Трима астронавти от различни страни пристигнаха благополучно на МКС (снимки)

Излитането им бе осъществено точно 50 години след деня, в който стъпиха първите хора на Луната

Обратно в новината

Коментари - Трима астронавти от различни страни пристигнаха благополучно на МКС (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма новина, няма що. Едно такси па било то и космическо си свършило работата. Няма какво да фо месите това никакво събитие с великата годишнина от епохалният подеиг на астронавтите стъпили за пръв път на друго небесно тяло, което освен това беше показано пряко по телевизията.

Да, такси, ама ние и за това такси не сме. Просто изпаднахме от него

Мдааааа.. неудобния въпрос за бройката пратени със совалки и с руски ракети беше изтрит. Що бе? Щото САЩ са пратили 50% повече хора със совалките. За това.

Трима астронавти пристигнаха на МКС след излитането си от космодрума Байконур в Казахстан, като използваха руски космически кораб. Защо не използваха американския космодрум в Кеип Канаверал от където биха могли да стигнат до МКС със кораб подобен на Аполо с които стигнаха до Луната или някоя от совалките?

Чакат руснаците да ги настигнат по бройка. Още изостават с 40 човека.

Хубав въпрос! И неудобен!

Ами намери ми нов Москвич 408 на 1 година. Няма нали , няма го и завода, та затова не ползват и стартовата площадка.

А Илончо кога?

През 2020 г. Засега лети само товарен кораб Дракон. Този, който ще е пилотиран все още се тества и не е сертифициран от НАСА за пилотирани полети.

Де го оня ,дето пишеше,че аеропланите на рашъните падали,като ютии?Павката се е скрил под мивката, скорцени дои проститутки и му дреме за аеронавтиката. Днеска са без надник!

Какво му остава на един руснак или най-вече на един бг русофилистичен трол, освен да пише тъпотии и да разпространява "теории", на които и децата вече се смеят/че американците не били стъпвали на Луната, а заснели филмче в Холивуд:)))/....горкичките:) Само хахавели, параноици, които вярват във всякакви теории на конспирацията и психясали бг рубладжии още разсмиват хората с тази "теория":))) Скоро четох за едно изследване, според което 99% от "вярващите", че американците НЕ са кацали на Луната, вярват и че....Земята е плоска:)))) Това, като че ли е достатъчно за да спрем с коментарите по темата:))) Всъщност, несправедливо обвинх руснаците в началото на коментара си - те разбира се признават постижението на американците. Само клетите бг русофилистици квичат и грухтят тази глупост:)

Аз не вярвам че земята е плоска, но кадрите които показват от луната са снимани в Холивуд. Просто има прекалено много технически гафове при снимките. А дали са кацали не знам. 99% не са. Пак по технически причини, ама все пак оставям един процент вероятност да са.

Уверявам ви! След време, когато американците все пак стигнат до Луната ...то първият американец, който тръгне да слиза ще стъпи на руска мина!

от де знаеш пък може руска проститутка да го посрещне.ха.ха "Наташките "са на всякъде.

Щерев, дръж се сериозно. Какви греховни помисли ндолавям. Не се излагай, Не предавай евроатлантически ценности.

Най-после подходяща тема за да се изявиш и да си покажеш тролщината и тъпотията:) Дано нямаш деца....наследствеността е кофти нещо:))))

На руска мина не знам, ама на празно шише от водка, празен буркан от краставички и кутия от сельодка 100%

Тоз, който политизира фактите е жалък глупендер!

Искам да попитам! Преди 50 години американските астронавти пак ли с руска ракета кацнаха на Луната, или "кацането" беше извършено в някое студио на Холивуд!?? Какво стана с учителката , която е разказвала на децата, че американците може и да не са кацали на Луната? Осъдихте ли я за разпространение на "фалшиви новини и руска пропаганда"?

ходи африканска чума по свинете. ти скоро преглеждал ли са си?

"Учителката"? ? ?:))) ЕЖК - една жена казА:)))) В Русия пък един учител каза, че путин е кацал на Марс;)

Добре че беше Кубрик, че да "стъпят" американците на луната...

Да и ние в Северна Корея кацнахме на Слънцето, ама нощес!

Истинска ирония, кацането на Луната е като противостояние на руснаците, дори с жертви, а сега ги изстрелват руснаците от Байконур, наред с други "изостанали" страни, които нямат своя космонавтика.

