Атакуваха български туристи със сълзотворен газ в Босилеград

Български туристи са били нападнати със сълзотворен газ в заведение в Босилеград, съобщиха от Културно-информационния център (КИЦ) на българите в сръбския град, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Атакуваха български туристи със сълзотворен газ в Босилеград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига плакахте бе.Вие сте оставили цяла северозападна България да пустее и загива сега пък и Босилеград ви трябва за да го затриете.Затова ни е и такава държавата защото само лаете по форумите.Ако 100 автобуса с турци посетят Кърджали друга песен ще запеете.Омръзна ми от дървени философи.

това си е работа на срабсята удба и никои друг.но те ще си намерат маистора... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цитирам: Русия оказва значителна финансова помощ на скопие. Целта е насаждане на евроскептицизъм и антибългарски настроения.

тука всичките сърбофоби и русофоби са си направили седянка и ксенофобстват и раздават правосъдие. бунаците не виждат че страната се циганизира и турцизира ама седнали да се убеждават един друг какви герои са и как ще изтрепят всички сърби и руснаци в името на булгаря. алоо модератора събуди се!

Да направим малко връщане в историята от век и нещо насам. През 1878 България е извикана за живот на картата след близо половин хилядолетие пауза, през което време, обаче, народа ни въобще не е преставал да съществува в своите естествени граници, очертавани векове наред от пътешественици, нашественици и учени. Според врагове и приятели, българите заемат огромното мнозинство земи на Балканите - от Белград на северозапад, през Охрид и Солун на югозапад, оттам по брега на Егея та до Цариграда на югоизток (като има и немалки български анклави и на изток от Цариград, в Анадола, Азия), оттам по брега на Черно море до устието на Дунава на североизток, и оттам по Дунава до Белград. Това е, грубо казано, българския ареал, или разпространението на народа, наречен българи, почти до 1878 г. Какво става след войната (поредната) между двете азиатски империи - Руската и Османската? Стига се до един предварителен (прелиминарен) договор, подписан в Сан Стефано, според който България става васално на Османската държава княжество, управлявано от руски пълномощници за определено време. Но дори тази легендарна Санстефанска България въобще не е справедлива към българския елемент на Балканите - извън Родината остават грамадни земи като Ниш и областта му (дарени от Русия на Сърбия), Морава с градовете Зайчар и Неготин, 2/3 от Добруджа (дарени на Румъния от Русия), както и огромна част от Тракия (от Смолян по границата на Родопа и Странджа до Черно море), останала в границите на Османската държава. Това е "великият мирен договор", с който вече век и кусур нашите мними освободители ни залъгват и промиват мозъците на поколения българи...

Господине, аман от вечните утопични хипотези. Коя нормална европейска държава ще допусне голяма балканска държава, чието население обича и боготвори дядо иван повече от себе си. Вие в ред ли сте? Извинете за грубостта, но понякога човек не издържа.

Бае Ганя

Да боготвори дедо Ваньо? Май вий не сте у ред, господине? :))) Легендите за дедо ни Ваня са натрапени от същия дедо, на който му е през дедовия за нас...

Сърбоманите да прочетат "Сръбската въоръжена пропаганда" от Св.Елдъров, син на убитият от "прогресивните" си католически свещеник Елдъров.

и ще бият... така са намерили!! Щото сме дупедавци! Да сте чували нещо през последните години за Зденка Тодорова и онзи доктор, дето се ожени за момиче от Мездра, не се сещам името му! Знаете ли нещо за тези българи??? Да де, ама ние искаме Сърбия да влезе в EС!!!

д-р Марко Шукарев се казваше човека! Господ здраве да ву дава,

Г-н Nephrite, а какво според теб трябваше да направи Стефан Стамболов с Олимпи Панов, Атанас Узунов и Тодор Паница? Може би да им прости и да хвърли току що обединена България в гражданска война!? Смей се щом ти е комично всичко тук, но ... нещата никак не са за смях! Особено като гледам оня с вдигнатия шмайзер срещу Алма Матер! Едва ли има друга държава, която е издигнала паметник на окупатора си, КОЙТО ПРИ ТОВА НЕ Е ДАЛ НИТО ЕДНА ЖЕРТВА НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ, може би с изключение на някой и друг Руснак от препиване( но това все още не се смята за смърт от вражеска ръка!).

Имали са късмет, че не са ги атакували с газ "Циклон".

