Дончев скастри чиновници: Спазвайте закона

Вицепремиерът Томислав Дончев призова чиновниците да преустановят изискването към неосъждани граждани да представят свидетелство за съдимост на хартиен носител.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чиновниците взимат пример от началниците !

,,спазвайте закона" както ЦЦ и ББ за да станете милиардери. А вие през просото. Има си ред.

Този знае ли какво работи в правителството? За нищо не отговаря , от всякъде краде. Синекурна бройкаили по-точно сол т.шак.

Толкова го обичам Тома неверни, когато го видя искам да му намажа главата със свинска мас. Като сочна филия от детството ми.После искам да го захапя... Все пак относно новината - партиина книжка или честна дума ще са достатъчни, освен стандартният паричен залог.

Демагогия в най-чист вид! Тези дето ги създават законите са първите дето ги и нарушават! Личен пример за което, дават най-вече "cупер геополитика на хилядолетието" и минстърпредседател на най-корумпираната съответно бедна държава в Европа Б.Борисов и кръжеца царедворци около него!

Много ГНОМИ в тази партия от ГИНЧЕТА...2ХЦЦ, ТОЗИ ПАПУАС,върбаковия бойко,един кирилов !!!

Дончев, направи си труда да влезеш в сайта на Софийски Районен съд и виж какви документи се изискват за вадене на Свидетелство за съдимост и дали пък не се иска акт за раждане и дали не се събира държавна такса и ела пак да си говорим!

О летете тролски ескадрони и громете всичко

Дончев брато, казва ти го един управленец от твоето ниво и при двата режима - и при социо комунизъма на др. Т. Живков и при "демокрацията" до 2005 година... Не може да се пребори човек с това чудовище БЮРОКРАЦИЯТА...!!!!!! ЗА НЕГО НЯМА ДОРИ И ОТ БРОНЕБОЙНИТЕ ПАТРОНИ НА ВАПЦАРОВА...!!!!!! Това е...

ЛЕКЪТ Е САМО ЕДИН - ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО И ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Дончев, стига се изказвай неподготвен! Защо заблуждаваш гражданите! Не ви работят никакви регистри и портали, така че при назначаване на държавна служба, как да се удостовери, че лицето не е осъждано! От къде да вземем тази информация?!

Спазвайте законите! Равнис по ОПГ ГЕРБ!!!

Хаха, вие искрено ме разсмяхте:). Електронно правителство звучи като космическа технология за българския бюрократ. През 2000 г. когато бях за последно в допир до 'администрацията' в България , служителката наричаше компютъра 'телевизор'. Не мисля че оттогава много се е променило, особено с герб - калинки с купени от селски 'университети' или фалшиви дипломи, отявлени тъпанари като онзи дето не знаел кой е граф Монте Кристо и т.н.

Частните фирми продължват да го искат на хартиен носител!

Трябва ни официална цифра - каква сума обезщетения плаща държавата / ние / всяка година, осъдена заради грешки на чиновниците издържащи се от нашите данъци?

Вади си електронен подпис и действай. Ако пак го искат на хартиен носител, проблемът е... сещаш се къде.

Елате да видите , всички таксиметрови шофьори в момента изваждаме свидетелства за съдимост, това като за последно заколение ли е? На кого да се оплача? По закон до 01.06.2018 трябва да си подновим документите за таксиметров шофьор, Вижте какво е изискването от ДАЙ ! Да им се занесе свидетелство за съдимост!!! Какво хлопате само по медийте че не се искало, ИСКАТ ГО В МОМЕНТА НА 10 000 ЧОВЕКА предполагам са толкова бакшишите в българия! Не го били искали да бе,

то в съда е ясно че ще ти го искат ако си отишъл за такъв документ. с електроннен подпис става за 15 мин. без акт за раждане. Въпроса е държавната администрация ако ти го изисква този документ по някакъв повод да си направи справка сама и да не те занимава с глупости. Мисля че не си разбрал правилно за какво става дума....

става дума за държавната администрация , частните фирми едва ли имат този достъп според мен да проверяват всеки дали е съден или не. А и както е написал колегата отгоре - електронен подпис и си с електронно свидетелство....къв ти е проблема.

Ама оплачи се на мейла който са ти дали в статията , ко пишеш тука а не си търсиш правата. Да мрънкаме знаем всички.... баси тука от 20 коментара 1 няма да е съгласен с това сякаш... само храчки ....

Проблемът е в нуждата от мислене. Не е лесно да се сети човек, че държавата притежава необходимата информация и само трябва да се пресегне до другия джоб. Обратното пренесено в частна фирма е все да взимаш служебна бележка за заплата от канцеларията и да я носиш в счетоводството, където се изплаща. А голямата беда е там, че и в администрацията нуждата от мислене е проблем.

Сaмо товa ли нaучи в ППО - Гaброво?

Това е най малкото с което администрацията пречи на гражданите. Изваждането на свидетелство за съдимост е лесно с малки загуби на пари и време.