Целта на Медицинския съвет е изготвяне на алгоритми, препоръки за лечение на Covid-19

Трябва да се правят тестове за коронавирус на много повече хора, заяви доц. Мангъров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Костов му се ставало здравен министър. Искал популярност. Мъм мън гъз ов искал майкинта си. Защо и кому е необходимо във време на пандемия да се създава такъв съвет. Някой, най-вероятно жалккия костов, аман от костовци още им сърбаме попарата, е подшушнял някаква "основателна" причина на Премиера и хоп ей ги на тепиха. Но само за лично облагодетелстване, за създаване на интриги и прочие мръсотии. Тоя мън мън гъз оф е взел задачата да лансира скрининга като най-важен, а то по въпроса се работи още преди мън мън гъз да е получил задачата от костов. Да видим и другите боклуци от компанията какви задачи са им раздали. Но вярвам, че Премиера с неговия тънък усет за мизерници и боклуци скоро ще им надуши намеренията и ще изпрати боклущите в пещта.

" Обикновено изпълнението на алгорътъма включва изчисление или обработка на данни" Уикипедия Ако това е вярно да бяха включили един математик поне... Имат си програмен директор на "Дарик радио" да им казва как да му съобщават по нормален начин изисленията на народа...

За другите не знам, но доц. Мангъров и зъболекарят Валентин Павлов (пропускам незаслуженото звание доктор), който беше осъден за смъртта на дете, нямат място в тази комисия!

Тая простак Бойко Борисов направи излжение в стил партиен / комсомолски секлерат и защо ли тия - т.е никоййв държавата не го слуша, т.е. не иззпълняват неговите заръки, ката той е толкова велик ? Забелязахте ли колко е озлобен, с каква злоба се изказваше, какво ще направи за бизнеса и за безработните, такеха му лигите от устата от злоба. Тозди път не му издържа нервите. Бизнесът му направи многто финнна збележка какво ще стане с държавата когато нищо не работи при изнавнредното положение, президентът (никога не съм го харествал) подкрепи бизнезна с частичен вот (ясно му беше, че няма да мине е), но Бойко се усети в небрано лозе и подивя . А мижитуркикте, т.е.. полсушнициге около него мълччаха ? Преди ден-два написах - Корнения не успя да го свали от влаост, на CORVIE-19 въжмосно е да збипи на ГЕРБ деБел кур в гъзот им.

А ти се научи да пишеш грамотно! Да наречеш някой “ простак “, а в същото време да имаш в една дума три правописни грешки не само, че е смешно, но и показателно кой си :))

Тези са едни от най-добрите лекари и просто хора в България! Нека ги слушаме и те ще ни изведат на спасителния бряг!

Тези мухали от къде ги изкопаха? За някой лев...

Какво прави доц. Атанас Мангъров в тази комисия? Шарлатанина, който ни обясняваше как трябва 70% от населението да се зарази за да мине заразата! Такива комунисти дето в последните 20 години не са прочели и един учебник по медицина! Да не говорим за такива на английски езиик с най-новите постижения в медицината!

Напълно излишен орган. Ама нали трябва да се усвоят някакви пари. Едва ли членовете на съвета ще работят на доброволни начала. Ако е така шапка им свалям но едва ли е така. И не мога да разбера защо никой от журналистите не ги попита срещу какво възнаграждение ще консултират министър председателят. По скоро аз а и не само възприемаме този съвет като противопоставяне на съществуващият Оперативен щаб. С една дума - смешници които искат да се уредят за сметка на трагедията на хиляди хора. Срам и позор това е коментара ми, който не е съгласен нека ми опонира.

