Теменужка Петкова и Делян Добрев начертаха газовото бъдеще на България

Интерконектори, газов терминал и свободна търговия са ключовите фактори за разнообразяване на източници и доставчици на суровината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един голям''професионалист'' за който КС каза че и депутат не трябва да е седнал да приказва за газовото ''бъдеще'' на България което реално го провалиха същите тези ''професионалисти'' преди години като нагъзиха българите на американските интереси...

Беззъбите зрители на ТВ Алфа пак са задръстили форума.

Явно шайката се готви да откаже преминаването на турски поток през България. Ерик Рубин се намеси с интервю ,да не била зависима България от Русия,демек не на газа от Русия и турски поток. Сега ще видите как ще се гънат и отново човекът който провали три проекта пак ще каже НЕ на турски поток през България.

Боже опази от некадърна паплач!

Ако тези двамата решават газовото бъдеще на територията, то жалко за територията и населяващото я все по изчезващо и все по обедняващо и видиотяващо се туземно население. Този от хасково неясно защо не е клиент на следствените власти и какво прави в парламента остава неясно , а за жената "атомен и газов експерт",който няма нищо общо с Гинка и Върбинка , няма нужда от коментар. Трагедията е тотална.Ясно е едно, газ няма да има ,освен от САщ и от Марс.

Ами ако Газпром официално обяви друго трасе? Ко прайм, за един преател питам?

Чета тук доста коментари, които споменават Южен поток и сегашните проекти и мисля, че е коректно да се направят някои важни уточнения. България не е голям консуматор на газ и затова имаме интерес в сектора единствено като транзитьор. Географското ни положение е факт, който предполага трасетата за Централна Европа да минават през нас. Предложенията за заобикаляне през Гърция, Македония, Сърбия са екзотика, която има по-скоро политически, отколкото някакви други, особено пък икономически оправдания. Е, щом тръбата ще минава така или иначе през нас важни стават единствено следните въпроси: 1. Кой е собственик на тръбата; 2. Кой е собственик на газа; 3 Кой дава парите за строежа; 4. Кой определя транзитните такси. При Южен поток отговорът и на четирите въпроса беше един и същ. От гледна точка на националната сигурност за нас е важно магистралните и танзитните газопроводи да са български, както е и днес. Ние ще предоставяме логистична услуга пренос на газ и трябва да го правим с наша тръба. Ако тя е на собственика на газа ние не сме вече транзитьор, а просто собственик на земя, който е учредил сервитут. Юристите знаят, че всеки сервитут е всъщност тежест върху имота, отделно вещно право. Ако утре решим да спрем газа. И да демонтираме тръбата поради някакви съображения, няма да можем, ако тя е чужда. Ако е наша ще трябва разбира се да плащаме обезщетения, ако нарушаваме договор. Тази разлика в собствеността за мен е толкова фундаментална, че прави безмислени и крайно условни сравненията между проектите, защото собствеността променя всички останали елементи на анализа.

Точно тези двамата? Делян-символ на шуробаджанащината и Теменужка черпеща информация само от медиите!!! С тези двамата Руски газ в България НЯМА да има!!! Нито руски нефт, нито АЕЦ! Газовите връзки ще се изградят с народни пари за да обслужат Американския втечнен газ!!! Българската икономика ще умира, наливайки луди пари за втечнен газ(по примера на скъпия Маришки ток) ... приклещена от Турската и Германската който ще ползват евтини руски суровини ?!?!?! Какъв бизнес кви пет лева! чистачки и общи работници трябват, да им вървим след га(Ъ)зовете, да ги бършем и без поискване да разтваряме задните бузи .... Сори, но така го виждам

Вместо да чертаят измисленото бъдеще, по-добре тези двамата да не бяха просрали реалното минало!

Сичкити сте руски кавали и за руските интереси работите

Само да попитам на срещата преди броени дни какво рекламираха Ердоган и Путин ? Построяването на морския участък на първата тръба от ТП или и на двете ?

