17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние сме богати, много, ама на глупости!

ми те са забогатели щото са краднали, схеми, неплащане на данъци.... Искате да обеднеят ли сега? И, то мож да требва, ама как ше стане? Пак бедните ше плащат и техната сметка.

Хайдуците фалшифицират данните за парите. Тук се търсят счетоводители, които да правят схеми за крадене. Но когато отидеш ти или близки в болница, където умираш, защото търговци и частници са крадяли всички пари, или се трепеш по пътища от такива кражби, разбираш, че да живееш сред такова общество си е риск като руска рулетка. Искам добри и честни хора да населяват Родината ми. За другите и спомен да не остане.

Не трябва да плащат по- високи, а да си плащат сегашните .Защото всеки знае колко вратички в законите се използват от адвокатите им, за да не плащат данъци или да избегнат част от тях.Нека кажат колко не събрани има и колко укрити и ще видите как ще има пари за всичко в тази държава.Бойко при неговото управление го показа нагледно от къде се пълни хазната ,като пред медиите подгони чрез НАП фризьорски салончета и амбулантни търговци.

Медиците трябва да плащат кръвнина за всеки убит пациент. Без значение колко богати са.

трябва да дефинирате "богати"! Щот на тази мизерия в България всеки с над 2К заплата е богат!!!! Освен това облагайки някого с по-висок данък трябва да е ясно какво ще получи този човек срещу парите си! Не може да плащаш и да не получаваш нищо :) Моят съвет е да не се отговаря на въпроса! Подвеждащ е!

2000 не означава богат ! Само който взема над 10000 месечно може да се смята за богат, ЗАЩОТО влизайики в европейские съюз трябва се приравняим към техните опредления за богатство, с 2к сме от бедните / там такива ниски заплати - под 1000 евро няма/.

Не. Това е действие на последният етап от порочния процес на концентрация, несправедливо е и вкарва пари в държавата, а от там те потъват в пясъците на популизма. Мерките трябва да се вземат на по-ранен етап - регулационни ограничения и превенция срещу концентрацията на капитали, срещу монопола. Концентрацията на капитали е вредна за обществата в дългосрочен план, убива малкия и средния бизнес и ги прави зависими, създава големи диспропорции в социален, образователен и културен план. Концентрацията създава властови ресурс и мощ по-голям от държавния и превръща държавите в подчинени легитиматори на политики. Концентрацията създава прослойка от свръхбогати паразити, които с данъците си хранят създадените от тях свръхбедни паразити. Концентрацията забързва икономиката и я изтощава, като скъсява времето между кризите. Така че, там е големия проблем, а не данъците.

Държавата просто трябва да остави бизнеса на мира. Свободният пазар ще си свърши работата. Когато капиталистът си дава парите на държавата: 1) той не може да създава работни места 2) държавата ще ги харчи неразумно. За работеща икономика трябват капитали.

Когато мафията и държавата са едно и също, трудно държавата ще остави бизнеса на мира.

Ако това се отнася за България, трябва ясно да се дефинира линията на богатството. Защото както винаги ще го понесе средната класа, която би трябвало да е стимулирана - тя е гръбнакът на обществото, тя генерира БВП.

Тези дето работят ,,уж,,на загуба.НЕ ПЛАЩАТ НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ,,,АФРИКАНСКИ,,А САМО ИНВЕСТИРАТ В СЕБЕ СИ,,САМОЛЕТИ,ЯХТИ,БЕНТЛИТА,ИМОТИ,ЛЮБОВНИЦИ.САМО ПРИМЕР,,ТАЗИ ГОДИНА ИМА СВРЪХ ПЕЧАЛБА НА ЖИТО,ТОК,,А НАРОДА СКЪПИ ЦЕНИ НА ХЛЯБ И ВСИЧКИ ХРАНИ,,СТУДУВАМЕ И ГЛАДУВАМЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА.

Всъщност няма как да ги принудят - на името на богатите няма почти нищо. Богатството им е в инструменти, един от които е акции, които не подлежат на облагане, освен при продажба/ придобиване. Освен това разполагат с най-добрите адвокати.

Трябва ли богатите да плащат по-висок процент данъци.В момента богатите плащат същия процент,но по-големи суми, защото доходите им са по-големи.Този въпрос е евтин популизъм,защото данъците са много ниски и намаляването им за бедните няма да доведе до съществено увеличение на техните доходи.

