Тръмп: Ако Иран иска да се бие, това ще е неговият официален край

Президентът на САЩ обвинява Техеран, че се опитва да се сдобие с ядрено оръжие

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Ако Иран иска да се бие, това ще е неговият официален край | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иран иска мир и САЩ да спазва договорите,САЩ пращат кораби и войски и провокират война а за кой ще е края не се знае?!

Единственото спасение от нацистка Америка е всички свободни държави да имат ядрено оръжие за да се зашият ат агресия.

Аз не бих се закачал с персите...

Иранците са суров народ с хилядолетна история; били са побеждавани, но никога не са били с широко отворени задни части към когото и да било. Отделно - дискретно (или по-малко) са подпряни от суперсилите Китай и Русия...

Трудна работа...да закриеш Персия. Мнозина са се опитвали!

Поредната война в името на Израел би било това. САЩ - верният цербер на юдеите.

Да, точно в духа на Хитлер, Тръмп заплашва независима държава на другият край на света. Значи Иран няма право да си продава собственият петрол и да се защитава ако бъде нападнат от ФАЩ? Мисля че Виетнам ще им се стори като разходка в парка на американците

САЩ в пореден гърч.

На САЩ им е необходима война. От половин една година няма война. Сирия свърши. Тази многомилиона индустрия като работни места и милиарди долари какво ще я правят. Представете си 5 години нямат война. Какво ще произвеждат теи заводи? Трябва да съкратят стотици хиляди заети с боеприпаси, техника, униформи и десетки други производства около армията. Какво ще правят тези професионални войници - само ще лежат и ядат и по малко учения? Ако ги съкратят , те се вливат към тези от заводите от военната индустрия и стават милиони безработни. На САЩ част от икономиката се върти около военната индустрия.

Вече по туитъра ще обявяват войни.

А кой прекрати договора с Иран да не разработва ядрено оръжие едностранно?? Написа го пак в туитър. Очевадно е кой иска война с Иран — Израел!

По същия начин Тръмп щеше да се справя с Асад, Ким и Мадуро. Заплашваше с унищожение и тотален край. Асад, Ким И Мадуро обаче са са си на мястото.

САЩ вече не са в състояние да печелят войни. Още повече, че ЕС, Китай и Русия са против

Шило

Поредният блъф на оранжевия!

Тръмп щеше да натиска някакво копче на бюрото си и да унищожава Северна Корея. После обяви Ким за голям приятел и отиде на крака при него. Накрая Ким не го издържа и го изгони

Само дето иранците правят всичко възожно да НЕ се бият. Тръмп много бързо забрави ПРЕДИЗБОРНИТЕ си туитове. И за Сирия, и за Иран ... Всъщност, точно като всички политици. Никаква разлика в демокрацията тук и там. И жалка Европа се гърчи пред САЩ - уж САЩ правят лоши неща АМА ...

Не че съм фен на иран, че и те са едни криви лопати, ама май другарю тръмп пак е спалв палатка на течение. Ако щефвасиш пистолет, стеляй

Ако до 2 години Американците не направят война такава финансова криза ще ни удари че няма накъде.

Колкото по-вече притежатели, толкова по-голям шанс за ядрена зима!

Каносания смешник много го бива в писането на страшни неща, но в действителност е като беззъбо куче - много шум вдига, но не хапе. Тази песничка със заплахите преди време я четохме по адрес на Северна Корея и накрая какво - прегръдки и целувки с човека-панда.

Тръмпи изкуфял дядка ще запалиш целия свят пък и библията друго пише относно съдбата ви няма да остане нищо от вас .

Скапаните кравари!!!!

Дори най-големия съюзник на САЩ - Саудитска Арабияя, е против война в района на Персийския залив. Дори Израел не подкрепя публично военната намеса на САЩ. Но Тръмп изпрати морски армади в Персийския залив и може всичко да се случи

Дони, само с кудкудякане не става. Накарай я да мисли малко тая твоя дебела глава. Най-голямата ти сила е и най-голямата ти слабост. И тя се нарича Израел. Зависимостта ви от неговото тайно окултно даване е фатална и смъртоносна. Там е проблемът не само на САЩ, но и на човечеството. Тоя цирей трябва да се махне, остави персите на мира.

