Тежки боеве и нови жертви в Донбас, призоваха САЩ да помогнат за евакуация от "Азовстал"

Заместник-командирът на батальона "Азов" призова САЩ да помогнат за евакуацията на 600 ранени войници от "Азовстал" в Мариупол

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ли са гордите бойци от АЗОВ маршируващи със свастиките и игорели ЖИВИ хората от Одеса????? Сега като видяха чокара вият на умряло! Прошка за тях НЯМА!!!!! Дробил си -сега ще сърбаш!!1 Помияри мръсни!!!

Що пропускате да изревете на арменския поп ,юнаци. Досега искахте защита от Папа Франциск, китайския първи ръководител, САЩ , Мъск . Плъхове. Бийте се , или излезте с бяло знаме.То и да иска някой да ви помогне , не може ви откри в тези подземия. Пък и нали ви очакват в нашите балнеолечебници да ви лекуват. Значи , освен на море и планина, трудно ще се вредим и да се лекуваме по НОИ.

dir.bg - уважавайте себе се като журналисти, като публикувате "евро атлантическата" гледна точка, публикувайте и руската. Защото този "евроатлантизъм" вече се превръща в нео-нацизъм. Защо никой не го е грижа за повече от 4000 пленени украински войници, но целия "цивилизован" свят се стреми да спаси извергите от Азов? Видов ден ще дойде за всеки, включително и за журналиститите. които са скривали истината от читателиъе и зрителите си....

Не мога да разбера какво става уж много убити руснаци и много унищожена техника а ревът

Жалки плъхове! Когато убиваха и палеха живи хора не търсеха подкрепа. Вчера се хвалеха, че са избили 6000 руснаци, сега хленчат за помощ. Единствената милост за тях е статут на военнопленници и то ако се предадат с бяло знаме, а виновните на съд!

Да предупредя всички българи че Украйна е с най-много заразени със СПИН в целия свят Оставете украинките на англосаксонците Да им се отблагодарят за оръжията а те със СПИН

Аз мисля ,че тези нацисти в Азивстаил трябва да се предадат и да попадне под Руски контрол, а до колкото до Американците те да се гръмнат и да оставят света Русия да си земе Украйна.

Що ревът тия шматки?Като убиваха жени и деца се переха със снимки у фейса сега ревът като бенгалски тигри!Слава Росии

Българските русофили са предатели. Да се изселят в сибир. Нямат място в Европа

Ало, ербап!! Що не си пишеш името??Криеш се като плъх,ама ще те набарам!! Схващаш ли бе тикво куха??

Фашагите нацисти бандеровци азовци садисти укри пищят като хиени и руските войски ги бият яко чоластрене

Нали "великата" украинска армия, постоянно печели битки срещу руснаците. При това положение, освободете си сами "азовските специалисти " ! Оръжието и хуманитарната помощ която получихте, вие, украинците, съчетано с вашият "хуманен професионализъм" ,трябваше досега да е поставило в ръцете ви, цяла Украйна, Русия и половин Европа, не дай Боже! Греховете които трупа украинският народ, под вещото ръководство на напушеният папагал Зеленски, ще се изплащат дълги години от Украйна!

Бандерци, АЗОВЦИ и онова зелено гущерче дето само реве и плюе, всички по ножа!

деформирани демократи 8 години когато фашистите убиха 14 000 души,над 500 деца Изгориха жив българина инж.Методиев, а друг българин бе зверски разстрелян с 6 куршума Боклуци и то мръсни Сър Джон

Няма никакъв изгорен българин, доказаха го, не четете ли. Путинска дезинформация а Вие сте идиоти.

От теб по- голям идиот няма

Кой го " доказа" бе тикво куха?? Укронацистите ли?? Айде бегай на село да садиш картофи!!

Ли си или тъп. Тия простотии дето ги разправяш са копи пейст във фейсбук от руското посолство. А хилядите българи убити след 09.09.1944 от орките. Там нищо не казваш. А чудовищната корупция в България, зад която стоят руснаците. А монопола на лукойл, който умишлено вдига цените и т.н.