Напълно излишен орган. Ама нали трябва да се усвоят някакви пари. Едва ли членовете на съвета ще работят на доброволни начала. Ако е така шапка им свалям но едва ли е така. И не мога да разбера защо никой от журналистите не ги попита срещу какво възнаграждение ще консултират министър председателят. По скоро аз а и не само възприемаме този съвет като противопоставяне на съществуващият Оперативен щаб. С една дума - смешници които искат да се уредят за сметка на трагедията на хиляди хора. Срам и позор това е коментара ми, който не е съгласен нека ми опонира.

"само един нов случай днес", "само пет", "само десет"(АМА ОТ КОЛКО ТЕСТВАНИ?) Сега сериозно и конкретно питам и съвета и щаба: Защо никой, не се осмелява коректно да съобщава: ТОЛКОВА И ТОЛКОВА ДУШИ СМЕ ТЕСТВАЛИ И ТОЛКОВА НОВИ СЛУЧАЯ ИМА! Ами ако истината е: Колкото теста направили, толкова нови случаи установили?

тръгват да се осират и то от мерак да си почешат егото на всичко отгоре. Много е хубаво създаването на такъв съвет но не му е работа да дава пресконференции. Такъв един мозъчен тръст трябва да се събира да измисля някакви стратегии и тактики и да ги дава да ги прилагат на правителството и оперативния щаб които се предполага и да носят отговорност за това което правят и говорят. Хората трябва да знаят да слушат един и това е началника на щаба, а той да говори и на база на съветите които му дава този съвет, но да са се разбрали предварително и да се спрат всякакви интерпретации от какви ли не професори в какви ли не области и да няма разнобой в посланията. Озаптете професорите най-сетне и ги накарайте както и всички да работят за общото добро. Извънредното положение е и за това, за да може да се осмирят някакви хора дето са се самозабравили, а на велики могат и след това да се правят.

Доживяхме,два щаба!И още сега противоречия и разчистване на стари сметки.Правителството да уволни стария щаб,ако не е доволно и назначи новия.Но трябва да има единоначалие.Иначе ще изпаднат в спорове и разправии и борбата срещу вируса ще мине на втори план.Може да са професори и доценти,но са българи и завистта,злобата и доказването на кой е по най,най,ги владее...

Лекарите, които работят с хлорохин са ревматолозите. Те го познават добре. Не видях нито един от тях в този съвет.

Пак да питам, - Путин, Путин къде е в цялата работа?

Той ще обере негативите най-накрая !!

Наистина не знам каква е целта на този медицински съвет. Във всеки случай не е да изготвят алгоритми?! и препоръки?! за лечение на вируса. Лекарите едва ли имат нужда от това точно. Дали тези "специалисти" от Медицинския съвет са врели и кипели и имат опит в борбата и лечението на коронавируса. Това е непознато в целия свят, те ли се оказаха най-големите специалисти? Силно се съмнявам! Странни чувства имам към този съвет.

Целта беше професор Коста да влезе в някаква структура, защото се почувства пренебрегнат! И започна да обяснява как нямало никаква епидемия и мерките били излишни. Направиха го шеф и започна да говори обратното! явно е 100% комунист

И какво?! Правят му съвет, за да млъкне?! Тогава и на нас да направят по един и да ни включат, за да млъкннем и ние....

А ако са сложени точно за това

то и аз мога да давам оценки, но РАБОТАТА СЕ ВЪРШИ САМО ОТ ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ! А сладурчетата от съвета още не започнали се хвалят-лошо.

Не знам какво ще направи този съвет, но ми направи изключително лошо впечатление този мангъров, който се изцепи, че тези сутринта /демек Щаба/ с това което казали няма за могат да минат на изпит. Много грозно и много ниска топка. Не са сложени там да дават оценка, а може би да свършат нещо полезно. БРАВО на ЩАБА-държат се възпитано, работят и не се бият в гърдите. тези новите само се хвалят-излишни са. Стискаме палци на ЩАБА и на ген. Мутафчийски-Браво!

Съвета е проформа. Най-много да се скарат с Щаба. Иначе от МС е много лесно да се говори. Що не отидат да помагат, ако е необходимо в някоя болница.