Американците обезателно слушат тази песен преди полета}:-))) Земля в иллюминаторе, земля в иллюминаторе Земля в иллюминаторе видна... Как сын грустит о матери, как сын грустит о матери Грустим мы о земле - она одна А звезды тем не менее, а звезды тем не менее Чуть ближе, но все также холодны И, как в часы затмения, и, как в часы затмения Ждем света и земные видим сны И снится нам не рокот космодрома Не эта ледяная синева А снится нам трава, трава у дома Зеленая, зеленая трава А мы летим орбитами, путями неизбитыми Прошит метеоритами простор Оправдан риск и мужество, космическая музыка Вплывает в деловой наш разговор В какой-то дымке матовой земля в иллюминаторе Вечерняя и ранняя заря А сын грустит о матери, а сын грустит о матери Ждет сына мать, а сыновей - Земля И снится нам не рокот космодрома Не эта ледяная синева А снится нам трава, трава у дома Зеленая, зеленая трава Перевод песни Земляне - Трава у дома Земля в иллюминаторе видна... Как сын грустит о матери, как сын грустит о матери Грустим мы о земле - она одна А звезды тем не менее, а звезды тем не менее Чуть ближе, но все также холодны И, как в часы затмения, и, как в часы затмения Ждем света и земные видим сны Земля в илюминатаре земля в илюменаторе земля в илюминаторе видна И снится нам не рокот космодрома Не эта ледяная синева А снится нам трава, трава у дома Зеленая, зеленая трава

ква е тая руска чалга?

Тъпи тва е песен , а чалга си ти,и чалга и чаогопитек.!. мбууухахаха

Абе тия смешни американци в 21 век на МКС не могат да стъпят без да ги закарат до там руснаците, та на Луната били стъпили преди 50 години. Смех

А Сорос там ли е ?

А поклонение на гроба на Стенли Кубрик нямаше ли?!Смешници!

Да са живи и здрави американците и да повторят успеха на Лунната си мисия!Да ни направят също и свидетели на стъпването на хора на Марс до 2030

А дано, ама надали! На 50-годишнината от "стъпването" на Луната американче пътува до Москва, преглеждат го руски лекари, пътува с руски самолет до Казахстан, качва се в руска капсула, прикачена към руска ракета, с командир руснак... Показателно за американската мощ и високотехнологична мисъл.

Сигурно само памперса му американски. От серията за Доналд Дък, в Черно море

Евтини таксита до МКС има в Русия...затова е:) Кой в Америка ще седне да ти прави ракета и капсула за скачане с МКС специално....да не са луди..това е минало вече. Хората правят свръх ракети с качества, за които в Байконур не са и сънували даже.... това са рутинни мисийки до МКС....колкото да не спре съвсем използването на станцията...все пак точно американците доста пари дадоха за нея..руснаците нямаха:)

Повтаряй една лъжа докато стане истина... Но тази лъжа ще се запомни като лъжа......то нали и американският астронавт днес лети с руска ракета... та Гагарин ще се помни, другари америкаци....да

Абе, има ли мюсюлмани астронавти?

Да. Султан бин Салман бин Абдулазис Ал Сауд, първият летял в космоса поданик на Саудитска Арабия, представител на Арабския свят, мюсюлманин. От 17 до 26 юни 1985 г. участва в космически полет със совалката "Дискавъри", мисия STS-51G като специалист по полезни товари.

Абе как ги пишете тия статии? - що повтаряте,като папагали няколко думи......май-май трябва да се търсят други източници за информация .

За честванията на 50-годишнината... - В САЩ правят кросче за пенсонери. - В Русия качват американски задник на МКС с кораб Союз.

Интересно нали?

още от съветско време е традиция руснаците да качват в космоса представители на разни изостанали държави

те в момента до мкс не могат да пратят хора, а за марс се заканили

"Аполо 11" е единственото събитие от 20 век, което има шанс да бъде масово помнено и през 30 век..." По-скоро ще се запомни излизането на човечеството в космоса. Тоест първият космически полет, на Юри Гагарин.

Ще те поправя. Излизането на човек в открития космос го прави Алексей Леонов през 1965. Всъщност, може би благодарение на това излизане, което показва, че човек може да оцелее в открития космос, става възможно и стъпването на Луната. Не бива да се пренебрегва едно за сметка на друго. Космосът е враждебна среда и само обединените усилия на човечеството могат да направят изучаването и опознаването му възможно. Това е идеята и на създаването на МКС, и на този полет, в който участват космонавти от трите водещи в момента космически агенции - Роскосмос, НАСА и ЕКА.

от как усилията на човечеството са обединени, нещо космическите постижения резко секнаха. що така не знам, уж обединените сили по-силни, ама нещо не ще