Е, шумадийците нали го отнесоха преди 13 години, ако и да не е с газ "Циклон", а с едни ракетки...Ама явно искат десерт, малко им е?

Сърбите са най-близкия ни по произход и език народ и същевременно най-големия ни душманин на балканите. Колкото подлост, коварства и репресий сме видели от тях не успяха да постигнат никои от другите ни съседи.

Анри Пози - Войната се завръща- (има я в интернет) Всеки българин трябва да прочете тая книга. Книгата обаче не е за хора със слаби сърца.Авторът само след две седмици се завръща във Франция. Смята, че толкова жестокост ми стига за сто живота. Защо сърбите толкова мразят българите? Той така и не намира отговор на този въпрос. Въпрос, на който дори и ние трудно бихме отговорили.Самият автор недоумява изобщо как е възможно българите да живеят с цялата мъка, причинена им от сърбите. Тази мъка, българската мъка, е нещо, което никой друг на света не може даразбере. В Интернет (Online) четене.Цялата книга. На мястото на трите звездички сложете точка

Анри Пози е осъден задочно на смърт (!) от сръбски и гръцки съд заради книгата си! А у нас тази книга е толкова непозната, колкото е познат вестник "Уикенд" на масовата публика...Барем един паметник или плоча да бехме поставили на тоя смел изобличител на тогавашната действителност в Македония журналист, ама и това не сме...

ШИБАНИ КСЕНОФОБИ!!!

За това положение се благодарете най - вече на славната и многообична от немалко българи московска империя, която така страстно се грижи за своята сръбска проститутка на Балканите, и я обдарява с български земи и народ от век и нещо!

Абе ДЕБИЛ, карта на Санстефанска България виждал ли си?!

Бае Ганя

За разлика от теб, юродивий, да. Защо?

в така наречения Сан-Стефански договор (което си е само пакт за примирие) най-добре са защитени интересите на Сърбия - любимото отроче на Русия на Балканите. Трябваше са ги намлатим здраво през Сръбско-Българската, трябваше и турците да кажат "евала на НАШИТЕ БЪЛГАРИ"... та да се вразумят... но за кратко

При положение, че Сърбия открадна БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ как да кажа на сърбите братко.Това никога не може и не трябва да се забравя.Всички знаем за сръбските простотии в НАШИТЕ ЗАПАДНИ ПОКРАЙНИНИ.Македонците пък се напъват да изпъкват в Европа като стават смешни с антибългарски прояви,дори не си признават че говорят нашия български език,ама се редят на опашка за български паспорти.

Тъпанари. Вместо да си изчистят града, те с провокации се занимават. По-мръсно място от Боселеград отдавна не бях виждал.

Тъпите ШУМАДИЙЦИ, са толкова неграмотни че не знаят че Васл Левски се е бил и за свободата на Сърбия! Заради своята ловкост и храброст и "лъвския" скок който е направил по време на сраженията с турците за белградската крепост Васил получава името Левски!

Luna0102

"Арестувани са извършителят и неговите приятели - Игор Христов, Сашо Маринов и Ивица Тодоров." Добре, че даже и не го познавам, защото можеха и мен да арестуват. Човек вече не трябва ни приятели да има, ни семейство, че не знаеш кой какво ще направи и после теб ще арестуват.

Надеждата е , че и Сърбия и Македония ще бъдат приети в ЕО преди да се разпадне.И тогава като отпаднат границите всичко ще си дойде на мястото.И в Западните покрайнини и в Македония.Защото осакатяването на България се е осъществявало чрез орязване на територии и поставяне на граници.Единствената държава,която от всички страни граничи със себе си!И за това да ги приемат колкото се може по-бързо!

Първо четем в заглавието: "АТАКУВАХА български туристи със сълзотворен газ в Босилеград" А после четем в статията: "Криминално проявено ЛИЦЕ влязло в заведението и започнало да пръска със сълзотворен газ." Добре, аз ли не разбирам съдържанието или излиза, че "Криминално проявено ЛИЦЕ АТАКУВАХА български туристи"?? На мен ли ми се струва, или нарочно се бърка единствено/множествено число с цел сензация?

Едно е ясно, че македончетата не са си близали сладоледа ! Учудваща бърза реакция на властите , явно много бързат за Европа .

имаме ли министерство на външните работи?

В минстерствата работят дупедавци

В грешка си. В министерството работят организирани българофоби.

