Три от петте региона у нас светнаха в червено по заетост на интензивните легла

Заболеваемостта в страната от COVID-19 на двуседмична база е 1684 на 100 хиляди души население

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Швеция реши да не препоръчва ваксинация на деца от 5 до 11 години срещу COVID-19. Изключение са единствено деца в рискови групи, предаде БНТ. "Ваксините са добри и сигурни, но поставяме на първо медицинските ползи за всяко дете индивидуално. Затова не смятаме, че ползите са достатъчно големи, за да препоръчаме имунизация на цялата група от населението", изтъкват шведските здравни власти. https://www.dnes.bg/koronavirus/2022/01/28/shveciia-ne-preporychva-vaksinaciia-sreshtu-covid-na-deca-ot-5-do-11-g.518544 Сега само някой да каже и защо жертваме с висок риск от миокардити тези до 40 примерно при реална около 0 защита за нерисковите там. Защото някак си да имаш 1% от умрелите с или без ваксина не е рисково. Ама излъгаха хората и сега... Поне децата се сетиха в Швеция да не ги жертват.

до Трета градска да ги питаш дали са виждали миокардит от ваксината? И дали са виждали миокардит от вируса? Понеже аз знам какъв е отговорът. И говорим за деца...

Ганьовците мислят, че черният дроб е причинил цироза, не консумацията на алкохол. Така е според тях и с ваксините.

Прави впечатление какви инати са перничани, по рано нямаха вода, сега 2хил заразени на 100хил, спряха им парното и продължават да отказват да умрат.

Измряхме заради боклуците на Радев

Защо триете коментарите, не ви харесват нещо.

Още един път за късмет публикувам, като това е третата подобна фалшива новина тук днес. Кой пак лъже? На 13.01.2022 г. правителството обяви новите мерки за справяне с ПЛАНдемията - съобразяване с натиска върху болниците, изчислен на броя заети интензивни легла. На същата дата този брой е бил 571 души. Днес бройката е 520 души, като се вижда, че за тези 2 седмици има тенденция за намалянето й с точно 10 %. Защо не се отменят мерки, а напротив - въвежда се допълнителна сегрегация? Защо децата отново бяха лишени от училище при положение, че по критерия на самото правителство ситуацията стремително се подобрява? ЗАЩО? Информацията е от официалния правителствен сайт коронавирус бг. Който смята, че не е вярна, да посочи верните числа и да посочи източник.

И десет пъти да напишеш това отговора е пак този. Мерките са по области според ситуацията по области. Не е разумно да се разхлабват мерки срещу заразна болест, при положение че в момента половината от всички болни в реанимация са там заради тази болест. А училищата са частично онлайн заради многото болни учители и ученици.

Брой болнични легла в България 50000, от които 1500 в интензивни отделения. В момента в болница са 5455 човека, в интензивно - 520 и намаляват с 10% за последната седмица. С какво се задръстиха интензивните легла и ако някъде няма място със сигурност другаде има два пъти повече свободни легла. И ли не можете да ги преместите от една област в друга, на територията на България (като една човешка длан). В Германия ги местят в други държави, и са с по-малко легла на глава от населението и общо и интензивни. Ето това е разликата в броя на починалите в БГ и Германия, а не ваксинацията, но е по-лесно да се обвинява нещо, което не зависи от управляващите.

tonk11

Абе ти верно ли си толкова тъп? Я ми кажи колко от тия 50 000 легла са в АГ отделенията? А колко са в Ортопедия? Викаш да мушнат по някой болен от тоя ковид при родилките? А даваш ли си сметка че акушерката няма да му помогне?

Аз като ви казвах, че ще надуят бройките и пак ще ви затворят - казахте, че е кинспирация, няма как да съм депутат, и че съм трол :) Ще ви питам аз вас другия месец кон боб яде ли и магаре ваксина иска ли :)

Айде прекратявайте я тая пЛандемия вече. А Витановци и Кунчевци в трудови лагери!

Затягайте коланите, интересното тепърва предстои.

Ми то затова сме си на нашето дередже. За пореден път чакаме да мине от самосебе си. Да се оправим. Или по-точно да ни оправят. Пази Боже да направим нещо... Или да поемем отговорност. Дори за себе си...

Напишете, моля, какъв процент ( или каква бройка) от нашите 29 625 лекари са в интензивни отделения, самоотвержено лекуващи болните от ковид по време на вълната. И, по колко пациенти се падат на лекар в ковид отделение и в интензивно такова. Напишете, моля, колко от тях са жени, колко -мъже и каква е средната възраст на лекуващите в ковид отделения у нас. Благодаря ви.

Що не кажат една дума за другият грип дето се вихри в момента в България? Дето поголовно за офиси и други места се говори, че сумати народ липсват, щото са грипозни. А София бе втора по заразени на 100 000, при преди месец и нещо 39+% ваксинирани съобщени тук. А места с половината ваксинирани на София, са пъти по-добре.

