The Times: Установиха къде е произведен ”Новичок”

Британските спецслужби са установили местонахождението на секретна руска лаборатория, където е била приготвена отровата "Новичок".

Обратно в новината

Коментари - The Times: Установиха къде е произведен ”Новичок” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Британците като знаят да кажат на руснаците, та и те да научат къде е суперсекретната лаборатория.

Разбира се че знаем! В лабораториите на британските служби за сигурност!

Най-горещите версии, ако не броим Путин Не мога да повярвам, че Тереза Мей е англичанка. Та това е родината на Шерлок Холмс! Да не говорим за Поаро, отец Браун и други гении на парадокса. Не е ли гледала поне сериалите за инспектор Барнъби? Всички тези идоли на криминалето гарантирано биха умрели от смях, ако чуят официалната британска теза, че няма друга версия за покушението срещу двойния агент Сергей Скрипал, освен ръката на Кремъл. Елементарно, Уотсън! Но според правилата на жанра първият заподозрян винаги е невинен. Доколкото съм чувал, истинските детективи винаги работят по поне 5-6 различни версии за всяко убийство. Наистина ли Скотланд ярд разполага само с една версия, тази за Путин? Без да съм Шерлок Холмс, аз веднага мога да предложа поне още 10. Кому е изгодно ли? На Мей, разбира се! Ако например тръгнем от стария принцип кому е изгодно или кой печели от убийството, то очевидният извършител би трябвало да е Тереза Мей. Точно тук куца логиката на коментаторите по родните телевизии (Тафров, Паси, Поптодорова и т. н.) според тях големият печеливш от покушението бил Путин, тъй като си вдигнал рейтинга точно преди президентските избори. Но тази теза е в пълен разрез с фактите. Истината е, че след анексията на Крим през 2014 г. одобрението за Путин неизменно е някъде между 80 и 85 процента. Това сочат не някакви кагебистки анкетьори, а опозиционният Левада център, на когото Сорос вярва. Основният прозападен противник на Путин е блогерът Алексей Навални. Той можеше да дръпне 10-15 процента на изборите, но не бе допуснат да участва заради някаква присъда. Дали присъдата е заслужена или скалъпена тук няма значение. Има значение, че Навални посъветва своите привърженици изобщо да не гласуват, нямало смисъл. Ако поне половината са го послушали, то победата на Путин със 77 на сто не е кой знае какъв успех. Значи покушението срещу Скрипал по-скоро му е попречило, отколкото да му вдигне рейтинга.

И обратното - инцидентът със Скрипал извади Тереза Мей от мочурището и я превърна в суперстар. След нелепите избори миналата година нейният рейтинг се бе сринал до исторически низини. В края на 2017 г. Мей го пооправи и стигна до 59 на сто неодобрение срещу 32 на сто одобрение, т. е. минус 27. Докато лидерът на лейбъристите Джереми Корбин бе едва на минус 7, въпреки че всички основни медии го ръфат за всяка дума или жест. Мей имаше остра нужда от малко свеж въздух, защото напредъкът на преговорите за напускането на ЕС я хвърляше в депресия. Все повече я намразват и противниците, и привържениците на Брекзита. Но щом изгони първите 23 руски дипломати, одобрението скочи до 56 процента, а неодобрението се смъкна до 11 и Тереза Мей си спечели почетната титла Желязната лейди -2. Така че ако се водим от формулата кому е изгодно главният заподозрян трябва да е британската премиерка. Ролята на новия Джеймс Бонд Но аз не твърдя, че Мей е отровителка. Нито че Путин е невинен. Може и да е той може и да не е. Просто искам да помогна на Скотланд ярд с още някоя-друга версия, да ги поощря, да ги извадя от тази творческа суша. Например на 7 март британският вестник Телеграф, публикува следната новина: Отровеният руски шпионин Сергей Скрипал е близък до консултант, който е свързан с Досието Тръмп. Името на този консултант е Пабло Милър пенсиониран агент на МИ6, който вербува Скрипал в Испания през 1995 г. и продължава да му бъде водещ офицер чак до арестуването му през 2004 година.

