In memoriam: България тъгува за Гого от ”Тоника”

Цяла България тъгува за Георги Найденов-Гого, каза композиторът Стефан Диомов, създател и ръководител на "Тоника", по повод кончината на певеца.

Обратно в новината

Коментари - In memoriam: България тъгува за Гого от ”Тоника” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мир на Душата-му ! ----- Тъпан бие, гайда Ручи !!!

Защото си спомням, че Гого го беше обвинил в нещо там във връзка с авторство, музика, песни, текстове и т.н. и беше доста грозно тогава, че го беше оплюл и принизил до един прост сребролюбец. Но на Гого вече не му пука и не му трябват ничии ободрения или неодобрения, защото има авторски рецитал горе, пред по-добрата публика. лека му пръст и мир на праха му, наистина е незабравим и такъв ще си остане - едно голямо непораснало усмихнато момче!

ПОЧИВАЙ В МИР,ГОГО!ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТЕ ОБИЧА!

Гого, ти беше чара на "Тоника" със своя прекрасен глас. Песните (а не "парчетата", както други твои колеги), които пееше ще останат завинаги в нашата музикална съкровищница. Вярвам, че отиваш на по-добро място. Прекланям се пред твоят талант и ... памет!

Гого почивай в мир ! Ти си и ще си останеш мой идол, най-любимия изпълнител на най- прекрасните песни, които ще останат и пребъдат ! Светла ти памет ! Съболезнования на цялото му семейство

Голям комунист и християнин беше.

Не обиждай на "комунист" такъв свят и достоен човек като Гого!Честен и талантлив! Грехота е! Това е гавра!

Мир на праха му! А към хората, които нищо не уважават, нека поне пред смъртта запазят глупостите за себе си.

Прекрасен човек, много ми е мъчно. Само като си представя, че ако не беше сгрешена диагнозата, най-вероятно сега щеше да е сред нас и ме боли. Сякаш насила си отиде....Една сгрешена диагноза си е престъпление. Наказа се, изтормозиха се и той и близките му. Толкова чаровен, добронамерен, слънчев и прекрасен певец. Въобще цялата Тоника са биле винаги страхотни, уникални всеки един поотделно и всички заедно. Няма да е същото без Гого, това няма да е Тоника. Съболезнования на близките му.

На мен по ми харесва Ева ,Гого нещо не

Понякога дори и простаците трябва да замълчат...

Гошо,Гошооо тиси куче лошо..не ,не ти си долен помияр !!

Mariana

Вечна му памет. Ще останеш в сърцата ни с прекрасните ти песни.

Мноого ме боли за Гого! Един голям талант и много добър човек загуби Бургас, загуби България и най-вече семейството му! Всички ПЛАЧЕМ за него! Имаме много добри певци, но никой не може да изпее така нашите "Бургаски вечери" като Гого. Почивай в мир Гого!

Почивай в мир. Чудесните песни няма да бъдат забравени.

господ да прости гого. лека му пръст и светла му памет. рака не прощава на никого. десетки, а може би и стотици хиляди българи си отидоха от ракови заболявания, вследствие на чернобил, на зловещия комунизъм, мужиците и комунягите у нас. затова българи помнете, фашизъм и комунизъм са еднакво опасни, даже комунизъма нанесе много повече вреди на човечеството, отколкото фашизма.

.

Диагнозата му не беше рак. Не може ли някои хора да запазях истеричните си изстъпления за другаде, а не когато почитаме мъртви?

Много се измъчи,горкия.Почивай в мир Гого,вярвам ,че си отишъл на по-доброто място.Невероятен глас,страхотен човек.Съболезнования за Ева..

КЪМ ФЕНКА - Изразът е"Съболезнования на Ева" , а не както сте го написали "за Ева". За щастие жената е жива и дано да е дълго с близките си.

Слушам Бургаски вечери и плача за големия човек и певец на стойностни песни.Неповторим глас и чар!Почивай в мир ! Съболезнования на Ева!

да си спомним и за Иван Христов,който е покойник от няколко години и също имаше страхотен глас.RIP.

Дай Боже всекиму да остави такава следа сред народа си...

Поклон!!!

Поклон пред паметта му!