Щото за грип никой няма да им иска ваксините. Очевадно е. Корона= ужасна мор, ваксини, локдауни, всеки ден тестове и много пари. Грипът се е грип и, колкото и да е тежък, някак си не вкарва хората в паника, нищо че жертвите му са същите рискови групи- много възрастни и с тежки хронични болести, и броят жертви е 50% и нагоре от тоя на короната.

Не знам дали знаете, ама във всички големи градове спешно се разкриват интензивни легла за деца. Май дотук беше с "неуязвимостта" на дечицата. Скоро може хората да поискат лично да се запознаят с троловете дето толкова време обясняват, че ковид е майтап работа. Вероятно ще почнат с публично известните успели и неуспели да влязат в парламента.

Ясно е, че си трол, който плаши. Едно и също. От колко време искате да небодете децата, които леко го карат и има само под 20 починали за 2 години, всичките много болни. Имаше обаче някои опити да се запишат починали примерно от анемия момиче, както е описано в смъртния акт, го писаха от корона, а и 13-годишния Васил, който загина от наранявания в катастрофа с ТИР, но го записаха корона на следващия ден. Виж какво всичко се връща и добро няма да видиш от тези пари, които си взел, но ще връщаш с лихвата за делата си.

Не знам какво е очевидно, но от днес се оказа, че цялото интензивно отделение на детската болница в София например, става ковид. Може да провериш.

Нормално: Кирето им отпусна 1 мишиард!!! Няма ковид - няма пари. Как очакваш да си резнат сами клончето докторите????? Абе, верно не виждате по-далече от носовете си….

Пак не позна Депутатино. Тези неща стават с министерски заповеди. Или със заповеди на хора директно подчинени на министъра. Докторите никой не ги пита. Но и министъра, няма как да блокира легла, ако нямаше нужда от тях.

Само кажи как Швеция при такава опасност за децата реши, че ваксина не им е нужна. Или там неваксинираните деца са по-ваксинирани и затова не се разболяват? А може би има друга разлика като надписване на приети заради пътеката и пропагандни лъжи?

Значи всичко зависи вече от наличната бройка на леглата! Ето ви малко математика, да речем, че: - В област София има 100 интензивни легла на 100 000 население - В област Ловеч има 10 интензивни легла на 100 000 население При 11 болни на интензивно лечение на 100 000 население, в София е зелена зона, а в Ловеч е тъмно червена! Ето за това промениха методологията - за да няма сравнимост и да манипулират и затварят където и както решат!

Легла има. Няма кой да те обгрижва на тях 24/7.

Абе троле, цветът на зоните се определя от НАЛИЧНИТЕ СВОБОДНИ ЛЕГЛА ... а не от бройката заети доктори.

И в Ловеч има същата бройка доктори като в София ли?

Според последните налични данни в Евростат, броят на лекарите в страната през 2018 г. е 29 625, от тях общопрактикуващи са 4199, специалистите 11 162, а специалистите с хирургическа насоченост 8292. Като абсолютна стойност, броят на лекарите в България е по-голям от тези в страни като Дания, Финландия, Хърватска, Ирландия, Словакия и др. Точното сравнение, обаче, трябва да се направи според това колко са лекарите спрямо населението на страната. България е на впечатляващото 8-мо място в ЕС със завидните 421 лекари на 100 000 души. Зад нас в класацията са страни като Италия, Испания, Великобритания и Холандия. Интересно е да се отбележи, че въпреки сериозната миграция, в последните 10 години, всъщност съотношението лекари/население у нас се е подобрило с малко над 20/100 000. През 2018 г. медицинските сестри като абсолютен брой са почти колкото лекарите – 30 589 Само четири страни в ЕС имат по-лошо ниво сестри спрямо населението от нашите 435 на 100 000 души – това са Румвъния, Гърция, Словения и Хърватска. Според данните, от влизането на България в ЕС до 2020 г. са емигрирали 3670 лекари, като още 313 са в процес на приравняване на дипломи, изчакване на решение и адаптация. Това са около 13% от всички работещи лекари у нас през 2018 г. При медицинските сестри, числата са 1876 вече емигрирали и 734 изчакващи решение, което представлява 8,5% от практикуващите сестри през 2018 г. Тези данни могат да се интерпретират в посока на това, че по-малко сестри спрямо лекари заминават, поне такива, които официално използват системата за признаване на квалификация. 32 041 - толкова са общо лекарите, които работят в момента в България. За последните 5 г. броят им не се е увеличил значително - с малко над 1200 повече са те при 30 783 медици през 2015 г. България е по-скоро в челото на Европа по брой лекари спрямо населението. В момента има 5 455 човека хоспитализирани. 520 човека в интензивно отделение. При тези данни е трудно да се твърди, че за бързия крах на системата е виновен основно броят на лекарите. Изглежда, че малко е свършено за подготовка.

че някой ще ти чете простотията ли?

Явно в България здравеопазването е на достатъчно добро ниво и високата бройка на оочиналите с Ковид не е заради липсващи лекари и лоша здравна система, така ли е, или, какво искаше да докажеш с писанията ти?