Едно е ясно, че македончетата не са си близали сладоледа ! Сърбеещите служби са дали някой лев на трима криминални келеша и те са готови всякакви щуротии да правят, добре , че туристите не са се организирали да ги линчуват ... пак щяхме да сме им виновни дори и за това , че слънцето изгрява в България по-рано от колкото в Македония . Учудваща бърза реакция на властите , явно много бързат за Европа .

Като гледам имената на нападателите, това са си чисти българи.

извинявай, но сръбска пропагандна дейност в Македония??? може би живееш по времето описано в Гласовете ви чувам от Талев??? и сигурно очакваш не някой друг, а сам царят да привика посланника в двореца? ако недоклатените националисти и в трите държави си вложеха усилията в нещо креативно освен в ровенето на историята за подклаждане на омраза с извадените боклуци от там, щехме до сега да сме рай...историята трябва да се знае и да не се повтарят грешките, но не може да ти носи омраза - означава, че тва знание въобще не се развива в мозъчето ти... днес се мисли само за утре а не за вчера, щото ако ти не мислиш за утре нема кой да ти го направи...добрият сръбски народ беше подведен по плоскостта на национализма преди години....видяхме къде свърши...сега са се навъдили същите кухи лейки в бг. вземете пример от израел - хората помнят, но прощават....

Г-н Комунист( или какъвто си там), да Сръбска пропагандна дейност в Македония и не е по времето на "Гласовете ви чувам" от Димитър Талев( който между впрочем и заради това лежи във Вашия концлагер) и не очаквам никой никого , никаде да вика, а просто да си върши работата!Това НЕ Е СЕЕНЕ НА ОМРАЗА, А САМО ОТЧИТАНЕ НА ФАКТИ! Няма по продажно от това да мразиш собствения си народ и да го караш Българите да се пишат например "македонци" за да угодиш на някакъв си Интернационализъм! А между впрочем при разпада на Югославия, сърбите не воюваха единствено с МАКЕДОНИЯ, а задавал ли си въпроса защо?Ако не знаеш питай - ще те светна!

Ама в този ред на мисли вие свършвате ли си работата всеки ден? Немам предвид онази в тоалетната...освен това не знаех че имам концлагер... Веднага ше го посетя за да освободя обитателите му... И не ви питам защо сърбия не воюва с макетата - да сме наясно

ДО МНОГО УМ,естествено,че Босилеград е в Сърбия,неграмотнико.Не Сърбия е антибългарски насторена в момента.Пиша,че страшната антибългарска кампания,от десетилетия се води в съседна Македония.И още по-страшното е,че поредица български правителства,не подемат адекватни мерки спрямо македонският антибългаризъм.Ние,все ги "подкрепяме".....кого?Научи се да четеш,преди да бълваш простотии,овен прост!

Къде е Босилеград в България ли? Нещо не можах да разбера...

манг.лите нежелани навсякаде по света

Шалом , то за вас всички гой са ман..ли , ама ...

Интересно ми е защо цензурирате избирателно , гой също е етнически обидно - понякога наименованието има оскърбителен оттенък. С него се определят хората, които трябва да са в по-долно стъпало от евреите.

Ние сме единствения народ на балканите без национална доктрина - идеология около, която да се сплоти целия народ, независимо от религия и етнос! Затова са ни и такива безпътни и политиците...и са такива последиците...

Защото такива са политиците, които си избираме! Всички комундета са безродни интернационалисти, а българското политическо пространство е пълно с такива, както и с нагъзени към Запада субекти, които веднага прилагат всичко, което им диктуват отвън - а то е насочено срещу държавата ни! Ако в управлението на страната имаше отговорни българи, огранизации като БХК и Отровно общество (пардон - Отворено общество) никога нямаше да бъдат допуснати в страната ни да тровят етническия мир, както и нямаше да бъде допуснато създаването на Етническите ДПС, Евророма и разни други. Целта е обезбългаряване и изкупуване на земите ни, които се намират в един райски кът, от чужденци!

"Всички комундета са безродни интернационалисти, а българското политическо пространство е пълно с такива..." Може би визираш и Бойко Борисов?