никаква милост за укроменшите и теористите от нато да стават тор за руската земя

Пане Алцхаймер убий този мръсник Путин и ни освободи. Мати риднаяяяяяя

"Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова от своя страна съобщи, че подготвя 41 дела по обвинения във военни престъпления срещу руски войници, предаде АП." Демек Украина съди някого за военни престъпления срещу руски войници??? Май искахте да кажете " подготвя срещу руски войници 41 дела по обвинения във военни престъпления"? Дайте на някой по-грамотен да преписва статии, барем се запази смисъла...

Много руски подлоги тука бе.....

Подлога на укрофашистите

Русофили уж, ама не искат рубли, не искат заз и жигули, децата им на запад. Някои от тях са платени, а други с нисък интелект.

Извергите от "АЗОВ" трябва да бъдат унищожени до крак!!!

Водача на ненормалниците, червенопутинорусофилчетата костя копейкин!!!!!!!!!!

Абе ненормалници, осрахте се с тези нацисти.

Азовските фашисти ще бъдат унищожени!

++++++

Гиви ти ли си?Всичките от Сомали скоро при Гиви

Непрекъснато съобщаваме за великите победи на Украйна ,а Зеленото олигофренче реве ли реве.

И призовава 4-та вълна мобилизация… хората му изчезват някъде:)))

Азовските и натовските педали ще духат сикимето на Кадиров

А женичките им у нас на курорт,и сега като дойдат алкохолиците от Англия и Германия,по морето ще стане Содом и Гомор,да ни пази Господ

Тази дама Надежда Христова от къде черпи тази тъпа, изкривена, невярна и подвеждаща информация !! Нищо чудно утре да излезе с публикация, че зеленото човече развява знамето на украйна на Червения площад !!! САЩ да помогнат, защо да помагат, просто да призоват изпратените от тях военни съветници, координатори, консултанти, престъпници и лабораторни плъхове да развеят бял байрак и да застанат пред военния трибунал като военнопрестъпници. Всички плъхове в тунелите под завода или ще се самоизядат като канибали или ще бъдат най-сурова осъдени !

Ми ще я намери късото фаше Много скоро

Хапчетата

Колко ще е хубаво да имама нов СССР подобно на ЕС и украинците да си ходят към СССР

Защо трябва да забъркват САЩ? Война е .Кой евакуриа военни и защо този батальон се крие в завод с цивилното население??Нали трябва да воюват??? Нали щяха да се бият до край? Не мога да разбера!!!

Е, нали уж побеждават навсякъде укропитеците, що плачат да ги спасяват като вдовица за к.р? А изходът е много лесен - оставят оръжието, вдигат ръцете и излизат. Руснаците им гарантират: живот, медицинско обслужване и третиране по Женевските конвенции за военнопленници. Е, някои, които са заслужили ще застанат пред съда, но там ще отговарчт за това, което те самите са вършили, нали? От друга страна, вижда се колко са жалки тези т.н. "герои на Украйна" - когато измъчват беззащитни хора, изнасилват и убиват жени, деца и старци и убиват граждански, са мъже. А сега ореваха света да ги спасява. Ако си мъж и боец, то воювай за каузата си и , ако е рекъл Господ, умри като мъж за нея на бойното поле, а не се крии като мишок в дупките и плачи за помощ И на тия ние помагаме. Пфу, мерзка работа!!!

Защо нацибатальона Азов се крие в цивилен обект, зад гърба на цивилни които едва наскоро беше позволено да бъдат изведени и защо до този цивилен обект има тунели? Защо толкова украинците реват за него?

много ги бива да помагат, Афганистан процъфтява

Само Афган да беше, виж Ирак, Либия, че дори Сирия (там държат основните кладенци за петрол и няма местно население (пратено към Европа)

Генералите и инструкторите в Азовстал се надяват да ги спаси САЩ.Но това няма да стане.Тежки дни и нощи имат и дано Зеленски им е пратил бел прах за нервите.

Призовават, но няма начин. Всеки ще си понесе отговорността за стореното зло. Да се стягат в кръста и да се предават. Палачи, убийци, изверги, изроди... Натовските им инструктори също ще духат супата. За тях Макрона строши телефона да звъни по 100 пъти на ден на Путин. Но да бяха мислили преди това. Путин беше принуден да започне специалната операция точно заради тези изроди, които знае поименно и ще избие.