Аз лично не вярвам, че Иран изгаря от желание да влезе в директен сблъсък със САЩ, разликата във военно отношение е голяма, нямат шанс. Иранците ще загубят катастрофално във въздушния бой и от там и целия сблъсък. Друг е въпроса, че точно САЩ искат война, защото военната им промишленост трябва да работи и олигарсите да трупат богатства, а и иранския нефт и газ трябва да се "демократизира"(т.е. удобен за крадене).

Тръмп трябва да си подстриже веждите. Изглежда много страшен

Успокой се вече, това ще е краят на света, ако подпалиш война с Иран. Пий си виаграта и си гледай там мексиканците. Не се наиграхте вие и това си е.

Иран може да загуби от САЩ само ако Русия стои пасивна. Без зелен светофар откъм Русия американците няма да почнат нищо, защото във войната тяхната стратегия не е градивна, а само разрушителна. Те умна война не могат да водят. А умните работи обикновено не стават с брутална експанзия и разрушения, а с хитрост и дълготърпение. САЩ я карат както през ХХ век. И нямат никакви шансове да променят това, понеже прекалено дълго бяха на върха и самозабравата ги убива.

моля,кво?

На близкоизточния фронт нищо ново!!!! Един проскубан орел крака срещу преживяща камила която като се изплюе и ще удави кресливото пиле!!!!!!!

Тръмпи ти все повече заприличваш на нашия кратун. Все си прав, все най доброто правиш, все ...Колкото успех постигна с човека ракета толкоз ще успееш и с иранците. Не съм предполагал че надменните американци са толкова глупави да те изберат за президент ама явно америка не е толкоз грейт както си мечтаете и няма и да станете. Света не спи вече

Значи, който не се подчинява безпрекословно и не се страхува от САЩ, заплашва САЩ !? Ти да видиш "логика" по американски !

Как от десетилетия не измислете нещо ново, а все повтаряте едно и също, написано в учебниците по марксизъм-комунизъм! Имате ли изобщо мозък или сте способни само да следвате инструкции? Кой би искал да води война- богатият, с риск да загуби благоденствието си, или бедняка, който завижда и иска да открадне нещо от имащия?

Ако, израел иска сащ да се бие с Иран, това ще е официалното начало на ТСВ.

Иран казват "ние не искаме война, но няма да се прегънем", а САЩ отвръщат: "така ли, значи искате война!". Де го чукаш- де се пука. Не е важно какво аз или нормално мислещите хора ще коментираме. Искам обаче да видя къде са лакеите на САЩ- да ги видим те какво ще кажат в защита или подкрепа на техните кумири. Апропо: вчера се разхождаме в Южния парк - и какво да видим? Паметник на Роналд Рейгън. Кой подлизур го изтипоса там и кой позволи това да се случи? Какво е направил Рейгън, че е заслужил паметник? Да вземем да сложим паметник на Брежнев?

Шило

Тръмп не се спря- Северна Кория, Венецуела, за Сирия го натириха, сега Иран, Куба! Що не си гледа стената с Мексико, амш иска да запали света?

Без ко(к)алиция от желаещи, в която да се включат и европейци (които чат-пат имат някакво понятие от военщина) САЩ не почват нищо, само лаят. Между другото, американците в горещи сражения винаги пускат напред пушечното месо от абдали, които са им съюзници. Горещо ли е, те никога не са напред в авангарда. И не само защото хабер си нямат от успешен класически военен сблъсък, но и защото адски им е скъп животецът. Разбирам ги. Затова и приемам за титанична глупост крякането на тоя проскубан ранен орел.

Хайде да оставим Иран настрана и да погледнем Европа-САЩ. Европа категорично заяви, че е против САЩ по отношение на санкциите за Иран и разваляне на ядреното споразумение. Кой в случая е прав - САЩ или Европа?

