Коментари - "Топлофикация София" очаква 10 млн. лева от изравнителните сметки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фалит, одит, съд !!!

Трябва някой да застреля Директора на Топлофикация и да я закрият тая мафиоткса фирма. А ако първо застрелят Баннкя- лията боклук Борисов, ще е още по- добре.

И аз съм без парно от години , но плащам с 3 до 5 лв, по-малко месечно от бабата , която живее под нас ( т.е. същия апартамент) ?! На изравнителните сметки тя има да взима , аз да давам! Но наистина няма по-голямо удоволствие да плащаш за нещо , което реално не искаш!

Заради това си продадох апартамента и сега живея в къща, сам си топля, сам си плащам. И, странното е, че за тристаен апартамент плащах на топлофекация повече от колкото плащам сега за двуетажна къща на пелети ;)

Тази година "изравнителните" сметки са наказателна мярка за 'потребителите", които не ползват отопление от Топлофикация. Поне така е в нашия блок. Всички, които не се отопляват чрез "Топлофикация" имат да доплащат един Господ знае за какво, а тези които ползват имат суми за възстановяване. Излиза, че сумата, която трябва да платя, е ДВОЙНО по-висока от миналата година, при положение, че отминалата зима беше по-топла. Фирмите, които изработват "изравнителните" сметки, си правят каквото искат. Не ползвам парно, защото не мога да го плащам, а плащам луди пари за НИЩО. Сградната инсталация е измислено нещо, чрез което събират пари от неползващите парно отопление. Никой не ме е питал може ли тръбите на "Топлофикация" да минават през апартамента ми, поне аз не съм се разписвала никъде за съгласие. Правата ми са нарушени, защото плащам много пари за нещо, което не ползвам. А великата Мая Манолова не направи НИЩО, ама НИЩО, за да се поправи това недоразумение. Само приказва, а нищо не е свършила. А се кандидатира за кмет!

Не съм клиент на Топлофикация София ЕАД, нямам абонатен номер, никога не съм имала договорни отношения с дружеството. ОСЪДИХА МЕ тихомълком за абонатен номер на друг човек. Получих съобщение за запор. Явно съдът никога не иска Топлофикация София да представя каквито и да било доказателства!!! В две жалби обясних, че това е пълен абсурд и странна форма за рекет над нищо неподозиращи граждани, като помолих за отговор къде точно ще бъде отнесена исканата от мен сума. В отговора пишеше, че въпросният абонатен номер няма актуални задължения, но въпреки това аз трябва да внеса една 4-цифрена сума. Нещо повече - нагло ми предлагаха (очевидно копи - пейст) разсрочване на вноските .... Къде, в коя европейска държава има такова нещо моля? Познавам хора, които междувременно си отидоха от този свят, без да получат справедливост. ДОКОГА???

Съдете се до край, след което осъдете държавата. Ще Ви коства време, нерви и пари, но на финала ще получите морално и финансово удовлетворение.

ТоплофЪкация е най-яркото отрицание на пазарната икономика и демокрацията като цяло. Фирма над закона - сама си смята някакви сметки, издава си изпълнителни листа без съдебен процес и прибира пари, които са неясно как добити. Освен това събира пари и при спрени радиатори. Чиста мафия.Действа в разрез с конституцията,частната собственост, закона за конкуренцията, европейското право и какво ли още не. Не споря, че технологично може би е един смислен вариант за отопление, но правото му оформяне е кошмарно.

Кремен Георгиев заяви още, че има визия как дружеството да изплати задълженията си, но отказа да я сподели. И като как да я сподели? Визията е да се вдигне цената, а за това ще го одерат жив!

Откъде дойдоха тези 10 милиона лева от изравнителни сметки, при положение, че: - сметките през отоплителния сезон са "прогнозни", т.к. се изчисляват на база реалното потребление от предишншя; - нали има глобално затопляне и това ще рече, че тази зима (т.е. последния отоплителния сезон) е била по-мека от предишната, т.е. потреблението би следвало да е било по-малко. Следва изводът, че и сметките трябваше да са бъдат по-ниски. Не приемам аргумента, че цената била вдигната с почти 30% - тя е калкулирана в новите месечни сметки при тяхното изчисление и не би трбявало да влияе на изравнителната сметка. Май това означава, че като единствена възможност остава Топлофукация София и топлинните счетоводители да си "играят" с числата, т.е. с цената на условните единици, измерени от уредите за дялово разпределение. И май този въпрос вече трябва да е към прокуратурата...

В нашият вход проблемите със сметките бяха докато сложихме изолация и изловихме крадците. И в момента сметките са по 50 лева месечно на тристаен апартамент. А тия дето най-викаха срещу Топлофикация се оказа че имат радиатори вързани с меки връзки, които се водеха изключени

Ама това за водата ли е сметката, че нещо задминахте и приказливците по медиите с манипулациите си... Давайте моля ви се една снимка за това ваше ''чудо'' изолация за която другите ''незнаят'' и за това плащат както се вижда много пъти НАД личното потребление за ''сградна''...

Тези от 30 години са на изкуствено дишане- няма ли кой да им дръпне шалтера? Зраве

Когато и да закрият тази престъпна фирма-късно ще е. Такова ограбване,такова надписване и такива престъпления не е имало в историята на държавата. Рано или късно това ще трябва да се закрие и структурари отново , а виновните за това безобразие на съд. Таква фирма неможе да има в бяла държава.

И като ги закрият ти с какво ще се топлиш? Само не казвай климатик че ще умра от смях. Опитът София да се грее на ток ще е катастрофален за цялата преносна мрежа

Както до сега ама няма да плащам допълнително на някой за да си взема високата заплата за лъжливите ''отчети'' дето ги дават... Употребявам - плащам, а сега употребявал неупотребвал плаща за да има за лапачите..

Охаа, лятото се плаща за топло! Като има наивници да им ПЛАЩАТ!

По-скоро проблемът е в тарикатите дето искат да се топлят безплатно. Щото допълзял мунчо от село и иска съседа да го топли "щото си е изключил радиаторите". Ама физиката не се интересува от това че той няма радиатор

Да не би Мунчо да си е прокарал тръбите им през апартамента си????Аман от такива дето все някой друг им е виновен и са толкова застрляни че си вярват как едни тръби дето ги държиш спокойно с ръка могат да ти отоплят стаята...

Толкова ли са надули сметките? Горкинките те! Накрая съвсем ще се откажат хората от услугите им с тези им криви сметки!

Абсолютно подкрепям мнението ви. За 000 на всички топломерите, сметката ми е 400 лв. Е, как се изчислява това?!

Топла вода ползваш ли? Колко сте тарикатите с "изключени радиатори" в блока?

Чак такива застреляни като вас нямаме във входа:(((((защото само пълен олигофрен може да вкарва отоплението на водата когато се говори за лъжливото отопление на имота...

Ами като са си надули ''подаванията'' как да не очакват милиони завалиите, ама нещо все ''забравят'' или прехвърлят на някой друг, разбирай пак на наш гръб задълженията си.. Не е ли позорно да имаш собствено потребление 70 лева и да плащаш още 240 за ''сградна''???? Тяхното е да ядеш фасул чорба в ресторанта и да платиш за скариди и деликатеси:(((((ама на никой не му прави впечатление и не обяснява за какво ни вкараха в разход с някакви ''измервателни'' играчки за които даже плащаме да ги отчитат?????