Копейкин ли ти ги шепнете сънища нежно на ушенцето изотзад?

ПО добре тролче, отколкото безнадеждно глупав и управляем като теб :)

Бриджит Бринк, родена през 1970 г., говори още руски, сръбски, грузински и френски език. Работила е в посолството на САЩ в Белград, в Кипър, в Грузия, Узбекистан. От юли 2019 г. до сега е посланик на САЩ в Словакия. . Президентът Байдън я назначи на новия й пост – посланик в Украйна, на 25.04.2022 г. Оценките, които дават Роб и Бриджит на водената от Запада информационна война срещу Русия, са в противоречие с повечето мнения на различни експерти, според които определено руснаците са губещи в нея. Вероятно защитаващите обратното на тяхното мнение вземат предвид и огромните суми, които Западът харчи всеки ден за демонизиране на Русия и героизиране на Украйна – над 25 милиона долара. По оценка на руски експерти за информационната война срещу страната им след 24 февруари са дадени от Запада досега над 1.5 милиарда долара! Центърът, който управлява дейността на хиляди специалисти по манипулиране на общественото мнение срещу Русия – пиари, рекламисти, маркетолози, журналисти и др., е разположен в Лондон. Британски съветници работят непосредствено и в Киев, където заедно с шефа на пиар-екипа на Владимир Зеленски – Алексей Арестович, планират и организират всевъзможни спектакли за изграждане образа на Русия като враг на човечеството и за идеализиране на „невинната и беззащитна“ Украйна. . За да е ефективна информационната им война срещу Русия, САЩ правят всичко възможно, за да блокират достъпа на човечеството до други източници на информация освен тези, които те цензурират и контролират. У тях предизвиква истински ужас възможността хората да следят руски медии и правят всичко възможно, за да установят тотален монопол на разпространението на своята „информация“. Веднага след започването на руската операция за демилитаризация и денацификация на Украйна САЩ и Евросъюза блокираха достъпа до руските канали RT и „Спутник“. Тук ще припомня, че в това отношение американските марионетки на власт у нас определено се престараха – те го направиха даже преди Евросъюзът да го е свършил. Явно паниката, че губят битката в полето на информацията, подтикна сега САЩ да въведе сурови санкции срещу още три руски телевизионни канала – Първи, „Россия-1“ и НТВ. . Но и в играта с лъжата следва да се спазва златното правило – чувството за мярката. След провалените спектакли на контролираните от Запада украински пиари, като тези с „клането в Буча“, ракетният удар върху жп-гарата в Краматорски, спекулациите с Мариупол и др., съмненията към разпространяваните от Киев и Запада послания непрекъснато растат. При това определено триковете на манипулаторите започват да се повтарят и да буксуват – те стават все по-груби, примитивни, необмислени. Резултатът е, че ако в началото наивниците, дето им се връзваха, не бяха малко, сега подозренията в тяхната достоверност и безпристрастност само се увеличават. Негативите отнасят не само пиарите на президента Зеленски, но и западните майстори в манипулацията. Задейства се ефект, който много точно е описан в популярната наша народна мъдрост: Който един път излъже, сто пъти право да казва - не му вярват!

Я разкажи малко за информационната война и хакерските атаки, които Русия води срещу целия свят- то не бяха избори в Америка ,то не беше финансиране на сепаратисти от Каталуния ,баски ,приднестровието .Само в Украйна са изсипали над 5 милиарда в очакване да ги посрещат с хляб и сол. Информационна война има още от времето на студената такава. Само ,че не Украйна нападна в раша,а обратното.

А защо самите ЦРУ и ФБР казаха, че не са открили следи водещи към Русия ? :) Много странно, Русия избрала нейният човек за президент в САЩ, а той прави всичко, което не им се иска на руснаците да се прави срещу тях. Това може да осмисли и да види смисъл в него само някой , който е тотално оглупял, че и да го промотира :) И тияв руски хакери, само руски сайтове сриват, да му се невиди :)

За помощ да търсят извънземните.

