СБ ни притиска за по-високо „Задължение към обществото“

Световната банка препоръчва таксата „Задължение към обществото“, която е част от крайната цена на тока, да бъде увеличавана през следващите няколко години.

Обратно в новината

Коментари - СБ ни притиска за по-високо „Задължение към обществото“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До кога българския народ ще бъде ограбван от ВЕЙ мафията създадена от задкулисието предвождано от г-н Сорос и соросоидната паплач?

Звучи като комунизъм, но наистина това е малко ОБЩЕСТВО от политици с фотоволтаици, известни собственици на ТЕЦ-ове и американската AES.

А знаете ли, че аз знам кое е това ОБЩЕСТВО. Искам всички да си припомнят тези наглеци, които за да крадат и с за си бяха изобретили денонощие от 36/тридесет и шест/ часа.

симо

Кристалина Георгиева още веднъж доказа , че достойна избранничка на ГЕРБ-като антибългарка.

симо

Международна Банка за Възстановяване и РАЗВИТИЕ-името на СБ ....Идеите на КЕЙНС под властта на САЩ се изродиха в съвременното робство на глобализма под вещото ръководство на САЩ-РАЗТЕЖ и ОФШОРНО ПРИСВОЯВАНЕ.

И нека стане на меч всяка робска тояга!..... (Спартак синът на Родопите) "Световната банка" на Келтите вън от земите на България и Българския Народ!

Аз препоръчвам световната банка да ходят на майНаtaси!

а какво мисли СБ за такса КОСТОВ и тайния договор за специалните изкупни цени --- а каква би била картинката ако не бяха спрени реактори --- а какво би станало ако заплатата на ЧЕЗ шефа не беше 100 000 лв /тя е вклучена в разходите на база на които дремещият КЕВР съгласува цената на тока/ и върху тази база ЧЕЗ/примерно/ калкулира БЕЗРИКОВА печалба === има още 111100000000000000 неща които да се споменат и за които на СБ не и дрема ==== дреме и за нашето унищожение защото това иска хора в който СБ пее === но това не е хленчене а елементарно подсещане - ИМА ЕДНА ДРУГА БАНКА С ПО_ГОЛЯМ КАПИТАЛ И ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ ==== НУЖНА Е ЕДИНСТВЕНО ПОЛИТ ВОЛЯ ЗА ДА СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ НЕЯ

Глупак. За това си беден - умствено. Хората споменават за НЕК, ТЕЦ, ВЕИ и Американски централи, а той видиш ли измества фокуса. А знаеш ли заплатата на шефа на НЕК колко е - 40 000 ЕВРО, на Американските централи - 170 000 ЕВРО, Ковачки на ТЕЦ знаеш ли колко - 200 000 ЕВРО. Мога да изброявам още много компании в България на които заплатите на "шефовете" са много големи, в пъти по-големи, НО...какво променя това - нищо. Тока не е скъп за това, а заради голямото задлъжняване на НЕК с 4 000 000 000 милиарда лева и тази препоръка от световната банка (евентуалното увеличение на тока) е пак заради НЕК, за да не фалира, защото изкупува скъпа енергия от ВЕИ, ТЕЦ и Американски централи.

И как са ги измислили такаса ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ОБЩЕСТВОТО :). Е да ама се оказва че ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ДЪЛЖИ ---- НА ..... 10 ина тавикати :)

А защо Световната банка , не препоръча да се орежат , тези от които се изкупува скъп ток ???????? А заради няколко неизгодни договора , да страдат 7 000 000 души ?