Прав ви път, казвахме на лекарите преди 10 години. Сега когато си заминаха, вой до небесата, ама що така мрем от лекарски грешки. Според вас, Германия кои лекари дръпна кадърните или некадърните. Разни мунчовци и маймунчовци минават за светила в медицина. Какви светила сте бе, смешници? Медицина е окопирана от старчета, а маладите лекари, започват със заплата на касиерка в супермаркет, без възможност за развитие, без шанс да издържат семейство и един по един заминават. Системата се разпада, но не тихо и кротко, а с много човешки жертви, като Гого.

А не беше ли диагностициран от чужди (светила) специалисти??????

Не. Диагноза му беше поставена от шефа на неврологията на 4-ти километър. После като всички български наивници отидоха в прехвалените израелски болници, които обаче не са за лечение, за палиативни грижи. Накрая вярната диагноза беше поставена от човек, който дори не е лекар, уви твърде късно. Не става лекарите да ти избягат и хората да не мрат. Цялата школа се разпадна. Сега и с една торба пари да тръгнеш, пак ще е все едно бялата лястовица търсиш.

Много е тъжно когато си отидат хубави хора,поклон пред паметта му.

Страхотен глас изпълнил песни, които няма да се забравят от много поколения. Винаги когато съм го гледал с тази негова усмивка и искрен поглед ме е обземало чувсто... на доброта и позитивизъм. Човек, който обичаше да радва хората. Почивай в мир Гого!

Бог да го прости ! Още помня един концерт на Тоника в летния театър в Пловдив, неповторима атмосфера ! Приятелю ти си благословен малцина са тези докоснали се до магията на Тоника. Почивай в мир !

Bog da prosti tozi prekrasen pevetz,dobar balgarin i CHOVEK !

далбок поклан пред светлата мy памет.

колко тъжно, отива си светъл спомен за миналите дни. тъкмо по коледа отново си припомних хубавят им коледен албум :( съболезнованя на семеиството

Бог да го прости! На семейството му кураж и искрени съболезнования! Хубавите песни не умират!!! Завинаги ще звучат и ще ни напомнят за Гого от най-хубавите и силни години!

плача. още една звезда на набосклона изгря, за да осветява нощите ни!

Бог да го прости, добър човек беше, съболезнования към семейството му!

Бог да го прости!Светла му памет!

поклон пред големият певец артист и човек който ще остане завинаги в сърцата ни искрени съболезнования на семейството му

Поклон пред паметта му! Съболезнования на семейството му!

Замълчете дребни душици поне пред смъртта. Стига с помия и кал. Бог да прости един достоен човек и съболезнования на семейството му. Ще го запомня завинаги с "Тъпан бие, гайда ручи..."

Бог да го прости!Съболезнование на семейството, с утешението, че единственото сигурно за човека е- рано или късно ще си отиде.

Гого си е Гого - голям певец, голям мъж, голям човек. България загуби един голям талант. Една сълза или усмивка за него - няма да го забравим.

Светла му памет!Ще остане винаги жив!

Песните на "Тоника" са част от моята младост, бих казала, че си имат свое, запазено място в българската популярна музика. Всеки от певците има личен чар, а двойката Ева-Гого винаги са били модел за творческо семейство, в което има много обич. Съчувствам на Ева за огромната загуба, дано я подкрепи фактът, че толкова много българи тъгуват за незабравимия певец. Да е светло на душата му!

''Заради един живот си струва да живееш, без да се преструващ, че не си сгрешил, мое любов. Заради една сълза си струва да простя и пак да те целувам до сетен дъх, моя любов.'' ПОКЛОН

Не мога да повярвам!Поклон пред този Човек!Дълбок поклон!

МЪКА! ПОКЛОН...ПОЧИВАЙ В МИР!

Съболезнования на Ева и всички негови близки! Отиде си един много добър човек и певец. Поклон пред паметта му.

Аз си мисля, че програмата някоя национална телевизия трябва да бъде секвестирана в неделя от 11ч., за да може да изпратим Гого подобаващо.

Поклон пред ЧОВЕКА! Мир на праха му! Дано е на едно по - хубаво, по -добро място! Съболезнования на семейството и близките!

Слушала съм песните им от самото създаване и най-любима ми е Бургаски вечери. Бог да го прости и лека му памет!! ПОЧИВАЙ В МИР, ГОГО!!!

Последно сбогом на големия човек, големия глас и голямата му човечност.

Трябват ни хора като Гого и групи като Тоника..