Защо не се предадат украинците? Както германците подписаха безусловна капитулация в 1945 година. И това ще сложи край на войната. Хиляди украинци ще останат живи. Но изглежда животът на обикновения украинец не значи нищо за украинското правителство, няма никаква стойност за него. Руснаците са великодушни и биха им простили всички украински грехове към Русия. Но те не. Само за да се докарат пред Лондон и Вашингтон.

ТИ СЕРИОЗНО ЛИ ГО ЗАДАВАШ ТОЗИ "ВЪПРОС" БОЖЕ,КОЛКО СТЕ ТЪПИ РУСОФИЛИСТИЦИТЕ........ЩО ПЪК ДА НЕ СЕ ПРЕДАДАТ РУСНАЦИТЕ,А ? И ДА СИ ОБЕРАТ КРУШИТЕ ОТ УКРАЙНА ? ВСЪЩНОСТ - НАПРАВО ОТ ЕВРОПА НАЙ-ДОБРЕ..........

Ми що тогава ФИнландия иска войски , за да си осигури границата (нямала собствени ресурси), а пък руснаците вече подсигуриха границата с нея :) Мисля, че ще има ново разрастване на запад на Русия, което не е влизало в плановете и, ама какво да се прави, като те канят, защо да не се възползваш :) А всички видяхме какъв е резултата от учения на НАТО в северни условия, че чак успяха собствен кораб да си потопят без никой да го атакува, а англичаните дори не слезнаха на суша, защото щели да заразят норвжката почва с червеи от Англия :) Мухааааааа Дори германците през ВСВ са се справили по-добре

Как ще се предадат, ще спрат такива потоци от финансиране отвъд океана, такива поръчки а оръжие, тонове длъжности на това се крепят, целия еврогейски съюз си оправдава съществуванието с Русия, нато също.

Много страхливи и ревливи се оказаха "героите" на Украйна, нацистките плъхове от Азов. Те се криха зад жени и деца, зад цивилни, ползвайки ги като жив щит, а сега пък държаха като заложници болни възрастни цивилни и жени с бебета.... Иначе настръхваш от садистичните им мъчения на беззащитни хорица, колко са измъчвали и избили тия изроди. А сега молят другите изроди да ги евакуирали.... Но при война се евакуират само цивилни. Военните или се бият, или умират, или се предават в плен. Многократно Русия им предлага последното, но те не искат да са военнопленници, а искат да живеят в трети страни и там да продължат да избиват хора и да сеят нацизъм. Няма как да стане. Милост на тия изроди не се полага...

Тия от Азов избиха над 6 000 орки. Орките са над 20 000 и два месеца не могат да превземат завода, при положение че ползват измислените космически войски и ракети. За сравнение всв при брест, германците за 40 дни превземат крепоста само с 500 жертви, а 14 000 руснаци се предават. Явно орките са некадърни, и имат двоен аршин. Превъзнасят брест, а тук обратно. Явно и в нарадение и отбрана са еднакво некадърни То пък кой ли не го разбра. И рубладжиите го знаят ама ги е страх, защото рашките са дали пари и ще има навичок

Тук им анещо странно, или новините текат до БГ с 1 седмица закъснение или умишлено се фалшифицират. Папасное е от 1 седмица в ръцете на ДНР и бече силите им са пред Бахмут (има и кадри от боевете вече), а тук още говорят за боеве пред Папасное ?!?!?

Големи грижи за чуждите НАЕМНИЦИ...

:)_ Има много "наши" там, за тях е грижата иначе за тея от Азов, дори на Столтенберг и БайДрън не им пука.

Каза им го в прав текст преди 3 години, ... https://youtu.be/EkFjfAlG0d0

Слава на Азов! Смърт на дашистка роССия !

Май оттогава Атина я помнят като дала нещо на хората, а Спарта не.

Заразени гризачи, плъхове, които се крият в дупките си и нямат смелост да се предадат

Като стар Москвич в редки лайна Върти гуми в лайната без да мръдне напред

А знаеш ли че американските коли, произведени след 2011 дори не могат да запалят? Просто се блокират от GPS сигнала във зона на война.