национална доктрина??? мислех, че целта ни е да развиваме обществото по пътя на демократичност и да издигаме общочовешки ценности като образование, справедливост и култура, както пише в конституцията, но може би ти имаш друга идея - би ли я споделил с нас? нападение на сърбия за връщане на западните покрайнини? окупация на македония и северна гърция??? хора дето не са се научили да си хвърлят боклука, където трябва, пледират за доктрини...велико

Знаем ги вашите "общочовешки ценности". Преди им викахте "интернационализъм", сега "глобализация", но по същество са пълна морална деградация и социална дезинтеграция.

За какво ни е доктрина? Да не би да можем да се защитаваме от когото/каквото и да било? Ние даже сами прецакваме и разпродаваме наличната ни родна земя... :((

Българското правителство и българския народ трябва да се опитва да се поставя НАД нещата и НАД емоциите-Ние всички скъпи македонци ви считаме за българи,но поради редица обстоятества вашата територия не е част от нашата държава-Въпреки това нашето отношение към тях трябва да е като към братя и роднини а не с омраза-Те може и да се държат зле с нас а ние трябва да им покажем, че те не са правите -Това е хулигански акт и трябва да се реагира по същия начин по който се реагира ако пияница влезе в кръчма тук и започне да се прави на бабаит-Това е да стоим над дребни хулигански прояви и да стоим зад макенсците определящи се като българи това е -

Не мисля,че при този инцидент има политически,етнически или пр.мотив.Факт е,че властите там са взели адекватни мерки и то бързи.Наистина,имената които са цитирани,са си нашенски.Според мен,си е чисто криминална историйка на подпили лумпени.Това,което се случва с нашенци из Македония е далеч по-организирано,омразно и страшно.Там наистина има целенасоченост и умисъл.Дайте да не си вкарваме негативизъм без обективна причина в такъв прекрасен,неделен ден.

Никакви мерки не са взети. Това което са написали сръбските журналисти са кьор-фишеци. Защо не отидете Вие да си купите сълзотворен газ, да разберете дали се продава на СЛУЧАЙНИ хулигани.

Накрая като ги завземат шиптърите и ще им се омакя всичката на тези фантазьори.

А забеляза ли че веднага виновните са заловени и съдени по бързата процедура? Или това няма значение..важното е да си крякаме, а ако нещо такова стане в България ще има следствие срещу неизвестен извършител!

Това е номер г-н Нещо ново! 1) Нападателите са специално подбрани - от Български произход - явно криминално проявени или лумпени; 2) Веднага са съдени - подозрително за Сърбия; Всичко това е за наивници - да кажат наивницити -"Я-я виж Българи ги нападнали нашенци и веднага ги осъдили!". Интересно какви са били вземанията - даванията на въпросните нападатели със Сръбските органи за сигурност преди това и колко ще лежат в затвора след като са осъдени и да се наблюдава по-нататъшната им съдба!

Аман от криворазбрани патриоти като тебе. Първо сърбите не мразят българите а мразят такива хейтъри като тебе. Питай стотиците хора които ходят на еднодневни екскурзии да ядат и пият и тези които ходиха зимата на ски там как ги посрещат! Явно си някакъв цървулан който освен до капалъчаршъто не е стигал.

Г-н Хейтър! Уважавам любовта ти към Сърбия, въпреки, че не я разбирам, но уважавам повече Дядо Вазов, който е писал : "Сърби я Сърбия - сърби я!". И не забравяй, че те разтуриха легията на Раковски, след като се би за тях! Те нападнаха България, след Съединението, Техният Крал Милан удари шамар на Българско дете в Скопие, защото се нарече Българче - разбира се той си плати за това през 1936г в Марсилия! Знаеш за това - нали!Бог да прости Владо Черноземски!

Много си зле! Не са сърби - виж им имената. Това са си от нашите лумпени. Такива има навсякъде разбира се но тези не са сърби колкото и да не ти се иска.

Е сега на 12-ти е момента да изберем българското. ако и сега не стане, просто значи сами си го правим или далаверите са много големи!!

Кое ще е българското дето става за избиране? Определено не е Атака дето насажда същото разцепление в народа както и ДПС!

Е заради такива тъпчовци като теб се гаврят с нас по света.Аз не говоря за Босилеград , а за Македония и въобще за сръбската омраза срещу нас.Толкова ли беше трудно да разбереш.И защо веднага с рогата напред.Защо с такъв тон.Май защото сме си българи.А неграмотник е баща ти!

Е па шо е маке се е юнак.. У поле бега, у куке сера...

Много жалко е, че арестуваните носят български имена !

Срамота, очевадно са с български произход...еничари ниедни