Не знаех, че тия могат да чертаят.

Вече сложиха тигана на печката, ама кам я рибата.

Очертаха го бе! Светлото (газово) бъдеще на България! Там някъде около светлия бъдещ еврокомунистически ислямски просперитет, когато всички нащи пра-пра--пра-... ще бъдат добре! На работа другари! Да изпълним предначертанията на Партията - Майка закрилницана народа! Петилетката, извинете - ГЕРБ-олетката вместо 3 години - за 2 дни, в краен случай за една седмица! Дададем нашия достоен принос!

Делян Добрев е недопустимо да определя енергийното бъдеще на България !

Ти пък! Щом така успешно е решил всички проблеми на роднини и приятели в Хасково, що да не реши всичките проблеми на българите в България? Евала, викам, на такива управнии! Дано да са все повече! Така и процентът на роднините и приятелите ще расте неотклонно! И ще са с все повече решени проблеми!

Двама специалисти с неприети оставки говорят за стратегии! Ами къде остана историческия хъб?

Баце моел да го пълни само сутрин и следобед, а и имал много пътуване в странство, та не било рентабилно...

Та някой знае ли цените на различните доставчици, че ще стане като с тока, енергиен микс. Купуваш и не ти дават обяснения що са ти сложили и разни други, скъпички доставки.

делян кой ? а ония далавераджията.....

Това трябва да е някаква много специална визия, дори по-специална от онази на Корнелия.

РАЗСТРЕЛИ ОТ УПОР ТРЯБВАТ НА ТИЯ ГРОБАРИ!

Това което се прави в България за газови коридори е страхотно.Ще го усетим след 10 години.Ще е добре за децата ни.

То е страхотно особено за тия дет ще изпълняват поръчките за строителството. Освен това ... ще го усетиш ако има газ. Освен това .... руска газ и от север и от юг. Освен това ...може и втечнен ако можем да плащаме. Освен това ... децата ти ако останат да живеят тук.

да не забравиш а подадеш отчет за кинтите...

Не мога да проумея тези глупости на Теменугата и Делянчо?!? Интерконектор с Румъния, с Гърция, със Сърбия... Ама те всички КУПУВАТ газ, а не продават. Как така ще взимаме от Гърция или Румъния? Те от къде ще я вземат, като я нямат? Особено Румъния! Значи: Румъния купува от Русия или втечнен газ от САЩ - друга опция няма. Продава го на нашия велик гАзов хъб Балкан с надценка, а ние го продаваме с допълнителна надценка. Въпроса е - кой идиот ще купи толкова скъп газ???

За да проумееш трябва акъл, но при теб е дефицит

V4Vendetta

А явно при теб е втечнен и отдавна е изтекъл. Ти си поредния дебил, който вярва на тиквените картонени кули. Събуди се бе, тъпанар! Царя е гол, ако не си сляп и си извадиш главата от задника на еднокнижния, може и да забележиш!

Румъния за сега искарва 90% от собствен добив ,до 5 години почва да изнася от добива -Черно Море. Ниене трябва да чакаме а и връзки да си имаш е добре.

Едва ли румъния ще продава яко газ, при положение ,че търси растеж на икономиката не от суровини , а от влагането на тези суровини в производство. Ще гризнете дръвцето с тая румънска газ. Я направо от янките зимайте и задлъжнявайте без да се плашите.

Става дума за америански втечнен газ. Това обаче ще доведе до покачване на сметките,и народно въстание.

Ако България успее да построи и хъба Балкан и да разработи находището ХАн Аспарух, не руските тролчета ще им намалят заплатките :D

Ти мерил ли си си температурата? Какъв хъб? Какъв Хан Аспарух? И двете са само имагинерни и съществуват в главата на еднокнижния.

По-добре оди копай с кирката в находището ханкобрат, или земи напрао от втечнения американски газ - напрао без пари е.

Ха-ха-ха :)))) Това някакъв майтап ли е ;)))) Тия двата неграмотни , продажни папуаса и газовото бъдеще на България ?!!!! Бог да ни пази !