ТЕ ЗА ТОВА В СВАЛЕНИТЕ РУСКИТЕ САМОЛЕТЧЕТА НАМЕРИХА КИТАЙСКИ GPS УСТРОЙСТВА

А в твоят телефон,часовник,кола да не би да има Уругвайски GPS-и ? :) мухаааааа

Трябва да работят, трудът е богатство https://youtu.be/MO8PXBfO8oM

Не знам колко е зле Русия и колко са добре укрите, но самият факт, че топ моделът на Европа Урсула ходи и се моли на всички за руско ембарго на петрол говори доста…

То многократните обиколки на БайДън и сие по света (при Мадуро, при Си, при Арабите, при Индийците и т.н.) говори още повече :)

След като украинците унищожават руснаците с прашки, защо е необходима тази организация НАТО? Швеция и Финландия от какво се страхуват ? Чудя се, защо украйнците до сега не си върнаха Крим, ДНР и ЛНР?! Въобще, където се криеха, че допуснаха един руски танк да влезе в Украйна ? Изглежда натовските съветници и украинските военни са ниско ниво тактици. Ако беше Христо Иванов и глутницата герб на власт щяха вече да се разхождат парадно в Москва с мощната ни войска.

Забрави Гнома. Той ще води парада.

Ами става бавно, защото топ война на НАТО, снайпериста Уоли, взе, че се прибра бързо, бързо в Канада :) след като успял, по негови думи, да простреля само два прозореца :)

jingiby

Към средата на май Русия е претърпяла стратегическо поражение , като не успя да превземе Киев и да унищожи Украйна чрез военна интервенция, като смени властта с про-руски марионетки. Към това трябва да се добави и стратегическото поражение в международен план. Западният свят постоянно засилва и без това тежките икономическите санкции, а Финландия и Швеция усилено се готвят да влязат в НАТО. Така и в международен контекст ситуацията за Кремъл системно се влошава.

укрито дето е останало без дом, работа и крака не му пука от това.

Много бързаш, има време, сега е загрявката, а на финала Киев ще е провинция на Москва заобиколен от самопровъзгласили се народни републики. Няма да има такава измислена държава !

Някой в тази цялата история лъже. "Защитниците" на Мариупол един месец молят римския поп, китайци, турския президент, Дядо Мраз, извънземните и който се сетиш да ги спаси и да ги изведе оттам. Получава се противоречие. Защитници, пък искат да избягат от града, който защитават. Дървено желязо. Стоиш там и се биеш докато победиш или паднеш в боя. Тези се оказаха много лабилни. Докато разстрелваха цивилни в града не казаха дума, сега се изправиха само срещу войници и ореваха света. Жалка картинка.

Защо американските бандити избраха Крайна за войната си с Русия ли?? Не само заради геофрафското местоположение на колонията им, не само. А основно, понеже укропитеците са много много евтини. Евтини проститутки, мъжки и женски, по-евтини са ДОРИ и от софийските си колеги. А американската гад търси евтиното, няма две мнения по въпроса. Укрите - 500 000 редовна армия. Отделно 2 000 000 мобилизирани, отделно нацистките полкове "Азов", "Айдар" , "Торнадо", "Днепър", "териториална отбрана. Нищо чудно, общо да са 3 500 000, въоръжавани от ЕС, САЩ, Канада, Великобритания, Турция. И, не могат да се справят с 200 000-на групировка, включваща руски наемници и въоръжените сили на ДНР и ЛНР? Това ли е "великата" укринска" сила??? Мислеха, че РУСИЯ ще рухне бързо. Да, ама не, РУСИЯ напредва. Макар че се сражава с цялата мощ на нато и сащ. Слава на РУСИЯ.....

тия от Азов наистина са много тъпи и нагли - хем се хвалиш колко руснаци си убил ( казват военни, но вероятно повечето са били цивилни ), хем искаш евакуация! Щом се биеш или се биеш до край, или се предаваш. Това е логиката!

Путинофилът е вярващ - за него фактите са измислени от Запада за да унищожат Русия. Той вярва в Путин по-силно от колкото се вярва в Бог. Дори ядрена ракета да удари страната ни, путинофилът ще гледа ядрената гъба със светнали очи и чувство на топла благодарност.

Няма по-гнусно нещо от миризлива рашистка курва.