Три университетски болници се обединиха, за да спасят онкоболна

Снежана Атанасова е първият български онкоболен пациент, излекуван с имунотерапия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

cankab@

Към Дядото: много Ви е празна чашата.Притесни ме менторския Ви тон.Отворете сърцето си - днес е " СВ.Мина"....Нищо лично.Търся положителното.Гледах доктор Е.Найденов скоро,1 ноември.В него и такива като него ми е надеждата! Хубав ден на всички..

Сама по себе си новината изглежда чудесно! НО..... има едно но! Щеше да е чудесна, ако така се обединяваха болниците у нас за всеки онкоболен! Даже, бих казал, за всеки болен! Ама НЕ, за съжаление! Вие за колко подобни случаи у нас сте чули?

статията. Тя работи в известна болница, там я познават. Звъннали са тук-там - "вижте тука една колежка, при нас работи жената..."Така стават тия работи. Ако беше провинциална счетоводителка или готвачка в училищен стол нямаше да има подаръци и старания. Щеше да има - сори, ама ша си мреш.

Явно на някоИ от четящите не им харесва истината, която си написал, затова ти слагат минуси! Колкото и да ги слагат, истината си остава, за съжаление!

Мдаааа, по принцип няма лошо - някой е решил да помогне на някого. Случва се рядко но не е невъзможно - наближава Коледа. Няма да си мисля, че хирургът със златните ръце просто се е възползвал от случая да потренира, а и да "влезе в новините". Защо иначе би се раздухвала тази история - оперират хиляди пациенти, за които не чуваме. По принцип хирурзите са като артистите - не с най-моралните хора, защото егото на самоизявата контролира живота им. Ако са истински хирурзи / артисти. Няма как да е другояче, ако хирургът започне да гледа на месото което реже като на човек, нищо няма да може да свърши като хората. НО! Казах, че няма да си мисля такива работи. Не мога обаче да не се замисля за други работи. Тази жена, бог да я поживи, отадвна не е първа младост. Както разбираме, не е и кой знае колко добре осигурена с тази професия. Сега разбираме, че има рак на мозъка, който, не хиругът със златните ръце, не немската болница, но и Господ да слезе на земята, не може да излекува. Поне още не. Е, възниква въпросът как и колко дълго при тези обстоятелства тази жена ще може да гледа едно осиновено дете? Което поражда и въпроса, достатъчен ли е интелекът на тази жена за да оцени положението си и да разбере, че последното, което трябва да прави сега, е да осиновява деца. Дори не бих нарекъл това безотговорност. Наричам го пълна идиотия. Единствената ми надежда е, че в "оня списък" за осиновяване записват ВСИЧКИ желаещи, което НЕ ОЗНАЧАВА, че някои от тях изобщо някога ще бъдат допуснати да припарят до децата. Ами това е - инженерска ми работа. А вие си се умилявайте от благородността и човеколюбивостта на участниците. Лошо нема - умилението пречиства душата. Е, поне докато някой не ви настъпи в трамвая.

Два пъти е оперирал един мой познат, който бе с рак на мозъка. Той е починал година след като са му открили този рак... Какви осиновявания, какво момиченце? Рак - това не е грип и не апандисит, цък и повече няма.

Аман от такива като теб, нравоучителни, дето все дават на другите акъл как да живеят. Кой-знае какъв мизерен животец имаш, ама другите поучаваш. Нещастник!

радвам се за жената дано пребори тази коварна болест,само ми се искаше такова внимание да получи всеки български гражданин,а не да те прехвърлят от болница на болница...

hubavo che ste pomognali na kolegi ama koga shte pochnete da priemate taka prisurtze i obiknovennite patzienti

Радвам се много за жената и благодаря на лекарите ! Доброто винаги е по-силно от злото! Пожелавам й едно прекрасно детенце да я ощастливи още повече!

И никакви знание и реални мисли!

Да, то ще я ощастливи. А тя дали ще го ощастливи, когато след 4-5 години си отиде от този свят (дано не се случи, ама...)? Тогава това дете на кого ще остане да го гледа? Това не е да си вземеш една играчка, а после да става каквото ще!

Това е страхотно! Нямам думи! Толкова дълго чаках нещо да прочета и да ме впечатли ! Ето , това е тази прекрасна новина! Поклон пред всички, които имат дял и са допринесли да живее един ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН !

тежат на децата

Истина е

че Христос воскресе

Аз също съм онкоболна в ремисия. Доколкото знам повечето онкоболни не живеят много дълго. И аз искам да осиновя дете. Но при мисълта, че това дете може остане самО след 3, 5 или дори 10-12 години? Имам ли право? Какво ще стане с него? Какво ще преживее това дете? Освен това, как ще се грижа постоянно за него, като в някои моменти не ми стигат силите или парите да се грижа за себе си? Тази жена не се ли замисля? Интересно, как си ги представя нещата. Ако има съпруг, който поеме нея и детето на ръце в трудните моменти е друг въпрос. Но в новината не пише такова нещо. И аз искам да давам любов, но реалността е доста сурова.

За трезво мислещи няма място тек те са оплюти от тъпаци

Остави грижата да има Бог

си за никъде

Човек не бива да бъде безотговорен, особено когато става въпрос за деца.

Ако не е работила та може би до сега ще е в земята.

И аз искам да осиновяват детенце един ден

Също :-)

Разбирам коментара Ви като позитивен,исках да кажа да осиновя и аз един ден

Както се знае, за съжаление, "една птичка пролет не прави".

Не, не й се случват чудеса, а напредъкът на медицината я е излекувал. Чудеса се случват в измислените истории.

Точно е "чудеса" Щото напредъка е нищо, станало е чудо

Ако имаше напредък, нямаше хора да си заминават така Има само чудеса от Бог РАЗБРА ЛИ или да ти го потретя?

Стига с този бог- той е създаден за мачкане на простолюдието за страх и тъпи измислици...ако го имаше нямаше да сме изроди.

А те се обединили , моля ти се, лекари да я пратят в Германия

Предлагаем Вам заказать слайд-шоу или видеофильм из фотографий, видео с музыкой как подарок на день рождение, свадьбу или юбилей. Тем для создания слайд шоу и видеороликов с использованием видеомонтажа из видео безграничное множество: love story, признание в любви, в ожидании чуда, первый годик, путешествие, юбилей компании и т.д. Все вопросы на E-Mail: amadoras@mail.ru Примеры работ: https://www.youtube.com/channel/UC0YaiLLgdyJ166fpgD4tFw?view_as=subscriber https://www.ok.ru/profile/573455867683

Предлагаем Вам заказать слайд-шоу или видеофильм из фотографий, видео с музыкой как подарок на день рождение, свадьбу или юбилей. Тем для создания слайд шоу и видеороликов с использованием видеомонтажа из видео безграничное множество: love story, признание в любви, в ожидании чуда, первый годик, путешествие, юбилей компании и т.д. Все вопросы на E-Mail: amadoras@mail.ru Примеры работ: https://www.youtube.com/channel/UC0YaiLLgdyJ166fpgD4tFw?view_as=subscriber https://www.ok.ru/profile/573455867683

Боже, Боже, сами ше се унищожим, Боже!

Редовния прием на сода помага! При много състояния! Много болести, за който преди се е твърдяло че са вирус всъщност са гъбичка. Сестра ми като малка се беше разболяла от Племония. Родителите ни я водиха при една много добра баячка от съседен град. Тя каза че инжексийте с Антибиотик няма да помогнат. Направи й содена напривка и сестра ми се оправи. А преди това и бяха били инжексий без резултат.

Дано никой не ви повярва, смъртносни съвети давате!!! .... Ако не бяха "инжехсийте" сестра ви нямаше да е жива, а содата на баячката щеше само да послужи за поръска.

Ужáсен правопис....

Трогателно! Дано Бог и дава сили!

От рака спасение няма.

променяш вредните навици, ако не знаеш кои, направи си променяш начина на живот и мисленето и готово, предпоставките за появата на рак изчезват, изчева и той. Но това е много трудно де.

Така е! Човек колкото по-малко отрови поема, и по-малко стрес по-добре!

Ракът е доброволно самопрограмиране за смърт. Чисто самоубийство. С малки изключения от рак заболяват хора, на които не им се живее.... Точно затова се води нелечим, защото мисленето, стигнало дотам не може да се промени, да, изключително трудно, както пишат други. И затова си остава на теория нелечим.

Такя е Човек болен от рак използваше израза: В такъв свят не ми се живее Бог ни е създал невероятен рай И ни учи да се уповаваме в него, да обичаме ближния си като себе си и ДА МУ ПРОЩАВАМЕ Бог ни пази и винаги ни спасява

Ти си бил голем професор, голем ум. Трябва да ти дадат нобелова награда, че си открил от какво се получава "рак". Тъпата ти логика как може да бъде определена, когато се касае за деца с инкологично заболяване, защото те са на възраст в която няма как да не им се живее, дори не знаят какво е смърт. пп. ти си тъпанар.