Гледах на живо това сборище на полуаматьори и спикера им кръгъл идиот, напомнящ инструктор от школата " георги кирков". Тази пасмина е събрана за да пише лоши сценарии, а при евентуален успех да обере лаврите. Никой от тях няма да поеме отговорност за нищо, но издъни ли се някой друг, ще ревнат: казахме ли ви ние. Жалки пълзящи гадини...

Не стига, че има вражда между президент и премиер и я търпим, ами сега ще гледаме вражда между докторите Костов и Мутафчиев, което вече ми е много. Единият заяви, че не било време за лични вражди, но не знам защо не му вярвам. Не виждаам смисъл от такъв Медицински съвет, където половината членове са компроментитани.

Напротив, задници не ближа. Другарят Радев не ми е сред най-любимите, да не казвам по-силна дума. Както и тези от новия "съвет". Грешно си ме разбрал.

Генерал-щабните уклони евентуално ще могат да се балансират с експертите. Добър ход срещу поелия вече твърде назидателна роля щаб.

По време на неговото управление ( 11 г.) България напуснаха 987 000 човека. България е на последно място по всички показатели не само в Европа, Азия и Америка, а даже и в Африка. За една година умират 125 000 човека, а се раждат 59 000 деца. Има и още негови заслуги, но ги оставям за след другия ти коментар.

Путин - 20г има същия проблем - Защо?

Да, бе, Борисов прави децата. А по комунизъма бяхме на първо място по тези показатели. :) :) :) И като гледам започнаха да се връщат в България, защото се оказа, че тук е по-сигурно. Сега ще се юрнат да се записват и като безработни, да вземат някой лев, без да са го заслужили.

След като затвориха театрите, на сцената излязоха докторите

тежко ни

Ще получат добри пари,но дано има ефект от този съвет,ако не ,,пари на вятъра,,Пример,,създадоха Агенция по безопасноста......,,но катастрофите не намаляха,никакъв ефект от тази агенция,само паразити.

Не стига, че има вражда между президент и премиер и я търпим, ами сега ще гледаме вражда между докторите Костов и Мутафчиев, което вече ми е много. Единият заяви, че не било време за лични вражди, но не знам защо не му вярвам. Не виждаам смисъл от такъв Медицински съвет, където половината членове са компроментитани.

Защо има вражда между президент и премиер

Питай ги тях, не мен!

Особено единияят е много зъл и не изпълнява функциите си, за които е избран.

От първата изява се разбра едно - това са супер специалисти! Добре, но защо е необходимо да правят такива дълги, скучни и хвалебствени изяви? Разбрахме, че сте най-добрите, но защо занимават хората със съвсем подробни и тежки обяснения, на кого е необходимо това? Отвратителен е този начин на работа! Разбрахме че сте велики,но не си мерете ония работи с никого от екрана!! Работете без парадности и фанфари! Ще изучите българите с вашата показност и експертност!

така е но това е представяне

Не виждам повечето да са суперспециалисти поне по това, което пише за тях в интернет.

ще поживеем и ще видим

То при тебе няма какво да се порази, Споко.

Да е жив и здрав Бойко Борисов че се съгласи да управлява България в тези трудни моменти Балансирана политика между САЩ, Русия, Турция, Македония, ЕС! Направи ограда срещу мигранти Увеличи пенсиите, мин заплата БВП е над 100 млрд Справи се със сушата от 2019г -2020г и липсата на вода Справя се и с коронавируса като въведе на време Извънредно положение и сега Медицински съвет Спря износа на Хинин и дезинфектанти Всичко това би било много лесно и логично ще си помисли всеки - да ама ако не бяха Йончева, Нинова, Радев и 5000 русофила!

Той разбира от всичко, също като Недялко Недялков е.

