Коментари - Тирове закъсаха в снега край Предела и блокираха пътя Благоевград-Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Избутайте изрития сняг с риначките на машините на запад и зарийте макетата, хем ще млъкнат, хем ще решим недоразуменията веднъж и завинаги кардинално!

Тоя инструктор да се гръмна! Знае ли че за камионите няма зимни гуми

Прочетох и други злостни и некомпетентни коментара,относно тъй наречените тирове. Съветвам тези които ги писаха,да си спомнят уроците по физика. Бъдете здрави.

Този автоинструктор,май не знае ,че камионите нямат зимни и летни гуми. И нека да сложи вериги на 3-4см сняг и да види какво ще се случи.

Ми то януари,ако не вали сняг и то в Рила и Пирин,кога да вали сняг?

Зимата пак ни изненада! Отсечката Разлог - Банско е 3 км. И никой не можа да я обработи преди да падне очаквания сняг, так че снега да си вали и простонда се топи?!!! Никога няма да се оправим докато е пълно с безмозъчна администрация!!!

Така е. Няма да се оправим докато има безмозъчни идиоти които чакат друг да ги оправи. Можеш да имаш претенции когато си изряден. На пътя за Банско веднага след табелата за прохода има знак - при сняг - с вериги. Гледах репортаж по телевизията - ни един нямаше вериги. Полицая показваше на един тир гумите - нищо общо със зимна гума. Изпълнява условието за дълбочина на грайфера но ....до там. Как тръгваш на път без гуми, без вериги, към Банско, тоест през планината и не си елементарно подготвен? И преди да ми кажеш, че няма зимни гуми за тир да кажа - има! И вериги има.

КАТ и ДАИ също! Чеп за зеле не става от тях! Нито контрол, нито поддържа. Крият се в храсталаци, напушени, пияни, дебнат за някой фар да не свети. Пълна пародия!

Аз съм със зимни гуми от края на октомври, а тия тирове прости на които това им е професията, не са. Ама собствениците са за бой!

Напълно съм съгласен с вас! По стара традиция тежките камиони се движат със скапани гуми и всяка зима предизвикват задръствания и тапи, а милиционерите от КАТ се ослушват за подкупи и си затварят очите

КАТ и ДАИ къде спят. Това е единствения път от София за Банско , през зимата е много натоварен, тесен е , има опасни завои и баири. Много народ загина на този път. КАТ и ДАИ да сложат на разклона на Симитли и на Разлог по една патрулка и да проверяват особено камионите. Един претоварен камион, дори и с добри гуми, надолу по баира на сняг няма спиране.

А нещо за поддръжка на пътищата в зимни условия няма ли да напишете. Кой трябва да го прави и кой е отговорен за това. На запад като завали сняг, още през нощта хвърлят пясък и луга.

Същите тези тирове, с лоши, лоши гуми, минават цяла Европа надлъж и нашир, никъде нямат проблем, изведнъж минават българската граница и хоп зимата с една бухалка зад врата ги изненадва!

Няма проблем ако не те спрат или не стане нарушение. . При една проверка гледат свръхтовар,грайфери, тахографски преглед, технически преглед, товарителници и т.н.

Само рибари и секретарки пишат по темата за летните и зимните гуми. Хохохо! Мери Крисмас!

Пак стария номер тия тъпи тирове с летни гуми сред зима.

Гледах преди време по един от каналите на ТВ в Норвегия полски тир задеръсти движението заради летни гуми и липса на вериги. Веднага отидоха да го изтеглят, но ...докато не плати 2 000 евро(в размера на глобата не съм сигурен) и парите не влязоха в сметката за глобата, тира не беше освободен. Колко е просто. Тръгнал с летни гуми и без вериги и задръстил. Лепни му глоба 5 000 лв. и докато парите не влязат , няма пускане. Между другото този сняг е хляб!

Не разбрахте ли веднъж за винаги че няма такова чудо ЗИМНИ ГУМИ за камион. Гумите са едни - всесезонни за камионите

Има такова нещо като зимни гуми за камиони. Континентал, Мишелин и много други правят точно зимни гуми за камиони и автобуси. Погледи страниците на тези производители!

Закъсалите камиони нямат ли застраховка? Кой я е направил? Не трябва ли той да плати за изваждането им и закъсненията на останалите и задръстването? Щото пътните условия са зимни, но нищо необичайно няма - снега е съвсем малко и не би трябвало да е проблем да минат. До кога в тая държава ще плащаме всички за грешките на другите?

Да нищо ново под слънцето .Да им се свалят номерата ,да им се отнемат камионите. .Повече да не могат да шофират. Това е решението.

Ревяхте за сняг, та опищяхте квартала. На ви сега сняг да се напечелите по "курортите" докато сме на работа! Сега пък ви много и пречел на шофирането...Ми тогава не шофирайте като не можете бе, и вие идете да работите нещо, стига ваканции и почивки след преуморяващия бизнес и заседания до късна доба със...секретарката!

Зимата ни изненада! Съсипаха я тая държава! Моля, продължете редицата от подходящи коментари...

:)))))))))

били са с летни гуми........ ма верно ли. Веднага да ходят да си купят зимни....... а, ама то гумите за камиони били m+s и нямало зимни и не успели да купят...... ужас.

аман от оФчари разбирачи един тип гуми имало, не БЕ половинка са: https://www.autodoc.bg/gumi/continental-4019238540192-0423000 Continental Conti Scandinavia LD 215/75 R17.5 126/124M Зимни гуми за камиони

Според автоинструктора Димитър Златев, който е пътувал сутринта, причината е, че тировете са били без вериги, а някои от тях дори с летни гуми. Камионите нямат летни и зимни гуми, бе инструкторе...

Ами авто-, а не камионинструктор!

Има зимни гуми за камион. Но при нас не са популярни като в Норвегия например. Никак не е "далавера" да карат при нас с такива гуми... няма толкова сняг и бързо се износват.

Според сайтовете ИМА зимни гуми за камиони. Започват от размер 315 и цена около 1100 лева за бройка! Защо да няма зимни гуми за камиони?

Недей разваля този хилядолетен мит на родните семкаджии. Производителите на гуми и камиони нищо не рабират -не са били дападжии :D