US тецовете ще мислят 3 месеца за договорите си

Двете американски централи от комплекса “Марица Изток“ са поискали 3 м., за да се запознаят с предложението за разваляне на дългосрочните им договори.

Обратно в новината

Коментари - US тецовете ще мислят 3 месеца за договорите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много нежно отношение имат модераторите към щатскостанските интереси. За да разбере всеки колкое еграбен и ограбен са достатъчни 2-3 стъпки: 1. Да видяи 2-ра страница от сметката си за ток; 2. Да се поинтересува каква е разликата в цената между гадния, много отвратителен руски АЕЦ и демократичните, красиви, прекрасни, екологични щатскостански тецове... Изводите са персонални... Е те така се работят колониално зависими територии с дебилизирано население: и в Африка, и в Азия ив т.н. "обединена" т.н. "европа"

трябва да се защитават, независимо дали става дума за нагли мужици или нахални кравари. И двете породи са много и еднакво вредни, но могат да изядат по няколко зелника, стига да има КОЙ да им ги даде. А инак АЕЦ Козлодуй не е руски, а БЪЛГАРСКИ. Собственик е на НЕК. Явно си позабравил, какво ставаше в Армения, където собственици на ел.разпределението са руснаци - стигна се бунтове, поради драстичен скок на цената на тока. Благодарение на руската Лукойл имаме едни от най-високите цени на горивата в Европа, а благодарение на Газпром, Топенерджи и разните други пък имахме едни от най-високите цени на природния газ. От Русия купихме при още несключен договор за строителство два абсолютно ненужни реактора, веднага след което цената за изграждане на Белене се вдигна с 30%.

Всички знаят че от година и половина чакаме европейската комисия да отговори в нарушение ли е договора с американскитеи централи.Всички знаят че този договор е в нарушение но протакат развалянето му.Нима американците не знаеха че трябва да сне разтрогне договора.Какво чакаха и не се подготвиха.Още колко години ще чакаме да се подготвят.?????

"US тецовете ще мислят 3 месеца за договорите си" Какво толкова има да се мисли! Затваряй и събаряй.

Защо никой не пита Бойко защо през 2016 г. удължи договорите с американските тецове с нови 10 г. Опозицията се е умутила и явно и на нея са и запушили устата. Първите договори са подписани през 2001 г. от Иван Костов и е за срок от 15 г. Ако Бойко е мислил да прекратява договорите, не е трябвало да ги продължи през 2016 г. или е имало непреодолим чуждестранен натиск от страна на ЦРУ. От много отдавна се знае, че Бойко е държан на къса каишка от ЦРУ, но освен той и някои от БСП също е в това положение и затова не питат!!!

Запада ни граби и трови.

Това мекере Жечо Станков бил много загрижен за взаимните интереси! Толкова много, че отвсякъде прозират симпатиите му единствено към американските интереси! Това говедо в затвора!

Аз всеки месец си мисля за ТЯХ. И за майките им, и за сестрите,, за лелите и кадилаците им. Напиша ли обаче, каво точно си мисля, то модераторите от дир незабавно ще ме изтрият. С пълно право бих казал! Даже се изкушавам, дали ще ме резнат преди да се сетите сами... Забавно! За първи път ми е. Ако ме баннат- става ми гот. :)

Точно благодарение на "американските Марици" и на фотоволтаиците и вятърните централи, цената на тока в България е солена. От фотоволтаиците и вятърните централи си пълнят джобовете основно българи от рода на Гинка Върбакова! На тая софра не всеки може да попадне!

Яко изцоцаха България! Хак да ви е!

Те 4г ЕК мислеха, сега и ТЕЦовете ще мислят 4г, ще кажат не - и още 10г дело -> и то договорите ще свършат от самосебеси...

Имат преференциални цени и дългосрочни договори...Защото Костов ни набута в тази ситуация, а сега се прави на ощипана мома.

Сега се правят, че мислят за народа ... егати циркаджийските номера. Накрая обикновено става по-сле, а и като гледам има да отлаааагат !!!!

Как пък българите не усетиха това ''намаляване'' на цените бе???Лъжете и мажете защото продължавате да се заблуждавате че търпението ни ''няма'' граници..

Ами след като бех е гушнал 100 милиона как искате българите да раберът това..Само дето не казват срещу каква комисионна..