АЗ Инчу-чуна от племето на апачите и майката на тоз команчи го направихме във време на едрата щарка

Хора, стига плюхте. Нашето правителство взема възможно най-адекватните мерки в момента. Най-накрая дали от страх или им е дошъл акъла в главата се обърнеха към експертите за овладяване на кризата. Да не дава господ и при нас хора да умират самотни и с дни да няма кой да ги погребе. Седете си в къщи и се молете да не ви срещне вируса.

Нашето правителство взе най-малоумните и неадекватни мерки, водейки се по акъла на останалите световни малоумници! Утре измисления коронавирус ще мине, ама още десетина години ще се учиш след това да ручаш камъни!

А кои са подходящи според теб?

Мангъров и Гълъбова, махайте се от тия - те са мошеници! Единия (набедения за зъболекар) с дело за смърт на 14 годишно, другия - ортак на Огнян Донев (Софарма), третия (шефа на радио) - ортак на Васил Божков... МАХАЙТЕ СЕ ОТТАМ, ВЕДНАГА!

По време на неговото управление ( 11 г.) България напуснаха 987 000 човека. България е на последно място по всички показатели не само в Европа, Азия и Америка, а даже и в Африка. За една година умират 125 000 човека, а се раждат 59 000 деца. Има и още негови заслуги, но ги оставям за след другия ти коментар.

Путин - 20г има същия проблем - Защо?

Да е жив и здрав Бойко Борисов че се съгласи да управлява България в тези трудни моменти Балансирана политика между САЩ, Русия, Турция, Македония, ЕС! Направи ограда срещу мигранти Увеличи пенсиите, мин заплата БВП е над 100 млрд Справи се със сушата от 2019г -2020г и липсата на вода Справя се и с коронавируса като въведе на време Извънредно положение и сега Медицински съвет Спря износа на Хинин и дезинфектанти Всичко това би било много лесно и логично ще си помисли всеки - да ама ако не бяха Йончева, Нинова, Радев и 5000 русофила!

По време на неговото управление ( 11 г.) България напуснаха 987 000 човека. България е на последно място по всички показатели не само в Европа, Азия и Америка, а даже и в Африка. За една година умират 125 000 човека, а се раждат 59 000 деца. Има и още негови заслуги, но ги оставям за след другия ти коментар.

Дебил, Путин - 20г има същия проблем

...всички ще бъдете употребени и унижени.

ПО СКОРО ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ИЗМАМА С КОРОНА ВИРУСА! НЕ СЪМ ФЕН НА бОЙКО НО ТОЗИ ПЪТ СМЯТАМ ЧЕ ВЗЕ ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ С ТОЗИ НАУЧЕН СЪВЕТ!

И ква е измамата, Глуп?

Поредния брифинг, разбира се. На него ефрейторът - брояч ще каже колко още са заразени, колко не искат да спират за проверка на КПП, колко въпреки нсичко са отишли на вилите си и че във ВМА всичките 13 легла са запълнени. Това не е малко. Но за още можете да се обърнете към генерал Костов. От него ще узнаете как и с какво се лекуват хората, какво трябва да правят или да не правят.

А каква е ролята на Щаба?! Да ни посочва алгоритми има кой! Вече може да се овръщате директно, по интернет.

ролята е да определя лекарства с които да лекуваме вируса

Има едно малко, но все пак положително от този измислен “мед.съвет“. Те самите ще се изпокарат, кой е по по най. Нека да не сме дебили и да ни светне, че основната му цел е не оцеляване на хората, а използването й за лични, користни цели.

Не ползвай името ми за никнейм. Нали видя, че днес само аз се озъбих на гентерал Костов, като запитах защо не е на работа във ВМА. А след брифинга той на свой ред ме попита - дали съм осъждана за 40 000 лева от един вицепремиер ? Нито той ми отговори, нито аз му отговорих.

