Втори сме в топ 10 на "най-пушещите" страни

Почти всички държави на Балканите са в негативната класация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой-то продава цигари, няма как да ги забрани. Доколкото има семейна клетка, до там се свежда контрола. А на жените пушачки кожата смърди на торище!!!

На автобусната спирка до Хигиената в София бях свидетел на 8 млади жени, които пушеха дружно, на забележката ми да не пушат, защото чакат възрастни и болни хора, те започнаха да псуват като хамали и да показват средни пръсти..това са бъдещи майки и съпрузи..ето как се изражда нашата нация. А вместо да паразитйират, идиотите в Парламента трябва да прокарат закон забраняващ пушенето на обществени места, дори на открито, както и да вдигнат акциза на цигарите 10 пъти. В Ню Йорк пакет цигари е $15.

Колкото по ниска е културата и интелигентността, толкова повече се пуши. Парламента ни е съставен от простаци-примати, които пушат и не искат да въвеждат ограничения на пушенето, като лидерите ма Обединените Простаци, Сидеров и Симеонов. В Америка забраниха пушенето на обществени места: гари, спирки на автобуси, паркове, плажове, .. у нас на всяка автобусна и трамвайна спирка се пуши, млади жени духат дим в лицата на околните и при забележка са вулгарни и предизвикателни, какви майки са или ще бъдат, съдете сами. Дупетатите не се грижат за здравето на българския народ, ако се грижеха щяха да прокарат закон за забфана на тютюнопушенето на публични места, където хората не се движат.

и на ПЪРВО МЯСТО по пушещи на закрито.. пушешт фикус от ътакъ...

лъжа! опашата и с пет криле и шест ху..я! в България пушат само ромскитецигани и жените!

Една лъжа лъжа казана сто път иска да стане истина. Какви цигари и дим. Проблем са безброй Таралясници в българия на глава от населението.

Съгласен съм да се върнем по селата. Там всеки пуши не оригинални фашкии но са здрави като чукове. Въпреки всичко бием Сърбия

Бъл-га-ри, ю-на-ци ...

ами вдигнете им цената ве говеда!

минале сме ги србете... те цигарите на черно изобщо не ги отчитат.

Предлагам да се преборим за първото място. Имам план как да стане - може да махнем акциза и забраната за пушене на закрито. Ще ги разбием тия сърби!

После що всеки 4,5 е онкоболен и сме в топа на топа па смътрност аре малко замислете се не е само икономическите и политическите причини и емиграцията, то не става да ядеш да пиеш алкохол и да пушиш като ненормален и да си здрав кат скала, бъгари българи хора сме не сме скали обаче си е останало от едно време мръсния гаден навик който титейджърите в от14 почват всичко и то точно заради родителите си, спрете да говорите глупости щото крушата не пада по далеч от дървото

Първи сме по онкоболни последните 30 години,а в БГ се пуши прикомунизма,и по царско време,а тогава сме били на първо място по столетници. Рака е свързан с отровите в магазинете,на които им викат храна.

Престижно?! Това е по скоро срамно!

много е тъжно бедняци, които няма какво да ядат или ядат долнопробна храна, не се отказват от цигарите - в повечето случаи също долнопробни познати, които все се оплакват, че заплатата им едвам стига да покрият разходите за храна и битови сметки, заделят поне по 150 лв. на месец за цигари

Аз пък намерих една друга статистика (нарочно я копирах до България). Аман от пропаганда и очерняне, ако не само на България, то на целите Балкани. 2016 rankings Country Cigarette consumption per year per person 1. Andorra 6398.3 2. Luxembourg 6330.9 3. Belarus 2911.3 4. Hong Kong 2910.9 5. Macedonia 2784.9 6. Albania 2491.6 7. Belgium 2440.9 8. Czech Republic 2427.9 9. Jordan 2306.1 10. Russia 2295.0 11. Syria 2291.7 12. Slovenia 2236.5 13. Greece 2078.6 14. Hungary 2060.3 15. China 2043.0 16. Lebanon 2037.5 17. Armenia 1985.7 18. Mongolia 1982.5 19. Cyprus 1961.4 20. Austria 1927.0 21. Georgia 1917.7 22. Serbia 1898.6 23. Ukraine 1849.4 24. Kazakhstan 1800.9 25. Turkey 1770.7 26. Bosnia and Herzegovina 1767.2 27. Estonia 1759.9 28. Bulgaria 1757.3

то е хубаво да се проверяват данните преди да се copy/paste-ва. Значи казваш Люксембург се скъсват да пушат... ама не само се скъсват ами всички (вкючително и новородените) пушат по 17 цигари на ден. Да ама не... всъщност в Люксембург пушат едва 15% от населението... ха сега да сметнем по колко цигари според тебе на ден пушат тези хора- над 113. или иначе казано по 4,7 на час и то ако не спят или по 7 на час ако спят по 8 часа. или това са по цигара на 8 мин и 30 сек...

да допълня горният - излиза, според твоята статистика, че човек изпушва по 4 цигари дневно, а това изобщо не е вярно. 1. пушат почти 80% от населението 2. не познавам пушач, който да пуши по-малко от кутия и половина на ден. Предлагам пушачите да плащат по-големи здравни осигуровки. Акциза се видя, че не върши работа по намаляване на пушенето, както и забраните за пушене на закрито.

в Андора няма акциз и са много по евтини, всичко живо наоколо от испания и франция ходи там за алкохол, цигари козметика... сигурно е така и в Люксмбург

Родителите ми са на 64 и 63 години....пушат от 18-годишни.... това са вече 44-45 години активно пушене всеки ден....и то тежък тютюн по почти 2 кутии на ден, всеки. Е, нищо им няма.... тъй че май всичко ще се окаже от гена, стреса, алкохола и другите "вредни" неща ако се комбинират...