Че те богатите винаги са плащали по-високи данъци от бедните. А дали трябва да е така, вероятно, щом се е наложило.

Бедните трябва да плащат най-високи данъци за да се мотивират да работят повече и да станат богати !

Не съм съгласен

за хапчетата, сър! Гълтай те, браво! Пийнете водичка... По-добре ли сте вече? Бравоооо!

Тази инициатива е интересна. По-интересното е, че първенците по богатство в света от ранга на Безос, Мъск и още неколцина не участват в нея. Друг е въпросът, че всички те имат фондации, чрез които развиват дейности в полза на обществото като по този начин те самите контролират какви да бъдат тези дейности и даряват пари целево за каузи по техен избор. Ако се увеличат данъците за по-богатите, то това би увеличило приходите в държавата, респ. разполагаемите суми за разходи за обществени услуги. За да е задоволена обществената нужда се предполага отговорно харчене в полза на това общество... Отговорът на този въпрос не е еднозначен, защото най- малкото трябва да се уточни що е то да си богат - какви са критериите. На ниво България богат е доста условно понятие и сравнено със значението на същата дума в чужбина въобще не може да има място за съпоставка, тъй като богат стандарт в България клони към среден и малко над среден стандарт в развитите държави. Ако се въведе данък богатство, то той би следвало да засяга изключително богати хора, които разполагат със суми, активи, имоти, ценности под формата на бижута, картини и т.н., движимо имущество, примерно, над милион. Да увеличаваш данъка върху заплатата на обикновения работник и служител, който получава 2500 лева и тъкмо успява да води сравнително нормален живот е убийство на средната класа. Да, неговата заплата, сравнена със заплатата на работника, който получава 1000 лева, позволява малко по-висок стандарт, но не е равносилна на богатство и класовото разделение би станало бедни, по-бедни и най-бедни.

За нашите богати ли питате? Не, не трябва! Трябва да плащат на работещите към 300-400 лв колкото да не пукнат, да карат скъпи, лъскави коли, хеликоптери и яхти.; да обикалян целогодишно всякакви екзотични дестинации, да си построят красиви и големи имоти на всякакви атрактивни места, сутрин да си пият кафето в Милано, вечер да похапват в Париж ястия, които правят заплатата за цяла година на идиота, който им блъска по 12 часа. Дори трябва да се освободят от данъци, защото световно известните модни дизайнери продават парцалките си много скъпо, а новите им предложения никнат през месец. Да не забравяме и качественият кокаин и елитните проститутки!

държавните калинки, чиновници, европолитутки, сегашни и бивши управници, олигарси,бизнесмени с вериги аптеки, вериги магазини,вериги хотели, сараи, палати,шефове на болници,тв ковид пропагандатори, математици, професорчета, мисирки,собственици на медии,тикви, ромски босове,кметове на градиве, прокурори, общински, областни безгръбначни мекотели и т. н. Но най - вече да се наказват егфективно за кражби, измами, далавери и злоупотреби с парите на оцеляващия български данъкоплатец!

700 лв е издржка на човек от домакинство. Ако си с 2 деца ти трябват 2800 лв. Това трябва да е необлагаемо - 700 лв на човек от домакинставо. Ако си с 3 деца - необлагаеми трябва да са ти 3500 лв. От 700-1400 на човек трябва да са с 10%

Е голям успех на преходния период- всички доходи се облагат с 10%.Пенсиите не се облагат и не виждам проблем за пенсионерите.Ако някой получава малка заплата, това не означава, че той е беден и трябва да бъде подпомаган от бюджета.Освен заплати се получават наеми от имоти,рента от земеделска земя дивиденти от участие в търговски дружества.Социално слабите се подпомагат по линията на социалното подпомагане. Не на последно място не трябва да променяме данъчната система,за да демонстрираме стабилност и предсказуемост пред потенциалните инвеститори.

Дефинирайте богат човек. Защото в момента у нас има доста чиновници, които имат по-високи и гарантирани доходи от един човек с дребен бизнес, който храни семейството си и още няколко човека. Определено последният трябва да бъде оставен на мира и да не му се пречи да работи.

ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ЕКСПРОПРИАТОРИТЕ ! ДА СЕ ВЗЕМЕ БОГАТСТВОТО НА БОГАТИТЕ И ДА СЕ ДАДЕ НА БЕДНИТЕ ! ОТ НАРОДА - ЗА НАРОДА ! ИБАХ ВА !