Ще се уточните след като премине епидемията. И той най-вече, а дали ще отговори се съмнявам. А вие използвайте сега момента да уточните подробвости, че току виж някой ви е накарал да преминете в обяснителен режим

А,другарят Радев,защо го няма,бе? Да не се е качил пак на Шипка,а?!

Сега СПЕШНО е необходим ИКОНОМИЧЕСКИ СЪВЕТ ОТ ЕКСПЕРТИ Предложения: След 15 дни да се свали извънредното положение 1.Да се подложат на карантина всички над 60 години и болните, като се доставят храни от ресторантския бизнес за сметка на държавата. - 500 милиона 2.Да се изследват лекари, мед сестри, продавачи, шофьори, контрольори, полицаи всяка седмица и др необходими - 100 милиона 3. Да се дотира губещия бизнес - транспорт, туризъм, и др на база техните платени данъци - 3 милиарда 4. Да се определят и осигурят предпазни средства за всички работещи 50% от държавата - 300 милиона

До Румен Радев Президент на Република България Уважаеми г-н Радев, Изказвам най-искрена благодарност за оказаната от Вас финансова помощ в полза на нуждаещите се възрастни хора на територията на община Видин. Адмирации за хуманния ви жест в тези трудни за всички българи дни, когато страната ни е изправена пед тежкото предизвикателство всеки ден да се бори с разпространението на COVID-19. Убеден съм, че с общи усилия, силна воля, дисциплина и отговорност институциите у нас и всички хора ще се справят с коварния вирус и ще излязат по-силни от борбата с него. За мен и за общинското ръководство е чест да работим съвместно и се надявам, че ползотворните ни контакти ще продължат и в бъдеще. Вашата подкрепа е високо оценена и още веднъж Ви благодаря сърдечно за вниманието и грижата към най-уязвимите жители от нашата община. С уважение, д-р Цветан Ценков кмет на община Видин

Да го пита човек, какво прави в тази ОПГ.

Явно е започнал да проглежда, човекът!

Добре че показаха този медицински екип, че да оценим още по-високо генерал Мутафчийски.

А дали не е това и целта на Борисов?! Защото си представете каква е била офанзивата срещу избора му на щаб и членуващите в него.

Одобрението и неодобрението към отделните личности в ръководството на страната изглежда в момента така: Бойко Борисов + 73% срещу ̶ 21% Ген. Мутафчийски + 89% срещу ̶ 10% Владислав Горанов + 45% срещу ̶ 26% Томислав Дончев + 54% срещу ̶ 18% А,другарят Радев,защо го няма,бе? Да не се е качил пак на Шипка,а?!

Не се престаравай! За трети път го пишеш! Знаеш ли каква източна поговорка има: Кажеш ли нещо - длъжен съм (от възпитание) да ти вярвам. Кажеш ли го втори път - съмнявам се! Кажеш ли го трети път - зная, че ме лъжеш!

Е, както сам си отбелязал - "в момента изглежда така";) Почакай още седмица-две - да се осеферят и изгладнеят тези, които ще останат и без работа, и без реална подкрепа - и пак ще им мерим моментите!;) И, между другото, ТОВА ли наистина ти е най-важното сега?!

Само да мине кризата с вируса и правителството на ГЕРБ ще падне ! Ще започнат игрите на глада !

на Нищоправеца,другарю...

И да падне, пак ке се вдигне! Хората ще гласуват за него!

Едно е да ти се иска, съвсем друго е да се случи! И аз искам да ме управляват умни и честни управници, ама това е действителността!

Аз категорично отказвам да се подложа на тест за COVID-19! Хайде да видим какво ще стане?! При положение, че нямам симптоми, при положение, че не се наблюдава тенденция към влошаване на състоянието ми, нямам намерения да участвам като опитен заек в игрите на тези ИЗРОДИ! Нямам намерения да лежа в Арена Армеец и да погубвам нервната си система! Нямам намерения, докато тези нагли и самодоволни ИЗРОДИ се разхождат без маски и как пък така тях коронавирусът не ги лови, аз да бъда ОБЕКТ НА ОПИТИ И ГАВРА С ТЯЛОТО И ПСИХИКАТА МИ! По-добре сам да сложа край на живота си, отколкото да позволя да се погаврят със здрав човек! ГАВРА!

