ЦИК: Подадени са 16 хил. заявления за гласуване в чужбина по-малко, но интересът не е по-слаб

Този път трябва да сме готови, че е напълно възможно да гласуват повече хора, отколкото са гласували през април, заяви Цветозар Томов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На хората им е интересно , как биха могли да гласуват в условията на пандемия, летни отпуски, ЕВРО-2020 и неадекватна ЦИК.... Та интересът е огромен.

И сега кой ще оправи бройката, като тези в чужбина само реваха, а не искат да гласуват. Що се правиха на заинтересувани от събитията в страната, щото нямаше какво да правят по време на принудителните отпуски. И решиха да се правят на заинтересовани. А вие им повярвахте. Единственият им проблем беше, че ги било срам че са българи. За комплексите лечението е на друго място.

Спокойно, машините за Турция са предварително програмирани. Няма да има напрежение

16 хил. по-малко заявления, но имиа огромен интерес???!!! Искаше ми се, ама нямах желание!! И тези са калинки та дрънкат!! И господ не може да спаси държавицата ни!!

Споко, в момента ги попълвам,яваш бесертьо, не са малко, бавно става. Ттрпение,ще ви нагласиме.

Общо 45 231 електронни заявления за гласуване зад граница са подадени до днес, съобщи Централната избирателна комисия. За разлика от предишния вот, когато на първо място бяха българите във Великобритания, водач е Турция - там са подадени 16 363 заявления, а на Острова - 8741.

Лъснаха им голотиите и простотиите на новите "партии" - и народа се отказа... Само турците няма да се откажат

Аферим Трифонов,ДБ и Манолова , машаллах! Добре че ни гласувайте закона ! Българите в чужбина ви разбраха що за боклуци сте и явно Отказват да ви подкрепят, но ДПС ще получи поне Двойно повече турски гласове в Турция. Ашколсун!

Няма нужда да губим време, да пилеем пари! Направо другарят Радев да обяви резултатите! И без това, ако не го устройват, ще ги нарече фалшиви, нищо че сам организира изборите.

Интерес към негласуване

а тук че няма да гласуват един милион никой не ги агитира

ако бяха подадени осемдесет хиляди заявления по - малко, интересът щеше да още по - голям!

На изборите датирани за 11.7.21 повече от 500,000 българи в чужбина ще бъдат лишени от правото си на вот. Това ще се случи заради машинната форма на гласуване, която бе въведена избирателно и противо конституционно. Тези българи настояват за дистанционно гласуване по интернет, тъй-като нямат достъп до секции, консулства или посолства, но всички те притежават компютърни устройства и желаят да дадат вота си “онлайн”. Не може едни българи да бъдат дискриминирани за сметка на други. Не е редно едни политически интерси, заради машинната форма на гласуване да надделяват и манупулират негативно равноправното даване на глас. БХК и респекивните НПО-та, защищаващи правата на гражданите да се намесят незабавно и да осигурят спаведлив вот за всички българи на тези избори чрез осигуряване на правото на дистанционно, електронно гласуване. Ако този апел не бъде коректно посрещнат, ще настояваме изборите да бъдат касирани и подновени тогава, когато има готовност за адекватното им провеждане. Ше се обърнем също така към всички европейски организации за защита правата на човека, респективно ще алармираме ЕС. Крайно време е политиците в България да излязат от състоянието си на пиянска наслада и да започнат реално да се грижат за работодателите си.

тупан от с очилата от снимката. Има вид на току що излязъл от клетката на лъва?!