После Скрипал е осъден, лежи в затвора, а през 2010 г. е разменен срещу руски шпиони в британски и американски затвори. Щом го освобождават, Скрипал си купува къща в гр. Солсбъри, в непосредствена близост до своя вербовчик и другар по плащ и кинжал, Пабло Милър. Скрипал продължава да работи за МИ6 и други служби като консултант, но има и общи бизнес дела с Милър. А Милър е сътрудник във фирмата на друг един фамозен агент от МИ6 - Кристъфър Стийл. Кристъфър Стийл е човекът, който скалъпи знаменитото Досие Тръмп, заради което в момента в САЩ се вихри най-големият държавен скандал в цялата история на Щатите. Когато лъсна кой е автор на досието, Стийл бе обявен за новия Джеймс Бонд, агентът с лиценз да убива. Специалист е по Русия. От 1990 до 1993 г. работи под прикритие в британското посолство в Москва, от 2006 до 2009 г. ръководи отдела за Русия в МИ6. Това означава, че гарантирано е имал работа и с Пабло Милър, и с неговия подопечен, полковник Сергей Скрипал. Златната кокошка на тайните служби Не може Стийл да не е ценял високо Скрипал, тъй като британските тайни служби рядко са имали такава дойна крава. През 1995 г. руският шпионин е сътрудник на военното аташе в Мадрид и там е вербуван от Пабло Милър. Дават му 100 хиляди долара и той изпява цялата руска агентура в Испания. През 1996 г. го връщат в Москва заради лошо здраве и там го назначават за и.д. директор на отдел Кадри в ГРУ руското военно разузнаване. Златна кокошка! Какви пари е изкарал не е известно, но се смята, че е предал поне 300 руски агенти в САЩ, Великобритания, Франция и други западни държави. Ако не е скътал из офшорките поне 2-3 милиона долара, значи е много тъп. Явно нещо е скътал, защото в Солсбъри имотите са доста скъпи. Междувременно Стийл се пенсионира и навлиза в частния бизнес.

За британските спец служби така наречените МИ 5 или 6 както искате ги наречете са пълни с олигофрени затова и много се смях с Мистър Бийн ,нали си спомняте той беше инспектор от МИ 6.Тези британци съвсем се изложиха.

Политическата провокация продължава с налагане на простотии. Защо не кажат как щерката на Скрипал не получи виза за Англия и как влезе там ? Защо и двамата не увряха след като Новичок убива за минути ?

Вчера казаха, че не може да се твърди, че е от Русия, днес вече установили лабораторията ... в Русия !?

Е,сега ще започне новата водевилна сага с пътешествието на мястото на производството на "Новичок"-а.Ще се появяват нови и нови градове и местта кандидати за производственото място на новичока.Само английските труженици на невидимия фронт да не объркат местата ,че тогава кашата ще е пълна , а ние каквито сме късметлии и с това сервилно правителство, може с летящ старт да се забъркаме в кашата с отпадъчни субпродукти от човешкия метаболизъм на международното сцена

Хайде стига с този театър вече! То и слепите и глухите разбраха вече че е постановка. За Новичок няма антидот, а тези и двамата са живи. Съжалявам, но не сме идиоти, за разлика от наглосаксонците!

Тия вече станаха жалки!

мноооооого тайна лаборатория!Толкова тайна, че дори създателите й не я знаят къде е!

Тия накрая ще си го наврат. Ако си мислят, че ще могат да направят мобилизация......ядец. Май отиват към ликвидация и искат да завлекат и другите геьове.

западни творения-съчинения за омраза към Русия и Путин,но не могат да се равняват с него и ги е яд....,че не им е поднесъл и Русия да я опоскат...като България

Вече наритва кочината всяка седмица Но трябва да е всеки ден така! Всеки Божи ден нов шут в ботоксова та мутра на плешивата кремълска Борджия!

това диалект от твоето село ли е "Борджия" ? там на бели и черни ли се делите ? Англия показа че няма никакво доказателство отново ! кочината за мен е една държава зад океана, някой я наричат краварник.

В лабораториите на Уолт Дисни.

Вчера май видях по всяка вероятност Тереза Мей почти сигурно с една бухалка да бие един май черен, но може да е бил и индус по главата и да му вика, като ми се счу нещо много подобно на мръсен мангал или нещо от този род. Та по този повод предлагам да сезираме БХК и да изгоним 20 ингилизки дипломати и да проучим къде евентуално е произведена бухалката и да наложим санкция на всички ингилизки филми за производство на бухалки.