Тези неравноправни договори сключи СДС (Костов). Хора, мислете.

Абе, човече, Костов ги сключи, но от 2007 България е член на ЕС! Още тогава управниците наши - от всякакви партии - са можели да атакуват тези договори и задължението за изкупуване на енергията им на преференциални цени като нерегламентирана държавна помощ, но НИКОЙ не го е направил!!! ЦЕЛИ 10 г. и нито едно правителство не си мръдна пръста! Ето, затова си струва да помислиш и пишеш!

Анджaк!

цели 10г са герберастите на власт да ти уточня, без да смятаме няколкото месеца орешарски през които беше саботиран от герберастите. ЕС разпореди да затворим козлодуи от техни интереси да разкарат русия и да се наместят те без да ги интересува че народа ще плаща по-скъпо, Борисов затвори белене след като дойде Хилари и му нареди, пак той потвърди окончателното спиране на южен поток, пак той продаде последните решаващи 33% държавно участие в енергетиката, не защото го интересува народа а защото работи за чужди интереси, пак негова работа е да разследва или развали предишни неизгодни сделки. така че има един и само един виновен за това дередже.

антиамериканизмът у нас има трайна тенденция към растеж, а централите са дразнител, не по-малък от военните бази

А нашите все още чакат и чакат отговор зададен към ЦК на ЕК за централите а той така и не идва и не идва ма и никой не смее да ги пита еврозелките защо защо се туткат нали уж имаме евродепутати които уж защитават наши интереси там ?!

Не стои въпроса така когато трябва да се строят газопровод, петролопровод или АЕЦ. Тогава се надпреварват да ни обясняват, че не трябва да сме независими и конкурентно способни.

А на ваньо костов кога ще му се потърси отговорност, за милиардите загуба които е понесла държавата след неговото управление?!?!

тия от усра тецовете да вървят в това място меризливо от където са излезнали собствениците

В България уса тецове няма ! Иде реч за подарените Български Марица 1-3 . В анексиите към грабежа / незнайно защо наричан договор / Държавата се задължава да изкупува тока им на петорни цени. Майната й на пазарната икономика ! Само това е абсолютно достатъчно условие за едностранно разваляне на " съглашението " . И съответно завеждане на иск за милиарди евра .Подписът под анексиите към пладнешкия грабеж е на крадливото нищожество симо сакскобургготски .Първоначалното сключване пък е дело на един друг също толкова презрян индивид - и.костов . Наказателното преследване и на двамата е абсолютно задължително !

Нима не знаят, че цената на тока в САЩ е ПЕТ ПЪТИ по ниска от тази в БЪЛГАРИЯ??!! ЗНАЯТ И ОЩЕ КАК!

В различните щати цената варира от 8 до 17.80 долара. Пет пъти по-скъпо е.. колко..?

Извинете, цента на киловат, не долара.

След три месеца идва отново зимата и така договорът ще се продължи за да не останат хората без ток- а те ще диктуват условията.

1998 г. без търг или конкурсна процедура се създава смесено дружество между НЕК ЕАД и американския инвеститор Ентърджи /Entergy/. НЕК апортира цялата централна ТЕЦ Марица Изток 3, което предизвиква съмнения за скрита приватизация. След апорта и инвестицията, Ентърджи придобива 73 %, а НЕК остава с 27 %. Възниква въпрос за законността на сделката. В тази връзка, ако прокуратурата прецени може да сезира съответните компетентни американски власти по реда на Закона срещу чуждестранните корупционни практики. 2003 г. Ентърджи прехвърля акционерното си участие на Енел /ENEL/. Собственик и строител на практика са една и съща компания Енел. Възниква въпроса за конфликт на интереси при проектното финансиране, защото колко по-скъпо е изграждането на централата от Енел, толкова повече пари за продажбата на ток ще получава. При стартирането на проекта стойността му се оценява на 470 милиона долара. А в края достига до 700 млн. Евро

ДА СЕ СЕЗИРАТ КОМПЕТЕНТНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ВЛАСТИ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ В ТЕЦ 3 В КОЙТО СОБСТВЕНИК И ИЗПЪЛНИТЕЛ СА ЕДНА И СЪЩА ФИРМА ТА ТОВА СИ Е ЧИСТ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!