Добре, ще ви се даде. Те и циганите така искат - да им се даде. Щото ако не им се даде ще краднат и безчинстват. А като го получиш даром, ще имаш ли акъл да стопанисваш, да произвеждаш стоки и да даваш ти работа на хората? Дреболия, но много важна.

В богатите държави няма плосък данък.

Не сме богата държава

Богатите трябва да плащат за разкоша на политиците, защото богатство и политика вървят ръка за ръка, все едни бандити са!

Категорично не! Това ще активира алчността им още повече. Ще иска да грабят още и още Вижте Тиквочев, шиши, нинова, черепа гечев, първанов, пирински, паси, царя.., Стават и по злобни Може и война да запалят... Не, не Гейтс или безос да измислят системи да ни точат кръвта и направо да им влизат в стомасите на богатите..

Аз застъпвам обратната теза ! Имам 4 висши образования ! Аз мисля следното - бедните трябва да плащат по-високи данъци ! И знаете ли защо !? За да работят повече и да станат богати ! Разбрахте ли сега !!! Дааааааааааааа !

сте настанен? Имате ли нужда от лекарска помощ? Добре ли се чувствате? Поставихте ли си четвъртия бустер? Дишайте дълбоко и бавно бройте до 100! Успокоихте ли се? Браво! А сега е време санитарят да ви смени памперса, този е пълен...

Трябва много ясно ... няма нужда да питате....

По-високи данъци никога не са решение на проблем. Единственото, което правят е да свият харчовете. В държавния джоб парите ще изчезнат, вместо да бъдат вкарани в частния и да се въртят. Парите трябва да се въртят!

Ама те и сега плащат по-високи данъци! Нали разбирате, че 10% от 600 е по-малко от 10% от 6000! Въпросът по-скоро е колко социален е плоският данък! При прогресивната система данъците са по-справедливи, защото, примерно, до 600 е необлагаем доходът, от 600 до 1000 се облага с 10%, от 1000 до 5000 се облага с 20%, а над 5000 се облага с 40%. Прогресивната система не значи, че ако взимаш 600, няма да плащаш данък, а ако взимаш 10 000 ще плащаш 40% върху цялата сума! Да, ако взимаш повече, ще плащаш повече, но върху по-голямата сума, не върху цялата! Но като цяло за един среден доход данъкът не е чак толкова по-голям, Преди имаше изчисления, че като се премина към плоския данък, по-богатите си спестиха едни 60 лева данъци... само дето 60 лева са нищо на фона на осигурвките, които се плащат, ако взимаш 4-5 хиляди заплата!

Абе олигофрен, смени 100 богати като платят 10% от по милион, и 2-3 милиона като платят 10% от по 1000! Кое е повече? Баси простите хора честно! ... те и сега плащали повече... глупак!

Абе я се върни в училище да смяташ... един с 600 ще плати 60, а този с 6000 ще плати 600 лева данък! Кой плаща повече в случая??? Тоя с по-голяма заплата. Ако се въведе прогресивна система, и тоя с голяма заплата и тоя с малката ще плащат до 600 0 лева данък, защото ще е необлагаемо! От там нататък богатият ще плаща данъл по прогресивната скала! Тогава даже хората са поставени в много по-справедливо положение! И бедният, и богатият не плащат данък до 600 (примерно) - от там нататък всеки плаща според доходите си. Баси идиотите, баси чудото - толкова сте прости, толкова сте тъпи и на това отгоре не искате да се научите. Затова ще си бачкате на минималната заплата! Между другото благодарете на Курнелия за тоя 10%-тен данък - тя ви го натресе!

Облагането трябва да е едно за хора с праг на доходи примерно докъм 2-3 хиляди лева месечно, но за онези с десетки хиляди и повече - по друга тарифа! За пенсионерите - също. ТНе може и няма как никой финансист или икономист да защити тезата, че всички трябва да получават по нещо на калпак солидарно, за какво са им на ония изедници кирливите ви 60 лева? А в същото време те биха спасили от глад стотици хиляди изнемогващи. Да ви имам "човеколюбивата философия", да ви! И добре го знаете, ама така ви отърва. Дръж добичето полугладно, за да не се дърпа от юлара.

Аз съм духовно богат и материално беден, ами сега?

Е такива ги дерат най-много!

Но първо ги поебават малко....

Дефиниция за богат - човек който не умира от глад

Ами те плащат по-високи данъци. 10% от милион е повече от 10% от хиляда. Друг е въпросът кой колко доходи укрива.