Смърт на "Световната банка"! "Световната банка" е една частна банка собственост на една банда келтски измамници, която се е нарекла с внушителното име "Световна банка" която организира държавни преврати, в държави на които правителствата отказват да бъдат манипулирани и не позволяват да бъдат ограбвани държавите им! Когато превратажите вземат власта с тяхна помощ те влизат в държавното управление и унищожават държавата с финансов диктат като унищожават икономиките и изсмукват ресурсите на държавата която са окупирали! Крадат държавните златни резерви на националните банки и в започват да имитират заеми, които продалите се правителства са длъжни да взимат държавни заеми от тях в $ или с непосилни лихви, с които заеми да "подпомагат" икономиката и "развитието" на населението на държавата, но всъщност те започват да провеждат геноцид като управляват животите и съдбите на милярди хора по света, нещо което са си присвоили и нямат нито право нито власт за това, но използват невежеството на хората, които не знаят, че хартийките с които управляват продажните правителства няма никаква стойност те са нищо(без златно покритие, не са защитени нито със злато нито със сребро) и че не струва нищо а в замяна на тези хартийки залога е Смърт на нацията и санъродниците им! Ето я голямата пирамида на тази банда измамници, на която пирамида Българския Народ е жертва! Да си взимат хартийките вън от БЪЛГАРИЯ заедно с цяла "родна" шайка малоумници, страхливци и продажници начело с Бойко Методиев Борисов, които 27 години пият кръвта на Българския Народ и унищожават БЪЛГАРИЯ манипулирани и платени от келтските измамници!

СВЕТОВНАТА БАНДА И МВФ,НЯМА ЖИВОТ ЗА НАС !!! И КОЙ МОЖЕ ДА ОБЯСНИ ТАЗИ ИДИОТСКА ТАКСА ?!

симо

Тя гарантира на американците щастливо бъдеще заради изнесените печалби....Те не се подлагат на съмнение..Та колкото повече бедни толкова и по-ефективна експлоатация,защото бедните не могат да правят СЪПРОТИВА.

СБ и МВФ са гробокопачите на България, колкото по-далеч от тях толкова по-добре. За съжаление луканов ни тикна в ръцете им, а софиянски и костов ни закопаха подписвайки за валутния борд.

Ало,Автора-таксата задължение към обществото компенсира не само по-високите изкупни цени на тока от когенерациите и Веи-тата,но и по-високите изкупни цени от Американските централи.Като се има предвид,къде е седалището на Световната банка изобщо не ме учудва това искане.

Винаги са ме учудвали тези, дето си купят джип за гъзария пред хората, а после веднага тичат да му сложат газова уредба, защото харчи 20 на сто и ще фалират. Защо всеки не се простира според чергата си, ами робува на тази потребителска философия - джип, последен модел телефон и т.н., пък ако ще и да пукне от глад.

Събирам наказателен отряд за ликвидиране на престъпното фашистко ръководство на топлофикация, ведно с принципалите и - Бойко Методиев Борисов и Йорданка Фандъкова и проксито на енергийната мафия - ДКЕВР !!! Крайно време е да ги осъдим и ние в наш Народен Съд, както те ни съдят и тероризират, без да сме им абонати и без да сме им използвали и миливат енергия. Разстрели в СОС, ДКЕВР, МИЕ, Кметството не само може, а е крайно наложително. Да обясня защо. Съгласно препоръките на Световната Банка, следвани от нашите педали в ДКЕВР и останалите клонове на енергийно-водната мафия - ЦЕНИТЕ ТРЯБВА ДА РАСТЯТ докато достигнат СОЦИАЛНАТА ПОНОСИМОСТ. Тоест докато им пуснем много КРЪВ. Но понеже от СБ са далече и няма да е тяхната кръв, а местната енергийна мафия е тъпа и вдлъбната, че да не разбере, че ще трябва да кърви, затова следват тези препоръки. Затова, за да се спре повишаването на цените задължително трябва да се стигне до кръвопролития. Те това искат, да им го дадем щедро тогава, нали?!

Ненормалните сме ние, народния съд не е решение на проблема. Проблема е в материала, "народен съд" има при гласуването на изборите които никак не са редки и резултата от този "съд" е плачевен. Какво може да се очаква от материал съставен от глупаци хвърлящи хилядарки през балконите си и оплакващи се от бедност и тарикати режещи клона на който стоят. Може ли някой да ми поясни защо прокуратурата не разследва подписалите анексите към договора за американските тецове, тези анекси не са политическо решение а бизнес договорки. Политическо решение може да бъде да се строи ТЕЦ или не, а условията при които трябва да стане това си е чист бизнес. Не са виновни американските бизнесмени че са направили необходимото за да осигурят ефективност на инвестицията си. Повредата е в нашия телевизор.

Световната банка обслужва световните апетити върху нашите пари.

