думи. Мисля, че само ретардирали малоумници работят там.

Цяла Варна е станала кочина и никой от общината не си мърда пръста.Но то е и нормално за държава в която големите градове се метат с метли.За миене на улиците с вода,препарати никой не е чувал.Не знам къде го има по света,но не съм вижда, освен в Индия.

По принцип градските плажове са ад. Страшно мръсни са. От години не съм стъпвал на градският плаж, камо ли баш на офицерския... Но, действително градските райони на крайбрежието са адски мръсни и не разбирам какво пестим кафявите българи.. Ако искат детски и помощи за безработица - да отиват първо и да очистват плажа! И не само по морето

Нагоре нагоре по канала има точно две болници и една кланица.

При такива ситуации обикновено кметът Портних барабар с областният управител някой от РЗИ се изтипосват на плажа и почват да пият водата в стъклени чаши, за да докажат на съгражданите си , че са над тия работи. Последния път беше когато една лайняна тръба във Варненското езеро беше разпрана, ремонтирана с две леви ръце и лайната стигнаха до Босфора обаче няшите гьон сураци с тази акция казваха: "Не не е вярно".

Ере на морето на Слънчака..

Баш там няма от къде да дойдат подобни отпадъци, от към сушата. От карантинната зона на ВМФ, също няма как - далече е и течението е в обратна посока. Единственият вариант е отпадъци, изхвърлени от кораб, за да не се горят. И познайте къде е източника им!? Хич не би било лошо да се изследва ДНК-то в отпадъците. И ако няма само марли, но и спринцофки, те трябва да имат сериен номер, ной би трябвало да може да се проследи до крайния консуматор.

Хубаво го вижте този "водопад", който се излива в морето. Т.нар. "Шокъров канал" минава като пълноводна река през половината град, през Морската градина и свършва като "живописен" водопад с няколко каскади. Това е отходен канал, в който се вливат фекалните води на голяма част от Варна и миризмата в близост до него е невъобразима. Уж някъде се пречиствал (къде и как никой не знае). Подобна "туристическа забележителност" не съм виждал в нито един курорт по света. Иначе разни трибуквени групировки правят някакви грандиозни проекти за "първи" алеи, или за поредния огромен грандомански хотелски комплекс само на няколкостотин метра от въпросния канал и какво ли още не, докато в морската градина се носи смрад, а градските плажове са плувнали във фекални води. Колкото до болничните отпадъци, въпросния "Шокъров" канал минава и в бизост до няколко болници, та при желание не е трудно да се определи откъде идват.

и имаше боклуци и през далечната 2008 година, когато се полъгахме да идем във Варна при роднини за няколко дни.

Ай сиктир от джендъри ве, като се насъбере боклук къде си мислите че отива? Джаска се в дерето или в морето, на удобна площадка, необитаем двор или в краен случай се пали. Морето тръгнала да чисти лудата

Родното Лайноморие е пълно с използвани кондоми, спринцовки, лайна, бинтове, марли, хирургически отпадъци, битови отпадъци .... въобще се чудя кой и защо още ходи в този кенеф!

може би не трябва да се споменава, защото не се виждат! Сигурно нещо пропускам от модерните тенденции за заравяне на боклуци в пясъка, включително стъкла от счупени бутилки. Детето ми изравяше на плажа във Варна такива боклуци, още когато преди 15 години си пълнеше кофичката с пясък.

Виждам глупави курви да събират водорасли, едната така се разчекнала, че и изпаднали марлите.

E ПА, НАЙ-НОРМАЛНО СИ Е ... За тукашната скотска популация, що обитава тая територия, погрешно смятана за "държава ... Та, щом тая популация Sере там, където яде и яде там, където Sере, си заслужава на 100% нсеки един аспект на подживотинскато съществуване, дето го води ...

Кюлчета злато няма ли ?

Щом са изградили имунитет и търпимост, към лайната във водата, ще станат хора от туристите по лайноморието.

Досега само лайна имаше, откъде дойдоха тези бинтове и маски ?

Някой ги е хвърлил в тоалетната.