Онкологиите обаче са пълни с такива които не са имали този късмет.. или 'гена' им е изневерил..

Пушенето допринася за облекчаване натоварването върху пенсионната система!!!! Не го убивайте!!!!!

Пушете, пушете, Цигарите са полезни, не те а демокрацията е разбира се виновна за високата смъртност в България.

Май женорята в БГ са тези, които правят разликата. В чужбина да видиш жена (изключая пияни тийнейджърки, на които им минава като станат на по 20) да пуши на улицата е много рядко. Нашите дами кадят като комини. Неприятна гледка.

Всеки е свободен да прави каквото си иска. Дали ще пуши, дали ще пие, и т.н. ВСЕКИ СИ РЕШАВА САМ ЗА СЕБЕ СИ!!! ОК?

Не е ОК. ОК е, ако всеки си има лична здравна застраховка и си плаща масрафа. Не е ОК обаче, когато почти фалирата ни държава харчи милиони да лекува тупани, които пушат по 2 кутии на ден или пият по половин кило ракия със буркан туршия. Ако просто отиваш и мреш и после децата ти ти плащат погребението, тогава е ОК.

Защо си мислите, че на запад нормалните хора ползват наркотици?? Живея в Холандия и един нормален холандец не пуши марихуана, кофи шоповете са пълни със заблудени туристи. А по-противно нещо от цигарен дим по време на вечеря, като в България, няма!

Не мога да понасям цигарите и дима. Баща ми си отиде, Бог да го прости, от рак на гърлото причинен точно от тая отрова.

Жените, батко, женитеее у БГ-то павкат кат' изоглавени. А отстрани изглеждат като едни жалки, опърпани помиярки, които са засмукали фаса, сякаш нищо друго не им е останало. Допълвайте...

Не съм съгласен. Бях чел една статистика, че в България около 65% от мъжете в България са пушачи, докато едва 40% от жените у нас пушат. Или грубо казано 2/3 от мъжете в БГ пушат докато от жените само 1/3 са пушачки. Иначе и аз виждам доста млади жени да пушат, но те пушат едни тънки хубави цигари и въобще не миришат на гаден дим като например мъже пушещи свиващ тютюн в някаква западнала кръчма. Жените се поддържат и не миришат гадно, не можеш разбра, че са пушачки. Но пък в големите градове по магазини по главните уличи, или по заведения и прочие повечето работещи са жени, там се търсят предимно жени, те работят, могат да си позволят цигари. А откакто затвориха заводи и прочие мъжете у нас са трайно безработни в сегашния и съответно пари за цигари нЕма.

....та затова си останал с такова впечатление че жените пушели повече от мъжете. Но статистиката показва обратното.

Само не мога да разбера католическа Словения какво прави със страните от соц лагера.

Ами незнам, питай Тито?

Навремето един известен диктатор казал - за мен славянина е алкохол, тютюн и ниска хигиена. Дали се е объркал?

По онова време може така да е било, но сега това важи за България.

Когато разберете, че от пушенето за вас няма абсолютно никакъв смисъл, вие няма да имате желание да пушите, а когато нямате желание да пушите, няма да имате нужда от сила на волята за да се борите с това ваше желание. Ще ви се пуши толкова, колкото, ще ви се пие и бензин. Ето това е една нова гледна точка за отказване на цигарите, за която няма да имате нужда от сила на волята. Няма да ви е трудно и няма да напълнеете или да чувствате празнота в душите и телата си. Вземете свободата си обратно!

най-после да се вредим на едно от първите места....! Че иначе комплекси ще получим...!

Почти всички държави на Балканите са в негативната класация по тютюнопушено; Е, западните държави пък са първенци по наркотици.

Е, това е, защото не можем да си го позволим, иначе ще ни дишат прахта :)

В европата като гледам цигарите са по скъпи от наркотиците...

Австрия къде е, там всички пафкат като комини

Ние сме неизменно първи в точните класации!

По време на това изследване хората на Тиквата са ходели по улиците и са събирали фасовете. Така са постигнали този резултат.

Щото е много по-престижно да пушиш марихуана,и мозъка ти да стане на гъба,да те подгони параноята и да излезеш да стреляш по хората.

нали това беше идеята на "прехода" ...да станем най- неграмотни, най-пушещи и пиещи, и най-*бливи.... . кой не скача е червен.. . кой не скача е червен...

от един строй мнооооого по-рано от "прехода". Даже се гордеехме с голямото производство на тютюн. А пиенето тогава беше национален спорт които се практикуваше след 16:00 до сабалем. Още е така в селата (местата които обожаваха този режим)

Мульо, България е била първа по производство на тютюн по царско време. Българските тютюневи търговци (включвам и моя дядо) са били едни от най-богатите хора в царството. Били са построени хиляди тютюневи складове и цехове за промишлена манипулация на тютюн. Сгради с големина на съвременен МОЛ, но много по-здрави и монолитни. Стотици хиляди жени и мъже са изкарвали прехраната си по този начин.

съжаляваш или се гордееш с това, че дядо ти е една от причината България да е на първите места по ракови заболявания на белия дроб?

2822 цигари на човек за година . 40 на 60 са пушачи/непушачи , тоест по 5700 на пушач . Като сложиш и контрабандата , се събира по 1/1.3 кутии на калпак . Това са 7-8 лева на ден за отровата - 2000 на година минимум. Иначе реват че данък МПС скача от 20 на 50 лева.

Изведоха сега от тази сметка колко акциз плащат пушачите. Трябва паметник да им вдигне.

Горд_Руснак

Дигат им - в Орландовци !