За да да могат да вземат заеми от МБВР, трябва да слушкат Световната банка.

Под натиска на световната банка у нас бяха ликвидирани най-печелифшите и значими предприятия. Съсипаха ни селското стопанство и сега и измислени условия ще ни налагат.

Кои точно са печеливши от значимите ни предприятия? Всички бълваха скъпи боклуци, които само СССР купуваше. И се крадеше на всички нива - от директор до чистачка. Вземи за пример БДЖ. Чак като погнаха крадците на нафта хората почнаха да напускат.

Груйчо, има факти от официални статистики, не само наши: По развитие, България е била на 35-то място В СВЕТА, преди "демокрацията". Сега, след 27 години някакво не знам си какво "развитие", България е на 118-то място в света! Можеш ли да сметнеш колко пъти надолу сме се "развили"?!

Верно си Грую!

Грую, мизе*ник, такъв пручи или недей писа глупости. Или ти е платил някой или не знаеш, средно положение няма. Електроника, IT, лека промишленост. За селското стопанство всеки имал взимане даване с него знае какво беше нивото. А за прецизните производства нещо да си чувал? Може и да си ама така ти е казано да говориш, защото ги беше яд на какво ниво сме и наляха много пари да унищожат каквото има работещо тук. И продажниците ни пък действаха доста ефективно.

Хайде сега партиите да кажат какви са вижданията им по щенията на Световната Банка. И който даде някакъв разумен отговор, тогава да гласуваме за него. От тази игра изключвам ГЕРБ, защото виждам дългата ръка на марионетката на Мутрагеньо - Сталинка Георгиева!

Dржентина изгони Световната банка, която със "съветите" си я доведе до икономически крах. Нужно ли е ние да чакае? Не е ли крайно време "експертите" а Световната банка да си събират чукалата и марш извън България. Кой и как им е поръчал този "анализ" колко милиона е платила Българската държава за тези "консултации"?!!!

Моля за извинение - Аржентина!

Сакън! Как ще изгоним нашата любима Сталинка! Кандидат за всички световни постове, където има келепир!

Това е такса, за да могат циганите да продължават да крадат ток!

Световната банка ни задължава: 1. Да плащаме на техните търтей 2. Да плащаме на техните ВЕИ, ФВ и др. централки, които колкото произведат, пет пъти повече средства точат от бюджета. 3. Да плащаме тока на тези, които не си го плащат, най-вече ромите. 4. Изобщо да плащаме всичко, каквото им скимне. И лошото е, че с този кредит от милиарди, дето го взехме, ще трябва да плащаме. Защото когато си взел кредит, банката поръчва музиката, а ти плащаш. Май ще трябва радикално разръчкване на цялата пасмина и шайка, която съсипа страната.

ДА ГИ РАЗРЪЧКАМЕ, т.е. да действаме, да реагираме или каквото и да било. С ГОВОРЕНЕ САМО НЕ СТАВА!!!

"електроенергията да стане достъпна" те ти булка световна банка

Ние да не сме и задлъжняли като Гърция без да знаем? Къде е най-подготвения да обясни на хората защо СБ командва?

Аз

Ся... Преди време един познат - адвокат, между другото, се оплака, че плаща такса смет във вилната зона, където смет не се извозва въобще. От общината му казаха да вземе бележка от Сметосъбиране, че там не се оказва такава услуга. Човекът я взе, представи я в общината, човеко зе парите и каза "Ша видим...". И пак му начислиха такса смет. Като отиде да пита защо, отговорът беше убийствен: "Абе досега плащал ли си? Плащал си! Еми затова ще плащаш и занапред!" Та така... СБ ни командва от 27 години, затова ще ни командва и занапред.

Ха! Ами ри това положение таксата трябва да бъде прекръстена, бе мушмули - трябва да е "Задължение НА обществото"!- - нали "обществото" я плаща?!

Никой не е длъжен да се съобразява със Световната Банка-инструмент за репресия над народите на световната циониска шайка.

Това задължение към обществото го разбирам , като задължение към нашите, а задължение към нормалните хора ще има ли. Стига с тези соросоиди - Световната банка. Трябва да ги изгоним веднага!