Хайлилайкли Великобритания е !! Да и ' дадем 24 часа, "да представи достатъчно убедителни доказателства за своята непричастност ! " :D :D

Руснаците яко са я загазили... Сега като намерят автомати "Калашников" в бойците от ИДИЛ... спукана им е работата!

Дано не намират, че може да излязат български ! :( Купени от американците от Арсенал и подарени на когото трябва ... :(

И как го идентифицираха? Може би по серийния номер?

Пръц!

Значи ако тези баха гръмнати с американско оръжие, сега обвиненията щяха да са към САЩ? Я по-добре островитяните да установят какъв е произходът на ръката подхвърлила руския отровен газ!

как бе после турлю гювеча силно заправен с люти чушки скрипача падна в несвяст и чудооооо путин го отрови а дебила незнае как се яде това ястие и отново путин го направи а таимс е по зле и от стариииииият =вестник стършел

Ако четем внимателно, съобщението е за лаборатория , където се произвежда "Новичок " , а не че това е отровата , с която са отровени Сергей и Юлия. Безспорно е , че Русия разполага с тази отрова и за това не е необходима информация от британските спецслужби. Въпросът е , каква е конкретната отрова на престъплението и къде е произведена и той все още няма отговор! Това е поредната манипулативна информация!

Точно на масоните и убийците от Таймс няма как да се вярва.

И накрая кралицата излиза в бяло

Голяма борба с фалшивите новини пада. Европейския елит и медии бълват фалшиви новини една след друга. Най-вероятно, може би, почти е сигурно,голяма степен на вероятност, че една жена ми каза....

тъй ами то щото светът не знае къде е абсолютно откритата лаборатория Портън Даун ...смешници нещастни

Знаем кой е убил Троцки,а ти знаеш ли колко милиона е изтрепал вождът на световната комунистическа революция??? И ще ми сравняваш двойното агентче Скрипал с големия политик Троцки,бягащ от Сталин не в Лондон,а в мексико.Не си добре,човече!

МДАМ А ТИЯ 95 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ В СЕВЕРНА АМЕРИКА ПАК СТАЛИН ЛИ ГИ УТРЕПА ? ПРОСТО ПИТАМ ..... НЕ ЧЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ . ТЪ КО ШЪ ЩАЖИШ КАТО ЗЪБОЛЕКАР ?

Абе не сте 80% а 95% сте, що не карате лади и москвичи и не гледате електрон и фотон? А все на голфове и бмв-та се хвърляте.....КОЙ утрепа Троцки в Мексико, КОЙ и по чия заповед, а като него са стотици емигранти и десиденти?????? Аман от русифилистици.......

на голфове само ти се "фърляш" , да знаеш. гледай си там добитъка на село и не дей да умуваш.

твърде опашати лъжи

Kurvenski istorii.

Следващата лонднска стъпка е показанията на свидетел - избягалата чистачка от тайната лаборатория - очаквайте разтърсва разкрития,всичко е стопроцентова истина...е,почти де!

Много вероятно, че ние сме почти сигурни, че возможно может би по всяка вероятност Русия е причастна към това деяние! Тереза Мей

с опашатите лъжи и омирисаха не само Европа, но и целия свят. Травестита Търиза и хахото Джонсън да вземат да се гръмнат!

Според мен тайната лобаротория се намира на Посирано. Не е спирала работа повече от 70г. Отровила е милиони българи и продължава да ги трови, но тъпите англичани ревнаха за някакви ватенки. Абе вие в час ли сте, или сте луди?

Едни и същи лай.а дъвчат от месец. "с голяма вероятност", "почти установено", "много вероятно". И това ще го набиват в главите на ламерите докато всички го повярват.

Почва се с УСТАНОВИХА. Това веднага се набива и натрапва категоричност. После се започва с доста условности и догми с единствен източник ингилизия. И накрая ей така между другото се казва че официалното проучване не е завършило. То като в една наша приказка- Ще кажа че сестра ти е ку*ва, пък ти ходи доказвай че нямаш сестра.

Въпросът КОЙ отлично замества въпросът ЗАЩО СЕ ПРАВИ ТОВА...Като гледам какви симпатии се сипят към Британия да напомня че тя един от стълбовете на НЕОЛИБЕРАЛИЗМА и практиката му.А ЧИСТАЧКАТА от централния затвор е последното доказателство в какво се превръща държавата устроена по тази рецепта....Британия не прави изключение от правилото и коментарите го доказват....А отговорът на въпроса ЗАЩО се крие в историята от Виетнам,Афганистан,Ирак и и войните срещу тях..Всички обявени по ЛЪЖИ от най високо ниво.....защото ВОЙНАТА Е БИЗНЕС С НАЙ-ГОЛЕМИ ПЕЧАЛБИ.Явно ТЕРОРИЗМЪТ вече не доходен ВРАГ и се подготвя друг.