е рана да се радваме! ципрас отива у москва и маже да останем само с 5 млд кубика!! lng терминал няма да има ,защото има излишък от газ след tanap!

Какви хубави и сладко звучащи думи:интерконектори, терминали, консорциуми, диверсификации,либерализиране, интегриране, инвестиране,еееех, дойде най-накрая газ от всякъде! Но като се вгледам виждам газовото ни бъдеще, виждам го добре осветено от ламби на светилна газ:-))

Племенник на Теменужка Петкова върти обществени поръчки за милиони Над 4,3 милиона са минали през семейството на сестра й

Две неграмотни, но чевръсти калинки чертаят газовото ни бъдеще! *ба си късметлийте сме.

тия още ли на се са нанесли да живеят в лукзозно жилище без наем, дадено им от кръстник или от шуро баджанак

отдавна трябва да го раследват строй къща за милион

Теменужка Петкова и Делян Добрев начертаха газовото бъдеще на България?! Тъй като и двамата неразбират от енергетика резултатът е ясен.

те от енергетика не разбират, обаче по гепене на мангизи са академици.

B ĸpaя нa 2016 г. "Total" cъoбщи телеграфно, чe e oтĸpил нeфт в "Xaн Acпapyx". От кумова срама не даде никакви подробности :) "Френската Total е открила петрол в блока "Хан Аспарух" в Черно море, става ясно от финансовия отчет на компанията за третото тримесечие. От компанията не дават повече подробности за находката и все още няма оценка на количествата." И оттогава няма анализ на откритието - няма посочени запаси; няма икономически анализ... Рентабилен ли ще бъде добивът?! Смятайте шанса!

били сте "начертали" чак бъдещето?!

"Освен това в момента "Total" в консорциум с "Repsol" и "OMV" прави трети проучвателен сондаж в Черно море" Това означава че ще има още черни катранени петна по плажовете, които ще бъдат приписвани на кораб, потънал преди 100 години или кой знае какво. А ако се започне добив на нефт, България трябва да забрави за морския туризъм. Катранени плажове не обича никой.

Браво!

Защо в заглавието не е споменат и американския посланик? Той участва активно в начертаване на бъдещия енергиен крах на България! ТЕЗИ СА ГОЛЕМИ НАГЛЕЦИ!

ЗАЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА ТРАСЕТО ОТ ТУРЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ , което бе открито през август тази година. Може би за да не обидим руснаците за това , че предпочетохме ТУРСКА ТРЪБА пред РУСКА!! Интересно за ТУРСКАТА ТРЪБА НЯМАШЕ ПРОБЛЕМИ , а за РУСКАТА ИМАШЕ ВОЙ ДО НЕБЕСАТА ОТ РАЗНИ ЕВРОПЕЙСКИ И НАШИ ИБРИЦИ!! Вероятно отговор на тези въпроси ще получим от " ПАТРИОТИТЕ" и от пигмея СИДАРОВ който бил и русофил!

Затова ли бяха всички протести ? Да дойде бесепарско правителство и да спре тръбата през България, както Орешарски спря южен поток ????

Не. Целта е те да строят. Предишния път вдигнаха цената точно 3 пъти.

Орешарски спрял Южен поток? Айде без майтапи. Баце може да се засегне , че му крадат достижението, с което се хвали на всички нива вече четвърта година.

Прочетох и се смях,като абортирала гугутка! Господа офицери и корнети, невероятен разкош!

Щом тия двамата, дето ни убеждаваха, че за старото желязо в Белене няма да платим и стотинка, чертаят газовото ни бъдеще-жална ни майка!

Газ и петрол в черно море Дончев откри още през 2014 година, тези на ново ли ще откриват. ББ колко ленти ряза за интерконектори, пак ли ще ги правят. И хъб имаше, и печалби от транзит на газ имаше. ББ не им казал, че отдавна е решил тези въпроси които сега решили да уведомят раята.