Докато в България не се намерят лидери, които да седнат, наплюнчат молива (пардон, клавиатурата) и не напишат едно писмо до Световната банка в стил "Запорожките казаци отговарят на турския султан" (с главен редактор Иля Репин от книгата "Гугъл"), няма да се "оправим"!

ОБОСНОВКА, МОЛЯ. НА КАКВА БАЗА? 1,60 лв. Билетче БЕЗ ОБОСНОВКА и ТИКВАТА ИЗГАРЯ на президентските избори В СОФИЯ.

Ти говориш за София. А какво да кажат хората от прованса, които нямат топлоенергия и се отопляват на дърва и въглища или изцяло на електричество.

губернатор!

Може ли учреждение, където са наети Дянков и Кристалина да мисли доброто на България?

Ето ви резултатите от действията на юдомасонската задруга, еврейката пръмова и затварянето на АЕЦове в Козлодуй, сега ще плащаме такса солидарност за ВЕИ-тата с които наградиха еврейските послушковци и кой ще плаща - пак българския народ.

ПИТАЙТЕ ИВАН КОСТОВ ЦИГАНИНА ТОЙ ГИ ЗНАЕ ТИЯ РАБОТИ, ЩЕ ВИ РАЗКАЖЕ И ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ.

за СЕТА..

Това се нарича чист натурален рекет. От къде идва. Както е известно, СБ заедно с МВФ са лица на мафията на мошетата. Организации, чрез които със заеми се цели поробването на държави и народи. Схемата е детайлно описана, как го правят. Също така ротшилдовата мафия е инвестирала огромни средства във ВЕИ. Не случайно са ной-големия спонсор на Грийнпийс и я контролират. За собствени икономически и политически цели, както видяхме предните няколко години. За това, мафията трябва да папка, цените и тока ВЕИ са извънредно скъпи все още, Поддържат ги изкуствено високи. И вместо да намали себестойността, техниката се развива и поевтинява, те искат да увеличат още цената, чрез увеличаване такси. За да си задържат доходите. Естествено, ако държава има проблем с това, СБ щедро ще отпусне кредити. И капана ще щракне. За това е целия зор.

Какво общо има СБ с България? - там е пълно с хора, които само дават акъл а не носят отговорност за нищо...

ВДИГАЙТЕ ЦЕНАТА, КОЛКОТО ТРЯБВА!!! БЕЛЕНЕ, ЩЕ СИ ГО СТРОИ БЪЛГАРИЯ, САМА!!!

А не може ли българският парламент да гласува закон, според който евтиния ток от АЕЦ отива само за нуждите на населението, а за износ е каквото остане ТЕЦ, ВЕЦ и ВЕИ. Защо трябва заради една шепа фирми като тези на жените на Кадиев, Овчаров и т.н. (законни износители на ток от АЕЦ) да страда целия народ. Няма европейска директива, която да забранява подобна стъпка. Всичко опира до алчността на шепа хора. Крайно време е народа ни да започне да протестира с конкретни искания, а не само, защото била голяма сметката за тока.

Бюджета няма да се ощети и с една стотинка, защото на цените на които купуват сега от АЕЦ износителите, ще купува и българския потребител, а тези цени са около 6ст/кв.ч

ратифицираме СЕТА, сегашното ни дередже ще ни се стори песен.....

А защо трябва да се съобразяваме с банката?

по който ни "притиска" СБ?

А на всичкото отгоре препоръчва държавна дотация с цел покриване на липсващото от таксичката "задължение към обществото". Която не е никакво задължение към обществото, а задължение по плащане на прескъпите ВЕИ проектчета :) Страхотно демократична ценност. Типично евро-атлантическа благинка! Нищо, още може.

Какво става с прословутата пазарна икономика?

А защо не намалите цените, които НЕК плаща на ВЕИ и когенерациите на тецове и фирми?! Значи вашето да не се губи, а обществото да плаща за нещо, което отива пак при вас. Може ли да ви кажем нещо като махнем бай.

Кристалинка се сетила за рОдината си.

Много поЗдрави на СБ

дето ръфаше съпругата на президента няма ли да коментира тука?

Е как да коментира под тази статия либерастната глутница? Та нали точно тя защитава либерализЪма корпорациите и банките как да коментира тук те са техни псета.