Здравеопазването в България е с най-малко финансиране в ЕС. По западните стандарти за интензивните легла например на всеки пациент в реанимация се полага една сестра. Денонощно. У нас на практика такава реанимациия няма. Доста още неща свързани с техника и персонал у нас също ги няма или са в пъти по-малко от стандарта за напредналите страни. Не виждам с какъв акъл очаквате с по-малко пари, персонал и техника да се постигат същите резултати. Но това си се знаеше. И е ясно, че няма как да се промени скоро. За трезво мислещи хора това трябваше да е още една и много основателна причина, да се защитят допълнително.

tonk11

С това съм съгласен.

Ваксини има, безплатни са...но има много "умни" хора, които предпочитат да влязат в болница в тежко състояние вместо да се ваксинират и да се подсигурят, че дори и да се заразят ще го изкарат на крака за 2 дни с пренебрежимо леки симптоми...всеки сам си решава де, освен това естественият подбор е в основата на еволюцията :)

"Бившият здравен министър Мими Виткова изказа разочарование, че ваксините срещу коронавируса не са се оказали това оръжие срещу заразата, което сме очаквали. "За съжаление ваксините не се оказаха това, което очаквахме в началото. Тоест - ние очаквахме, че когато си ваксиниран, ще настъпи краят на епидемията. Виждаме, че това не се случва. Признанията са вече повсеместни, че ваксините тепърва трябва да се доработват", коментира тя по Нова телевизия по повод факта, че много от имунизираните се разболяват."

Пий си белината и си гледай кефа, няма проблем. Никой няма да те набоде на сила.

Принуждавате ме, като ми отнемате права и свободи без зелен сертификат, като ме карате да си плащам против закона тестовете. Ти продължавай да си пиеш млякото от бик!

По-интелигентната част от хората, тези които се ваксинират не са длъжни да търпят ограничения заради неуките хорица, които пият белина и пълнят болниците. Във Франция например вече се обсъжда да не се лекуват безплатно неваксинирани хора. Според мен така е абсолютно правилно. НАуката си свърши работата, като разработи ваксини. Останалото е лична отговорност на всеки.

Не съм ваксиниран и прекарах ковид за 3 дни, с лека температура и болки в гърлото. Какво налага да се ваксинирам с ваксина, която доказано не предотвратява разпространението при положение, че не съм част от рискова група?

И кой те задължава и по какъв начин да се ваксинираш ?

Четене с разбиране практикуваш ли? Отговарям на твой коментар, в който загатваш, че ако не си ваксиниран, ще влезеш в болница и ще го изкараш тежко, а ако си ваксиниран, ще го изкараш леко. После говориш и за естествен подбор. Не оспорвам това, че ще го изкараш леко, ако си ваксиниран. Казвам ти, че в моята възрастова група има по 5-10 починали от ковид годишно. И те питам... Кое налага да се ваксинирам? Защото ти очевидно смяташ, че бидейки ваксиниран си от "умните", а неваксинираните са от глупавите.(ако следваме твоята логика) Относно въпроса ти, кой ме задължава, ще кажа само, че е доста нелепо да се правиш на невменяем. Нима всички мерки, които ме ограничават просто защото съм неваксиниран, да не ме задължават? Кажи ми, бидейки от "умните", каква е голямата разлика между мен, "глупавият" неваксиниран, който може да разпространява вируса, и теб, "умният" ваксиниран, който СЪЩО може да разпространява вируса?

Около 520 седят около седмица и сега решението е да казват, че в региони светвали в червено. Разбира се премълчават, че там има сигурно под 10-20 легла. Примерно има 10 човека е интензивното, от примерно 70 000 и казват, че светели в червено, вместо да увеличат леглата. Разбира се това не се цели, цели се локдаун и увеличаване на мерките, въпреки, че сме сравними със свалилата всички сертификати и мерки Великобритания...

в 0 часа болниците да нулират брояча ли? Смешник.

Къде видя нулиране? Нещо друго ли чете или копира опорката без да прочетеш дори?

след обет съм на Коколино, а вечер на 3 процентен разтвор на белина. Ас неизвесни течности няма да си сложа!

По-скоро си на мляко от бик.

Светят ви лъжите! затова не иска Радка-пиратка да се предава заседанието на раб.група за зелевия сертификат на живо! Никой вече не ви вярва във кромида! Я дайде за разнообразие нещо по-достоверно, например статистиката на НСИ как няма инфлация или тя е под 10%!

Аз пък отивам за една бустерна отрова, така сам си прецених. От първата не умрях, от втората също, ковид не ме хвана, животът е хубав.

Хлорирайте се братя ! Дерзайте ! С песен и маршова стъпка, към хлоратора, НАПРЕД !

Освен белината, тоалетното пате и то ли върши работа ? Някак си по-сладко ми изглежда.

Аз съм на Коколино вече трети ден. Малко съм като дизел през ауспуха, ама поне съм жив!

Усвояват пътеките. Я спрете парите за ковид и пландемията ще изчезне за 24 часа.

А кво става там с канадските тираджии??

ще умрат стресирани!