17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сутринта се возих до аврамово.2.10.лв кви ги дрънкате

От Велинград до Аврамово - 2,10. Да. Иначе Септември - Добринище - 6,60.

Теснолинейката все още не са я закрили защото се крадат яки пари , за да започнеш работа там трябва няколко хиляди лева рушвет, машинистите крадат нафта , има такива с болнични в момента и са на гурбет , всяка година държавата дава поне по 10 милиона за издръжката на тая линия , да не говорим за тия стари локомотиви, които замърсяват с тая нафта целия район по няколко пъти на ден и то за празни вагони , просто трагедия.

Колко хиляди рушвет за кантонер? Колко му е заплатата?

Тази теснолинейка (май единствената останала действаща) е по скоро атракция, отколкото ефективно превозно средство (може би за малцина от региона, които наистина нямат алтернатива). Пътническия жп транспорта е структура която потъва от доста години, и за да се експлоатира все още тази слабонатоварена и трудна за поддръжка линия, явно има някаква далавера.

Докато пътуваш с теснолинейката можеш да слезеш,да се изпикаеш до железопътната линия и след това да се качиш отново.

кантонери няма вече, Благодарение на шибаната западна демокрация

Кандидати има, но няма щатове. Всичко е свито до санитарен минимум. За четири чифта влакове на ден какво да се направи?

Разбирам те "никакви". Яд те че вече не можеш да ползваш черния си телефонен апарат на село,който е с въртяща се шайба. Хладилникът ти Мраз още в изправен,но телевизорът ти Рубин отдавна изгоря. Утешаваш се като препрочиташ старите броеве на в."Работническо дело" и "Народна младеж",с които е претъпкано мазето ти.

...и като Се има предвид “дивата” скорост движение по Тази линия —> WTF “прави” Пътния персонал ?! ——- Нямам въпроси. Всичко&Всички - Наред !

Кво ДъСъ плиунчитьи на минусясване бре, А. Б’далский ! - скоростта Е средно докъм 20км/Ч Максимум ! —> Колко Дена СА стояли тея камъни Без да има уведомление ?!

Не са паднали скали. От скука машинистът е започнал да сърфира в интернет,попаднал е на порно сайт и се е заплеснал. Вселдствие на което влакът е дерайлирал.

Щеше да е новина ако: -Широколинейния ми беше закъсал при широчината Мая М. от задръстване с задръстени!

Ями като идея не е лоша, но в Швейцария тези влакчета карат скиори. Взимаш по-голям влак от Цюрик да речем, и се прехвърляш на теснолинейка за втората фаза. Разписанието е точно и не се чака много, и някак си няма и голяма тъпканица. В повечето села където пристига влакчето, местния автобус вози безплатно между лифта и хотели и къщи за гости. А картите за лифт са с намаление ако си дошул със железницата. Тоест цялата система е интегрирана. Това у нас не може да стане, защото лифтаджиите искат да са монопол, построили са и хотели, и ако могат, искат и жерезницата да приватизират. След това започват да дерат който припари. Тиквата вместо да раздава пари наляво и надясно, трябва да организира държавно дружество с частно участие и да направят нормална връзка софия-Доцринище, тав да сложат още лифтове. Да направят още лифтове чак до Предела, така че северния склон на Пирин да е едтна голяма пързалка. Тъгваш да речем от Безбог, нагоре- надолу се пързаряш и стигаш до Предела. После железницата може да те върне, ако не можеш по-обратния път. Това би било подобно на Ски амаде около Залтсбург, или долината Енгадине . В Телурит, Колорадо има кабинков лифт който е като обществен трамвай от единия край на града до другия и също е безплатен.

Добре звучи, обаче след 10-20 години Пирин ще го подгони ерозията и ще позагине малко. Не взимаш предвид и че след "пандемията" няма да има повече международен туризъм , да не вземе пък да се зарази някой. Този скъп проект няма да има кого да обслужва. Като добавим затоплянето на климата, при което последните зими естествен сняг има само по най-високите части, този проект си остава фантазия.

Районът - Има потенциал, Колега ! ...но НЕ при Тази “държава”Досега.

Моалейййй как си се отворил кът пазарска чанта из Европа и щатите -моа ли те питам : : Чий го търсиш в българската осигурителна система бе келеш?

Звучи. ...но НЕ забравяйте че Вся&Всьо И в този район Е Умело”управлявано” от Ясно#Кой.

Мечтател.

Би било Да сме Повечко...

Написал е Цюрик. Правилното е Цюрих. Този тъпанар да не би да е македонец,че да пише думите така както ги чува?

пезажите са великолепни вместо си дерете гърлата и надувате свирки вървете се повозете и опознайте Родината

Е Вярно ! ...ама тез пусти Т’се Куфщинки дет са НавсякъдеНаоколоооо...

за съжаление младото поколение е силно увредено. Вместо да гледат прекрасните пейзажи те ще се пулят в таблетите и телефоните си и ще цъкат като пианисти.

Само бедняците пътуват с влак. Най-добре да закрият БДЖ.

И бедняците какво да ги правиме тогава?

Мизерните бедняци,вкарайте си го сами!

А баогаташите по нашите места, пътуват с 25-30 годишни таратайки -:)

Хахаха, в десетката! Повечето коли са взети с невероятни заеми, не могат да ги поддържат в добро състояние, но някои се дуят дори! 90% от хората у нас едва оцеляват. А по Европа влакът е масово използван, но и никак не е евтин.

Да те ева в овцата, кога стана циганка кога ти почерня гзъ, в цял свят хората пътуват с влакове, а на близки разстояния в развити страни и велосипеди

А пък само простаците се возят като КУФАРИ в леки автомобили и замърсяват околната среда, а после мислещите здравославно и екологично им дишат пръдните, що бълват 100-годишните четириколесни пърдялници, без значка какво горят... Ама тя простотията не ходи по земята на собствен крак, а на четириколесен трак... торррррр.

Нищо не замърсяват. Автомобилът е направил съвременната цивилизация, от която паразити като теб черпят пари чрез разпространяване на измислици.

Би ли ми дала личния си хеликоптер за временно ползване? Не искам да се бутам с глупавото простолюдие в мизерното БДЖ.

До молещия за услуга: Не щеш ли да те кача моя личен самолет? Вкарай си го сам!

Омръзна ми да чета коментарите на разни прошляци и малоумници. А сега трябва да тръгвам за да не закъснея за нощната ми смяна в публичния дом.

Който не го кефи при Баце на самолета и в Сибир. Време е да се отървем от рашките Чебурашките.

Викаш, глупавият и крадлив СИК-аджия начело на държавата и всичките му калинки са екстра?

И ВИСаджиите с фатмака ли ще те оправят. Всичките са един дол дренки. Трябват технократи ама преди да са изринати рашките Чебурашките няма да дойде никой нормален във властта.

БАце е титулярната рашка-чебурашка под прикритие вече много години. Не обоснова ползата от стоенето му на власт. Освен да опоска всички еврофондове за друга не се сещам.

Тази теснолинейка се движи с около 5км/ч така че ударът няма да е бил силен :) Да разчистват и да си тудуфка нагоре по баира :)

САБОТАЖИТЕ ГАРАНТИРАНО ОТ БСП!

Мизерията в България е гарантирана от ГЕРБ!

И дъждовете и свлачищата са пуснати от Герб. Определено. Пък и тия дето поддържат и те са от Герб лично назначени.