С това ли се занимавате в Парламента, бе Гербери и сороси?! Какво работите всъщност – от ваканция на ваканция, а в работните четвъртъци се дърляте за комунистическите символи и как трябвало да бъдат забранени? За това ли ви се плаща, идиоти? Колко проблеми на тази нация решихте? Всекидневно се ебвате с нас – или ще ми рекламирате прайда на педрасите, или искате да махате петолъчките след 30 години, или просто не присъствате на работа?… Петолъчките ли ви пречат да оправите държавата и да видите как тая нация умира, колко е мръсно наоколо и как никой не иска вече да е българин? Петолъчките ли ви вадят очите, след като слезете от ЕДИНСТВЕНАТА магистрала и навсякъде е гробище и разруха? Петолъчките ли са ви виновни за провала на една мечта – да бъдем свободни, а не робове? Комунизмът, отвратителният комунизъм, е навсякъде, защото по негово време се строеше и надписваше. Сега, 30 години по-късно това ли ви е проблемът бре, маскари нещастни? Колко други проблеми решихте – освен свободата на циганите да се женят на 13, свободата на гейовете да се наследяват и свободата на всеки престъпник, оказала се по-важна от страданието на всяка жертва?! Пикая аз на такава ваша свобода. Вие направихте невъзможното – на народа да му призлява от вашата свобода и да започне да бленува по миналото. Това е вашият зловещ подвиг. До старата могъща непотопяема сграда на тоталитаризма вие спретнахте един демократичен външен кенеф и това ви бяха силите. Стига с тоя комунизъм, майкопродавци клети, отворете си очите за малкото деца, които останаха тука. Отворете си очите за новата лъжа на новия Съюз. Отворете си очите за новите си господари, които за разлика от старите въобще не им дреме за тоя плевел, наречен българска нация. Вас комунизмът ви отгледа, а вие майките си непогребани и децата си прости и гладни държите. Срам, проклетници ниедни! Малко срам и смърт за вас, малко ви е. Коментар на Мартин Карбовски

Много яко, браво!

Дираджиите пропуснали да уточнят, че Кръглата маса е организирана от "Конрад Аденауер". "Според организаторите Югоизточна Европа продължава да бъде изолирана енергийно от останалата част от континента. Националните енергийни пазари са малки и в повечето случаи зависими от Русия като доставчик на петрол и природен газ." Русия им е в устата :))) Пък и Баце проплака при Слави, че целият свят правел интерконектори за втечнен газ от САЩ, а ние изоставаме. "САЩ никога няма да използват енергията за принуда върху други държави и това се отнася и за България", заяви американският посланик Ерик Рубин." :))) Баце събира милиарди в хазната и не МУ е никакъв проблем да купува с 30% по-скъп газ. Теменужка: "След изграждането на конекторната връзка България-Гърция, ще можем да доставяме и втечнен газ от САЩ, Алжир или Катар." Волята МУ е изпълнена. ... "Освен това в момента "Total" в консорциум с "Repsol" и "OMV" прави ТРЕТИ проучвателен сондаж в Черно море, който ще приключи в края на декември и Добрев се надява в началото на 2019 г. да има добри новини за залежи на нефт и газ в България." И след третия опит Баце ще стане Износител. Обещано - изпълнено ;)

Същата фондация,създала ГЕРБ

Бо-о-о-же, тия двамата акъл дават - единият хасковски тарикат отстранен, а другата приятелка на Върбакова..., а и двамцата напълно бездарни! За резил сте, за резил, просто изчезвайте!

Хъб Балкан и български добив от находище Хан Аспарух ще бъде голям успех за България и непростим провал за руските тролове .............

А, гладните кокошки , просо сънуват но сънищата са безплатни както и мечтите!

