В Трън провеждат референдум за златодобива

Местният референдум за златодобив в Трън ще се проведе на 11 юни. Това реши на извънредно заседание Общинския съвет в града.

Обратно в новината

Коментари - В Трън провеждат референдум за златодобива | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да дадем Трънско за нас трънчани е по-ценно от Швейцария за света!!! За него Алеко Константинов е отсъдил: - Какво, Швейцария ли... Погледнете сега!... В този момент ще въздъхне ли някой за Тирол и Швейцария, че да го цапна по устата!... Господааа! Гледайте бе, гледайте хубости, гледайте чудеса... Защо е тъй беден человеческият език, защо е тъй слабо моето перо! Е, как да опиша сега ония колосални порти, образувани от разноцветни скали, в които е прикован моят поглед? Как да опиша фантастичните фигури, които гледам през тия порти? Как да дам понятие за тая райска долина, окръжен с всевъзможни лесисти хълмове? Мога ли да схвана неизчислимите оттенъци в игрите на светлината и цветовете? Всички сили и способности немеят пред туй подавляюще величие и всичко се съсредоточва в зрението, в нямото благоговейно съзерцание... Да ми е да хвана целия свят за яката, да го дотътря дотука и да им извикам: - Гледайте бе, дураци, какво се врете из вашите вмирисани градове и села!...

Дръжте се трънчани ! Цяла България е зад вас ! В мините има не само злато , но и уран и цялата Менделеева таблица . Каква ще е водата , след находището , заустването? С какво ще напоявате градините? Какво ще пиете? Този референдум е време разделно! Не на мините ! Не на ограбването на хората . Онези ще дойдат и ще си отидат. За България ще остане отровена природа и болно население , за тези , които оцелеят! България цяла сега Вази гледа !

Виждам че се намират и подкрепящи добива на злато Какво ще спечелят хората от това ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО Изсечена гора може да се залеси и възстанови но изкопаната и отровена земя не може Това ли ще оставим на децата си

Наивниците се роят много бързо както се вижда от поредния ''референдум'' за нещо дето парите го решават а не хората..

gonzales

има различни гледни точки за това и всеки е с правото си. от една страна ние (българите) не сме по-богати от това , че "ходим" върху злато. може да спечелим ако го извадим. от друга страна - природата може и да е хубава там , но файда от това почти няма. липсват туристи. предполагам , че в този край безработицата е голяма. и какво излиза ? - хората живеят в хубава природна среда , стъпват върху злато и са тотално бедни. и така не е добре. от трета страна - мястото на Държавата в подписване на договор за добив трябва да е много добре обмислен. може да се извлича само рудата , но да се преработва в друга страна. да се назначават на работа хора от този край. така природата ще бъде опазена и хората ще имат работа. това трябва да се постави като условие при евентуален договор. от четвърта страна - какво би станало ако добитото вече злато остане в БГ ? ще остане в Държавния резерв и след време ще го продадат. така или иначе съдбата на златото е ясна. продажба или чрез рудата , или в чисто състояние.

Не може мнението на някакви си там трънчани да отменя национален закон, който е следствие от наднационални споразумения. Няколко полуграмотни вмирисани човекоподобни, които кой знае от кога не са виждали вода ще определят действията на международен уважаван инвеститор, който стриктно се придържа към националното здаконодателство и международните стандарти за работа. Че и лишават съгражданите си от възможност за прехрана. Тази илюстрация ясно показа какво точно са регионалните референдуми и защо тях изобщо не трябва да ги има. Що се касае до опасенията им - нима си мислите, че в златодобива няма екостандарти и практики за опазване на околната среда? Но това вече не са неща за главите на някакви си там трънчани

...си ти? Ти ли ще даваш оценки за умственото и интелектуално състояние на хората?Ти ли недоправен папуас,ще кажеш как да живеят хората в домовете си! Нещастник/ца!!! Махни си незабавно презерватива от дебелия еврозадник и не цапай повече мрежата!

gonzales

земята е тяхна (собствена и общинска) и те могат да определят какво да се прави върху/под нея. за едни гущери и жаби помниш ли колко спор имаше около изграждането на една магистрала ?

Евроатлантик и цитираният международен уважаван инвеститор, За Трънските планини Алеко Константинов е казал преди повече от век: Да ми е да хвана целия свят за яката, да го дотътря до тука и да им извикам: - Гледайте бе, дураци, какво се врете из вашите вмирисани градове и села... А вие сте продажник и манипулатор!

ОЩЕ ЛИ РОДНО ЗЛАТО ЩЕ ПОДАРИМ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ? ВОДА ГАЗИМ ,ЖАДНИ ХОДИМ. ЗЛАТО ГАЗИМ ,ГЛАДНИ ХОДИМ. БЪЛГАРСКИ ИДИОТЩИНИ....

ами отивай го копай де. кво чака'? толкова си мързелив, че чакаш друг да го изкопае и да ти даде парите.

иди ти да копаеш

Находищата съдържат и уран. Ако се разработят, това е допълнителен фактор за фактическото унищожаване на този красив край. Но явно сме тръгнали към самоунищожение, така че караме по ред....

Трънчани да си опичат акъла, че не е ясно водата си с какво ще я пият след време. Може да не е уран, ама... и сярната киселина не е много здравословна.

Трябва да си тотално отчаян или зомбиран от лъжлива пропаганда за да не си против тези планове които ще ти опустошат и отровят родния край и на всичкото отгоре ще откраднат златото на държавата ти.Дано повече хора в трънско го раберат преди да е станало късно защото ние които сме далеч от там ще си стоим на задните части и ще си чешем езиците но няма да направим поне един нормален уличен протест когато обират пред очите ни държавата ни.

Абе как ще са против Трънчани бре??? Че коя колония с чужди войски на нейна територия не си дава без пари суровините??

Референдум за нещо си... Всички гласуват с "НЕ"... Но въпроса е " Против ли сте..." да ви разгоним фамилиите? Честито на идиотонаселението!

Това не е в правата на трънчни да решават. Полезните изкопаеми там принадлежат на държавата и на народа, а не на опредлено градче или група от хора. ЗА КАКВИ ГИ ВЗЕМАТЕ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ???

За информационната кампания да се извика Бялата Златка, да обясни на населението как ще спечели милиарди, ако изгони чужденците, и само си добива златото.

Трънчани и те ще лапат урана на Тиквата и педриотите.

ВАШЕТО МНЕНИЕ ЗА ТОВА РЕШЕНИЕ? Кой г-н РАДЕВ ще добива българското злато и в коя чужда държава ще го изнася?! КОЙ ГОСПОДА "ПАТРИОТИ" ИЛИ И НА ВАС СЛОЖИХА УСМИРИТЕЛНИТЕ РИЗИ И МЪЛЧИТЕ КАТО ПОДРИСКАНИ?!

за тях са златните комисионни,а мълчанието е злато ...за управляващите ,т.е единствените собственици на фирма "България" . на нас ни стига тревичката и да дойде някой да ни издои и остриже .