Правят още 1119 мегавата ВЕИ за 10 г.

За периода 2017-2026 г. ще бъдат изградени общо 1 506 мегавата нови мощности, от които 1 119 мегавата възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

Обратно в новината

Коментари - Правят още 1119 мегавата ВЕИ за 10 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво става със строителството на АЕЦ"Белене"? Какво става с " Южен поток" ? Докога управляващите ще се правят на "ни лук ял , ни лук мирисал"? Изпуснахме всички влакове за превръщането на България в енергиен център на Балканите.Такава страна вече е Турция. От там ще купуваме ток и газ. Срам и позор за управляващата ни клика!

Мирише пак на далавера. Енергията от възобновяемите източници нали е безплатна: защо тогава ни я продават по-скъпо? А мощностите се изграждат с европейско финансиране - т.е. вложеното от предприемача е минимално!

Като се научим да си плащаме ще искаме повече.За сега толкова.

Тогава цената трябва да е на половина от сегашната щото от ВЕИ цената е най ниска .Не трябва енергията от ВЕИ да е изкупуват на такава висока цена .

ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ У НАС СТАВА ВСЕ ПО-БРУТАЛНА!!!ФЕОДАЛА ВДИГНА ВЕЧЕ НА ТРИ ПЪТИ ЦЕНАТА НА ЕЛ ЕНЕРГИЯТА И ТАЗИ ТЕНДЕНЦИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДОКАТО НИ УПРАВЛЯВА РЕКЕТЪОР!!!

Истината е, че тиквоний банкянски онзи ден разбра, че през 2024г. трябва да закрие Мариците, които генерират 40 % от мощностите. Но вместо да търси решение, той отново цоца през ВЕИ. Тъпо си е сикаджийчето.

Който твърди,че енергията от меи е скъпа /специално в фотоволтаиците говоря/, първо не се е информирал достатъчно и в следствие на това, второ - вярва в ония крадци дето искат да си пробутват замърсяващите фосилнигорива и въглища. Дори и при сегашните цени на тока инвестицията във фотоволтаик се изплаща в около 8 до 10 години. Фотоволтаик произвежда ток около 25 години. Смятат дали не е изгодно. Да не говорим, че цената на тока ще поскъпва устойчиво и то не заради енергията от веи. Фотоволтаиците не е нужно да са на плодородна земя, напротив, покриви в блокове, сгради и промишлени предприятия имя достатъчно. Факт е, че не може да се разчита само в фотоволтаици и перки /които пък трябва също да се поставят там където в пречат/, но ако масово се поставят, нуждата от скъпи, ровещи и в повечето случаи вносни енергоизточници ще е много по-малка.

Въпросът е кой ще плаща, защото фотоволтаиците се изплащат за по-малко от половината на тия години дето си посочил, но заради тях и "перките" цената ни за тока скача повече от два пъти. Дали тази тъпа заповед за защитените зони (рибарите щели да вредят на птиците???) не беше нарочно пусната за да манипулират хората и да използват недоволството им пред Брюксел за да прокарат бъдещия си ВЕИ-бизнес, който явно ще ни излезе яко през носа. Прогнозирам, че в този аспект атомна централа няма да има нито в Беляне нито в Козлодуй

Чудесно! Енергията идваща от ВЕИ е най деомкратична, екологична и ни откъсва от рубладжийската зависимост, като това ни доближава все по близо до европейското сърце, което е все по екологично

Мислиш ли като пишеш. От къде вода? Има недостиг на вода ако не си наясно.

Ти май не мислиш, поне не с главата си.

Турих ти +, за свежия хумор.

за мутри

Избрахе си ги. Лапайте им ... веи тока.

Правят още 1119 мегавата ВЕИ за 10 г,което ще доведе до поскъпване на тока, вместо да построят и пуснат още един ядрен реактор от 1000 мегавата който ще произвежда много по евтин ток или да пуснат спрените 4 реактора които даваха общо 880 мегавата евтин ток.

Е да де, ама това е ТВОЯТ интерес. Интересът на властимащите е по-друг и различен от твоя. Те просто искат да вземат пари от тебе (и мен, разбира се), така че няма как.

4 затвоени по 440 мегавата.

щях да напиша почти същото ,но ще добавя ,че мадам Йес ще е поне в пенсия... и който крак-крал !

Полудяха с тези ВЕИ-та. Хем са скъпи, хем когато има най-голяма консумация за ток, тях никакви няма. Зимата в най-големия студ , когато климатиците са станали енергийни вампири, прехвалените ВЕИ -източници спят сладък зимен сън, а Енергийната ни система е на ръба на срив. Многото мощности от ВЕИ изисква много КОМПЕНСИРАЩИ мощности от ВЕЦ, ПАВЕЦ или Газови електроцентрали. Енергийна стратегия трябва, ама за нея трябват акъл и специалисти , а не политически бърборения от продажници и далавераджии.

Да направят търгове като в Индия и Турция. Който предложи най-ниска цена на продаваната ел. енергия от вятърна или слънчева енергия. Той да печели. А не като сега близки до власта да въртят далавери със зелената енергия.