Я сметни, колко хора плащат 10% от милион, и колко милиона души плащат 10% от хиляда лева?

Олигофрен, 10% са си 10%... няма по малки 10% и повече 10%.

Първо определете кои са богатите, щото миналата година Нинова и Зарков определиха тези със заплата 1000 лв за богати и поискаха да им вдигнат данъка на 15%. А тези със заплата 3000 лв за МНОГО БОГАТИ и поискаха данък 20%.

Каква е дефеницията за богат?

Много е важно и кой ще дефинира, « богат» и на каква база?

По принцип - не, не трябва. Но на практика - те не плащат никакви….

"богатството" им идва от "законният" грабеж на бедните , най-вече през "заплата"

Богатите плащат по-високи данъци в абсолютна стойност, проблема на държавата е те да бъдат събирани

а то това е проблема! от тук идва дисбаланса!

Категорично НЕ!

Да! Като се има предвид, че богатите в БГ са 99% криминални типове и, че са натрупали богатството си с измами, крадене и лакейничество това е най-леката мярка.

Ми натрупай и ти де. Кой те спира????

Абе я навличай наколенките и почвай да бачкаш, че такъв шут в гъза ще получиш, че ще заобиколиш Луната.

Не, разбира се. Хората, които поемат рискове, теглят кредити и движат човечеството напред не трябва да плащат повече данъци.

Моля да обясниш как точно примерно казината на Божков ме придвижиха напред като човек, или ТЕЦ Варна на Доган? Очаквам отговора ти.

Тук не става въпрос за престъпници. А за хора с бизнеси, които отчитат всяка една продажба и имат големи кредити. Много е приятно да си обяснявате всичко с престъпниците и че само те са богати, но това съвсем не е така. Движите се в грешните среди и оставате с грешни впечатления. На истински богатите хора, които са постигнали много с труд, рискове и кредити просто това не им личи. Не се обличат кичозно и не парадират. Има много такива хора и в България, културни и изучени. Просто за тях не се пише, защото няма нищо скандално и защото не искат да бъдат под светлините на прожекторите.

В грешка си мойто момичИ! Питат за "богатите", никъде не се уточнява - престъпници или не!

.... "поемат рискове, теглят кредити и движат човечеството напред"..... Хахахахахахахах

Разбира се! Точно тези хора осигуряват работна ръка. Която за съжаление вместо да благодари, повтаря мантрата - За какво да му работя на тоя, да го правя богат!

А защо данъците трябва да се рзглеждат, като наказание? Чрез тях би трябвало да се строи инфраструктурата. Проблемът е, че и бедните я използват, но плащат много по-малки данъци или изобщо не ги плащат.

Плащат много по-малко данъци, но като бройка са повече! 1 000 000 бедни плащат повече данъци (като обща сума) от колкото 200 богаташи!

Не се заблуждавайте! Данъците са измислени за бедните! Богатите никога не са плащали и няма да платят.

Нали дишат същия въздух, защо да плащат повече.

Щом циганите не плащат данъци и осигуровки, редно е най-богатите да ги хрантутят, а не всички ние! А най-добре е, който си ги развъжда, той да си им поема всички сметки - ДЕПУТАТИТЕ!

Обаче другаде е проблема в България.... БОГАТИТЕ НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ Д ГОДИНИ!!!

Личи си че сте абсолютно незапознати. В България не можеш да не платиш данък печалба, защото ще ти запорират сметките. Ако не платиш ДДС в указан срок, също ти запорират сметките. Някакви митове са всички тези глупости. Всичко се следи много стриктно и не можеш да се измъкнеш от това.

Много си заблудена!

Да, над едно ооределено ниво, така не средната класа да не бъде засегната . Много богатите имат различни възможности да избегнат данъци- справка министър Събев.

почти всички от ГЕРБ Хасково не са плащали с години....включително Делян Добрев

Именно, а кака ти Иванка дето работи на гише в банка си е платила всичко

Не.

Трябва да се плащат повисоки данъци или данък Лукс ( ако кара някой кола за 200 000 лв да си плати 3x повече, ако има 5 къщи също така )

Те имуществения данък за колата го направиха еко, точно за да не плащат данъци!

Защо? Някакво наказание ли е това?

Според теб, кое имущество е по скъпо тесла или лада? И данака е имуществен! И кой според теб може да плати плати повече?