Ха,ха Много е важно в добри партньорски отношения, каквито сме имали с колегите от американските централи, да се водят по един дипломатичен и икономически изгоден начин за двете страни тези преговор. До този момент икономически изгодно е само за американците. И месеци ще им трябват брей разбойници. На бунт да ги изгоним какво като са американци да ги оставим още да ни изпиват кръвчицата.

ГОВОРИ ТОЗИ ЗАМ МИНИСТЪР?? НЕ Е ЛИ ЧУВАЛ ЗА ОСОБЕННИЯ ЗАЛОГ от 9 милиарда $ , които собствениците на централите дръпнаха със заеми от ЧЕТИРИ БАНКИ превръщайки милионите българи в длъжици плащащи тези заеми. Забравихте ли за модела: Изгради Оперирай Прехвърли ?!!!!! СЕГА "АМЕРИКАНЦИТЕ" трябва да предоставят БЕЗВЪЗМЕЗДНО на държавата БЪЛГАРИЯ изградените от тях мощности! НИЩО ТАКОВА ОБАЧЕ НЕ СЕ СЛУЧВА!! ЗАЩО ЛИ?!

Плащаме им по половин милиард долара неустойки като сме балами и руски подлоги и се развалят. Хората няма да стоят насила тук.

та какво общо имат руснаците с американските тецове,явно избора на путин за 4и път ви е взел акъла сороски

Плащайте на американците, защото иначе ще сте зависими от руснаците. Нищо че така ви излизат по-скъпо.

НЯКОЙ СПОМНЯ ЛИ СИ ПЪРВОНАЧАЛНИЯ ДОГОВОР ОСНОВАВАЩ СЕ НА ПРИНЦИПА: "Изгради Оперирай Прехвърли". ЗАЩО ЦЕНТРАЛИТЕ НЕ СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ НА ДЪРЖАВАТА , А БОЙКО И КОМПАНИЯТА МУ СЕ ОСЛУШВАТ. СРОКА В КОЙТО "АМЕРИКАНЦИТЕ" можеха да ползват централите изтече. ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ ПРЕХВЪРЛЕНИ НА ДЪРЖАВАТА!! ИЛИ МОЖЕ БИ СТЕ РЕШИЛИ ДА ГИ ДАДЕТЕ НА ГИНКА!!

Срока на договора е 15 години след пуска на централата, а той е 2011 година.

"По думите му има опасност преговорите да продължат с месеци." ( а уж трябваше да стане до "няколко седмици" - в петък това беше инфото;))) С месеци... ами то, ако ще продължат с много месеци, може "естествено" да се стигне до крайния срок на договорите им;)) Все пак, ако вместо през 2025-та да речем- когато изтича срока, се съгласят да ги прекратят през 2024, няма да е кой знае какво постижение;))

НИЕ МИЛИАРДИТЕ, КОИТО СА ИЗСМУКАНИ ОТ НАС, НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ КОЛКО СА. НИТО ПЪК ЩЕ СИ ГИ ВЪРНЕМ ОБРАТНО НАЗАД. НО АКО ИСКАМЕ ТАЯ МЕРЗОСТ, КОЯТО НИ СЪТВОРИХА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ДА БЪДЕ ОТМЪСТЕНА, ТОЯ, КОИТО Е ПОДПИСАЛ ТОЯ РОБСКИ ДОГОВОР, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕДАДЕН НА НАРОДА, ТОЙ ДА ГО СЪДИ. КАК МОЖЕ, ВСИЧКИ СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ ДА БЪДАТ ВСИЧКИТЕ СЕКРЕТНИ И ВЪВ ВРЕДА НА БЪЛГАРИЯ.

а бе кво ша четът тия бе,национализация и събаряне,това е,а хората дето работят там да се пренасочат за строителство на пътища.а ако имат нещо против американските собственици да се обърнат към арменския поп

Три месеца да четат един договор? Аз за три месеца ще прочета всички романи на Дюма, Жул Верн и Толстой взети заедно.

Одупената България на Запада, какво ли да очаква, освен известното от години ?

Добре де произвеждат 20% от тока , а колко % от платените за ток пари получават? Туй е въпросът. И малко незавършена е статийката без тази информация.

Ама те наще шамутковци предложили ли са им! Ами ако не искат? Може би следващото предложение трябва да е с баница и боза! Разваляй договорите и разтуряй пародията наречена правителство!