Аз пък все пак предпочитам да правим това, което правят в Германия и Франция, а не в Индия и Турция. Съжалявам ама като в Индия мога лесно да живея - само трябва да се преместя в маалата.

Индия е вече доста по-напред от БГ в много отношения, най-вече икономически. Представа си нямаш в каква прогресия е развитието там. В БГ мааалата няма нужда да се местиш, предвидено е тя да бъде разширена до теб.

В Германия живеят на (енергийния) гръб на някой друг

Вярват ли си управляващите ни ТИКВИ, че работещите като светофарни уредби ФОТОВОЛТАИЦИ ще спасят енергитиката? КАКВО СТАНА С ДВАТА РУСКИ РЕАКТОРА?? Най вероятно ще ги сложат в АЕЦ Аккую където руснците строят 4-ри блока с по 1200 мв. мощности!! ЩЕ ВНАСЯМЕ ТОК ОТ ТУРЦИЯ !! ТОВА Е БЪДЕЩЕТО, КОЕТО НИ НАЧЕРТАХА МРЪСНИТЕ И ПРОДАЖНИ БЪЛГАРСКИ ОЛИТИЦИ!

Е аз си ползвам солари за ток и топло. Не купувам и не продавам на никого нищо. И ВиК не ползвам. Всеки срещу около 15 палки може да си реши топлото и тока до края на живота за помещения от около 230 квадрата. И да предпочитам соларите от ядрената енергия. 1 проблем при ядрена енергия и страната ни е капут. Риска е твърде голям.

Да ги правят ама тока да не ми стане два или три пъти по-скъп, а да е като от АЕЦ! Щото и аз мога да продавам галоши насила на тройна цена!

Е тия мегавати затова се правят - да стане по-скъп тока ! Кредиторите са беден народ по принцип - затова им дадоха пари от касовите ни бележки !

Аз друго се чудя.... какво ще правим с тези фотоволтаици след 25 години... като им свърши ресурса... и друго.. като ще стават толкова много и ТЕЦ-овете са мръсни и ще ги закриват, а АЕЦ-а е скъп и опасен.... зимъска какво ще правим се чудя.. ще внасяме ток от новите АЕЦ-ове на Турция и Румъния ли?... а електромобилите (бъдещето на автомобилостроенето) с какво ще ги зареждаме.... с крачни генератори? Нали ако вярваме на Мъск, Теслата ще може да се зарежда за 5 мин.... ама не ни казва факта че ще тегли по 500Kw от мрежата докато го прави....

Много хубав въпрос. Но кой от управляващите да мисли за след време?! Важното е на момента да се ограби какво може. Пък после ще закриваме държавата. И това е възможно, защото и каквито и да е престъпления се направиха през тези 27 години, то няма и един осъден. Значи може до безкрай! Едни крадоха, приватизираха, после се смениха с други, които продаваха и приватизираха каквото е останал, след това трети, които смучат еврофондове и така. А на обикновените хора им минава живота с новини кой кого убил, с колко поскъпва еди какво си. Как 2030 българите щели да са малцинствена група. И въпреки всичко няма осъдени политици за ситуацията, която те създават!

След като ще въвеждат нови мощности за ел.ток от веи,трябва цената на тока , произвеждан от тах да се намали.Иначене става.И колко плодородна земя ще се ликвидира от тия ветропаркове не ги интересува.Важното е да краде.

Ами намалена е за вятър и слънце. Четете преди да коментирате. Беше каквото беше с огромната изкупна цена.

симо

Брей , че светло бъдеще...и СКЪПО,СКЪПО.....Таман за робската ни участ.

"проектът за изграждане на 7-ми реактор на площадката на АЕЦ "Козлодуй" се очаква да влезе в редовна експлоатация след 2026 г" - добре, проектът ще започне след 2026, а самият реактор кога ще заработи, колко години след влизането на проекта в експлоатация?

Проектът за изграждане на .....ще рече изграждане на проекта :) ,т.е. чертежи ,съгласувания ,подписи ,решения - а това иска време ! После започва истинското изграждане на Обекта

Това е прогноза на ЕСО на база на която се прави анализ на енергийната система.

Проектът за изграждане на .....ще рече изграждане на проекта :) ,т.е. чертежи ,съгласувания ,подписи ,решения - а това иска време ! После започва истинското изграждане на Обекта !

Кои гербаджийски мутри стоят зад това? И кой ще подпише за изкупуване на тока им?!

Ко праим с руските казани дет ни ги трапосаха. Колко от взелите това решение и комисионните ще са в кауша!?? Никой. Те това си е Българска му работа.

че тока ще поскъпне 3-4 пъти.

я камилата, я камиларят, а султанът (Ердоган). До тогава технологията "ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ" ще е масов факт и декрета на Барак Обама от м. април 2012 г. ще е напълно забравен. Сега коли-хибриди, 2027 година коли по модел на Никола Тесла от 1930 година.