лошо британците да се правят на луди. но защо искат насила да ни накарат да вярваме в нещо, в което те също не вярват, но са убедени, че е така?

Абе тия ингилизите, защо се правят на луди? То бива, бива, ама цял вол за мезе не бива! А на всичкото отгоре, жертвите са живи (явно благодарение на британската супер медицина)!

Има нещо гнило в Дания. Що си мисля , че в крайна сметка няма да е новичок мовичок, ами ще е наша водка родно производство внесена в англия незаконно от брачедите роми, с изтекъл срок на годност. Сегааааа какво слагат брачедите във водката, че след 10 минути да има вкус като на отлежала 18 годишна БЕЛУГА - това не знам. Но истината е някъде там / във водката/. Ами да четат етикета и да гледат срока на годност- ай сиктир.

комитетът Cobra има ли нещо общо с нашенския супер спец отряд "Кобра"...кой на кого е откраднал името?

По кретенско шезофренично и идиотско твърдение на таймс-тюрлю гювеч не съм чувал. Мога само да подскажа на гювеча къде се намира свръхсекретната лаборатория: - Държавата на местонахождение на лабораторията се казва ЗАМУНДА. Координатите са : На изток граничи със запад, а на север граничи със юг, това по двете осил А по третата ос точно в центъра на ма....а им в Г...а. Сега имате координати и по трите оси, включете си жпеса и тичайте да уловите лаборантите, щото те са от антиматерия и могат да се разпаднат при допир с материя. Успех на спец службите. И не ми благодарете за инфото. Няма проблем винаги съм готов да ви помогна!

Британските учени декларираха, че не може да се твърди, щото Новичок е произведен в Русия но правителството взема крайното решение.Това беше вчера.Днес обаче тайните служби на Великобритания, същите тези които категорично твърдяха щото Садам Хюсеин притежава химически оръжия за масово поразяване/войната отдавна свърши и тайните служби на Великоблитания продължават да търсят мистериозните оръжия на Садам/, та същите тези тайни служби не само установили че Новичок е произведен в Русия но и точно в коя лаборатория та дори и ив коя епроветка се намира сега.ТИ ДА ВИДИШ!!!

Аз САМ би изпил навичока, ако всички замесени страни ми обещаят, че този фарс мигом ще приключи и повече за него няма да се говори, нито на базата на него повече ще се решават някакви враждебни действия... За съжаление обаче - това няма да стане :(

бяха хвърлили повечко усилия в обикновенната си работа, щяха да са по-полезни...тъй като не може да се отрече, че страните произвеждащи го, са с 101% повече от една, то е абсолютно безсмислено /обслужва нечии? интереси обаче/ да се открива в коя една лаборатория е произведено, но не със 100% вероятност...защото ВИНАГИ има 1% вероятност да не БЪДЕ оттам...

Британския цирк продължава!Толкова са жалки в стремежа си да скалъпят каквато и да е версия в която да е замесена Русия!Тотална излагация и постепенна изолация !

Това звучи като пародия на шпионски филм. Нещо като Остин Пауърс.

Абе тя котката беше с противогаз... Откакто ѝ го сложихме веднъж се пристрасти и само с него ходи. Затова ѝ викаме Прото!

А името на тъщата на шефа на тая свръх секретна лаборатория установиха ли? Начи във формулата са закодирани координатите на лабораторията, името и презимето на шефа ѝ, както и на останалите сътрудници, като не е пропусната и чистачката леля Маша...Ти да видиш! Какви специалисти има тая в Микробритания!

шефа както повечето мурзилки е педераст

БРАВО ДЖЕНДЪР ..... ПОЗДРАВЯВАМ МАЙКА ТИ И СЕСТРА ТИ .

ВРЕМЕННА партенка на вестничето с буквален превод на името "Времена" !

"Британските спецслужби са установили местонахождението на секретна руска лаборатория, където е била приготвена отровата "Новичок". Британските спецслужби са толкова "спецслужби", колкото самата великобритания е "велика"с днешна дата.