Цветозар Томов: Отказът на ЦИК да регистрира листа в Стара Загора е абсурден

Процедурата на гласуване не е по-сложна от тази на предишните избори, казва експертът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РИК, ЦИК... Картите не ръгайте и разписките не дърпайте... Баси кви глупаци са останали в тая държава. Добре, че се махнах...

Позорна неграмотност на РИК Стара Загора и тенденциозно отношение на ЦИК, които се опитват да лишат граждани от Конституционното им право на волеизява !

Селяндурите от РИК Стара Загора на съд.

Не е абсурдно , а злоумишлено , щом натрети поредни избори има стабилна практика да се приемат документи с електронен подпис и сега решават точно обратното. Очевидно някои много се уплашил за тези избори . Регламента на ЕС е над всякакво вътрешно право, даже се забранява да се преписват текстове от него във вътрешното законодателство, за да не се извращава. А за заверката на електронен документ , все едно да завериш оригинала, толкова е абсурдно. Напомня на един случай в българско село , където очаквали царя и сложили сено на пътя за конете. Казали им , че няма нужда , понеже ще е с кола, те отвърнали , че и скола пак сено си иска. Та и тук някакво старозагорско право прилагат за електро.ния документ, пак заверка си иска. Между другото цялата комуникация между комисиите и Цик тече по електронен път с ел.подписи.

С електронен подпис се приемат в електронен вид. Документи на хартиен носител, се приемат с подпис върху хартиения носител на съответния оторизиран да подписва такива документи. Електронен подпис на хартия се приема само и единствено със съответната заверка вярно с оригинала.

След като дадат флашката и комисията се увери в оригинала на документа , какво следва да заверяваш , когато комисията има достъп до електронния оригинал. Все едно да регистрираш фирма електронно , ама за всеки случай , да те карат да носиш и на хартия бумагите вярно с оригинала. Това е безумно. Напомня едно безумство в БДЖ отпреди време. Купуваш билет електронно и после отиваш до най-близката гара , коятоработи с електронни заявки, дават ти билет,връщаш се на твоята гара и пътуваш с билета. да

Готино! Електронен подпис на хартия! Направо да онемееш! Хем хората са се обадили и са помолили за заверка, ама отворкото се е посрал!

Говорителят на ЦИК е на мнение, че решението на ЦИК е .......абсурдно!?!?! А чистачката на ЦИК на какво мнение е? Закривай...

Никъде не споменават как точно са си подали документите в останалите Рик, Няма как да съм сигурен дали тяхното решение е вярно. Този отказ за регистрация е юридически правилен. Електронния подпис важи за подаване на електронен документ. Не можеш просто така да разпечаташ този документ на хартия и да го подадеш като хартиен носител, с електронен подпис върху него. Изисква се задължително вярно с оригинала и съответния подпис на оторизиран представител. Така че, ако на всички места са подали документите по такъв начин, това означава че само на едно единствено място са взели юридически правилно решение. На всички останали места решението е било политическо и незаконосъобразно.

Сложи ли си ръкавици като пищещ?