ЦИК започва преговори със "Сиела Норма" за обслужване на машините за вота

Договорът ще включва обучение на хора и предаване на софтуер, логистика на машините и техническото им обслужване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МАШИНИ, ВКЛЮ4ЕНИ В ИНТЕРНЕТ ? ПФУ !

Аз да попитам. Какво си тези машини със софтуер? Аз машина знам, че има болтове, гайки, жици, зъбни колела или общо казано механика. За софтуера знам, че е компютър. И по телевизията гледах, как сутрин при отварянето на секцията се вадело лента при набиране на един КОД. Е ама при компютъра с набирането на друг КОД, може да извадиш друга информация, а с трети КОД, може да извадиш трета информация. Това се казва нива на достъп. Е каква е тази машина с кодове? Ами компютър. Ами при компютъра почти винаги има и Интернет. Ами по Интернет може доста неща да се манипулират. Та се чудя, как хората вярват на Машината при условия че това е КОМПЮТЪР с или без Итернет? Как никой до момента не се усъмни, при условие, че по всички телевизии показаха, че достъпът е с Парола!!! И как само говорят наляво и надясно, че това са МАШИНИ. Според мен това са КОМПЮТРИ! Само че, гласуваш не от вкъщи, а от Училището:)

Др. Маджо одобрява това...

ГЕРБ направи за 4 повече пътища, които червените за един век не можаха да направят.ГЕРБ направи газопроводите и намали цената на газта наполовина. Изплати милиардите на вложителите от кражбата на КТБ, Оправи дивотията с Белене. Пребори мора по козите, чумата по свинете, която се появи прескачайки Румъния !?!?. ГЕРБ откри повече артефакти за древните бол-Арий траките, от всички. ГЕРБ спаси нарочно обезводнения от червените Перник, с източения от тях язовир, като построи водопровод и донесе вода за града от Родопите! ГЕРБ с веща дипломация не допусна емигрантския натиск опирайки се на добросъседството с Турция ! ГЕРБ помогна на Северна Македония да влезе в НАТО и чакалнята за ЕС !МИНИСТРИТЕ НЕ СИ КУПИХА яхти , нито офшорка ............. ГЕРБ ПОСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА КАРТАТА НА СВЕТА И ВСИЧКИ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НАС. ГЕРБ ни вкара в Банковия Съюз и чакалнята за Еврозоната ! НИКОЯ ОТ ДРУГИТЕ ПАРТИИ НЕ МОЖА И НЯМА ДА МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ СТИГНЕ НИВОТО НА ГЕРБ ............. МИНИСТРИТЕ НА ГЕРБ РАБОТЕХА ЗА БЪЛГАРИЯ ДЕНОНОЩНО КАТО НИКОЙ ДРУГ и преглъщаха обиди, клевети и интриги скалъпени от ИНТРИГАНТСКОТО РУСОФИЛСКО ЛОБИ, СЛУГА НА СЪВРЕМЕННАТА РУСКАТА ОЛИГАРХИЯ . Модела Борисов: - Намали сивия сектор под 5%, а беше 30% при Орешарски. - Брутният вътрешен продукт нараства от 50 милиарда на над 116 милиарда. - увеличи с 10% до 20% доходите във всички сектори за 2020г. и 2021 г. - Външният дълг на България намалява под 19% от БВП, а беше 29% от БВП при Станишев. - Увеличи минималната заплата от 240 лева през 2009 г. до 650 лева. - Увеличи минималната пенсия от 160 на 300 лева при нулева инфлация. - Историческо намаляване цената на газта от Русия с 40%. - Намали ДДС в туризма от 20% на 9%. - Нулева бежанска вълна, заради добрите отношения с Ергодан. - Договори 29 милиарда евро от ЕС, от които 24 милиарда са безвъзмездна помощ. - Газопроводи, магистрали, пътища, метро, нови заводи. - Връзка на касови апарати и бензиностанции с НАП и вадене икономиката на светло - Връзка на вендинг автоматите с НАП и вадене икономиката на светло. - Наредба за плащанията в брой и спиране прането на пари. Всички Олигарси арестувани с отнето имущество за милиони в полза на държавата, а Васил Божков и Цветан Василев избягаха зад граница. - Разбити лаборатории за прозиводство на фалшив алкохол и цигари, разбити и унищожени лаборатории за производство на наркотици. - В България не сме карали никаква карантина и се справихме най-добре с пандемията. Модела Борисов е вреден само за Олигарсите, Мафията, схемаджиите, лумпените и проститутките! За нормалните българи модела Борисов е перфектен!

Само един факт разбива позицията, която защитаваш. Външен дълг 2010-та - 12 милиарда. Външен дълг сега - 75 милиарда.... Как така външният дълг се увеличи с 60 милиарда БЕЗ РЕАЛНО БЪЛГАРИЯ ДА МРЪДНЕ И САНТИМЕТЪР от последното място в Европейския съюз? Къде отидоха тези 60 милиарда? Колко от тях са откраднати? КОЙ ЩЕ ПЛАЩА МАСРАФА??????

Аз ще ги обслужвам безплатно. Вашият следващ министър-председател.

Да го договорят така, че да покрива период и за бъдещи избори. Самите машини сигурно се поръчват от Китай или околни. В Алибаба такива всичко в едно без принтери и четец почват от под 100 долара. ;) Най-сложно е сигурно транспорт, обслужване и някакво бавене за инсталация. Софтуера си го имат и не е нищо особено.

щом си казал

Кое оспорваш? Самият софтуер не съм се занимавал с директна команда за принтиране и четеца на карти. Но за това се чете. Преобразуване на ПДФ-и за принтене и така нататък съм се занимавал. Грубата направа на самото за гласуване е няколко часа. Туткат обикновено дреболиите. Това да е в ляво, онова в дясно, а това да примигва и че им хрумва нещо в последствие. Или като зависиш от външно нещо. Така че там ще има пипане. Но да не обясняват като колко било сложно например случайният избор на съдии. Все едно не могат да напишат в заявката на някакъв SQL накрая "ORDER BY RAND()" и да приключат. ;)

С терористи не се преговаря, бре ейй. Или да протестираш срещу корупция е тероризъм и преврат, а да слугуваш на ГЕРБ проваляйки избори - търговска практика?

Как е новото нормално? Допада ли ви?

Първо машините нямало да стигнат, сега пък изведнъж били достатъчно. Въпросът ми е следния-пределно ясно стана че изборите ще бъдат проведени в нарушение на новия изборен закон. Също така, ако не осигурят достатъчен брой хартиени бюлетини една огромна част от хората няма да могат да гласуват. И тогава кой по-точно ще поеме отговорност за това???

Май накрая ще стигнат и те до сумата за разходите за изборите, която каза ББ.

Едни избори не могат да организират, сменят продавачите в Плод и Зеленчук, искат да управляват! Радев, ти си Фигурант и пародия!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

със сигурност има фирми , които могат да направят тия машини за под 2000 лв . индустриален тъч-скрийн е около $300 , възможно най евтината PC конфигурация ще свърши работа . най скъпото нещо е кутията (и то при положение че се прави в БГ фирма)

Ами служебното правителство защо ме се хвана да го направи първия ден?? хем по конституция най-важната им задача е да организират следващите избори. all сетих се те не се интересуват дали ще има избори или не.

Ама що бързат толкова за преговори?! То време има!

Сега ще поискат още 15млн.

Сега е момента ти да идеш и да направиш всичко за 5 лв, (от старите).