Тодор Чобанов: Държавата спечели с покупката на портрета на Батенберг

Това е ценна реликва, свързана с възстановяването на българската държава, казва той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но защо закичихте София с елха с ПЕТОЛЪЧКИ? При това точно до черквата която беше взривена от техни поклонници!

Е, па що не откупят ордените на дЕдото на онова нереализирало се царско величие, дето ги продаде?! Внук продава ордените на дЕдо си, че е останал гол и бос от хазартните си болести, па после вика "Вервайте ми". ГоУем смЕх са ни и монарсите, и премиерите, па и президентите! За министрите да не споменавам - квартални играчи, изкачили се по една случайност да управляват квартала, наречен "България". Вчера заедно гепим коли из квартала, днес единият от нас става начело на властта и веднага си ги вика аверчетата. Първо, за да си има разбиране и подкрепа, и, второ, за да не започнат да пеят к'ви са ги вършили заедно.

Хубаво де, ама колко деца ще излекува тоя портрет за тия пари и колко хора от страната ще го гледат тоя български/небългарин/ управник.

Княз Александър Батенберг е много по-българин от доста от писалите тук , напр. РИЧИта , пенсии и т.н . Без него днес щяхте да плащате в руски рубли или сръбски денари - ама на вас това явно повече се харесва ! Предатели български !

На търга имаше и уникална маса с два стола с монограма на Батемберг. Освен това имаше царския му сервиз Майсен. Защо не купиха и тези предмети?

Добре де. Дайте цената да си направим сметка колко сте платили и дали си заслужава.

на Аликс Партнърс, помните ли ги?

22500 евро за портрета. Цената е нищо за подобна картина.

Ти кажи за къщата на Яворов, че той ми е по-ценна душа, да се бие за България, да сътвори великолепни стихове, велик, велик и накрая да се гръмне от мъка, че в милата ни държава се интересуват повече от жълтини, сега му викаме чалга, отколкото от великата му поезия. Държава на убитите поети! Няма нужда да изреждам, нали?

акциони или аукциони?

акции на аукциони

Заслужава поклон Лично води българските воини срещу сърбите!

но колко души знаят това? Колко пъти годишно се споменава името му на някакъв исторически форум? От коментарите под вчерашна статия разбрах, че много хора изобщо не знаят, че няма общо с Фердинанд. Да сте чули да се отбелязва годишнина от края на Сръбско-българската война? Той е награден за храброст за участието си още в Руско-турската война. Колко пъти на 3-ти март някой е споменал името му? На практика сме го забравили. Обаче точно крадливите гербаджии се вдъхновили да покажат родолюбие. Много, много се съмнявам.

Израз на признателност! Абе, я не ни занасяй, бе, селтак! Хората се освободили от ненужни вещи на времето, тия ги откупуват обратно за огромни пари! Що не казвате колко народна пара потрошихте, бе, Чобан? Вместо да харчат парите на данъкоплатците за дивотии, да се стегнат законите за иманярите, че тия наистина изнесоха милиарди от историческото ни наследство. Че и са подпомагани от държавта с измишльотини за колекционерство и не знам какво още....Ама така ще е с такива управници - после ще плащат да връщат изнесеното обратно! И със сигурност не безвъзмездно!

Явно някакви хора са спечелили наистина някакви кинти,за смета на народа. Боли витова и вас,и нас за някакъв си Батенберг.

Какво спечелиха болните деца,бедните пенсионери,безработните младежи? Кой разреши на министъра да ходи по търгове,акциони и др. и да харчи нашите пари?Информирахте ли хората за "добрите" ви намерения? Пълно безхаберие!

Народ, който не помни историята си няма бъдеще! А историята се помни, когато се събират и пазят подобни реликви! Защото не винаги управляващите са били безродници като в последните 70 години! А Батенберг е един ярък пример за това, въпреки, че по рождение не е българин!

не знаят кой е и какво е извършил Батенберг, защото не е достатъчно добре описан в учебниците по история. Това поправете, че е даже безплатно, а с голям ефект. Не гледайте само предмети да трупате, а да се знае историята от всички. Официалната ни историческа наука е допуснала толкова много лъжи, че точно с един портрет и три подноса ще оправим всичко.

Толкова ли нямаме портрети на Батенберг та трябваше да се потрошат милиони точно за този? Наистина сме скъпи на триците и евтини на брашното.

Браво за решението да се закупят тези ценни предмети!!!!