ТОВА КОЕТО СЕ ОБЕЩАВА ДАВА ЛИ СЕ?А МИ ДАВА СЕ!ТРИ ТРЪБИ,ЧЕТИРИ ИНТЕРКОНЕКТОРА И ТРИ ХЪБА.ДА ЖИВЕЙ БАТ БОЙКО И НЕГОВИТЕ ПАПАГАЛИ

Къде слагаш министър СТОЙНЕВ , който вмест ода води преговори с ГАЗПРОМ в качеството му на вице премиер делигира правомощията си на едно чуждо небългарско лице -ЙОТИНГЕР !! ТОЧНО ЙОТИНГЕР СТОПИРА ПРОЦЕСА И ДОВЕДЕ НЕЩАТА ДО ТОВА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ ЕДИН ВАЖЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ДОГОВОР, КОЙТО СЕГА ТУРЦИЯ ИЗПЪЛНИ С ТУРСКИ ПОТОК. Не забравяме и ОРЕШАРСКИ , който подпиран от ляво и отдясно от американските конгресмени СПРЯ проекта ЮП. НО ТОВА Е МИНАЛО. Настоящето е още по трагично. НЯМАМЕ РУСКА ТРЪБА НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ , НО ИМАМЕ ТЕРСКА, която Брисов тихичко откри през месец август тази година!! Нали няма да питаш , кое е по добро РУСКА ТРЪБА или ТУРСКА , дащото Боросв вече направи избора - ЗАВИСИМЕ ОТ ТУРЦИЯ , НО НЕ И О Т РУСИЯ!! САМО , ЧЕ И НА БОРИСО НЕЩАТА МНОГО НЕ СА НАРЕД , ЗАЩОТО ВТОРАТА , ТРЕТАТА И ЧЕТВЪРТАТА ТРЪБА ОТ РУСИЯ ЗА ЕВРОПА СТОЯТ В ОЧАКВАНЕ. На Ердоган ще му се налага да докаже дали е достоен да СПРЕ ГАЗТА И ОТРЕЖЕ ГЛАВАТА НА БОРИСОВ , ИЛИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ САМО С ЖЕЛАНИЕТО ЗА ДОСТАВЧИК НА ГАЗ ЗА ЕВРОПА!

И к"во, пак ще купуваме руски газ, но от пет места. Страшно сме независими.

ИСТИНСКАТА БИТАКА ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛА. Ще допусне ли САШО ДОНЧЕВ и Овъргаз инг да бъдат детронирани от ЕДИНСТВЕН ВНОСИТЕЛ НА ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ от един заформящ се друг клан формиран от БОРИСОВ - ПЪРВАНОВ. ОТГОВОРА НА ТОЗИ ВЪПРОС СЕ КРИЕ В ТОВА КОЙ ЩЕ Е ДОСТАВЧИКА НА ТУРСКА ГАЗ ОТ ПРИКРИВАНИЯ ОТ ТЕМЕНУШКА ГАЗОПОРВОД ОТ ТУРЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ откирит на 02 август от Борисов и министъра на енергетиката на Турция. Спомняте ли си скандала „Цум гейт“ ?? СДЕГА НЯМА ДА Е СКАНДАЛ , А ИСТИНСКА ВОЙНА НА ДВЕ ЛОБИТА!!

ГЕРБ са бетон във властта. Нинова съсипа БСП !!!

БСП отдавна е приватизирана от ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ. БСП се е превърнала в ХОЛДИНГОВА СТРУКТУРА на ООД- та и ЕООД - та !! ПУКА И НА НИНОВА ЗА ТЕБ , ЗА УМИРАЩИТЕ ОТ ГЛАД ПРОСЯЦИ !! РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА ЗАПОЧВА С ПРЕВРАТ В БСП И ИЗЧИСТВАНЕТО КАТО ОТ ПАРАЗИТИ НА ЦЯЛАТА ТАЗИ МРЪСНА ГМЕЖ , оставила без представителност в парламента милиони бедни българи!!

Айде, тенжерата с фасуля, и газ до дупка...

тая газ!То население нема да има 2026 г., те газ ще доставят!Кому бе джанъм ще е нужна тая газ?

бе ,душко?

Чичковите интеронекторинжектоплякторчета.

инженерина...