Мелания, вземи да накефиш деди, че съвсем изтрещя! Пуши малко курац и да миряса Дони….. Хбава седмица на всичкииииии:)

Марко, ти магарето Марко ли си? 1. бъркаш ? с ! в първото си изречение. 2. във второто си изречение показваш, че ти следваш инструкции, а иначе обвиняваш хората в това. 3. как точно ЮСА ще загуби благоденствието си, ако воюва на 3000 км. от дома? И като спечели (което е ясно) и приватизира петролните ресурси на "бедняка" Иран как точно ще загуби благоденствието си? Изобщо ти си ясен Марко.

Я пък тоя! И той повтаря елементарни внушения! Освен да тролите, нямате ли друга работа от сутринта? Злощастни русофили, които не искат да живеят в Русия! Защо ли? Но пишете си глупотевиците, щом това ви осмесля жалкия животец!

Тръмп говори пълни глупости! Кой ще му повярва? Само малоумник може да смята, че ще заличи Персия с нейните 80 милиона население (90% от тях шиити). Персия е държава, която съществува от хилядолетия, с огромни традиции и успехи в Математиката и Научните изследвания, държава с огромни природни богатства. Иран може да бъде заличен само ако САЩ ударят мигновено и внезапно с над 300 ракети с ядрено оръжие и така да избият почти цялото население на Персия. Няма друг начин да бъде победена Персия. Ама кой разумен и средноинтелигентен човек ще приеме да бъдат убити (екзекутирани) за няколко минути 80 милиона човека (това не е успял да направи и Хитлер). Добре е Тръмп да разбере, че Иран не е Северна Корея. Персия е в пъти по-мощна и силна държава, с огромна история и традиции във всички области на живота. Иначе е лесно да се заплашва, ама имат ли американците куража да влязат с техните прехвалени тюлени в 80-милионен монолитен Иран - каква "вечеря" ще им сготвят персите, ум ще им зайде ...

Логиката ти куца. Богатия Рим е завладявал , поробвал и ограбвал съседи си и все по-богат е ставал, когато спрял вече да го прави, просто изпаднал в упадък и закономерно погинал САЩ са богати защото грабят и експлоатират останалите, включително и нас.

Айде малко ленинизъм: богат си, щото си го краднал от бедния. Нали знаеш, експлоатираните повече не искат да живеят по старому. Тоест, от никъде не следва, че богатият ще продължи да печели за сметка на бедния. И сега малко християнство: трябва да умееш да спреш, докато все още е време. Мирът е саможертва на богатия, не на бедния.

немислеа, на дали

Баси тъпотиите си написал. Да не си друсан? Първо никой не говори за заличаване, а за край на управлението им. И второ какви са успехите на Персия в научните изследвания и математика? Къде са внедрени в бита ни тези "успехи", къде са имената на персийците в научната сфера и примерно Нобеловите награди? Празни малоумни приказки и лозунги си написал.

Персия е била велика, както и България - но минава време, други са силните на деня. Къде са онези пръдливи псевдо генерали дето имаме, да кажат ние сме член на НАТО и сме против тази война и такава няма да има.

Аха така ще да е! Затова през 1991 г изритаха за дни милионната армия на Садам от Кувейт, а през 2003 превзеха Ирак за 2 седмици. А помним как Иран се биха години наред със същия този Ирак наритан за часове .

Ирак имаше най-голямата и мощна армия в Близкия Изток. Е, докато с тях не се заеха САЩ и Великобритания. Защо си мислиш, че с Иран ще е по-различно? Или с Турция или Пакистан...

В добавка-Иран не е Ирак, да не се лъжат краварите! Те че навремето лесно победиха Ирак да не успокоява местния соросоид! Иранците са персийци, не арабухи-веднага да хвърлят пушките като падне една бомба! Отделно, 80млн са! Отделно, терена е планински, не както в Ирак пустиня-с един вертолет да държиш 40 кв. км територия! Да, американците са по-напред технологично-ще ги ударят с ракети, отдалеч, и после ще гледат по CNN какви са ги надробили! Все еда биеш вързан с пръчка! Но по суша, извинявай-няма да смеят...Персите ще им спретнат такава широкомащабна партизанска война та ония ще прокълнат деня, в който са избрали Тръмп! В резултат ще имаме още една разрушена държава! Но не се знае и какво ще стане с Израел!