Хитър си като полска мишка през периода на оплождането.

Този медицински ......и т.н. съве, който ще алгоритмизира медицинската практика не ми направи добро впечатление. Има нещо нарцистично в по-голямата част от тях. Добре би било да поработват без много да шумят. Днес прескинференцията

А къде са представителите на светия синод в съвета.

Уместен въпрос.

Сигурно ще има друг съвет - Религиозен съвет да съветва правителството

И всички лекарства необходими според китайските лекари за лечение при първи симптоми

Той каза , че вече ги има.

къде е рейтингът на Радев,че не що не се вижда ,май?!

Догодина в късната есен - отново президент. Други въпроси имаш ли ?

:)

Рейтинга на Радев по добре не питай - 25%

Гладна кокошка, просо сънува!

Нека някой от тия светила подготви доклад в ретроспекция за какви генетични експерименти са били използвани по литературни и научни данни коранавируси досега - като вектори за ваксини на какви заболявания, на какъв принцип са използвани характеристиките на добре изкупените корона вируси - рецептори, таргетна клетки за смплификация, липса на дълготраен имунотет срещу коронавируса, как това се използва за генетични експеримент, цели в науката и медицината , военните и т.н.

Ще имаш това което искаш след като приключим с вируса. Не бързай. Искаме да си спокон. Поздрави близките си от членовете на Медицинския съвет.

Но колко са я чели тия в тоя щаб/ съвет ме интересува, за да си направя извода доколко познават вируса и доколко могат да преценят дали и как е генетичен код модифициран....Дали случайно не си мислят, че се борят с нещо подобно и лесно като грип тия!?

От цялата публична изява на този мед,център не стана ясно каква е точно целта, че да има два пъти в седмицата пресконференция с въпроси от журналисти т.е. граждани. Ние сами ли ще се лекуваме? Да използваме алгоритъма и да почваме. Да облечем бели престилки и сме готови :)) Само, че не е смешно. Това са въпроси, които не могат и не трябва да се умуват и да се вменяват на населението! От целият този съвет лъха на огромното желание за реклама на професорски титли, но сега не е време за това. Освен това една нескрита реклама на участниците за величие и разбира се използване на пропаганда всред населението, че видите ли тестове по няколко броя ще ни осигурят сигурност. Изразът: “ Ако са ни на изпит ще ги скъсаме “ е Показателен.

Бойко, разформировай ги още сега, защото ще скапят всичко, което постигна досега. Тези немогат да дишат заедно с оперативния щаб и ще ти полдложат динена кора.

Няма да ги разформировам. Те си разбират от работата. Не се плаша от динената кора, аз и без това съм пътник.

Съгласна! Нито един от тези “величия“ не създава усещане за спокойствие, че действията на щаба и най-важно лечението на пациентите ще е на ниво. Напротив, даже отблъскващо е по начинът на говорене, интонацията, ако щете и демонстрацията за величие.

Всички видяхме, че няма полза от броене на заразени. Имама пълно доверие на специалистите от Медицинския съвет. Те са професионалисти за разлика от броячите. Досегашния брояч да си остане ефрейтор, какъвто всъщност е от казармата. Щабът да се закрие. Вместо него някой чиновник от МЗ да чете. Разбира се, генерал проф. Костов трябва веднага да стане и началник на ВМА, негов заместник да е доц. Мангъров. А ефрейтора да ходи на първа линия и да лекува коронясалите. Аз съм Недялко Недялков.

тия отрепки вземат пари за това че превърнаха Европа в епицентър на епидемия, ... баси подигравката !